4 gün önce yazdığım mesaj.. https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/160173230 PKK-YPG'yi patlatacak 3 bölge vardı; Deyrizor, Rakka ve Haseke.. Bu 3 bölgedede halk ayaklanmaları patlak verdi ve Deyrizor'u kaybettiler..Kaybetmeklede kalmadılar, ittifak kurdukları aşiretlerde muhalif güçlere geçti..Rakka ise sallantıda..Haseke'de ise halk ayaklanmalarını bastırıyorlar..Avanak abdi ABD'ye tıpkı Paşinyan gibi yalvarıyor şuan.. Muhalif güçlerde biraz önce son noktayı koydu ve Suriye'nin toprak bütünlüğünde korunacağını, bölünme istemediklerini dile getirdiler..Bu akşam PKK-YPG fiilen muhalif güçlerle çatışmaya girince HTŞ konuyu ele alışını değiştirdi. Muhalif güçlerin yeni Suriye yönetiminde silahlı yapı olarak sadece Suriye ordusunu resmileştirmek istiyor..HTŞ'ydi SMO'ydu YPG'di filan bütün silahlı unsurların tasviye edilmesi isteniliyor. HTŞ ve SMO zaten bunda mutabıklar ancak PKK-YPG zora koşuyor ve ABD kartını oynamaya zorluyor. Avanak abdi PKK-YPG'yi tasviye ederse ABD'den gelen silahlarda Suriye ordusunda kalacak. Böyle bir durumda var. Yani çok köşeye sıkıştılar... Yarın ABD'nin tavrı PKK-YPG'nin kaderini belirler zira ABD devreye girmezse Aynel arab ve Rakka'nın düşmesi söz konusu..SMO güçleri şuan Aynel arab'ı çok yoğun ateş altına almış durumda. Deyrizor'da da çatışmalar var. PKK-YPG en az 2-3 cephede çatışıyor şuan ve dayanamazlar... Ben bir atraksiyon bekliyorum umarım ülkemiz adına hayırlı olur.. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARTH_BLACK -- 11 Aralık 2024; 2:55:52 > |
🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(Suriye'de 54 yıllık Esed rejimi yıkıldı....)-[ANA KONU] (357. sayfa)
-
-
- Donald Trump, Tom Barrack’ı ABD'nin yeni Türkiye büyükelçisi olarak atadı.
28 Nisan 1947 doğumlu Thomas Joseph Barrack Jr. Amerikalı bir özel sermaye gayrimenkul yatırımcısı ve halka açık bir gayrimenkul yatırım ortaklığı olan Colony Capital'in kurucusu ve icra kurulu başkanı. Barrack, ABD Başkanı Donald Trump'ın yakın arkadaşı ve Trump'ın 2016 başkanlık kampanyasının kıdemli danışmanıydı. Barrack, 2021 ve 2022'de, Birleşik Arap Emirlikleri için kayıt dışı yabancı bir ajan olarak lobi faaliyeti yaptığı iddiasıyla dokuz suçlamayla suçlandı. Kasım 2022'de tüm suçlamalardan beraat etti.
-
Deyrizor'da ki halkın terör örgütü PKK-YPG'ye karşı olan son geldiği hali özetleyen bir video...
Deyrizor yıllar boyunca PKK-YPG'nin kontrolünde olan ve rejim ordusunun dahi izinsiz giremediği bir bölge oldu. Yerel halk rejimden daha ziyade hep Daeş korkusuyla hizaya getirildi. Daeş tehtidi bitincede bölge halkı PKK-YPG'nin tutum ve yönetime karşı gelmeye başladı. Son 3-4 yıldır aşiretler ile PKK-YPG arasında ciddi çatışmalar yaşanıyordu. Çoğu zamanda aşiretler PKK-YPG'yi zor duruma sokuyor ve PKK-YPG'de ABD'den hava desteği alarak aşiret güçlerini "Bunlar daeş'li" diyerek vurdurup geri püskürtüyordu..Aşiret güçleri bu süreçleri unutmadı ve en sonundada muhalif güçlerin rejimi düşürmesiyle bölge halkı tercihini muhalif güçlerden yana kullandı. Gelinen son noktadada PKK-YPG'nin muhalif güçlerin rejimi devirip etken güç olacağınada hiç inanmamış..Sırtlarını tamamen ABD'ye dayamışlar.
