Şimdi Ara

🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(Suriye'de 54 yıllık Esed rejimi yıkıldı....)-[ANA KONU] (356. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Long Nightt Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 5 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7.201
Cevap
80
Favori
294.237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
54 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 354355356357358
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ben yarın ABD'nin bölgede bir atraksiyon yapacağını düşünüyorum..

Yapmazlarda Rakka'da halk ayaklanmaları dahada büyüyecek ve bu durum muhalif güçlerin lehine işleyecek..

• DARTH_BLACK kullanıcısına yanıt

hakir görmüyorum neden hakir göreyim ne alakası var. türkiye örnek olabilecek bir ülke değil. en azından demokrasi anlamında. şunu diyorsan zaten tartışmayalım. türkiye tabiki ortadoğudaki arap devletlerinden daha demokratik. ancak bu türkiyenin örnek oluşturmasını sağlamaz. uzun uzun açıklanabilir ancak siyasi bir konu burada çıkıntılık yapmak istemiyorum şimdi.

• MRTFR kullanıcısına yanıt

"Suriye'nin bu konuda şansı hiçbir etnisite, din veya mezhebe dayanmadan ulus inşası yapabilme ihtimali."

yazmışsın ya böyle bir ihtimal yok anlamında yazdım. böyle bir ihtimal olsa olsa türkiye liderliğinde yapılabilir ancak türkiyede de öyle bir istek yok.

• freeleaks kullanıcısına yanıt

yaw arkadaş, Suriye yeni yönetimi Türkiye'nin "rejimini" örnek alsın, demokratik bir yapıya kavuşsun önce..daha sonra bize demokrasi nasılmış ders versin sıkıntı değil..

Ben dünyanın en iyi demokrasi ülkesiyizmi dedim? Bu bölgede elle tutulur tek rejim Türkiye, bunuda kimse inkar edemez..

Suriye yeni yönetimi Esed rejimi gibi, İran molla rejimi gibi veya Irak-Lübnan'daki mutasyona uğratılmış garabet şii-sünni ayrımlı yönetim gibi olmasındansa Türkiye gibi bir rejimi olsun..Suriye kalkıp Norveç'in İsveç'in demokrasini uygulayamazki..Asıl hayal perestlik bu olurdu zaten..Demokrasi olsun, halkın seçme hakkı olsun düzgün şekilde yollarına devam etsin..Bu yani...

İşte bunun olmasını asıl ABD ve İsrail istemez...Onlar için en makul Suriye, parçalanmış ve kaotik durumda olan Suriye'dir..

• quote:

Orijinalden alıntı: DARTH_BLACK

yaw arkadaş, Suriye yeni yönetimi Türkiye'nin "rejimini" örnek alsın, demokratik bir yapıya kavuşsun önce..daha sonra bize demokrasi nasılmış ders versin sıkıntı değil..

Ben dünyanın en iyi demokrasi ülkesiyizmi dedim? Bu bölgede elle tutulur tek rejim Türkiye, bunuda kimse inkar edemez..

Suriye yeni yönetimi Esed rejimi gibi, İran molla rejimi gibi veya Irak-Lübnan'daki mutasyona uğratılmış garabet şii-sünni ayrımlı yönetim gibi olmasındansa Türkiye gibi bir rejimi olsun..Suriye kalkıp Norveç'in İsveç'in demokrasini uygulayamazki..Asıl hayal perestlik bu olurdu zaten..Demokrasi olsun, halkın seçme hakkı olsun düzgün şekilde yollarına devam etsin..Bu yani...

İşte bunun olmasını asıl ABD ve İsrail istemez...Onlar için en makul Suriye, parçalanmış ve kaotik durumda olan Suriye'dir..

Türkiye nin rejimi nedir? Laiklik olmasa arap ülkelerinden farkın olur mu muamma. ama hemen her gün laiklik tartışılıyor bu mu örnek rejim.

Bir zahmet de gözünün üstünde kaşın var o zaman sen düşmansın ölümü hak ediyorsun diye düşünen insanlar/yönetimler seviyesindeki ülkeler içinde elle tutulur rejim ol.sadece anadoluda 1000 yıllık devlet geçmişin var. Bunla da övünmezsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freeleaks -- 11 Aralık 2024; 0:19:33 >

Hayaller, hayatlar naparsınız hocam :/

Neyse bekleyip görelim umarım herkes için en iyisi olur.

