Halep operasyonuna katılan Türkler Rus bayrağını indirip yaktı https://x.com/siyahsancakx/status/1863154481082298691 |
Suriyede öso son 2 günde büyük bir ilerleme kaydetti ! ÖSO Halebin sehir merkezine girdi ! (8. sayfa)
-
-
Konuyu kıvırıp duruyorsun. "Suçlu güçlü olunca, haklı suçlu olurmuş" mantığıyla yaşayıp güce biat ettiğini, ilkelerini güçlü olana göre şekillendirdiğini itiraf ediyorsun resmen. Sadece Kuran'daki cihad tanımı senin için terör mü değil mi diye basit bi soru sormuştum. Terörün diplomatik tanımını ya da kimin kimi terörist ilan ettiğini, edebilirliğini sormuyorum. Masum canlara kıymak, anarşi çıkarmak vs manasında soruyorum. Mesela Moğolların tarihte yaptığı bir çok eylem terördür. Dünyanın en zor denklemini sormuşum gibi davranıyorsun.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İstediğin kadar uzun yaz ya da kısa yaz haksız olduğun bir konuda haklı çıkamazsın şu haber 2011in haberi eğer anlarsan zaten burada çok ibretlik bir durum var.
birgun.netErdoğan, laiklik mesajını Tunus’ta yineledihttps://www.birgun.net/haber/erdogan-laiklik-mesajini-tunus-ta-yineledi-59791 -
Konuyu kıvırdığım falan yok. İslam tartışmalarını yüzlerce kez yaptım bir nihayete ermedi çünkü karşı taraf kuranda yazan x bir ayeti ama bence bu değil, ama bence burada bu yazmıyor diyerek püskürtebiliyor o halde ortada bir zemin kalmıyor ki tartıışma olsun. bu yüzden senin de böyle yapacağın kesindir. Kurandaki cihat tanımı nedir şimdi ben burada yazsam sen diyeceksin ki o meal yanlış şu meal yanlış burada böyle demiyor şurada böyle demiyor. e ben neyi tartışcağım da sana yazacağım o zaman.
Bu aşılmaz ilkesiz tartışma ortamından dolayı (seni kastetmiyorum ama tartışırsak durum oraya kayacak) Kurana değil tarihe bak zaten cihat terör müdür değil midir görürsün.
-
İyi de ben buna aykırı bi şey yazmadım ki. Benim iddiamı bana çevirip çürütmüş mü oluyosun? :) Sadece Tunus değil Mısır'da da üniversitede yaptığı konuşmada demokrasi ve laiklik vurgusu yapmıştı. Tabi gerçek anlamıyla laiklik ve demokrasi. Kemalistlerin kendine göre uydurduğu şekilde değil. O yüzden Erdoğan hem Müslüman kimliğiyle ön plana çıkması, hem Filistin konusundaki çıkışları nedeniyle sevilip rol model görüldü. Adamların derdi sadece laiklik tanımı olsa şimdiye kadar hepsi Kemalist olurdu. Biraz mantık kullanırsan olayı çözersin? Her şey ortadayken sırf Erdoğan düşmanlığından bu gerçekleri yalanlamaya çalışman bi şey ifade etmez. Ayrıca 2011'de kaç yaşındaydın bilmiyorum. 40'a yaklaşmış biri olarak o döneme canlı tanık olduk zaten. Haber linklerine ihtiyaç yok.
Pkk burada, Türker ve Araplar arasında tost olup gidecekler:)
Ülkenize güvenin, bölgedeki en büyük savunma sanayisine ve ordusuna sahip bir ülkeyiz.
Tamam içeri başka ama dışarısı daha da başka.
İnşallah 3-4 yıl sonra hatırlatırım bu mesajımı:)
-
Tarihe bakınca "cihad = terör" görmüyorum. Neyine bakmamı istersin tarihin? İslam ve terörün yanyana getirilmesi son yüzyıl içinde gerçekleşen bi olay. Neyini tartışacaksın ki bunun?
Ayrıca benim neye nasıl cevap vereceğimi nereden biliyorsun? Kuran bir bütündür. Cımbızlama yapmadan değerlendirirsen dediğin diyalogların yaşanmasına gerek kalmaz. Link atmıştım yukarıda okumadın muhtemelen. Sana göre terör nedir diyorum, "kazanan, güçlü olan neye terör diyorsa, kime terörist diyorsa odur" diyosun. Kendi ilkelerin, değer yargıların yok mu senin?
