Bulmak istersen mülteci düşmanlığı yapan 81 vilayetten insan da bulursun. Kaldı ki o Balkanlar vs. bir zamanlar Türk yurduydu. Misal Selanik; Trabzondan daha önce Türk ve Müslüman olmuş bir şehirdir. Millet mültecilerin bu kadar fazla (dünyada en çok bizde) gelmesine üstelik bunun ekonomik durumumuz berbatken olmasına isyan ediyor. Türk halkı ile uyum sorunları, kültürel problemler vs. saymıyorum bile < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(H.Fidan:PKK-YPG silah bırakmassa harekat olacak)-[ANA KONU] (324. sayfa)
-
-
Klasik olarak bir yere ait değilsen o yere ait olmadığın belli olması diye en çok sen savunmaya geçersin. Bu ayrı ancak türkiyede göçmen mülteci sığınmacı ne dersen bunların artık istenmediği belli. Hele ekonomi bu vaziyette iken. Bunu görmezden gelirsen çok değil 50 sene sonra türkiyede kendini etnik olarak Türk tanımlayanlar yüzde 50den aşağı kalacak. Bu çok açık belki 50 sene bile sürmez.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2262441B1 -- 7 Aralık 2024; 10:54:5 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu arkadaş için sorun değil bu söylediklerin. Kendisi zaten Türklük şuurunu kaybetmiş araptapar olmuş. Arap geldikçe seviniyor bunlar. Hele bir de dinsiz kemalist pis türkler de ülkeden giderse oh mis.
-
Afganistanada inanılmaz bir yığınak yaptı ve 20 yıl kaldı. Be başardı? Nasıl gittiklerini yada kaçtıklarını herkes biliyor. Halk bıkmıştır ve çığ olmuş Suriye topraklarında akıyor. Bu güneşe kar dayanmaz. Vakti zamanı gelince abd da oradan tıpış tıpış çıkacak. Zaten abd halk sürekli bizim oralarda ne işimiz var deyip duruyor. Bir aydınlanma yaşıyor insanlar sanki abd de.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Afganistanda ne yaptı derken. Türkiye Afgan asker dolu. Afganistanda mühimmat üstüne mühimmat elinde olan taliban var Muhtemal iran İsrail savaşında kendilerine sayısız asker devsirdiler bundan büyük bir başarı ne olacak
Amerika Suriyeden çıkmaz ebediyen pkkya destek verir demiyorum ki. Amaçları ne işe ona uygun davranırlar Türkiye İsraile kol kanat gersin hamiligini yapsın 1 gün sonra ypg pyd dümdüz olur anlatabiliyor muyum.
Anlıyorum ve hak veriyorum. Şunu demek istedim. ABD afganistanda kalmış işlerini yurutmeye çalışmıştır. Ama gidiş şekilleri mazilerinde kara bir leke olarak kalmıştır. Kendilerine biliyor orada genel itibarı ile ellerine yüzlerine herşeyin bulaştığını. Suriye’de de aynısı olacaktır. Halk yeni düzen kurduğunda abd bin tutunacak yeri kalmayacak. ABD nin olmadığı yerde PKK YPG zaten konuşulmaz.
Kaciş şekli neden kara leke anlamadım. Amerika milleti vatan millet Sakarya askerlerimiz neden kaçtı mi diyor. Sevinmislerdir. Umurlarında mıdır. Bilmiyorum yani kendimiz gibi görmemek lazım.
Ne bileyim Türkiyenin pkk mücadelesi ile amerikanin el kaide mucedelesi benzer değil. Biri burnunun dibinde öte ta.....
ABD yoksa pkk pyd zaten yok öyle bakma söyle bak. Pkk pyd neden var? Amerika var diye. Peki amerika neden var. Burada bir plan bir çerçeve olmadan hem de Rusyayi amerika ve irani İsrail asagilamis küçük düşürmüş güçten kuvvetten cekmisken amerika neden pydyi destekleme "amacına" erismeden sahadan çekilsin.
Mühimmat desteği verdiği htşden mi çekiniyorlar sence
Erken yorum yapmak zor ama belli ki Esadin ipini Rusya da çekti. Öyle değilse başka şeyler olur.
Uzun oldu ama yazayım bari. Suriyede 4 egemen güç var. Amerika Rusya ve İsrail İran bu dörtlüden 2 si gerçek anlamda pes etmedikçe bu savaş ortamı sürer. Ya da bu 4 den her biri anlaşırsa savaş ortamı son bulur.
Senin tek devlet Sünni devlet dediğin amerika destekli bir Suriyede Rusyanin limanları ne olacak? Amerikan egemen bir Suriye devleti olmazsa İsrail neden 1 senedi kendini yırttı. Hizbullah kökten bitirdi. İran a girmiyorum bile bence artık etkisiz eleman. Belli ki Rusya için şii devleti amerika için Sünni devleti İsrail için kürt devleti kurulacak. İlla bu olacak da demiyorum mantık bu yani. Ama yok tek devlet olacak dersen ruslar da oradan öyle kolay çekilmez.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2262441B1 -- 7 Aralık 2024; 11:18:8 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Gidiş şekli kara leke, kalmaları değil demiştim. Neyse ana hatlarıyla düşünceler ortak noktada. Teşekkür edeim açıklamalar için
Kaçış yazacağıma kalış yazmıştım.
Mültecilere gitsin diyenlerin kendikeri mülteci zaten. Önce kendini insanlara Türk diye tanıtıp sadece Türk ırkçılığı yapıp sadece Türk ırkçılığı üzerinden oy toplamaya çalışan başta Ümit Özdağ ve diğerleri gidecek o zaman bu ülkeden.
