Şimdi Ara

sürücü tarafındaki aynadaki çizgi ne anlama geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
1
Favori
46.378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sürücü tarafında aynada noktalarla bölünmüş bir bölge var bu noktalar tam olarak ne anlama geliyor sollamalar da mı kullanılıyor yoksa başka bir amaçla mı??

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sürücü Tarafındaki Aynadaki Çizginin Anlamı

Sürücü tarafındaki aynada bulunan çizgi, sürücülerin arabalarının kör noktalarını görmelerine yardımcı olan önemli bir özelliktir.

Amaç

Yan aynadaki çizgi, aynanın görüş alanının sınırını gösterir. Sürücüler, çizginin üzerindeki nesnelerin aynalarda görünmeyebileceğini ve bu nedenle kör noktada kaldıklarını bilmelidirler. Bu çizgi, özellikle sollama ve şerit değiştirme gibi manevralar sırasında sürücülerin güvenliğini sağlamaya yardımcı olur.

Kullanım

Aracınızın sol aynasındaki çizgi, arabanızın sol tarafındaki kör noktaları görmenize yardımcı olur. Çizginin üzerindeki nesnelerin sol tarafınızda olduğunu ve aynanızda görünmeyebileceğini unutmayın.

Koruma

Yan aynalardaki çizgi, kör noktalarda bulunan araçları veya yayaları fark etmenizi ve buna göre hareket etmenizi sağlar. Bu sayede, kaza riskini azaltır ve yol güvenliğini artırır.

Dikiz Aynasındaki Çizgi

Dikiz aynasındaki çizgi, arka görüş alanının sınırını gösterir. Arabanızın arkasındaki nesnelerin dikiz aynasında görünmeyebileceğini unutmayın. Kör nokta farkındalığı için yan aynalardaki çizgilerle birlikte dikiz aynasındaki çizgiye de dikkat etmelisiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Çizginin solunda kalan alan dikkat ettiyseniz dışbükeydir, bu da geniş açı sağlar ve kör noktada kalan alanı görebilmenize imkan tanır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RqJnr

Çizginin solunda kalan alan dikkat ettiyseniz dışbükeydir, bu da geniş açı sağlar ve kör noktada kalan alanı görebilmenize imkan tanır.

+1
  • quote:

Orijinalden alıntı: RqJnr

Çizginin solunda kalan alan dikkat ettiyseniz dışbükeydir, bu da geniş açı sağlar ve kör noktada kalan alanı görebilmenize imkan tanır.
    kör nokta denen olay trafikte çok önemlidir . çoğu arabada standart ayna kullanılıyor.. ama kimi araçta da böyle sizin dediğiniz şekillerde kör nokta için bölüm oluyor..

önemsiz gibi görünen ama çok önemli bir ayrıntı bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: kankys

kör nokta denen olay trafikte çok önemlidir . çoğu arabada standart ayna kullanılıyor.. ama kimi araçta da böyle sizin dediğiniz şekillerde kör nokta için bölüm oluyor..

Çok doğru

Bu tarz bir anaya sahip olmayan araçların sahiplerinin çoğu aynanın kenarına yuvarlak,tombul ufak ayna takıyor ki kör noktalar biraz olsun giderilsin diye

• quote:

Orijinalden alıntı: AssistForte

quote:

Orijinalden alıntı: kankys

Çok doğru

Bu tarz bir anaya sahip olmayan araçların sahiplerinin çoğu aynanın kenarına yuvarlak,tombul ufak ayna takıyor ki kör noktalar biraz olsun giderilsin diye

Alıntıları Göster
    İki kez kör noktaya düştüm ve iki büyük tehlike atlattım.. Gerçekten çok önemli bir özellik.

• quote:

Orijinalden alıntı: m3t

İki kez kör noktaya düştüm ve iki büyük tehlike atlattım.. Gerçekten çok önemli bir özellik.