Terör ile İslam son 100 yıl içinde bir arada anılıyor çünkü terör kavramı 100 senelik bir kavram bile değil.
Tarih dediğim çok uzak değil, son 50 seneye baksan sana yeter.
Sen anlamak istemiyorsun. Tarihe bak diyorum, İslami örgütlerin hemen hepsi terörist. Neden? Hizbullah'tan El Kaide'ye, oradan DAEŞ'e, HTŞ'ye kadar, Boko Haram'dan FETÖ'ye kadar bilmem daha neler neler. Bu örgütler dünyanın her yerinde bu kadar çok aptal insan var ki demek ki senin "cımbızlama" dediğin kitaba bakıp çevresinde yüzlerce, binlerce, milyonlarca insan toplayabiliyor. Sence bu mantıklı mı?
1000 sene önce El Kaide olsaydı terörist mi ilan edilecekti? Yoksa 1000 sene önceki El Kaide zihniyeti şimdi kitaplarda övülen tipler mi?
Kazanan kimse karşısındakine terörist der. Sözüm orada yazdığım bağlam için geçerlidir. İstanbul hükümeti galip gelseydi, Ankara hükümeti vatan haini ilan edilecekti. Bu kadar basit.
-
Sen ve senin gibi amerikan özentilerine rağmen İstanbulu fethettiğimiz gibi Halebi de fethedeceğiz inşallah. Mücahitler gümbür gümbür geliyor
O mücahitlerin hepsi zaten Amerika’nın beslemesi yoksa onları orada kim besleyecek, kim verecek o silahları 😂 Amerika dışında bir güç mü var.
Mücahitler = Amerikan’dan maaş alıp islami terör yayan barbarlar
Amerikan beslemesi Rum Ermeni kanalları Tele 1, Halk TV, Sözcü TV ye bakın hepsi kuduruyor çok zevkli ya mücahit cihatçı kökten dinci siyasal islamcı arkadaşlar açın izleyin hepsi kuduruyor
Birleştin aynen bak Türkiye'de Suriyeli ümmetçi kankalarınla birleştin ama biraz yavaş birleş o saydığın ülkelere göre kafirsin Mısıra kadar bizim diyor bir de halen sana yatak üstünde diriliş ertuğrul jenerik müziği açarak ata binmeni öneriyorum bu gazı ancak bu şekilde atabilirsin.
Bahsetmiş olduğun, tartışmaların sonunun bir yere varmaması yanlı bakışından da kaynaklanıyor. Bir grubu, bir inancı sevmesen, hatta nefret etsen bile yanlı bir perspektiften yaklaştığın zaman düzgün cevaplar alamıyorsun, karşındaki adam da sana düzgün cevap veremiyor.
Örnek: sözlerinin ana fikri, bütün müslümanlar teröristtir. Sen böyle dediğin zaman ülkesi için savaşan askere de terörist diyorsun, hastanede çalışan doktora da terörist diyorsun, evde torunlarını seven dedesine nenesine de terörist diyorsun, fabirkada üretim yapan ev geçindiren işçiye de terörist diyorsun, daha da sayarım. Herkes terörist, hepimiz teröristiz gözünde.
Ben şimdi sana nasıl yapıcı, düzgün tatmin edici cevap verebilirim. Ben "Ha" desem, sen diceksin aaa terörist cahil. Ondan sonra da diyorsun ki ya bu adamlarla yapılan tartışma bir yere varmıyor. Abi ben sana eğer lafın başından sonuna kadar suçlu cani iması yaparsam sen de benle düzgün tartışmanın bir yolunu bulamazsın zaten.
Diyeceksin ki ben yanlı bakmıyorum, sen tarihe bak vs. O zaman bende sana sorarım; terör senin için nedir? Çoluğu çocuğu yaşlıyı genci fark etmeksizin öldüren, bombalayan, caddenin ortasına geçip üstündeki bombayı patlatan manyağın tekinin yaptığı eylemler senin için terördür, teröristler böyle yapar.
