Yoo ben Türküm, Türk olmamak bir sorun mu mesela? Neden sorun olsun biraz açıklar mısın? Yani bir kişi nerede doğacağına kendisinin karar vermemesi bir suç mu size göre? |
🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(H.Fidan:PKK-YPG silah bırakmassa harekat olacak)-[ANA KONU] (325. sayfa)
-
-
Suriye diktatörlük ile yönetiliyor 53 yıldır baba oğul iktidar dönemi. Bu gerçeği Esad destekçileri dile getirmiyor hiç.
Baba Hafız Esad ( 1971-2000)
Oğul Beşşar Esad (2000-2024)
Hafız Esad 1970 yılında Savunma Bakanı iken bir darbeyle yönetimi ele geçirmişti.
-
https://x.com/ClashReporttr/status/1865334662727356435
Menbiç, operasyonu başlamış.
pkklı farelerden temizleniyor. Ayaklarına taş değmesin.
Bakalım savaşacaklar mı, kaçacaklar mı? Tahminim kaçacaklar. Pazartesiye kadar düşer Menbiç.
-
Durum kritik.Suriye 4 parçaya bölünmek isteniyor.Htş nin olduğu taraf 1,Ypgnin olduğu bölgeler 2,Rusyanın üslerinin olduğu taraf 3,İsrailin kuzey doğusunda İsrailin kuklası bir devletçik 4.Bizim harekete geçmemiz gerektiğini düşünüyorum.Eğer bir şey yapmazsak Kuzey Irak bölgesel kürt yönetiminden tut Fırata kadar Abdnin yönettiği bir terör devleti kurulacak.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
- SMO güçleri, bir grup askerini Deyrizor'da PKK-YPG'ye savaş açan aşiret güçlerine destek için bölgeye gönderdi. Aşiret güçleri PKK-YPG'ye karşı Deyrizor'da kaybettiği topraklarını geri almaya başladı.
- Başkent Şam’ın güneyinde yer alan Süveyda’da yüzlerce Rejim askeri ordudan ayrıldı. Süveyda bölgesi Dürzilerin kontrolüne geçti.
- Suriye rejimi Dera ve Suveyde'den çekildiklerini açıkladı.
- SMO güçlerinin Münbiç'deki operasyonu devam ediyor. Bölgede ilerleme sağlandı.
-
Esad rejimi bi çöksün, o teröristlerin tepesine bineceğiz hocam.
Dinin de doğduğun yere bağlıdır ama müslüman olmayanı insan yerine koymuyorsunuz o nasıl oluyor? İslam ülkesinde doğmayan adamın suçu ne?
-
- Suriye'de son durum haritası;
(Kuzey yeşil bölge) Kuzeyde SMO güçleri Münbiç'e saldırıyor. Ayrıca Deyrizor'daki aşiret güçlerine PKK-YPG çatışmaları için destek gönderme kararı alındı.
(Kırmızı bölge) Rejim ordusu ise Lazkiye ve Tarsus haricinde artık kuzey bölgesinde gücü kalmadı. Tüm rejim ordusu güçleri Şam bölgesine çekildi. Ordu içinde çözülmeler başladı
(Sarı bölge) Doğu bölgesinde terör örgütü PKK-YPG ise rejim ordusunun geri çekildiği alanları devir aldı. Kamışlı ve Haseke'deki (Kuzeydoğu) rejim ordusu geri çekildi ve yerlerini PKK-YPG'ye bıraktı. Aynı şekilde Güneydoğu kesimindeki Deyrizor bölgesindende rejim ordusu geri çekildi ve yerlerini PKK-YPG'ye bıraktı ancak buradaki PKK-YPG karşıtı arap aşiretleri PKK-YPG'ye savaş ilan etti ve Deyrizor'da karşı atak başlattı. PKK-YPG'nin ilerlemesini durdurdu. Çatışmalar devam ediyor.
(Güneybatıdaki mavi küçük bölge) Suriye'nin güneybatı ucundaki Dera şehrinde ise Dürziler başken şam'a doğru ilerlemeye başladı. Dera şehiri tamamen rejimin elinden çıktı
(Kuzeydeki mavi alan) Muhalif güçlerin Humus'dan sonraki ilerleyişi sürüyor. Artık şam'a yaklaşık 40 km lik bir mesafe kaldı.
(Güneydeki yeşil bölge) ABD güdümündeki ÖSO güçleri Tanif hattından ilerleyişi devam ediyor. Muhalifler, Palmira yakınlarındaki Sabaa Biar ve As Sawwanah yerleşimlerinde kontrolü sağladı. Rejimin boşalttığı Palmira'ya ilerliyorlar.