• MRTFR kullanıcısına yanıt

keşke olsa keşke

hem o kapasite ve soyut güç yok hem de olsa bile bunu engelleyecek çok yapı var.

1963 öncesi Suriye'de laik demokratik br cumhuriyetti zaten..Baba Esed ve diğer nusayri ordu komutanları darbe yaptı rejimi bitirdi gitti nusayri diktatörlüğü kurdu..Aynı sisteme geri dönmek istiyorlar şimdi.

İç savaş öncesindede aynı istekler vardı Suriye'de, reform anayasası refarandumu bu yüzden istenildi ama İran devereye girince bu yapılmadı ülke iç savaşa girdi..Neyle övünmeliyiz peki? insanların Suriye'de daha özgür olmasınımı yoksa rejimin tutumunumu?

Bu da meşhur ıslak saçlı ablamızın bugün Halep'de gördükleri..Belki fikir verir ama sabit fikirli olunduğu sürecede zaten her tartışma size roman gibi gelecek..

• - Zelenski, Suriye'deki yeni hükümetin Esed rejiminin Kırım'ın Rusya'ya ilhakını tanımasını iptal etmesi halinde Şam'da büyükelçilik açacaklarını duyurdu.

Abicim neden sabit fikirli olayım.

İnşallah!!! dediğin gibi olur kör topal da olsa yarım da olsa hatta örnek türkiye de olsa şeriatin olmadığı, islamiyetin yönetimden dışlandığı laik bir sistem kurulur. (cümlede bu -> !!! var) Bunu gerçekten istiyorum.

Ama bir saniye burada bir devrim var. Evet devrim yapanlar ise lideri deaştan gelen biri. Değiştim diyebilir. Demokrasi diybilir ancak bir düşün aslında ne kadar komik bir tartışma yapıyoruz özünde. Eşyanın tabiatına aykırı bir şey istiyoruz.

Yine diyorum keşke demokratik bir yönetim olsa. Yoksa ben neden sınırımızda islamiyeti bu çağda rehber edinen bir yönetimi isteyeyim.

• Smo harika bir iş çıkarıyor inşallah Amerika saçma sapan işlere girişip hava saldırısı düzenlemez çünkü Deyrizorla birlikte yavaş yavaş petrol sahalarına girilecek.Terör örgütünün yıllık 2 milyar dolar gelir elde ettiği söyleniyordu bu petrol kuyularından.Bu parayla abdden silah alıyor ve abd tarafından proxy güç olarak kullanıyordu yani abd pkk/ypgden hem haraç kesiyor hem vekalet gücü olarak kullanıyordu.Smo içindeki şehitlerimizin ruhu şad olsun.
  • tubytube kullanıcısına yanıt

Bu yorumu ben mi yanlış anladım yoksa bu arkadaş burada açık açık ağzına geleni saymış mı? Tek bir azeri üzerinden yargı dağıtırken tümevarıp bütün türklere, tskya ve direk türk devletine bu kadar cesur bu kadar açık hakaret edebileni bu forumda yeni gördüm. Lütfen arkadaşın yorumunu silmeyin, türkiyede yaşıyordur diye umuyorum, bakalım savcılık arkadaşın fikirleri hakkında ne düşünüyor görelim.

Sen Suriye'ye laik demokratik sistemi getir, isimler geçici sistem kalıcıdır unutma..

Ayrıca Suriye'de İslam güçlü köklere sahip ancak Suriye'lilerdeki değişim, dini kavgalarla bir yere gelinmeyeceğini az çok gördüler. İslam dini Esed rejimi gibi, İran mollaları veyahut Suud-BAE gibi ülkelerdeki yalan yanlış uygulamalardan ötürü kötü bir imaja sokuldu. ABD özellikle DAEŞ gibi islamla uzaktan yakından alakası olmayan suni bir terör yapısı kurarakda bunu körükledi.

Dünyada ne Taliban ne de diğer örgütler islamı yansıtmıyor zaten. Ülkemizdede bu yapıların tarikatları ne yazıkki islama zarar getiriyor. Atatürk tarafından kurulan Diyanetin hali ortada. Köklü revizyon bizdede şart. Ben sistemsel bağlamda Suriye'nin baz alması kolay ülke olarak Türkiye'yi örnek gösterdim. Din ve devlet işlerini ayrı tutup kendi sosyolojilerine göre doğru kanun yapılarını oluştururlarsa eşitlik çerçevesinde kimse kimsenin dinine bakmaz. Suriye'de halkın şuanki derdi o sünniymiş bu şii'miş derdi değil..Halk sefalet içinde ve adalet kavramını unutmuşlar..Bu anlamda kendi ülkelerinin seviyesini artırmak istiyorlarsa 13 yıl öncesi gibi reformist hareket etmek zorundalar.

