Arkadaşlar, pc normal bir şekilde çalışıyor, yani yazılım olarak bir sorun yok (gerçi daha ubuntu kuramadım ama neyse, bu başka bir konuda tartışılıyor zaten), ama case`deki kırmızı ve yeşil ışıklarda anormallik var. Normal durumda yeşil yanması lazım, bir yükleme ve ya işlem gerçekleşince de kırmızı ışık yanıp söner, işlem bittiğinde tekrar yeşil ışık yanmaya devam eder. Ama bende yeşil ışık yanmıyor ve sürekli kırmızı ışık var. Case`in içine baktım kabloları tek tek denedim ama bir sonuç elde edemedim. Acaba sorun nedir, bir bilen var mı?
anakart ta karşılık gelen kablosunu ters takılmıştır, üzerinde yazar kartın yada kitapçığına bakarsan yönü hangi tarafagelecek diye kontrol et, olmadı çok takılırsan kabloyu iptal et istersen,
birde ubuntu yerine SUSE kurmanı tavsiye ederim.
Üstteki mesaja ek olarak, bu kırmızı ışık HDD'nizin işlem yaptığınıda gösteriyor olabilir. Bir sorun ( badsectör vb. ) oluştuğu takdirde bu ışık işlem yapılmadığı takdirde dahi yanabilmektedir. O sebeple HD Tune adlı yazılım ile HDD'nizi taratın ve sonuçları buraya SS şeklinde ekleyiniz.
Kablolara bakma fırsatım olmadı ama tarama yaptım, sonuç böyle
Arkadaşlar sorun hall oldu, problem sadece kablolardaymış. Yardım için sağ olun