Şimdi Ara

Suriyede öso son 2 günde büyük bir ilerleme kaydetti ! ÖSO Halebin sehir merkezine girdi ! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
199
Cevap
1
Favori
5.927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Başkalarının ne dediği ya da yaptığını boşverelim, ben tanım olarak net görüşünü soruyorum. Kuran'da açıkca masum bir insanın canına kıymak, işkence etmek reddedilir. Bu bağlamda baktığında "cihad = terör" demek midir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hamas terör örgütü neyse, ÖSO terör örgütü de o. Aralarında fark yok ama birinin resmi devleti bile yok, orası ayrı. Ha bir de kadınları öldürüp cesetlerine tecavüz edecek kadar cahil, cani ve şerefsizler.

Yazacak çok şey var da kime ne anlatacaksın, ÖSO terör örgütünü destekleyenler ile apo itini meclise sokmaya çalışanlar aynı kesim, oradan pay biçmek lazım.

• Şu sünni ve gerçek islamcı geçinenlerin ipi kimin elinde ortaya çıkıyor. Yıllardır ortada ama gören yoktu. Selefiymiş, sünniymiş bunların ağası paşası hep ingilizdir. Öyle bir ele geçirmişler ki hocasını bilmem nesini ingiliz eğitip yolluyor. En az 100 senedir böyle. Kimi kurcalayan altından ingiliz çıkıyor.

İsrail saldırıp hizbullahı zayıflattı, esadı vurdu şimdi de muhalif denen kim olduğu belirsiz maşa tipleri harekete geçirdiler. Konuda hala yok orası 1918'de türktü falan diyenler var. He öyle. 1918'de dağılan osmanlı ordusunu halep sokaklarında öldürüyorlardı. Sokak çatışmalarında arap aşiretler yakaladıklarını öldürdü. Çok bizimdi oralar.

Tasması abd, ingiliz elinde olup katar destekli muhalif denen kitle bir emirle saldırıyor buradakiler coşuyor ya komik olan budur. Bu saldıranlar ne türk ne türkiyeyle ilgili. Anca maaş alıp duruyorlar. Gizli mikroplardan biri de katar devletidir. Kendini koruyacak 5 bin adamı olmayan cücük kadar ama zengin bir ülke parayı verip ortalığı karıştırıyor. Tabi o da abd-ingiliz köpeği.

Neymiş suriyede demokrasi yokmuş, esad zamanında çekilmemişmiş. Deme ya. Suudi arabistan, ürdün, bahreyn, bae, bahreyn gibi devletler demokrasinin beşiğiydi ya. Oralara neden demokrasi gitmiyor veya o ülkelerde demokrasi yok diye şikayet edeniniz yok? Derdiniz başka. Dini kullanarak israil-abd-ingiliz taşeronluğu yapıyorsunuz. 12-13 senedir palavralarla kandırmaya çalışıp kendiniz dışında kimseyi inandıramadınız. Pkk'yı buraya yayan da sizsiniz o bölgeyi abd laboratuarı haline getiren de. Dün israile sövenler bugün israil sayesinde halepi alıp coşuyor zavallılığa bak.

• Sonic.Storm kullanıcısına yanıt

kardeş, sana konudan çıkmamanı ve biraz düşünerek yazmanı tavsiye ederim.

birincisi, iranı referans almak nereden çıkıyor? netenyahu esadı açıkça tehdit etti. bu bütün gazetelerde çıktı. hizbullahla ateşkes açıklamasında esadı tehtid ettikten birkaç saat sonra bu olay başladı.

ki, olayla ilgili bin tane iddia var. sen kalkmış mezhepten bilmem neden söz ediyorsun.

benimle zaten mezhep tartışması yapamazsın. çünkü ben bütün mezhep tarikat ve cemaatlerin yok edilmeden müslümanların adam olamayacağını yıllardır yazıyorum burada.

bu mezhep ve tarikat cemaat felaketinden çımayı beceremezse bu dünyada müslamana rahat yok.

ki, burada konumuz gerçekten bu değil.

başkalarının ne dediği değil zaten senin ne dediğin önemli sana göre terör ne demek ki ben sana cihat erördür ya da değildir diyeyim. mesela sana göre hamas terör örgütü mü? daeş, el kaide, taliban sen bunlara nasıl bakıyorsun yani terör kavramın nedir? masum kavramın nedir? bunları doldurmadan ben sana cihat terörizmdir/değildir diyemem

• Tarafsiz Goz kullanıcısına yanıt

ha şimdi resim oturdu

• %99,99 doğru

• mustf9 kullanıcısına yanıt

İslam dünyasındaki bölünmüşlükler konusunda sana katılıyorum. Fakat mezhep dediğimiz şeyler fıkhi ihtiyaçlara göre ortaya çıkmış şeyler. Yani bildiğimiz 4 mezhep arasında siyasi bi kavga yok çünkü siyasi değiller. Şiilik ise tamamen siyasi. Şiilik ortaya çıktığı için sünnilik tanımı ortaya çıkmış. Yoksa öyle bi tanıma ihtiyaç olmazdı.