Colani çok tartışmalı bir adam ama son mesajları ve kurdurduğu hükümet sistemi beklenilenin aksine adımlar..Halep'e hristiyan valide atadı geçici olsada ve şii'lerin kutsal saydığı hiçbir yerede zarar getilmeyeceği sözünü vererek bu yerlere 7-24 koruma birimi atadı. Yani bu adımlar batının pek tabiki hoşuna giden adımlardır ve atılmakda zorunda. Aksi yönde atılacak her adım ise Suriye'de savaşıda bitirmez, mezhep savaşları tekrar patlak verir. Elde kuranı kerimlede o savaşı durduramassın. Önce adaleti tahsis etmelisin..

Gerçekten seni anladığımı düşünüyorum şimdi yazacağım şeyden dolayı beni akilsiz mantıksız yada başka bir şey görme yine tekrar edeyim keşke dediğin gibi olsa.

Esasen sorunumuz çok büyük. Çok büyük hepimiz İslamiyet içinde büyüdük. Elimize kuranı aldığımız zaman orada demokrasi de yok laiklik de yok modern ilkelere uyum da yok işte böyle olduğu için problemler çıkıyor. (Şükür!!! ki türkiyede millet eline kuran almıyor. Bu demokrasimiz için büyük bir kazanç.)Bunu çözemediğimiz sürece asla ve asla Demokratik yönetimler olmayacak dine dayalı ayrışmalar azalmaaycak sorunun kökü budur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freeleaks -- 11 Aralık 2024; 1:5:11 >
  • - Muhalif güçler, Deyrizor şehrinin ve askeri havaalanının tamamen ele geçirildiğini resmen duyurdu.

Neye inandığınızı kimse sorgulamayaz, bu anlamda yorum yapmıyorum ama Kuran olmasın, islam olmasın derseniz bu sizin kişisel ideolojinizi dayatma anlamı taşır. Bu yanlış bir düşünce bana göre..

Siz ve etrafınızda kuranı kerime dokunmayan olabilir, ama etrafda okuyanda çok fazladır. Kuranı kerim okunuyor diyede insanlar ayrıştırılmamalıdır. Benim sosyal hayatımda her inanca sahip insan var, hepsindende ayrı ayrı şeyler öğreniyorum ve bu bana daha fazla mutluluk katıyor..Her görüşe katılmasamda paylaşmak güzel oluyor. Sonuçta herkesin görüşü kendisine ama bunu angaje ve dayatma yapılmadığı sürece güzel, öteki türlü kısırdöngü oluşuyor.

• - Deyrizor'un muhalifler tarafından alınmasının akabinde Fırat doğusundaki Marat ve Hajin'de terör örgütü PKK-YPG güç toplayıp bu bölgeleri almak için karşı saldırıya geçti..

PKK-YPG Deyrizor'da fiilen muhalif güçlerle savaş haline girmiş durumda. Bölgede çok şiddetli çatışmalar olduğu bilgileri geliyor.

🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(Suriye'de 54 yıllık Esed rejimi yıkıldı....)-[ANA KONU]

Kısır döngü var Nasıl anlatırım bilmiyorum.

Şimdi sesli düşünüp örnek veriyorum. (baştan yazayım dinsizim)

Kuran okuyorsun İslam egemen olsun diyor egemen olsun diye çalışın çaba gösterin diyor ana fikir olarak. Lütfen tartışma çıksın istemiyorum derdimi anlatmak istiyorum. Diyor ki mesela haksız yere adam öldüreni kısas yapın yani siz de(devlet de/mahkeme de) onu öldürün. Yani idam. Şimdi bu bir emir ve ben Müslümanım. Etrafımdaki 10 kişiden 9 u Müslüman Türkiyenin de hiç olmazsa 10 kişiden 9 u olmasın 8 i olmasın 7si Müslüman. O halde ben neden bunu hakim kılmak istemeyeyim. İstemeyeyim derken neden bunu hakim kılmak için çaba göstermeyeyim. Ben bunun için çaba göstermiyorsam ben karaktersiz biriyimdir. İnanıyorum diyip inancımın emrini yerine getirmiyorum demektir (bu da münafıklık zaten)

