Şimdi Ara

Suriyeliler gidince emlak balonu patlarmı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bomboş sallamışsın

faizlerin yüzde 50 olduğu piyasada hiç kimse hiçbir işi yüzde 20 ile yapmaz

• mavikıs M kullanıcısına yanıt

Doğru hata bende ki boş insanlara resmi değerlerle izahat yaparak zaman ayırmam. Bu mesajı yazarken ayırdığım saniyelere bile değmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman06 -- 12 Aralık 2024; 8:19:40 >
  • Valla ben bu emlak konutu patlar diye çok bekledim, 350-400 bine ev almadm. 0,69'a bile girmedim.

Sonra son 1 senedir piyasada durgunluk olmasına rağmen baktım fiyatlardaki düşüşler çok yüksek değil, sonra şöyle düşünmeye başladım.

Bu şehir kayıtlı olarak 17-18M insan yaşıyor, kayıt dışı yabancısıyla, ikameti köyünde memleketinde olanıyla, trafikten gördüğüm hissettiğim kadarıyla, heryerdeki kalabalıktan kendi çıkarımıma göre göre 25-30M insan yaşıyor, istanbul içinde arz yapacak yer azaldı, Silivri'ye Kurtköy'e falan istanbul deniyor.

Şehir artık Kuzeye doğru kaymaya başladı, kentsel dönüşümü saymazsan gerçekten İstanbul denecek alanların içerisinde inşaat yapacak yeterli alan kalmadı. Ben istanbul'dan üzerime bir tapu alayım, şu ev sahibi derdinden de kurtulayım dedim.

Kasım ayında 4M'a kentsel dönüşümden yapılmış sıfır 2+1'i aldım. Oturum için alınacaksa balon ister patlasın ister daha da şişsin çok önemsemiyorum açıkçası, yatırım için alınacaksa o zaman dikkat etmek gerekli.

• Piyasa arz talep üzerine yürür.

Emlak ve kira fiyatlarında zaten balon var. Bu Suriyeliler gitse de patlayacak gitmese de patlayacak.

Boş duran yüz binlerce daire var. Eskisi kadar olmasa da çok fazla sayıda inşaat var.

Nüfus artış hızı eskisi gibi değil.

Talep zaten yavaşladı.

Malum sitede bir kaç kriterde favorilediğim arama var. Özellikle kira ilanlarında her gün hızla artış var. Emlakçı tanıdığı olan zaten bunu sorabilir.

1. Suriyeliler gitmez.
    2. Emlak balonu patlamaz çünkü balon yok. Benim kiracıyı çıkarttım 7 aydır evi boş tutuyorum. Kiraya versem 10 yıl çıkartamam kiracı zarar verse tazmini zor.

Balon falan yok işine gelmeyen ev tutmasın.

Eve usta çağırsan aldığı para dudak uçuklatır malzeme parası da yüksek neyin balonundan bahsediyorsunuz ?

Doları zor tutuyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TulparHAN -- 12 Aralık 2024; 13:38:12 >
  • Bütün Ortadoğu şeriatla yönetilen ülkelerden kaçarken yeni şeriat ülkesine mi gidecek mülteciler? Komik olmayın.

Daha da gelecekler. Akın akın gelmeye devam edecekler.

• Her balon patladı başlığında aklıma gelir, her seferinde içinde patlıyor :))

• İsrail suriyeyi dumdüz ediyor. Insaat oraya odaklanacak. Buradakiler daha pahalı bile olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EvMüdüresiii kullanıcısına yanıt

Herkes 100.000 tl maaş felan alıyor heralde sana göre.

Çalışanların yarısı 17.000 tl asgari ücret alıyor hayal dünyasında yaşamayın. 5 milyona daire normalmiş, 25.000 tl kira ucuzmus.. Dünya düzdür demekten farksız. Bunu diyenler hayatında 100.000 tl birikmemistir. Babadan kalma ev arsa olunca evet 50.000 tl de ucuz kira.

Benim evim var ama fiyatlar sacma arttı kim nasıl alacak akıl var mantık var, evi olan evi olana satar yada azınlık olan kaymak tabakaya 2025 konutta kar yazmaz. Suriyelilerde giderse ne ala.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9090XWB -- 12 Aralık 2024; 18:14:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devletin bu söz verdiği toki ve toki arsalarını biran önce vermesi gerekiyor k arz artsın. Devlet yani toki olduğu için en standart piyasa fiyatının belli oranında alttan vereceği ve uzun vade 10 yıllık yapacağı için rahat alıp ödenebilecektir. Piyasa serbest piyasa fiyatlarına ve müteahitlerine kaldığı müddetçe 1+1 daire bile olur sana 4-5 milyon tl... Dediğim gibi devletin bu geçen senelerde verdiği arsa ve evleri biran önce vermesi gerekiyor ki ev arzı önemli derecede artacak. Bir ürünün arzı artmıyorsa talep sabit kalsa dahi fiyat yükselir ki bizde talep arzdan daha yüksek ivmelendi pandemiden beridir ondan ev arsa fiyatları 10x yaptı...

• Suriyeliler her ilde en alt kesimdeki semtlerde kalıyorlar. Suriyelileri hepsi birden 1 günde gitse , o semtlerdeki kiralar bir nebze belki düşer ama ama genel kiralara etkisi az olur.

Zaten 10 milyon suriyeli mültecininin ne kadarı gidecek, gitmeleri kaç sene sürecek belli değil. Kredi faizleri bu kadar yüksekken bile ev fiyatları nerdeyse enflasyonla aynı seyretti. Talebi karşılayacak kadar yeni ev yapılmıyor.

Kredi faizleri düşmeye başladığı an fiyatlar yine uçuşa geçecek. Seçime doğru yine kredi muslukları açılır. 2025 sonundan seçime kadar yine bir boğa sezonu yaşanacak ev fiyatlarında

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.