Şimdi Ara

Sürücü Kursu Hakkında Her Şey

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.842
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2 senedir sürücü kursunda çalışmaktayım ve neredeyse tüm aile 10-15 yıldır bu işi yapmakta :) Aklınızda olan soru işaretleri varsa buradan bana sorabilirsiniz. Sadece ehliyet ile alakalı değil SRC ve PSİKOTEKNİK ile alakalı soru sorabilirsiniz :) Aynı zamanda SÜRÜCÜ KURSU veya İŞ MAKİNASI kursu arıyorsanız , yardımcı olmaya çalışırım :) Mesela direkt bizim kursa gelin diyebilirim :)

• Her aday, eğitim de kullandığı araçla mı direksiyon sınavı oluyo?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Esenyurtta veya yakininda onerebileceginiz kurs varmi ?
    Toplam ehliyet icin ne kadar para gider?
    Sinava kendi arabamizla katilabilirmiyiz?
    5 kisi yazilmayi dusunuyoruz indirim olurmu? :)

• -O-N-U-R- kullanıcısına yanıt
    Fiyatlar devlet tarafından 2016 da çıkarılan kanunla sabitlendi. Kurs, sınav harçları, emniyet masraflariyla birlikte yaklaşık 2000 tl ye patlar. Her şey belgeyle yapıldığı için 100 kişi de gitsen indirim yapmazlar. Yapan kanun dışı yapmış olur, şikayet edilirse kursu kapatabilir devlet. Arabalar belirlidir kimse kendi aracıyla giremez

• RagnarLoRdbrok kullanıcısına yanıt
    Cevap icin tesekkur ederim.

Malesef Hayır, bunu aslında kurs belirliyor. Kursunuza bu konu hakkındakı isteğinizi belirtebilirsiniz veya son 2-3 dersinizi sınava gireceğiniz araçla ders almak konusunda isteğinizi belirtin bence . Ama dediğim gibi herkes eğitim aldığı araçla sınava girecek diye bir şey söz konusu değil.
  • -O-N-U-R- kullanıcısına yanıt
    Esenyurt taraflarını malesef bilemiyorum. Ama ben kaliteli eğitim almak isterim derseniz gelin Şişli'ye :)

Şimdi eğerki otomobil ehliyeti yanı B sınıfı için konuşuyorsak sadece kursa ödemeniz gereken ücret 1300 TL'DİR. Eğerki kurs 1 lira bile aşağı inerse kursun kapatılabilme durumu sözkonusu. Malesef bu konu da kursların elleri kolları bağlı. İster 50 kişi yazılın, ister 1 kişi 1300 tl'nin altında (istanbul için1300 tl) fiyat verilmesi yasa dışıdır diyebilirm :)

Sınava tabiki kendi arabanızla giremezsiniz :) Kursun arabasıyla girmeniz şarttır.

Eğerki kursa yazılacaksanız şunları sormanızı tavsiye ederim;
    Kaç tane direksiyon eğitimi alacaksınız?
    Direksiyon eğitimlerinin süresi kaç dakika?
    Yazılı sınav harcı ve direksiyon sınav harcı ne kadar? Sınavlardan kalmanız durumunda ne kadar ödeyeceksiniz.
    Ayrıca yasa gereği 14 direksiyon dersi alabbileceğinizi bilmelisiniz :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Öğretmenlik Hakkında Her Şey
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: RagnarLoRdbrok

Fiyatlar devlet tarafından 2016 da çıkarılan kanunla sabitlendi. Kurs, sınav harçları, emniyet masraflariyla birlikte yaklaşık 2000 tl ye patlar. Her şey belgeyle yapıldığı için 100 kişi de gitsen indirim yapmazlar. Yapan kanun dışı yapmış olur, şikayet edilirse kursu kapatabilir devlet. Arabalar belirlidir kimse kendi aracıyla giremez

Aynen öyle. Teşekkürler cevabın için :)
  • Peki sizce heyecan yapmayan birinin direksiyon sınavını geçme ihtimali nedir?

• quote:

Orijinalden alıntı: RagnarLoRdbrok

Peki sizce heyecan yapmayan birinin direksiyon sınavını geçme ihtimali nedir?

Şimdi sınav boyuncaki durumuna bağlı. Araç kullanmayı ne kadar biliyorsun, düzergaha hakim misin ? Kuralları biliyor musun, sinyali-ışıkları vs unutma ihtimalin var mı :) Malesef sadece heyecanlı olmamakla iş bitmiyor. Dİyelim kı 5 senedir araç kullanıyorsun , her şeye hakımsın araçta, heyecan da sıfır. Ama diyelim ki düzergahı bilmiyorsun. İşte böyle :)
  • Cevap icin tesekkurler hocam

• Bisiklet dahi süremeyen biri motor için ehliyete başvurabilir mi?

• Saul Hudson kullanıcısına yanıt
    Hayatinda hic bisiklete binmemis biri bile motosikleti surebilir ama egitimini dogru kisiler ve kurumlardan alirsa, maalesef bizim kurslar bunu gerceklestirmekte yetersiz kaliyor. Kurslara guvenip de kayit olmayin cok fazla ugrasirsiniz once bu isin icinden gelen dogru kisi veya kurumlardan bir eğitim alin oyle kayit olun. Kursa guvenmeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hubalahubhub -- 31 Temmuz 2016; 22:50:27 >
    Hocam kesinlikle en azından temelini öğrenmeden kursa kaydolmayin. Çünkü pek beceremiyolar kurslar, ayrıca ehliyet almak eskiye göre daha zor.

Şimdi , malesef bu sizi zorlar, şoyleki denge konusunda problem yasayabilirsiniz. Ama bu asla olmayacak manasina gelmez, ornegin araba kullaniyorsaniz da bu faydanizadir. Derslerinizi tamamladiktan sonra hala ihtiyac duyarsaniz ozel ders alirsiniz. Cunku motor sinavlari gercekten zor .

Kesinlikle oyle ama her kursu da bir tutmamak gerekiyor..

• hocam merhaba. e sınava gireceğim. sınav ücretini ben mi yatırmalıyım? en yakın e sınavların zamanı nedir? ve bir de e sınavdan yaklaşık kaç hafta sonra direksiyon sınavı oluyor?
  • nohouse kullanıcısına yanıt
    Merhabalar, evet sınav ücretini siz yatıracaksınız veya kursa verirsiniz onlar sizin adınıza öderler. Sınav ücreti 60 liradır, aman fazlasını vermeyin :) Ne zaman kursa kaydoldunuz, döneme girdiniz mi bilemiyorum o yuzden sınava ne zaman girersiniz bilemiyorum malesef. Sınavdan yaklaşık 2-3 hafta sonra direksiyon sınavına girersiniz. Şimdiden başarılar..
  • Teşekkürler hocam

• direksiyon dersleri hariç devam zorunluluğu var mı ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.