Şimdi Ara

Öğretmenlik Hakkında Her Şey

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
5
Favori
2.238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar annem de babam da Abant İzzet Baysal Sınıf Öğretmenliği mezunuydu. 18 yaşında Çukurova FEF Türk dili ve edb. başlayıp 23'ünde bitirdim. Bu sene 24 yaşında Çukurova Eğitim Fakültesi Sosyal bilgiler öğretmenliğini de kazandım. Sanırım hem Fen-edebiyatlar hem de eğitim fakülteleri hakkında sorularınızı alabilirim.

Öncelikle 2019'un ilk aylarında mezun olmuştum o zamandan beri işsizdim, şu anda tekrar öğrenci görünüyorum.

Bazı default oluşması kesin sorular için cevaplarım da şunlar:

1) Formasyon kalkmadı sadece MEB verecek MEB formasyon birimi oluşturacak tıp eğitimi gibi ilk dört yıl üstüne iki yıl 6 yıllık bir süreç olacak. 4+2'lik bir eğitim alacaksınız.

2)Eğitim fakültelerine formasyon yok. Bütün eğitim fakülteleri muhtemelen 4 yıl.

3) En çok ataması olanlar ve ölmeyecek olanlar Sınıf, İlköğretim Matematik, Okul Öncesi, İngilizce, İlahiyat.

4) Derslere çalışın arkadaşlar ders çalışmayı sevenler öğretmenlik seçmeli bana göre. İlk seneden öğretmen olarak atanan arkadaşlarım da var. Fen-edebiyatı bitirip ya da yarım bırakıp beklemeden polis olan arkadaşlarım da vardı, hatta adliyede katip olan birisi de vardı sınıfımızda.

5) İş yok diyenlere aldırış etmeyin, dershane- kurs öğretmeni olurum diyorsanız ilk sene deneme olarak maaşsız staj yapıyorsunuz
    sonra 2400'den sözel öğretmenlikler 5 bin'e sayısallar doktor maaşına kadar götürüyorlar.

6) Sözelciler 2-3-4 sene boş kalıyorlar sonra atanıyorlar. Tabii çok çalışıp ilk sene atananlar da var.

7) Fransızca, Japonca ve İtalyanca Öğretmenliklerinde iş yok. Çevirmenlik düşünmüyorsanız bu bölümleri yazmayın. Felsefe de kötünün iyisi bir durumda.

8) Matematik Öğretmenliği sanırım en ölümsüz öğretmenlik olacak. Bu branşın hiçbir zaman patlamayacağını düşünüyorum.

• Hocam atanmak yerine 2. üniversite niye okuyorsun?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: askmeafavour

Hocam atanmak yerine 2. üniversite niye okuyorsun?
    Okumayı seviyorum hocam.
  • Boş başlıklardansa bu faydalı konu yukarıda olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Para işini napıyorsunuz çalışırken de okuyabilirsiniz bölümünüzle ilgili yerlerde ya da yüksek lisans?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xakler -- 13 Eylül 2020; 23:27:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xakler

Para işini napıyorsunuz çalışırken de okuyabilirsiniz bölümünüzle ilgili yerlerde ya da yüksek lisans?
    Hocam ben evimde okudum, çalışmadım fazla ama okulu bitirdim. YL'yi de çok ilerde düşünüyorum. Belki otuzlu yaşlarda belki de hiç yüksek lisans yapmam. Çünkü kendimce sebeplerim var.
  • Hocam sınıfcı neden branşcıdan daha az ek ders alıyor ve sınıfcı haftasonu kurs açabilir mi?Ayrıca sınıf öğretmenliğini seçmeyi düşünüyorum ne diyosun?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Botadam

Hocam sınıfcı neden branşcıdan daha az ek ders alıyor ve sınıfcı haftasonu kurs açabilir mi?Ayrıca sınıf öğretmenliğini seçmeyi düşünüyorum ne diyosun?
    Ek ders hakkında bilgim var ama sorduğunuz sorunun nedenini bilmiyorum. Yani neden daha az aldığı hakkında bilgim yok. Muhtemelen eğitim yönetmelikleriyle ilgilidir. Sınıfçılar hafta sonu kurs açabiliyor ama hâlâ açabiliyor mu -güncel olarak- araştırmak lazım.