Ama o sırtları şimdi asvaltlarda sürtünüyor...
-
Burada bir şeye inanıp inanmama söz konusu değil. İslama inanıyorsan doğal olarak onun emirlerini yerine getirmen lazım. Getirmiyorsan zaten İslama göre inandım diyip yapmadığın için münafık oluyorsun. Bunun sana göre bana göresi yok kesin ve net. Nasıl ki inanmayınca kafir oluyorsun bu da öyle ben burada bir dayatmadan da bahsetmiyorum.
Bir insan nasıl ki Müslüman ise namaz kılması oruç tutması hacca gitmesi gerekiyorsa ve bu Müslüman olmanı doğal sonucu ise o Müslümanlardan mürekkep toplum da şeriat ile yönetilmeli. Bu da bir mecburiyet. Aksi halde o toplum da münafık olur yine sana göre bana görelik bir şey değil.
Ben inanmıyorum ama diyelim ki hesap günü var ve Allah sorguya çekecekse Müslümanlari ayrıca bunun için de sorguya çeker. Çünkü bu da bir emir
ÖZET olarak İslamiyetin kendi kuralları ve kanunları devlete egemen olmayı emrettiği için bir Müslümanın devletini /ya da başka bir devleti İslam devletine çevirmesi farzdır. Bunun bencesi sencesi olmaz. Bence akşam namaz yok, bence oruç sabah ezanı ile öğle ezanı arasında demek gibi. Ha dersin dersin de sonunda ya inandırıcı olmaz ya da ortadaki din İslam olmaz. Neticede herkesin hemen hemen azıcık dünya görmüş modernite bile hayatın gerçekliğini gören (mesela Türkler) tüm Müslümanlarin islamdaki bu emirlerin saçmalığını yeri gelince gördüğü ve bildiği için duymazlıktan geldiğini biliyoruz. Dürüst olanlar benim gibi dinsiz olurken siyasi olanlar (orta yolcular aman ağzımızın tadı bozulmasıncılar) kendi vicdanlarini rahatlatmak için bir şeyleri görmezden geliyor. Lafta ben Müslümanım diyor ama icraate bunu göstermiyor. İyi ki de öyle yapıyor ama biraz daha cesur olup İslamiyeti toptan reddetme zamanı gelmiştir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freeleaks -- 11 Aralık 2024; 8:20:56 >
-
Bunlar 1400 yıl sonra uyanmaya mı başladılar ne? Rönesanslarına bir 100 vardır gerçi.
Dualarla ,oh olsuncularla, beddualarla bu işin yürümeyeceğini araplar anlamaya başladı ama içimizdeki kırmalar daha anlayamadı
-
Katarlı iş yaptığımız Arap bir arkadaş vardı. Oğlum siz Arapları Araplardan daha çok seviyorsunuz diyordu. O zamanlar yok olur mu biz milliyetci bir halkız falan filan şimdi adamın ne kadar haklı olduğunu anliyorm .d -
Hmm yani ordaki htş İslamcılar ışıd öso Felan demokrasiyi ister ama ABD ve İsrail istemez dimi kanka
-
Yeni hükûmet serbest piyasa ekonomisini uygulayacakmış. Darısı Türkiye'nin başına.
redditFrom the Syria community on Reddit: The new government will implement free-market policies.https://www.reddit.com/r/Syria/comments/1hb76xl/the_new_government_will_implement_freemarket -
Hataları 1400 yıl önceye bağlayan ahmak zihniyet yalnızca bir başka zorba rejime kapı aralar. Dini yaşamak isteyenleri baskılayan bir rejime. Hani bizim de geçmişte pek yabancı olmadığımız bir rejim.