İranın yaptığı açıklamayı da anladım ama sen beni anlamıyorsun. ABD Sovyetlere karşıydı diye Sovyetler iyi olmuyor dedim. İsrail Esed aleyhine konuştu diye de düz mantık olaya bakmak yanlış diyorum. Ayrıca İran güvenilecek bi rejim değil. O yüzden düz mantık bakmayın diyorum.

• netanyahu suriye tehdidini de ortadan kaldırıyor...ulan hedef TR diyenlere arada suriye var saçmalamayın diyoduk adamlar suriyeyi de dizayn edecekler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi he_man -- 30 Kasım 2024; 22:0:23 >
  • freeleaks kullanıcısına yanıt

Önceki mesajımda net olarak yazdım zaten Kurana göre varolan cihad tanımını, benim için de o geçerli. Terör kategorisine girecek eylemler bellidir. Daeş, el kaide vs bunlar açık terör eylemi yapmış, hatta direk Müslüman sivilleri dahi öldürmüş terör örgütleridir. Onlar üzerinden cihadı tanımlamak art niyet göstergesidir. Seninle savaşmayan herhangi bir sivil masumdur. İster ateist olsun, ister yahudi. Öldüremezsin.

Öte yandan ABD, İsrail ve bütün Avrupa devletlerinin geçmişte ve günümüzde yaptıkları sivil katliamlarıyla terör örgütlerinden farkları yok. Ama onların eylemlerine terör demeyenler "cihad, İslam ve terör" tanımlarını hep yan yana kullanıyor.

bu konuda sana son defa yazıyorum. bir kere konu bu değil burada.

mezhep dediğin sünni veya şii dediğin olay tamamen ele alınıp bunlar tek çatı altında toplanmalıdır. bu o kadar kolay ve basit ki. ve müslümanlar bunu yapmazlarsa adam olamazlar.

islamın ilk 300 yılında ortaya konan medeniyetin tekrar doğması da buna bağlı.

yoksa böyle saçma sapan ayrılıklarla devam eder giderler. şii de sünniyi batıl sayıyor. fakat bunların hepsi o dönemin krallıkları tarafından şekillendirildiler. bunların hepsine siyaset girdi.

ve biz 1000 yıl öncesinin mezhepleri ile, ki mezhep bilimsel görüş demektir, ilerleyemeyiz. geçmişin birikiminden faydalı olanları alıp bugüne bakmalıyız.

aksi takdirde böyle, bir tokat israilden, bir tokat abd den, bir tokat rusyadan yer ağlar dururuz.

• diken - yaramazlara biraz batar!
    HTŞ, Halep Uluslararası Havalimanı’nı da ele geçirdi - Diken
    https://www.diken.com.tr/hts-halep-uluslararasi-havalimanini-da-ele-gecirdi

mossad güdümlü Heyet Tahrir eş-Şam (HTŞ) Halep Uluslararası Havalimanını ele geçirmiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi he_man -- 30 Kasım 2024; 22:11:54 >
  • Novagate N kullanıcısına yanıt
    Hala böyle yazabilmeniz, hala sizi yüreklendiren destekleyen olması

Viyana'ya arzulanınca yüzünüz kızarmıyor mu utanmıyor musunuz?

Sanırım Viyana kuşatmasını da aynı bugünlerde olduğu gibi İtalya - İngiltere yaptırmış, babalarınız aman tanrım r e z a l e t 😳😱

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tubytube -- 30 Kasım 2024; 22:13:53 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• ry4n kullanıcısına yanıt
    Ne bitmez rüyaymış, sadece rüyası bile Türkler'e yaşama tutunma gücü veriyor

Karılarınız analarınız sizi mahvediyor...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mustf9 kullanıcısına yanıt

Aynı görüşteyim zaten okumadın mı yazdıklarımı? Ama mezhepler bildiğin bölgelere göre, ihtiyaca göre ortaya çıkmış fıkhi değişikliklerdir. Hanefi, şafi vs. Bunları siyasi amaçla kullanan varsa başka. Ama şiiliğin ortaya çıkışı tamamen siyasi.

• tubytube kullanıcısına yanıt

Sizin anlayabileceğiniz vizyonlar değil bunlar, sizi 780 bin km2 çorak topraklara tıkmışlar, ağzınıza da iki rakı iki açık çıplak kadın koymuşlar üç beş de İsrail devşirme marşlarla mutlu etmişler. Sizin anlayacağımnız işler değil bunlar iki kenara çekilin de önümüze bakalım ayak bağı olmayın yettiniz artık.

• bu işin içinde daha çok israil ve abd var deniyor yurt dışı forumlardada, tabi düşmanımın düşmanı dostumdur kafasıyla çıkarlar gözetiminde bizimde onayımız etkimiz var orası açık.

orayı bize yedirmezler ben optimist değilim şu anlık çekincelerim var çok sevinip şapa oturduğumuz dönem daha çok çünkü. 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 30 Kasım 2024; 22:44:56 >
  • Abd seçimlerini Trump'ın kazandığını ne çabuk unuttunuz.

• Novagate N kullanıcısına yanıt

seni bir twitle batıran ekonomini alt üst eden adamdan medet bekliyorsanız oda bir komik yıl 2024 daha bile ayılamadık kendimize gelemedik ekonomik olarak.

trump türkiye için daha bir felaket çöküş olucak evanjalizim yobazlığı demokratları mumla aratır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 30 Kasım 2024; 23:3:22 >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.