< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Suriyede öso son 2 günde büyük bir ilerleme kaydetti ! ÖSO Halebin sehir merkezine girdi ! (4. sayfa)
-
-
Özgür Suriye Ordusu ya da yeni adıyla Suriye Milli Ordusu'nun ışid, el kaide vs nasıl bi ilgisi var taytlı? Zaten bir kısmı eski Suriye ordu subayları. O taraftan geçtiler. Kılavuzun kimse değiştir. Yoksa iş kılavuz, karga olayına döner haberin olsun.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Mesele çıkar meselesi ise ortada olmayan bir devletle beraberlik kurmaktansa zaten muttefigi olduğu türkiyeyi kullanmak daha akıllıca değil mi.
Nedir amerikanin çıkarı İsraili korumak değil mi. Sen türkiye olarak bunu ustlen olsun bitsin. Bundan daha basit daha kolay daha kısa ne var
Sonuç olarak çıkarlar söz konusu ise amerika düşman olmuyor sadece çıkar çatışması oluyor. İsraile saçma sapan masallar yüzünden düşman olup da amerikayı karşımıza alacaksak kusura bakma bu amerikanin düşmanlığı değil bizim aptallığımiz ile olur
Çok yazım hatası var ne dediğin inan anlaşılmıyor.
Osmanlı dağıldıktan sonra kim devleti hangi devleti türkülere emanet?? Etti. Ermenistan da Yunanistan da Bulgaristan da Osmanlı yıkılmadan önce kuruldu hiç birini de bu süreçlerden sonra Türkler yönetmeni? Ben anlamadım.
Kurtler neye destek veriyor kim kurtler destek veriyor anlamadım.
Sonrasını da anlamadim
Hatay'da TC kimlikli Esedci Nusayri alevi ve marjinal solcu çok zaten. Savaşla bi ilgisi yok bunların. Arkada Eğitim-Sen yazıyor paylaştığın resimde. Eskiden beri bazı ilçelerinin Chp'nin kalesi olması boşa değil. Suriye'den kaçanlar Esedci mi?
Öso'nun bu gücü var mıydı, rejim ordusunu yenip halepi geri alacak? Gene büyük oyunlar dönüyor, at izi it izine karışmış gibi. Suriyenin karıştığı ilk dönemlerdeki iyimser arkadaşlar bugün yine iyimserler. Allah ülkemizi korusun ama ben pek iyimser olamıyorum.
Rejim ordusunun gücü ne ki? Halep'te işgalci konumundalar. Rusya'dan yardım dilenmişler yine.
Esed'in askeri gücü zayıf da Öso'nun gücü nereden geliyor? Niye bu kadar beklediler? Asıl önemlisi bundan sonra ne olacak? Esed tamamen yok edilemeyecek kanımca, 3'e bölünmüş ve en güçlü parçası Ypg/pyd olacak bir Suriye bizim ne kadar işimize gelir? Bu arada esedin Halep'te neden işgalci olduğunu anlamadım. Halep suriyenin toprağı degilmiydi?
İngiliz kuklası rejim Halep'i kendi toprağı olarak görseydi sivillerin üstüne bombalar yağdırmazdı. Halep aynı zamanda önemli bir Türkmen şehridir bu arada.
Khan KhurtyoutubeDeniz baykal ; Halep sünni şehridir, katliam yapılacak dedihttps://www.youtube.com/watch?v=vp7EMn-A8Is
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sonic.Storm -- 30 Kasım 2024; 16:13:0 >
teorik olarak araplar zaten savaşamaz. yüz yıllardır bir devlet olamamışlar. son devletlerini de ingilizler bizim osmanlıcıları dağıtıp öyle vermişti. olan 1 milyona yakın Türk askerine olmuştu.
durum şu.
Türkiye'de yönetimde olan islamcı hükümet yine israilin emri ile suriye'ye saldırıya geçiyor.
1 ay öncesinden sınır kapılarından özbekler, tacikler, çeçenler ki bunların hepsi avrupa'da yaşayanlar; Türkiye üzerinden bölgeye gidiyor.
İlginç idda ise: Bunların almanya polonya gibi şehirlerde ukriler ile birlikte eğitim görmüş olmaları.
zaten şu an olan savaşta orada ukri personel de var. yani tüm kefere cümbür cemaat toplanmış rusya'ya karşı birlik olmuşlar.
muhtemelen Türkiye'ye onaylanan son 3 yılda 3.5 milyar dolarlık total enerji alt yapısı yardımı da bugün yarın rusya ile tekrar papaza düşürülüp, gaz kesilince halkın zorda kalmaması için yapıldı.
sonuç olarak : Ruslar dün akşam itibarı ile belirli yerleri vuruyor. birkaç güne bunlar yine ağlamaya başlarlar "ruzlar zivil halqı vuruyya" şeklinde.
altta videoda suriye devlet ordusundan asker uyuya kalmış nöbet yerinde. sonra aşağıya iniyor markete sigara almak için. ne olduğunun hala farkında değil. işte sana arap :D
altta da amerikanın palazladığı bizim akpnin abilik yaptığı teröristler. yollarını kaybedip kürtlerin bölgesine girmişler ve öldürülmüşler. al sana arap. daha yol bulamıyorlar.
sonuç olarak: Trump gelmeden siyonistler tüm tuşlara basıyorlar.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Tamda korktuğum oluyor sanki.
