Şimdi Ara

Sureklı yorgunum YARDIM EDIN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bu yıl lıse son sınıfım ve cok ders calısmaya calısıyorum ama olmuyor. Sebebı ıse yorgunluk. 11 de yatıyorum 7-8 arası kalkıyorum. Yanı 8-9 saat uyuyorum. Sabah okuldayken esnemekten gozlerım yasarıyor 4-5 dk da bır esnıyorum. Bunyem sureklı yorgun. Aksam 4.20 de okuldan cıkıyorum. Yemek yıyorum 6 da derse oturuyorum. ders calısmayı cok sevıyorum ısteyerek yapıyorum ama bır yorgunluk bır uyku bastırıyor. Bugun o kadar yorgunumkı kafama dank ettı. Yarın hastaneye gıdecem. Kanımda eksıklık oldugunu dusunuyorum. Bu yorgunlugu yasadıgımdan berı gozlerımın altı hep mor. Sızce b12 ya da kan degerlerınde eksık olmama ıhtımalı varmı? Eger hersey normalse kafayı bozarım cunku cok kotuyum.

EDIT:
    Arkadaslar sorunu cozdum su an cok saskinim. Megerse goz kaslarim cok zayifmis kagit gorunce direk yoruluyomus. Hizli okuma kursuna gitmistim orada hoca soylemisti hic inanmamistim.2 haftadir hizli okuma calisiyorum goz kaslarim baya gelisti.6-7 saat uyku yetiyor simdi. Eger benim gibi sıkıntı ceken varsa bence pcye hızlı okuma programı yuklesın ya da kursa gıtsın. Ilk 2 gun cok zorlamanız ve cok ustune gıtmenız lazım. Sonra gunde sadece 10 dk ayırarak 21 gunde hem hızlı okuyan hem de goz kasları gelısmıs bır kısı oluyosunuz. Gercekten cok faydası oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi risipkaylic -- 16 Aralık 2015; 0:38:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• B Vitabini değerlerinizi ölçtürün. Benexol ve balık yağı iyi hissettirebilir.

• Bugun olcturecem artık sagol

• Pharmaton ginseng g115 içeriği Size iyi gelebilir.1 ay deneyin.

• Bakın yorgunluğun sebeplerine bakin. Birçok rahatsızlık yorgunluğa neden olur. Örneğin;
    1. Depresyon yorgunluğa neden olur.
    2. Yeterli ve kaliteli uyku uyumamak
    3. Uyku apnesi problemi de uyku kalitesini bozduğundan yorgunluğa neden olur.
    4. Anemi yani kansızlik da yorgunluğa neden olur. Demir ve folik asit değerlerine baktirin.
    5. Aşiri kafein tüketmek.
    6. Kalp hastalıklarının hepsi yorgunluğa sebep olur. Bir tanıdık son zamanlarda kalp hastalığını sürekli yorgun bitkin ve uykulu olmasindan anlamıştı.
    7. Alerjinin hepsi yorgunluğa uykuunun kalitesinin bozulmasına neden olur. Ben bu kategoriye gidiyorum. Çok halsiz ve uykulu oluyorum. Gün içinde bitkin birşey yapamaz halde oluyordum.
    8. Hipotiroid rahatsızlığında yorgunluk görülür

• quote:

Orijinalden alıntı: ellekem

Bakın yorgunluğun sebeplerine bakin. Birçok rahatsızlık yorgunluğa neden olur. Örneğin;
    1. Depresyon yorgunluğa neden olur.
    2. Yeterli ve kaliteli uyku uyumamak
    3. Uyku apnesi problemi de uyku kalitesini bozduğundan yorgunluğa neden olur.
    4. Anemi yani kansızlik da yorgunluğa neden olur. Demir ve folik asit değerlerine baktirin.
    5. Aşiri kafein tüketmek.
    6. Kalp hastalıklarının hepsi yorgunluğa sebep olur. Bir tanıdık son zamanlarda kalp hastalığını sürekli yorgun bitkin ve uykulu olmasindan anlamıştı.
    7. Alerjinin hepsi yorgunluğa uykuunun kalitesinin bozulmasına neden olur. Ben bu kategoriye gidiyorum. Çok halsiz ve uykulu oluyorum. Gün içinde bitkin birşey yapamaz halde oluyordum.
    8. Hipotiroid rahatsızlığında yorgunluk görülür