Peki sen madem terörü desteklemiyorsun, ve terör gücün yettiğince herkesi bombalamak, aç bırakmak, öldürmekse, o halde niye israili, amerikayı vs. destekliyorsun mesela? Onlar 100 senedir biz bu coğrafyadan çekildiğimizden beri çoluk çocuk öldürmüyor mu? Bir başka konu da demiştin ki abd ile iyi geçinmek için israili koruyalım. Sen yüzbinlerce çocuğun üstüne bomba atıp öldüren bir terör oluşumunu abd ile aynı yatağa girmek için koruma görevini üstlenmekten yanasın.
Çocukları katleden yahudi israili ve hristiyan amerikayı destekliyorsun, sonra da diyorsun ki sözüm ona islami oluşumlar çoluğu çocuğu bombalıyor terör eylemi yapıyor, işte bunlar hep terörist.
E sen kimi destekliyorsun peki? F35 kullanabilen teröristleri destekliyorsun. Üstelik bu teröristler, senin yaşadığın ülkenin doğusunu bölmek için bir başka terör örgütü ile iş birliği yapıyor. Yine dönüyorsun ve müslümanları teröristlikle suçluyorsun, peki yahudi ve hristiyanları ne yapacağız?
Afrika'nın tüm kaynaklarını sömürmek için milyonlarca çocuğu açlıktan öldüren avrupalı hristiyanları niye söylemiyorsun mesela? Onlara niye terörist demiyorsun? Hangi terörist daha faza insan katletti bir bak bakalım. Avrupa ülkeleri, devlet eliyle yılda 500 milyar dolar para kaldırıyor afrikalı kaynaklardan, bunu yapmak için oradaki çoluğu çocuğu canları çıkana kadar köle işçi şeklinde kullanıp toplu mezarlara koyuyorlar. Açılan toplu mezarlardaki ölü çocukları gördün mü sen? Miden bulanır, hepsi hristiyan batının işleri. Gerçi çocuğu öldüren batıysa sana göre haklıdırı eminim...
Niye bunlara terörist demiyorsun? Niye koca bir şehirdeki tüm çocukları bombalayan israile terörist demiyorsun? Terör çoluğu çocuğu bombalamak değil mi? Teröristler böyle yapıyor. E al gözünün önünde yüzbinlercesini katlettiler, hani niye tek bi laf etmiyorsun onlara?
Niye uzun yıllardır ıraktan afganistana kadar çoluk çocuk bombalayan amerikalılara terörist demiyorsun? Aksine onlarla analaşım diyorsun. Yer yüzünün gördüğü en kötü teröristlerle (abd, batı ve israil) anlaşmaya göbek atarak gidiyorsun bakıyorum da...
Senin abd ve israil ile ittifak olma hevesinle DAEŞ ile ittifak olman arasında hiçbir fark yok. O da terörist öteki de terörist. Niye hiç aynaya bakmıyorsun hacı? Sen bi aynaya bak önce. Öyle karşındakini yaftalamak kolay, kendi vicdanına dönüp bakabilecen mi acaba? Kimleri desteklediğini sorgulayabilecen mi acaba...
Osmanlı güç kaybedip ortadoğudaki hakimiyetini kaybettikten sonra bu coğrafyada bu kadar terör hortladı, peki teröristlerin hortlaması hangi güçlerin egemen olmasına paralel başladı? Abd ve avrupanın. Abd ve avrupa nerede etki gösterse orada dehşet terör olayları yaşanıyor.
Senin saydığın bütün teröristlerin elinde amerikan ve batı yapımı silahlar var. Finansmanları hep batı ülkeleri, abi gözünün önünde abd ve israil dünyanın en büyük terör örgütlerini beslemiyor mu? Pyd bizim müttefikimiz demiyor mu? Pkk'yı desteklemiyor mu? O aynı pkk, aynı pyd kaç yüzbin insanın çocuğunu katletti? Niye gıkın çıkmıyor? Kaç tane bomba patlattılar bizim ülkemizin içinde bile? Niye gıkın çıkmıyor?
Çünkü senin terörle bir derdin yok, islam ile bir derdin var. Terörle derdi olan adam ilk önce yahudilere, ardından hristiyanlara düşman olur. Dünyanın içine sıçtılar yer yüzünde tek seferde milyonlarca insanı 1 saniyede öldüren tek terör örgütü ABD'dir mesela, 2 tane atom bombası atmadılar mı Japonya'ya? Bu terör eylemi değil mi? Yüzbinlerce çocuk 1 saniyede ölmedi mi? DAEŞ mi daha çok çocuk katletti yoksa ABD mi? Sana soruyorum... DAEŞ ne kadar teröristse ABD de İsrail de o kadar terörist, senin saydığın terör örgütleri ile bu ülkeler arasında HİÇBİR FARK YOK. O teröristlerin sahipleri de batı ülkeleri zaten. Ne Kur'anından bahsediyorsun sen. Saçmalık senin argümanların.