O zaman teknik olarak benim devleti ele geçirmem lazım. Devleti ele geçirip İslami kuralları devlete egemen hale getirmem gerekir (İslamiyeti egemen kılmak görevim çünkü). İşte insanlar böyle düşünür. Mantık bunu emreder. Sonra devleti ele geçirmek için feto çıkar, taliban çıkar, daes, Hizbullah vs vs çıkar. Bu zorunludur. Sen istediğin kadar böyle değil de. Bu böyledir. Sonra amerika salça olur Rusya salça olur iran salça olur bu işin ayrıntısı

Dediğim gibi neye inandığın senin tasarufunda olan bir durum, ben bunu yargılayamam. Öyle düşünüyorsundur ve öylesindir, ötesi beni ilgilendirmiyor..

Ancak şöyle bir yanlış fikirde var. Aslında empoze edilen bir bir fikir bu ve seninde etkilenmen normal. O da, islamda dayatma olduğu fikridir. Söylediğin örnekten hareketlede bu tip dayatma şekilleri yanlıştır. Sağlıklı sonuçlarda vermez, vermedide zaten..İslamdada dayatma olayı aslında yok. İslam tarihte dayatma ile büyümedi, dayatma ile parçalandı..Bir Mekke'nin fetihi vardır, islam tarihinde çok güzel bir örnektir..

Misal Sovyetler birliğide yönetim ideolojisi ateizme dayayılydı. Stalin döneminde tüm dinlerin ibadethaneleri ya yasaklanıyordu yada yıkılıyordu. Buna karşı gelenler toplama kamplarına sürgün ediliyordu. Hatta Stalin, Kiev'deki tarihi ortadoks kilisenin yıkılmasını ve kendisinin heykelinin dikilmesi emrini vermişti. Ortadokslar isyan çıkarmıştı. Ancak Stalin ölünce bu plandan vazgeçildi. şimdi Stalin'in yaptıklarınada doğru diyemeyiz. İşin içinde dayatma olduğu zaman bu inançlı yada inançsız ayırt etmez..Mesela Çin'de benzer uygulamaları yapar ancak son yıllarda budist ağırlıklı nüfusu yüzünden budist tapınaklarına laf etmezken doğu türkistan'da islam'ı yasaklayarak müslüman nüfusa eziyet çektiriyor..

Elebette dünyada din temelli devletler var. İsrail buna bir örnek ancak İsrail içindede başka bir İsrail var..İsrail'de ortadoks yahudi denilen toplum İsrail'in şuanki dini ideolojisine karşılar ve sürekli protestolar yapıyorlar. Bu kitlenin ideolojileri ise siyonizmle tamamen zıt..Bırakın biz kendimize onlarda kendi dinlerine göre yaşasın ama din için savaş olmasın diyorlar. Siyonizm ise yahudiliğin en uç radikal hali ve İsrail'i de siyonistler kurdu. Misal Suriye'de Esed rejimi nusayri kökenliydi. Suriye'de nusayriler nüfusun %5 kadarını oluşturur. Nusayrilik ise temelinde Hz.Ali'yi tanrılaştırır ve bu inanç Esed ailesinin 1970'de başa gelmesiyle idolojiye dönüştü ve gelinen son durumda ortada..İsrail'de de siyonizm aslında yahudilik içinde azınlık ama ülke yönetiyorlar ve ideolojilerini dayatıyorlar..Dünyanın en kritik yerlerinde olan siyonistler var ve para, konum, itibar sahibi olmalarına rağmen saplantılı ideolojileri yüzünden İsrail'i genişletmek derdinler hep..Yani bir ülkenin nüfusunun çoğunluğu pek tabiki azınlığa karşı avantajı olur ama bu azınlıkları ezmesi yada yok sayması anlamı taşımaz. Ancak azınlık olanlarında çoğunluğa karşı sorumlulukları vardır. Bunlar birbirine karıştığı zamanda savaş kaçınılmaz olur.

• - Muhalif güçler:

"Suriye’nin bütün topraklarını kontrol altına alacağız ve onu yok etmeye çalışanlar ağır bir cezayla karşılaşacak..."

- Terör örgütü YPG'nin elebaşısı Mazlum Abdi:

"Amacımız, Suriye'nin geleceği için siyasi bir sürece katılmaktır. HTŞ/Askeri operasyonlar yönetimi ile iletişim kurmaya hazırız."

• 
Sayfa: önceki 354355356357358
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.