Sınıf öğretmenliği güzel, doğuda ek dersi daha fazla fakat ücra tenha yerlere verebiliyorlar. Bir de branş öğretmenliğinden daha yorucu oluyor ama okul öncesindeki kadar yorucu değil.
  • birkaç soruda ben sorayım hocam size.

benden iyi bilirsiniz zamanında pdr denilen bölümün öğrencileri 65 ile atanırken şuan atama puanı 82+ peki sizin yukarıdaki ilköğ. mat da 4 sene sonra böyle hale düşerse ?

ozaman napıcaz be kamil ? diyip kara kara düşünürüz sanırsam.

ayrıyeten sınıf öğretmenliğinin fazla olduğununu söylemişsiniz ama mezun olan öğrenci sayısını söylemiyorsunuz. o mezun olan öğrencilere en iyi atamasıda bu şekilde olur zaten mezun sayısı fazla diye ataması var. atama yaptıkları için değil.
  • hüseyinhayko cepkinci kullanıcısına yanıt
    Mezun sayısı fazla diye atama yapıldığını sanmıyorum. Türkiye'de ilkokul sayısının, ortaokul sayısından ; ortaokul sayısının lise sayısından fazla olduğunu düşünüyorum.

• matematiği iyi olan doktor matematiği iyi olmayan matematik öğretmeni olur

• formasyon nasıl kalkmadı anlatabilir misiniz, temel bilim okuyanlar öğretmen olmak için kaç sene maaşsız çalışıyor

• kebap meslek. full yatış.
  • kesinlikle

• Carlsén kullanıcısına yanıt
    Bu okulların 10 bin 669'u okul öncesi eğitim, 24 bin 739'u ilkokul, 18 bin 935'i ortaokul ve 12 bin 506'sı da ortaöğretim kademesinde yer alıyor.

• doğrudur hocam, okul sayısının fazla olması atama sıklığını belirler üniversite mezunlarıyla belirlenmez arkadaşın dediği gibi değil, mesela her sene sınıf öğretmenleri devlet tarafından 2binden fazla kişi olarak atanıyor, bu bölüm hakkında çift alım yapılıyor mu bilmiyorum ama sınıf öğretmenliği bence öğretmenlikler içinde kolay bir meslekte değil ve sevene de fazlasıyla güzel

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carlsén -- 15 Eylül 2020; 23:36:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-D44AF58B1

Bu mesaj silindi.
    İlk soruya cevabım, evet ataması olur ama nasıl olur bilemem. Yani ihtiyaç artar bugünkünden iyi de olabilir ya da alım eskisi gibi randımanlı olmayabilir de. Ama ben Matematikçiliğin öleceğini düşünmüyorum. O yüzden dersleri su gibi içmeye bakın hocam. Çok iyi çalışan birisi kpss'de ilk 100'e ya da 200'e çok rahat giriyor.

İkinci soruya cevabım. Yüksek puan alırsan evet batıya atanırsın ama bir anlamı yok. Çünkü belli bir süre sonra ''zorunlu doğu görevi'' ne bir şekilde veriyorlar. Ve zorunlu oluyor yanılmıyorsam 5-6 senelik bir zaman dilimi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hüseyinhayko cepkinci

birkaç soruda ben sorayım hocam size.

benden iyi bilirsiniz zamanında pdr denilen bölümün öğrencileri 65 ile atanırken şuan atama puanı 82+ peki sizin yukarıdaki ilköğ. mat da 4 sene sonra böyle hale düşerse ?

ozaman napıcaz be kamil ? diyip kara kara düşünürüz sanırsam.

ayrıyeten sınıf öğretmenliğinin fazla olduğununu söylemişsiniz ama mezun olan öğrenci sayısını söylemiyorsunuz. o mezun olan öğrencilere en iyi atamasıda bu şekilde olur zaten mezun sayısı fazla diye ataması var. atama yaptıkları için değil.
    1. soru: evet pdr'nin durumuna düşme riski var ama bir ihtimal sadece o. Öğretmenliklerin durumunda iyileşme de olabilir çünkü erken yaşa takılanların artarak emekliliği geliyor. Onlar emekli oldukça anormal bir durum olmazsa açık artacaktır artmasa bile açık olacaktır her zaman. Özellikle matematikte. Matematik dalgalansa bile hiçbir zaman Felsefe öğretmenliğinin ya da Fransızca öğretmenliğinin, ya da Gazetecilik öğretmenliğinin durumuna düşmez. Yani bu uç örnekler gibi olmaz.

2.soru: başlıkta belirttiğim gibi ders çalışmayı sevenler öğretmen olmalı. Aksi takdirde atanmak zor olur, atansanız bile ömrünüz ders anlatmakla geçer, hayat işkence olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-88BB6CDAE

matematiği iyi olan doktor matematiği iyi olmayan matematik öğretmeni olur
    Birisi matematiğin üstadı olur. Birisi unutur.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.