Bana söyle senin saydığın terör örgütleri ile senin desteklediğin ülkeler arasında eylem bakımından ne fark var? O da sivil çocuk katlediyor öteki de. Sadece birinin silahı daha fazla ve askeri üniforma giyiyor, ötekinin silahı daha az ve başka bir tarz giyiniyor. Eylemleri birebir aynı.
Rusya'da alış veriş merkezine DAEŞ saldırığında Rus bakanlar ne dedi hatırlıyor musun? Dediler ki: "Biz bu eylemi DAEŞ'in yaptığını zaten biliyoruz, asıl siparişi kimin verdiği ile ilgileniyoruz."
Bu ne demek biliyor musun? Hiçbir terör örgütü büyük bir devletin kontrolü dışında hareket etmiyor demek. Kim sipariş verdi rusyadaki terör saldırsını? Abd, avrupa verdi. Adamların istihbarat servisi bunu biliyor, açık açık söylüyor.
Bu dünyada kim abd'nin çıkarına ters düşerse orada bir terör eylemi oluyor. Ve senin gibiler çıkıp diyor ki bunlar Kur'an yüzünden toplanıp bir araya gelip terör eylemi yapıyor. Haha!
Senin yaşadığın ülke topraklarının tamamı müslümanlar tarafından alındı. Türkiye toprakları Atatürk'ten yüzlerce yıl önce alınmıştı zaten, Atatürk ise mevcut toprakları korumak için savaştı. Sorsam Atatürkçüsündür sözüm ona, ama Atatürk dedi ki Türkiye bölünmez bir bütündür. Oysaki sen Türkiyenin bölünmez bütünlüğünü hedef alan terörist abd ve terörist israil yandaşısın.
Şimdi sana soruyorum sen Atatürkçü müsün? Koftiden Atatürkçüler, her yerde ve her daim bu cumhuriyetin düşmanlarını açıktan destekliyor ve bunu utanmadan söylüyorlar. İsraili koruyacakmışız ABD'nin çıkarları için. Bu senin kendi sözün, bana cevaben bu cümleleri kurmuştun başka bir konuda. Ee, abd'nin çıkarı bu ülkeyi bölmek değil mi? E hani Atatürk ülke bölünmez bir bütündür demişti ve siz Atatürkçüydünüz? Ne oldu satmış olmadın mı bir anda? Ülke bölünmesin diye, Atatürk'ün dediği gibi ülke bir bütün kalsın diye 50.000 şehit vermişim israilli teröristler yüzünden, sen diyorsun ki israili koruyalım? Sen diyon hacı sen iyi misin?
Sonra da gelir islam ile teröri yan yana getirirsin utanmadan. Daha kendi ülkenin toprak bütünlüğüne göz dikenlere karşı bir duruş bile sergileyemiyorken hangi hakla islamı terörle suçlayabiliyorsun?
Kur'ana laf ediyorsun da, Kur'an da hamile kadının karnını deşip bebeğini öldürün diye ayet yok. Ama yahudilerin kitabında böyle bir ayet var. Yahudi hahamlar çıkıyor kadınlara tecavüz edin moraliniz düzelsin diyor. Onların bebeklerini öldürün diye ayet var adamların bu günkü kitabında.
Hadi yiyorsa yahudilere terörist de? Hadi, Bro, cool ateist. Hadi, diyebilecen mi? Demezsin, aksine biz şerefli Türk ordusuyla israili koruyacakmışız, bebek katillerinin jandarmalığını yapacakmışız senin görüşüne göre. Sebep? ABD teröristiyle iyi geçinmek... Karşılığında ne vereceğiz? Doğu illerini israile, adalar denizini de yunanistana vereceğiz. Bunu yaparsan ABD seninle anlaşır. Sonra da doğu ile batı arasına seni iyice sıkıştırıp iliğine kemiğine kadar seni süründürür.