Hâlâ gitsin diyenlerin kendileri mülteci diyorsun. Gitsin diyenlerin çoğu yedi göbek Anadolulu veya civardaki eski Türk topraklarından gelmiş Türkler.
İnsanların çoğunun mültecilere karşı çıkma sebebi de ırkçılık değil gelenlerin sayısı ve ekonomik durum.
Özdağ da Türk ırkçılığı yapmıyor. Ülkenin huzur ve refahını düşünüyor. Avrupa marksist solcuları gibi konuşma...
Sadece mülteciler üzerinden oy toplamıyor ama halk mültecilerden yıldığı için gündemi o mevzu işgal ediyor.
-
İyi uyduruyon ha biz de sustuk diye iyice uydurmaya başladın yedi göbek Türkmüş Dağıstanlı İranlı adamın neresi Türk? Ümit Özdağ Türk ırkçılığı yapmıyormuş nasıl yapmıyor? Adamın bütün siyaseti Türkçülük üzerine Türk aşağı Türk yukarı. Hatay'a gidiyor esnaf ziyareti sorduğu ilk soru bak İLK soru diyorum şu;
Nerelisin.
Sanane ne adam nereliyse nereli, ne yapacaksın kesecek misin Türk değil diye fişleyecek işte adam kafatasçı ırkçı başka bir şey değil başka bir değer arama adamda.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 7 Aralık 2024; 12:11:24 >
Maalesef pyd, pkk gibi unsurların yok olmasının iki yolundan biri İsrail'i korumak, petrol yataklarını Amerika'nın kullanacağını garanti vermek. Ama buna onurlu bir yaşam denir mi bilemedim. İkinci yöntem için de M.Kemal gibi biri gerekir. Yoksa biz bu filmleri döndürür döndürür izleriz.
Mustafa Kemal gibi biri de gelse Türkiyenin şu saatten sonra yapacağı bir şey pek yok. Ana hat belli ayrıntılar tartışmalı. Bu durum olmadan önce Mustafa Kemal gibi biri olmalıydı. Kazan devrildikten sonra yemek pişmez.
İsraili korumak neden onursuz bir tavır olsun.
Şimdi sahaya bakarsak.
Amerika ya karsilik Rusya (en büyük güçler)
İsraile ve Türkiyeye karsilik Suriye ve Iran (ikincil güçler)
Ypg vs. ye karsilik HTş vs var. (örgütler)
Yani taraflar bu şekilde buna göre konuşup buna göre planları okumak gerekiyor. Zaten Türkiye zimnen de olsa İsrail tarafındadır
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2262441B1 -- 7 Aralık 2024; 12:12:13 >
quote:
Mülteci düşmanlığı yapan;
Ümit Özdağ: Dağıstan'lı
Meral Akşener: Selanik'li
Şahan Gökbakar: Balkan
Yılmaz Özdil: Girit'li
Özgür Özel: Selanik'li
Uğur Dündar: Bulgaristan'lı
Mustafa Sandal: İran'lı (karısı: Sırp)
@novagate Türk Soylu olmaları yeterli geldikleri veya gittikleri yerin bir önemi yok.
olum cümleleri çarpıtma. mülteciler gitsin diyenlerden yedi göbek Anadolulu da var hatta çoğu böyle dedim. Çık sokağa sıradan insanlara sor bakalım ne diyecekler. Ümit Özdağ yedi göbek Türk demedim. Öyle midir bilmiyorum ama Türktür.
İstediğin adı ver. İster ırkçılık, ister yabancı düşmanlığı de. Benim için yaptığı iş ülkenin istikbalini ve huzurunu önemsemektir.. Ad koymak şart değil.
-
Suriye'nin etnik yapısı bu.
- Türkiye Yeşil Araplar ve mavi Türkmenleri destekliyor (Nüfusun %80-85i)
- Rusya/İran Kırmızı Nusayrileri destekliyor (Nüfusun %10-15i)
- ABD-Fransa ise Sarı Kürtleri (Nüfusun %5-10'u)
13 yıldır ülkeye silah yığarak bölücülük yaparak Kırmızı ve Sarı azınlıkları desteklediler ama halkın ÖZGÜRLÜK yürüyüşü bir kez başladı ve bunu ne ABD ne Rusya engelleyemez.
İşin sonunda Esad Lazkiye'ye sıkışıp kalacak, ypg ise kamışlıya sıkışıp kalacak ve ikiside Muhaliflere boyun eğmek zorunda kalacak. Halkın %80i ni yenemezsin. Ne şeytani plan yaparsan yap, halkın istediği olur.
-
orada esad ve ailesini batı ingiltre fransa yerleştirdi çünkü nusayrilik yarı hristiyanlık dindaşlarını koydular başa,yani halkı temsil ettiiği filan yok küçük bir azınlıklar orada.
abd rusya salça olmasa daha ilk senesi devrilmişti esad.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 7 Aralık 2024; 13:29:47 > -
Sen Türk değilsen o senin sorunun. Biz Türküz ve dolayısıyla Türkçüyüz. Ayrıca Anayasal anlamda Türklük kavramı bellidir, Türkiye cumhuriyetini kuran milletten isen yine problem yok. Türkçülük size battığına göre soyda sıkıntı büyük. O bizi bağlamıyor, ötede ağlayın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cevo_61 -- 7 Aralık 2024; 13:50:41 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X