Alıntıları Göster
    benim mazda 3 te sollamalarda ayna otomatikma kör noktaya odaklanıp arkadan araba gelip gelmediğini sesle uyarıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: parola32

benim mazda 3 te sollamalarda ayna otomatikma kör noktaya odaklanıp arkadan araba gelip gelmediğini sesle uyarıyor

Alıntıları Göster
    Forumca beğenilmeyen Symbol'de yani halk arasında daha doğrusu DH forumu arasında SÜMBÜL olarak tabir edilen arabanın sol aynasında mevcut bu durum. Çok güzel işe yarıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: brkcad34

Forumca beğenilmeyen Symbol'de yani halk arasında daha doğrusu DH forumu arasında SÜMBÜL olarak tabir edilen arabanın sol aynasında mevcut bu durum. Çok güzel işe yarıyor.

Alıntıları Göster
    Önemsiz gibi görünebilir ama ne kadar önemli olduğunu kalosa geçince anladım.Şu babam azcık borç versede passat alsam ya

• quote:

Orijinalden alıntı: Akhilleus

Önemsiz gibi görünebilir ama ne kadar önemli olduğunu kalosa geçince anladım.Şu babam azcık borç versede passat alsam ya

Alıntıları Göster
    Renault Symbol aracımda var o çizgi.Bence bütün araçlarda olması lazım
  • quote:

Hahaha "Sümbül" sevdim bunu

Yukarda da cevabı verilmiş noktalardan sonraki kısmın açısı biraz daha farklı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: batuhany

quote:

Hahaha "Sümbül" sevdim bunu

Yukarda da cevabı verilmiş noktalardan sonraki kısmın açısı biraz daha farklı.

Alıntıları Göster
    Aynadaki çizginin solunda dışbükey bölgede araç görmüyorsam, kör noktaya denk gelen bölgede bir araç olmadığından %100 emin olabilir miyim rahatça sollama yapabilir miyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fourtyfour -- 4 Nisan 2010; 20:27:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: fourtyfour

Aynadaki çizginin solunda dışbükey bölgede araç görmüyorsam, kör noktaya denk gelen bölgede bir araç olmadığından %100 emin olabilir miyim rahatça sollama yapabilir miyim

Alıntıları Göster
    araçların aynalarının tamamı dışbükey değil mi zaten
    hatta bu yüzden (genellikle amerikada) "objects in the mirror are closer than they appear "(aynadaki nesneler göründüklerinden daha yakındadırlar) yazar aynaların altında.

• quote:

Orijinalden alıntı: suicide

araçların aynalarının tamamı dışbükey değil mi zaten
    hatta bu yüzden (genellikle amerikada) "objects in the mirror are closer than they appear "(aynadaki nesneler göründüklerinden daha yakındadırlar) yazar aynaların altında.

çizgili kısımdan sonrası dahada dış bükey :D
    (aklıma demir bükey geldi :D:D)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Du Hast -- 4 Nisan 2010; 20:47:45 >
  • quote:

Hayır, yakın kör noktadaki aracı yine göremezsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Quadrifoglio

quote:

Alıntıları Göster
    bende simetri hastalığı var.
    aslında ingiltereden sağ taraf için (onlarda sürücü tarafı) de dış bükey ayna getirtmeyi bile düşünüyorum
    en fazla 50 liradır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0C8FEE75E

bende simetri hastalığı var.
    aslında ingiltereden sağ taraf için (onlarda sürücü tarafı) de dış bükey ayna getirtmeyi bile düşünüyorum
    en fazla 50 liradır.

Alıntıları Göster
    Evet, ayna dış kısmına doğru biraz daha tümsekleşiyor. Çok çok yararlı ve gerekli bir özellik! Geçen ben de kör noktanın gazabına uğradım. Giydiriyordum güzelim GL420 CDI'a.

• quote:

Orijinalden alıntı: fprox41

Evet, ayna dış kısmına doğru biraz daha tümsekleşiyor. Çok çok yararlı ve gerekli bir özellik! Geçen ben de kör noktanın gazabına uğradım. Giydiriyordum güzelim GL420 CDI'a.

Alıntıları Göster
    her sollamada sinyal alışkanlığı olmasi çok önemli önce sinyal verirseniz arkadaki kornaya abanıyor zaten .zırt diye atlarsanız sola o geniş açıda kurtarmaz sizi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Quadrifoglio

quote:

keyfinden ödün verip sol tarafa bakmadan sola geçiş yapılmaz.aynanın kör nokta bölüntüsüne mal-can emniyet edilmez.
  • quote:

%100 emin olmak birkaç kere çıplak gözle görmeyle olur düşüncesindeyim.rahatça sollama yapılamaz.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.