Avrupa'nın gelişmişliğini onlar gibi dünyaperest, sömürgeci ve vicdansız olmadan yakalayamazsın.
Her türlü pisliği yapıp suçu İslam'a atanlar kendini sorgulamak yerine dini suçlu gördükçe bu topraklardaki lanet sona ermez.
Konuyu askeri faaliyetler için takip ediyorum ama son sayfalarda artan din düşmanlığı sebebiyle yazmadan edemedim. -
ABD İsrail onların demokrasiye karşı zaafiyetlerini kullanıp yani radikal bir yönetime kaymalarını destekleyip orada demokrasinin ulusal güçlü bir devletin kurulmasını istemez bu en başta İsrail’in işine gelmez. -
Benim tek isteğim umarım Suriye'deki mezhep kavgasını Türkiyeye taşımazlar -
Din adı altında birbirlerine Allah Allah nidaları ile saldırır, farklı mezheplerden diye kan döker birbirini boğazlarsan.Aşırı uçta yaşayıp, din adı altında halka zulm edenlere arka çıkarsan, Koca İslam'ı tarikatçılara peşkeş çekmeye kalkarsan, Liyakat değil de dini hatta mezhep referansı ararsan geleceğin nokta bu olur.
"Avrupa'nın gelişmişliğini onlar gibi dünyaperest, sömürgeci ve vicdansız olmadan yakalayamazsın."
Yakalarsın, gelişmişlik önce insandan başlar. insanı geliştiren ise kitaplardır. Kitap okuyan kendisini geliştirir, kendisini geliştiren çevresini geliştirir. En sonunda ülke de gelişir. "ülkedeki sosyal gelişmişlik, ekonomik gelişmişliğin önüne geçti" diyerekten 27 mayıs darbesi yaptılar bu ülkede.
Sadece Avrupa gelişmiş değildir. Avrupa haricinde gelişmiş birçok ülke vardır . Herkes adam biçerek gelişmedi. Zenginleşmek başka gelişmek başkadır.
Aksi halde petrol yatağının üstünde oturan devletler gelişmeyi başarırdı.Kafası basanlar Dubai yapıyor/yaptırıyor zaten
Dini yaşamak isteyenleri baskılamak zaten AKP'ye oy veren vicdanlarınızı rahatlatmak için bahane olmaktan çıkartın.
1997'de Kur'an Kursuna gittim, hocam kadındı. Namaz surelerini ilk ondan öğrendim.
İlkokul öğretmenim başörtülüydü. Derslere öyle girerdi. 5. sınıfta değişen öğretmenim de kadındı, yine başörtülüydü. Dini bilgisi çok yüksekti.
Herkesi suçlamadan önce evvela aynaya bakacaksınız. Çeyrek asır yönettiğiniz ülkeye dönüp bakacaksınız. Sonra ülkedeki en yüksek Dini makamda oturan şahsın" Bir audi aracı çok gördüler " diye ağlayıp sızlanmasına bakacaksınız. Önce hatalarınıza dönüp bir bakın. Ateist&deist toplumda neden hızla yükesiliyor, neden bazı araştırmalara göre %20'leri buluyor diye takkeye önünüze koyacaksınız.
ortadoğu kendi rönesansını başlatmadan kurtulması mümkün değidlir. savaşların büyük çoğunluğu mezheplerdir. Daha kendi aranızda Linux distroları gibi "mezhep" adı altında parçalara bölünüyorsanız, emperyalistlerde bunu kullanarak ülkeleri de bir güzel böler.
Kendi içinizde önce birlik olun,sonra başkalarına laf edersiniz.