ÖSO ile Esad'a aid rejim güçleri savaşırken YPG-PYD Halep Havalimanının kontrolünü almış !!! Daha doğrusu Esad askerleri kendi eliyle teslim etmiş. Ne alka şimdi ? ÖSO alacağına ABD destekli YPG alsın çıkmasın kafası bu resmen.
Şimdi oraya operasyon olursa ABD'de bombalamaya başlar.
-
Hem burada hem ekşi'de bilinçli olarak sünnileri terörist olarak gösteren pkklı ve nusayri aşireti mezhebinden olanlar var.
Halep; 1918'e kadar Türk sancağı idi. Yani iki nesil önce Türklerindi. Fransa, Rusya, İngiltere paylaşımı sonucunda buralar nusayri aşiretine verildi.
Nusayri aşireti de iktidarını korumak için 10 -20 sene de bir Sünni katliamları yaptı Halep'te.
En son Esed Sünni katliamı yapınca buranın Sünni halkı baş kaldırdı. Suriye savaşı budur.
Esed; ülkesinin doğusunu ve kuzeyini PKK'ya bıraktı. Pkk'da abd şemsiyesi altına girince dokunulmaz oldu.
Nusayri aşireti lideri Esed, İran ve Rusya ile anlaşarak 2016 'da Halep'i geri aldı.
Halep nusayri memleketi değil öz be öz Sünni Türk-Arap şehri.
Burada katliama uğrayanların çocuklari da(Arap ve Türk) bugün vatanlarını geri almak için geldiler. Kısmen aldılar da.
Fakat denklemi bozan şey; Türkiye'nin Suriye'ye hava gücü sokamaması. Yani muhaliflerin hava gücü yok.
Esed bunu bildiği için Halep'te kendi birliklerini çekip pkk'yı yolladı dün akşam. Halep'in bir bölümüne pkk sahip şu anda.
Rus uçakları halep'i ve İdlib'i bombalayacak her gün. Bu sayede muhalifler geri çekilecek, geri çekildikleri alana da pkk yerleşecek. Rusya ve ABD'nin planı tümüyle bu. Türkiye'de köşeye sıkıştırılmış olacak.
Burada denklemi bozacak şey Türkiye'nin tel rıfat ve Mümbiç operasyonunun yanı sıra Şam ve Lazkiye'nin bombalanmasıdır.
Rusya güçten anlar. İsrail Lazkiye ve şam'ı bombalarken gıkı çıkmadı Rusya'nın.
Şam'da ve Lazkiye'de bombalar patlamazsa Rusya hergün halep'i bombalar. Sonunda bugün zafer kazanmış gözüken muhalifler çekilmek zorunda kalır. Pkk' da halep'i ele geçirir.
Aynı oyun aynı senaryo olmasın deniyorsa Türkiye hava gücüne denkleme sokmalıdır. Sokmazsa seyrederiz olup biteni.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ağzına sağlık hocam. Olayın tam ve doğru özeti budur. Şam ve Lazkiye'ye operasyon yaptığımızda, Türk görünümlü fahri İngiliz-İran-Rus maşaları içeriyi karıştırmak için hazır kıta bekliyor. Böyle bir ülkede yaşadığımız gerçeği var maalesef. Bir de ahmak bir güruh var, Suriye'nin bu hale gelmesinin sebebinin Türkiye olduğuna inanan... Bu noktada İran maşaları sağlam çalışıyor yıllardır. ABD ile ittifak halinde Irak ve Afganistan'ı işgal eden de kendileriydi ama her pisliğin kaynağını Türkiye olarak göstermeyi başarıyorlar.
Bunları terörist olarak gösteren ne demek?
Amerika bunları terörist ilan etmedi mi bilmiyorum böyle bir şey var mı?
-
ÖSO-SMO'lu muhaliflere "İslamcı, cihatcı teröristler" diyen pkklı, Esed destekçisi ve Kemalist güruhu kastediyor. ABD terörist ilan etmedi.
htş el kaideye bağlı değil mi? bilemedim belki ben yanılıyorum
-
Julanimidiir culanimidir nedir el kaideden ayrıldık falan diye açıklamalaır vardıı seneler önce
Hala da gelip masal anlatıyorlar
Çocuk bile kandıramazsınız
İsimleri sürekli değişir
Şamın fethi olur
Şamın özgürleşmesi olur
Suriye şamdan mı ibaret
Bundan sonra ne olacak
Şam dğnyanın bcir numaralı şehri yapacaz mı.
Htş ayrı. Htş gibi yapıların gücü, etkisi ne ki ana unsur gibi onları ön plana çıkarıyorlar? Kasıtlı yapıyorlar bunu. Bizim bahsettiğimiz Özgür Suriye Ordusu. ÖSO Htş aynı şeymiş gibi gösterilmeye çalışılıyor. "Rejim muhalifleri teröristtir" algısıyla meşruiyeti ortadan kaldırmaya çalışıyorlar.
Bu arada cihad zaten savunma amaçlı yapılandır. İnancı gereği zulme uğrayan, vatanından çıkarılan Müslümanlar için farz olan bi şey. ÖSO'ya da "cihadçı terörist" diyor üstteki gibiler. Bunlara göre vatanını savunan Müslümansa "terörist" oluyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sonic.Storm -- 30 Kasım 2024; 19:8:32 >
dini konulara girmek istemiyorum. cihat savunma amacıyla olsaydı islam sadece mekkede kalırdı yada medinede. onu geç sen.
haberlerde htş yazıyor o yüzden yazdım.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X