Hocam kanımı olcturdum doktor kanın gayet guzel dedı psıkolojıktır dedı bıraktı bıde b12 yazdı . Artık boyle devam edıcem mecbur psıkolojık olarak sankı ılacın faydası olmus gıbı davranıcam artık

• risipkaylic R kullanıcısına yanıt
    Bu bahsettiğin şikayetler yakın geçmişte olmaya başlamışsa uyuşturucu geçmişin varsa ondan da olabilir, özellikle uyarıcı maddeler(kokain,amfetaminler,nikotin,kafein vb.). Mesela lise son sınıfım demişsin, mutlaka kahve ya da belki sigara tüketmişsindir. Özellikle kahve tüketimi çok olduktan sonra kahve almayı bırakınca yoksunluk belirtileri görülebilir. Lise son ergenleri arasında popüler olan ritalin,concerta gibi ilaçların kandan çekilmeside aynı belirtilere sebep olabilir. Biri sana al bu konsantrasyonunu arttırır diye bişey verdi mi örneğin ?

Bunların haricinde zaten lise son sınıfsın, bitkin düşmen normal. Kendini depresif hissediyorsan bu da sebep olabilir arkadaşın dediği gibi. Bence bir de nörolog ya da psikiyatriste görün. Önemli bir senedesin, malum fazla uyumaman lazım :) Depresif isen stimülasyon(uykunu açan) yapan antidepresanlar verirler, depresif değilsen önemli bir sene olduğu için neden bulunana kadar belki uyarıcı ilaçlar verirler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    YARDIM EDIN LA
    5 ay önce açıldı
    YARDIM EDIN
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Olanzapine

Bu bahsettiğin şikayetler yakın geçmişte olmaya başlamışsa uyuşturucu geçmişin varsa ondan da olabilir, özellikle uyarıcı maddeler(kokain,amfetaminler,nikotin,kafein vb.). Mesela lise son sınıfım demişsin, mutlaka kahve ya da belki sigara tüketmişsindir. Özellikle kahve tüketimi çok olduktan sonra kahve almayı bırakınca yoksunluk belirtileri görülebilir. Lise son ergenleri arasında popüler olan ritalin,concerta gibi ilaçların kandan çekilmeside aynı belirtilere sebep olabilir. Biri sana al bu konsantrasyonunu arttırır diye bişey verdi mi örneğin ?

Bunların haricinde zaten lise son sınıfsın, bitkin düşmen normal. Kendini depresif hissediyorsan bu da sebep olabilir arkadaşın dediği gibi. Bence bir de nörolog ya da psikiyatriste görün. Önemli bir senedesin, malum fazla uyumaman lazım :) Depresif isen stimülasyon(uykunu açan) yapan antidepresanlar verirler, depresif değilsen önemli bir sene olduğu için neden bulunana kadar belki uyarıcı ilaçlar verirler.

Hocam ben nıgdedeyım oyle uyusturucu olayları felan pek olmuyor zaten bende hıc olmaz. Daha agzıma sıgara surmedım kahveyıde haftada 2-3 ıcerım. Oyle al sunu dıyecek ortam hıc yok okuldan eve evden okula hafta sonuda yıllardır takıldıgım arkadaslar felan. Yanı kokaın felan cok zor. Ama psıkolojık olarak bı sıkıntı var galıba bende gecen yıl dıslerımın agrıması sıkayetıyle doktora gıttım. Doktor gece uyurken dıslerımı cok sıktıgımı ve alt dıslerın ust dıslerı zorlamasından kaynaklandıgını soyledı. Ben cok gırgır samata haftada bır koye gıden stres atan bırıyım yanı stres yapmama neden olacak tek sey sınav. Sınava da cok takıyorum. Tek nedenı sınav bence

Dediğim gibi, nöroloğa gidebilirsin. Oradan seni yönlendirebilirler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Olanzapine

Dediğim gibi, nöroloğa gidebilirsin. Oradan seni yönlendirebilirler.