-
Babası ayrı, oğlu ayrı bir orço idi inşAllah bugün diktatör rejimleri son bulacak.
Halk ile rejimi ayır. Suriye halkı hiç bir zaman teröre destek vermedi. PKK'ye destek veren baba Esat idi. Esat rejimi PKK destekçisi idi. Öcalan'ı büyütüp palazlandıran baba Esat idi. Terörist Esat Rejimi dediğinizi bir gün duymadık. Ama muhalefete sürekli terörist dediniz. Muhalifler ne yaptı; PKK yı mı destekledi. Türkiye'yi mi bölmeye çalıştı, size n'aptılar da onlara terörist diyordunuz...
Mülteci sadece Türkiye'de yok. Lübnan, Ürdün ve pek Arap ülkesine milyonlarca mülteci var. Avrupa ülkelerinde onbinlerce mülteci var. Akdeniz sularında balıklara yem olan binlerce mülteci var.
Mültecilerin, Suriyelilerin Türkiye devleti ile, hükümeti ile bir sorunu yok. Mülteci düşmanlığı yapan, Türk ırkçılığı yapan Arap düşmanlığı yapan muhalefet ile sorunu var.
Türkiye'yi bölmeye çalışan Türk vatandaşı Kürt de bulurdun hatta Türk bile bulursun. Ama Türkiye'yi bölmeye çalışan tek bir Türk vatandaş ARAP bulamazsın.
Türkmenler klişesine gelince;
Türkmenler ezberinden kurtulun. Ortadoğu'daki Türkmenler Araplardan çok çok çooook daha iyi Türkiye dostu falan değiller. Sen Ortadoğu'da Türkiye'ye doğrudan faydası dokunan kaç Türkmen gördün Kıbrıs Türklerinin bile Türkiye'ye ne faydasını gördün (Kıbrıs Türklerinin çoğunluğu Türkiye Kıbrıstan defolsun zihniyetini taşıyor) ki Türkmenlerin bir faydası olsun. Kardaş dediğimiz Azerbaycan'ın bile bize bir faydası yok. Irkadaşlarımız kutsamasından kurtulun. Çünkü bize bir faydaları yok.
Suriye'de abarttığımız kadar Türkmen yok; ne fazla nüfusları var ne güçleri var. Bugün Suriye'nin hiç bir yerinde yekün olarak bir Türkmen nüfusu bulamazsınız. Türkiye'nin denetimi altında olan bölgede bile toptan Türkmen köyü olan mahallesi olan bir yer bile yok. Türkmenler dağınık bir haldeler ve her grubun içinde tek tük olarak varlar. ÖSO'da var, HTŞ'de var. Ama bunlar tek başına güç üretecek kadar değiller. Somut bir sonuç üretemeyen hiç bir Türk'ün bize bir faydası yok. O yüzden ırkdaşlık üzerinden bir söylemden vazgeçin. Kürtleri, Arapları, Acemleri dost edinmeye bakın. Çünkü bizim çıkarımız onları dost edinmektir. Dost ve gardaş olan Türki devletlerin henüz bize bir faydasını göremedik. Kendilerine faydaları yok ki bize bir faydaları olsun. Kıbrıs'ı biz besliyoruz. Azerbaycan'a biz savaş kazandırıyoruz. Henüz daha bize lokma dahi yedirdiklerini göremedik.
Elin oğlu dünyanın öbür köşesinden gelip Suriye'de Kürd'e devlet kurduruyor. Türkiye burnunun dibindeki Türkmen'e bir mahalle bile kuramıyor. Çünkü Türkmen'de böyle bir motivasyon yok, yetenek de yok. Acı ama bu gerçeklerle yüzleşin. Kuru bir Türkmen ezberinden kurtulun.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Türkçülük de bir din mi o zaman sana göre?
-
Hocam, eskimiş çürümüş çöp olmuş haritaları günümüzün mutlak gerçekleri imiş gibi sunmayı bırakın. Suriye'de demografik yapının hallaç pamuğu gibi atılıp yok edildiğini sanki bilmiyorsunuz. Koskoca şehirlerde in cin top oynuyor. Her yer yakılmış yıkılmış, büyük nüfus hareketleri olmuş, demografi trajik bir şekilde değişti. Örneğin Fırat'ın doğusunda gerçekte ne kadar Arap kaldı biliniyor mu?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 7 Aralık 2024; 14:39:34 >
Muhaliflerin son 2 gündür ilerlemesi göz önüne alarak Esed rejiminin 48 saat içinde devrilmesi muhtemel görünüyor..