İnsanlar bu düşüncelere birgünde kapılmadı önce evveliyatını sorgula.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Richard Parker -- 11 Aralık 2024; 11:34:17 >
-
Cuma günü Antony Blinken geliyormuş bakalım ne olacak.
-
Genel bir değerlendirme yapacak olursak. Suriye'de bu yeni aşamada her şey bitmedi, tam tersi yeni başlıyor. İlk yaşanan gelişmelere bakacak olursak özellikle kuzey tarafında mevzu Türkiye'nin lehine gelişiyor.
Asıl mesele bu kazaımları koruyup koruyamam meselesi. Türkiye Suriye'yi kendisine tehdit olacak bir sürece evrilmesine müsaade etmemeli. Bu konuda gerekli riskler alınmalı .
Bu çerçevede Fıratın Doğusu çok önemli, orası terörden temizlenmeden Birleşik bir Suriye kurmak zor. Su ve enerji kaynakları o bölgede toplanmış vaziyette. Güney'den İsrail'in fare gibi kemirmeye başlaması da ayrı bir tehdit unsuru olarak karşımıza çıkıyor.
Dün Erdoğan bu tehditlere asla müsaade etmeyiz dedi, umarım bu sözler sahaya yansır . İş yarım kalmaz...
-
hiçbir suriyeli burada kurulu düzenini bozup terör öğütleri tarafından parçalanmış, yıkık ve masada yeniden bölüşülmeye çalışılan bir ülkeye gitmez
-
atv HaberyoutubeHızlı, doğru, tarafsız habercilik anlayışı... atv Haber Kanalına Abone olun: http://atv.link/atvhbr atv Haber, Türkiye'nin ve dünyanın sıcak gündemini aktarırken, hızlı, doğru, tarafsız habercilik anlayışıyla güvenirliğin ve saygınlığın adresi olmaya devam ediyor. atv Haber Kanalına Abone olun: http://atv.link/atvhbr atv Haber Facebook: https://www.facebook.com/atvhaber atv Haber Twitter: https://twitter.com/AtvHaberTurkiye atv Haber Instagram: https://www.instagram.com/atvhaberhttps://www.youtube.com/watch?v=kBqsZES74vg
-
- Beşşar Esed'in kardeşi Mahir Esed'in Suriye'de captagon uyuşturucu imalatı yaptığı bina keşfedildi..
Suriye 1980lerden beri Beşşar Esed'in ölen abisi Basil Esed tarafından dünyanın 1 numaraları captagon uyuşturucu imalathanesine dönüştürülmüştü. Bu uyuşturucuların Suriye hapishanelerinde bolca bulunduğu ve mahkumlarada kullandırıldığıda ortaya çıktı.
-
- İran Dini Lideri Ali Hamaney, Suriye İç Savaşı'nı devam ettireceklerini duyurdu ve kaybedilen yerlerin tekrar geri alınacağını açıkladı.
“Suriye'de olanlarda Suriye'nin komşusu bir ülkenin açık ve büyük rolü var. Ancak asıl planlayıcı ve komuta odası Amerika ve Siyonist rejimde bulunuyor. Kanıtlarımız var ve bu kanıt şüpheye yer bırakmıyor."
"Şu anda iktidarda olan grup uzun süre iktidarda kalmayacak. Suriye’nin gençleri ayağa kalkacak."
“Birliklerimiz, Suriye ve Irak’ta yalnızca danışmanlık görevi yaptılar ve bu ülkelerin ordularının yerini almadılar.”
"Suriye'de kaybedilen yerler geri alınacaktır."
- Baba Esed'in türbeye çevrilen mezarı yakıldı...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARTH_BLACK -- 11 Aralık 2024; 13:34:29 >
-
- TV100 Gazetecisi Kübra Par:
"3 gündür Suriye’deyim, kimse bana başını ört falan demedi. Burada pek çok açık kadın var. Dün bir dondurmacıda HTŞ’liler ile yarım saat konuştum, biz kimsenin inancına karışmayacağız diyorlar."
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X