Peki başka bir soru, sen uzun yıllarca Apo'yu ülkesinde saklayıp, üstümüze salan Yunanistana hiç terörist dedin mi? Hristiyan yunanistan, yıllar boyunca Apo'nun arka bahçesi oldu, yüzlerce PKK'lıyı ülkemize salıp ormanlarımızı yaktırdı bu hristiyan inancına sahip Terörist yunanistan. Sen hiç çıkıpta bunlara terörist dedin mi? Demedin! Varsa yoksa müslümanlara sallarsın oturduğun yerden.
Bunlara gık demiyorsun, üstüne bir de böylesi vahşi terörist ülkeleri destekliyorsun, üstüne 50.000 şehidimizin sebebi olan israil teröristlerini abd ile iyi geçinelim bahanesiyle savunup koruyalım diyorsun, sonra da utanmadan müslümanlara terörist diyorsun?
Kardeş bu düşmanlık değil, bu kadar içten pazarlıklı bir düşmanlık olmaz artık. Biri sana böyle şeyler yapsa kahpelik yapıyorsunuz dersin... Düşman ol da, seviyesi ve duruşu olan düşman ol. Allah adama düşmanın da onurlusunu versin. Sizin düşmanlığınızın bir seviyesi yok, bir duruşu yok, savunduğu bir değer yok. Boş bir düşmanlık, yaftalayayım da ne olursa olsun gerisi önemli değil. O zaman adama derler ki dön ve aynaya bak.
Hz Ali (ra) bir savaşta düşmanı yere sermişti, düşmanı öldürecekken düşman ona tükürdü. Hz. Ali öldürmekten vaz geçti, düşman sordu niye durdun? Sen bana tükürdüğünde ben seni nefsim için öldürmekten korktum, bense nefsim için insan öldürmem dedi. İşte böyle şerefli olur insan dediğin, savaşta bile nefsi için adam öldürmez bir duruşu olur, bir çizelgesi olur.
Ama bu günkü yahudi ve hristiyanlar sırf hobi olsun diye çocuk bombalıyor, sen onlara gık demiyorsun ve müslümanlara terörist diyorsun? Ne iş, brooo? Senin ülkeni ne yahudiler, ne hristiyanlar ne de ateistler fethetmedi. İstanbulu hristiyanlar mı fethetti kardeş? Konyayı, Ankarayı, Hakkariyi yahudiler mi fethedip senin ayağının altına altın tepside serdi? Hep terörist miydi bu müslüman dedeler neneler? Senin hiç mi ar damarın yok?
Sen tabii ki kimseyle düzgün tartışamazsın, abd'nin ve batının terör örgütlerine islami terör diyorsun, dolaylı yolla tüm müslümanları teröristlikle suçlamış oluyorsun, gel gör ki tüm terör örgütlerinin sahibi ülkeleri destekliyorsun, sonra da vay efendim 100 yıldır islami terör diye bir şey var diye insaniyet kasıyorsun sözüm ona...
Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu? Sen bi desteklediğin terör besleyicisi ülkelerinin ortadoğundan - balkanlara, afrikadan - asyaya kadar yaptıkları terör eylemlerine, yok ettikleri çocuklara, bitirdikleri milyonlarca insanın hayatlarına bak bakalım. Ondan sonra gelde avucumun içi kadar boyutu olan, abd'nin maşalığını yapan 3-5 terör örgütüne "islami terörist" diye yakıştırma yap. Altını dolduramadığın laflar etmek kolay.
Sen daha bu günkü dünyada dönenleri okumayı bilmiyorsun, sonra da tarihe bak diye tavsiye veriyorsun millete. Sen bi bu günü okumayı öğrende, tarihi sonra konuşalım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kabus2224 -- 2 Aralık 2024; 4:18:46 >
-
Eski mesajlarını hatırlıyorum sende Amerikan hayranı bir arkadaşımızdın. Amerika şöyle büyük böyle büyük diye yazıp duruyorsun o adamlar elinde olsa senin namusunu ülkeni elinden alacak utanmadan sıkılmadan daha hala onlara yakınlık duyuyorsun. içimizdeki sen ve senin gibiler İslama dil uzatarak onların eline koz veriyor. Cumhuriyeti iman gücüyle kazandık Amerikaya özenmeyi bırak bu fotoğrafa bak ve özüne dön artık
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X