Teseekur ederım hocam gıtmeye calısıcam

• Şikayetleriniz benim duruma çok benziyor. Size şöyle söyleyim. Önce uyku merkezinden uyku testi yaptır. Uykunda herhangi bir sıkıntı oluyor mu. Uykuda nefes durması yanı apne gibi.
    Araştır. Çevredeki hastaneleri araştır uyku merkezi varmi. Sonuçta birşey çıkmazsa alerji immünoloji bölümüne git yoksa KBB de olur. Alerji durumu iltihabı bir duruma burun tıkanikligina sebep olduğundan uykunu alamazsınız. Ne kadar uyusanizda kendimden biliyorum. Gün içinde sürekli yorgun bitkin halsiz olursun. Alerji rinit ya da alerji varmı baktir. KBB alerjik rinite bakar. Birde bu durumun lise son olmasi o dönemde sorumluluğun arttmasindan beden de gerekli enerjinin olmadığını farketmeni sağlıyor. Daha öncede vardır mutlaka. Benzer bir durumu bende yaşadım. Yıllarca o şekilde yaşıyorsun vücut o durum u kaniksiyor. Yani alışıyor. Ne zaman farklı bir durumla karşılaşıldığında bireylerin ters olduğunu anlayabiliyirsun

• Söylediğin şikayetler bende de vardı. Gündüzleri zaman zaman uyku bastırıyordu. Mide ağrılarım için sarı kantaron çayı içmeye başladım mide ağrılarım geçti, uykusuzluk halimde geçti şu an. 6 saat uyku bile yeterli geliyor artık. Sarı kantaron hafif ve orta şiddette depresyona iyi geliyormuş, demekki ben farkında olmasam da depresyondaymışım. Birde sigara kullanıyorsan o da vücut yorgunluğuna sebep oluyor. İstersen bir psikiyatrise git.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilteber05

Söylediğin şikayetler bende de vardı. Gündüzleri zaman zaman uyku bastırıyordu. Mide ağrılarım için sarı kantaron çayı içmeye başladım mide ağrılarım geçti, uykusuzluk halimde geçti şu an. 6 saat uyku bile yeterli geliyor artık. Sarı kantaron hafif ve orta şiddette depresyona iyi geliyormuş, demekki ben farkında olmasam da depresyondaymışım. Birde sigara kullanıyorsan o da vücut yorgunluğuna sebep oluyor. İstersen bir psikiyatrise git.

Hocam dedımya hıc sıgara ıcmedım. Doktor kanın cok ıyı psıkolojık dıyınce psıkolojık olarak zorluyorum kendımı. Bıde ılacları duzenlı ıcersem belkı bıraz duzelır. Hastaneye gıttım ıkı gun bırsuru ders kacırdım. Okul ozel oldugundan suan 8 saatın 8 ıde ana dersler. Ders kacırınca daha da psıkolojım bozulacak sımdılık ıdare edıyorum eger cok rahatsız ederse dayanamayıp pskıyatrıse gıdecem

• Bol meyve ye.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ellekem kullanıcısına yanıt
    Sagol hocam bı boslukta gıtmeyı dusunuyorum

• ilteber05 İ kullanıcısına yanıt
    Sarı kantaron nasıl iciyorsunuz. Hangi marka alıyorsunuz

• quote:

Orijinalden alıntı: Ciclista

Bol meyve ye.

Hocam zaten fazla yiyorum o zaman abaniyim meyveye

Özellikle muza abanabilirsin.Bakliyata da aban iyi uzun süreli enerji verir.
  • ellekem kullanıcısına yanıt
    aktardan aldığım çiçek kantoron var onu sıcak suya koyup demlenmeye bırakıyorum. Ama artık solgarın sarı kantoron exstratını almayı düşünüyorum. Başka markaların uygun ürünlerini bulabilirsem onlardan da alabilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilteber05

aktardan aldığım çiçek kantoron var onu sıcak suya koyup demlenmeye bırakıyorum. Ama artık solgarın sarı kantoron exstratını almayı düşünüyorum. Başka markaların uygun ürünlerini bulabilirsem onlardan da alabilirim.

Sarı kantaron sıkıntılı bir bitkidir uyarayımda. Başka ilaçların etkilerini azaltabilir ya da arttırabilir çok fazla karaciğer enzimini etkilediği için. Bunun dışında psikoaktif(mental durumu değiştiren herhangi bir madde) ilaçlarla kullanılırsa kuvvetli şekilde etkileşir. Ayrıca arkadaşta bipolar bozuklukta olabilir, eğer bipolar bozukluğu olan birisine bu bitkiyi tavsiye ederseniz manik atak geçirip düz duvara tırmanır. Örneğin antidepresan kullanan birisine bu bitkiyide al aktardan iyi geliyor dersen adamı öldürürsün.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.