-
Sabah çekilen bir fotoğraf. Evlerine dönmeye çalışan Muhalifler.
Tüm Suriye de en çok yıkılan ev Halep'de idi. Oraya bile akın akın dönüşler başladı.
Başka şehirlerde mülteci durumuna düşmüş halk kendi evine toprağına dönmek istiyor. Evi yıkılmış olsa bile toprağı belli ev tekrar yapılır. Mülteci olmaktan iyidir.
Ayrıca göç edenler kadar bir o kadarda göç etmeyen zor şartlarda hayat mücadelesi verenler vardı. Özellikle dedeleri nineleri ve yaşlılar göç etmediler. Ve hemen hepsi gidip onları bulmak isteyecektir.
Sonuç olarak harita %100 doğru olmasa bile aşağı yukarı tekrar eski haline dönecek. Her aşiretin köyü yeri yurdu belli. Halkın evi toprağı yeri yurdu belli. Ve insanların evine geri dönmesini engelleyecek hiçbir güç yok Suriyede.
-
O bu şu Türkse kime ne; Türkiye'nin çoğunluğu Türk ırkından değildir. Azınlık olan Türk ırkı Türkiye'nin halkına Türklük dayatamaz. Zaten anayasa bu dayatmaya karşı önlemini almış. Ama uyan kim. Türk ırkçılığı yapmak anayasaya aykırıdır ve suçtur. Türkçülük yapanları anayasaya uymaya davet edince Türk düşmanı ilan ediliyoruz.
Ben de Türküm ve anayasal Türklüğü kabul ediyoruz. Atatürk milliyetçiliği de budur zaten; Türk ulusunu kutsamak, diğerlerini kutsamamak! Ama birilerine göre Türk ulusu olan Kürt, Arap, Çerkez, Boşnak, Arnavut vs kutsal değil, ama Türk ulusu olmayan Kırgız, Kazak, Özbek, Azeri, Türkmen hatta Macar kutsal öyle mi?
Türkiye'yi kuran halk Türkmen, Kırgız, Özbek, Azeri mi? Yoksa Türk, Kürt, Arap, Çerkez mi?
Bu ülkede kaç tane Azeri, Kazak, Kırgız, Özbek, Türkmen var? Bu ülkede on milyonlarca Kürt, milyonlarca Çerkez, yüzbinlerce Boşnak, Arap, Arnavut, Laz, Gürcü vs var.
Bu ülke için şehit olanlar Azeri, Kazak, Özbek, Türkmen olanlar mı, yoksa Türk, Kürt, Çerkez, Arap vs olanlar mı?
Türkiye'yi Türk milleti kurdu, Türk ırkı değil!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 7 Aralık 2024; 15:52:52 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hiçkimse ırkını ve dinini seçmez. Bunlarla böbürlenmek mantıksızdır ama bağlı olduğun ulusu yüceltmek insanları motive eder, vatana bağlılığını arttırır. Geçmişte ve günümüzde yaşananlar bize göstermiştir ki farklı milletler bir arada yaşayamıyor, bunu zorlayan devletler eninde sonunda parçalanıyor. Zaten sınırlar bu yüzden var. Bak Türkiyede Türkler arasında hiçbir bölücü akım çıkmamış ancak kürtler belirli bir nüfusa ulaştıktan sonra örgüt kurmuş, 40 yıldır terör estiriyor. Sorsan aynı dindeniz ama din kardeşliği bir işe yaramıyor. Suriyede savaşanlar da hepsi müslüman ama bu, birbirlerini öldürmelerine engel olmuyor.
Ben arap düşmanı da değilim. Bizi araplara düşman eden bu hükümet. Zamanında mültecileri kamplarda tutsaydı, ülkeye salmasaydı, biz her türlü yardımı yapardık zaten. Ama bunları getirip tepemizde çıkarınca, bizden üstün tutunca doğal olarak nefret oluşuyor. Geçen bana GSS itharnamesi geldi. Bu haracı ödeyeceksin diyor devlet. Bir Türk olarak benden zorla haraç alan devlet, mültecileri yıllardır beleşe tedavi ediyor. Üstelik ben hayatında sadece 1 defa hastaneye gitmiş adamım.
Yani bizim istediğimiz şey dünya gerçekleriyle zıtlaşmayalım. En sağlam devletler her zaman ulus devletlerdir. Ümmetçiliğin boş iş olduğunu kendi gözlerimizle görüyoruz. Eğer Türkiyenin de Suriye gibi mezhep savaşları ile parçalanmasını istemiyorsak fetih hayallerinden vazgeçmeli, mültecileri ilk fırsatta göndermeliyiz. Aksi takdirde Türkiye bir gün savaşa girerse ilk göreceğiniz darbe düşman ateşinden önce içimize aldığınız azınlıkların darbesi olacaktır.
-
Türk olmak veya olmamak suç değil zaten. Biz Türk doğduk kanımız Türk , ülkenin adı Türkiye, bununla gurur duyuyoruz sadece. Irkımızı seviyoruz. Sen sevmiyor olabilirsin ona da saygımız var. Kaldı ki Türklük terimi anayasada açıkça belirtilmiş, Türkiye cumhuriyetini kuran Türk halkına Türk milleti denir diyor. Bunun içinde diğer etnik gruplar da var yani. Atatürk ne mutlu Türk olana değil, ne mutlu Türküm diyene demiş. Bütün bunlara rağmen hâlâ ben Türk değilim işte etnisite olarak aborjin halkına mensubum, veya Türk olsam ne olmasam ne gibi ıvır zıvırlarla uğraşamayız. Ben etnisite bazlı milliyetçilik anlayışını destekliyorum çünkü bir Türk milliyetçisiyim, ama devletimiz kurulduğu günden beri Türkiyede yaşayan herkes Türktür diyor. Hala bu devlete karşı, devletin kurucularına ve anayasasına karşı Türklük tartışması yapılıyorsa, bu devleti benim zihniyetimde birisi yönetse neler olurdu bilemiyorum.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Şu bir gerçek ki, Dünya'da gerçekten kahramanca, gözü pek ve korkusuz şekilde savaşan tek grup Müslümanlar. İşbirlikçi - Kukla devletlerden söz etmiyorum, konuyu doğru anlayın . Satılmış rejimlere rağmen bu iş böyle..
Son 100 yıldır emperyalizme direnen tek Hayat Görüşü. Hava Desteği olsa hiç bir topluluk karşısında duramaz. İsrail'i ABD'si ancak havadan bombalar. Göğüs göğüse savaşamazlar, karşılarına çıkacak cesaret bulamazlar.
Emperyalist güçler karadan hiç bir şekilde müslüman savaşçılar ile temas kuramaz. Ölümü Öldürmüş bu adamlar. Evet en çok kaybı onlar veriyor, en çok onlar ölüyor ama hiç bir şekilde vazgeçmiyorlar. Ortadoğu halkının yaşadığının 10'da birini Amerikan askeri yaşasa topuklar, intihar eder, dayanamaz.
Dediğim gibi hava desteği, cari savaş teknolojileri tek eksik yanları. Batılılar bunu çok iyi bildikleri için , kendilerine gelip üretmesinler diye 1 gün bile boş bırakmıyorlar.
-
Kanımız Türk demek ne demek ya? Senin kanın ya ARh+ dir, ya ARh- dir, ya AB Rh+ dir, ya sıfır dır, gerçeklere dön.
Ben de Türküm,
Türklüğü sevmiyorum demiyorum Türklük veya herhangi bir ırkın diğer hiçbir ırktan üstünlüğünün olmadığını savunuyorum, kaldı ki bu reel bir gerçektir, bir kişi Türk diye kimseden üstün olamaz, bir kişi Kürt diye de kimseden üstün olamaz.. bir kişi İngiliz vs diye de hiçkimseden üstün olamaz.
Sen başlıyorsun kanımız Türk kanı..nerede Türk kanı Türk kanı diye birşey yok, tüm insanların kanları aynıdır sadece kan grupları farklıdır hepsi de insandır. Sen Türksün diye kimseden üstün değilsin, ben de Türküm diye kimseden üstün değilim.
Sen ben Türküm üstünüm yüceyim diye kimseyi ötekileştiremezsin düşmanlaştıramazsın.
Bu ülkede sırf Türk değil diye diğer ırktan insanlar öldürüldü işte senin bu ırkçı kafa yüzünden. Ben Türküm kürtüm oyum buyum yüceyim bilmemneyim..Yok öyle birşey kimse hiçbişey değil, herkes insan.
Sen birşey olmakla övünüyorsan insan olmakla övüneceksin, insani vasıfları taşımakla övüneceksin bu kadar basit.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X