Şimdi Ara

Sürücüler dikkat: Yaya geçidi uygulaması başlıyor (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
133
Cevap
0
Favori
9.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Olacakları söylüyorum; tüm yayalar yol benim önceliğimde diyerek mümkün olduğunca arabaların önüne kendini atacak ve podyumda yürür edasıyla salına salına hareket edecek. Bakın yaya geçidinde de demiyorum, neredeyse her yerde bu meydana gelecek.

Her şeyi o kadar kolay suistimal ediyoruz ki. Artık belirttiğim şekilde yaya terörüne hazırlıklı olun.

Ayrıca sevgili yaya kardeşim, yaya geçidi de olsa öncelik senin diye süratle gelen veya o çizgilere çok yaklaşmış ve duramayacak bir arabanın önüne kendini atmamalısın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abiler sakın buna güvenip yola atmayın kendinizi. Burası Türkiye birincisi yol verir , ikincisi fren atar zar zor durur yol verir , üçüncüsü telefonla oynuyordur ezer geçer...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biz duruyoruzda arkamızdakiler durmuyor...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forum İstanbul AVM nin önünde yaya geçidi var ve h.sonu yaya bitmez orda.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yıl olmuş 2019 konuştuğumuz şeylere bak ya. Eskiden ileri seviyede olan bizmişiz, şimdi en alt seviyedeki ülkelerle aynıyız. Yaya üstünlüğü varmış yaya geçidinde. Vay be enteresan. Bunu hayatında ilk defa duyanlar olduğuna eminim. Önce kafa değişecek, öküzlük bırakılacak...
  • Bolu’da yaşıyorum. Birkaç aydır uygulanıyor zaten burda bu uygulama. Bunun dışında mobese kameralarından araç içlerine özellikle şoförlere bakarak emniyet kemeri takıp takmadığına telefon ile konuşup konuşmadığına bakılarak ceza işlemi uygulanıyordu

Ve yine bolu’da kırmızı ışıkta geçen yayaya ceza yazılmıştı. Akşam haberlerine de çıkmıştı 😃

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hamzaai -- 8 Şubat 2019; 8:12:3 >
  • Süper umarım uygulanır ama nasıl ceza kesecekler her yaya geçidine kamera koyulsun gerçi ilk zamanlar çok insan ölür Türkiye de ki sürücüler yaya geçidinin ne işe yaradığını bilmiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaferq -- 8 Şubat 2019; 9:15:35 >
  • bu uygulama kazalara davetiye çıkarır. kazaya sebep olan yaya dayak yedi haberlerini sık sık ekranlardan seyrederiz artık
  • ben şimdiden yasanın faydalarını görmeye başladım. her gün geçtiğim yaya geçidinde eskiden araçlardan ancak çok centilmen olanları yol verirlerdi. şimdi bu sayı resmen 10 katına çıktı. ayağımı yaya çizgisine atınca, neredeyse 2 sürcüden biri hemen durmaya çalışıyor.
  • Evet yayalar da hatalı. Normal yolun ortasına da atlıyorlar. Tamam üstüne sür o zaman, yol verme ona yol verirsen trafik düzenini bozarsın. Yayalara da ceza verilebilir ve uygulanmalı.

Eğer derseniz ki burası Türkiye burada olmaz yaya geçidi filan, o zaman yaya geçitleri yapılmasın. Ne gerek var yerleri boyamaya.

Asıl problem, şey duramayacağı kadar hız ve takip mesafesi ile 3-5 tonluk araçları kullanmak

Şu videonun 1. dakikasındaki boğaları izleyin, ve takip mesafesi korumadan yol alan arabalşarı izleyin, herhangi bir fark var mı sizce?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi multimatom -- 8 Şubat 2019; 11:47:41 >

• İmzanızda hukuk yazıyor fakat "slippery slope safsatası" yapmışsınız, üzüldüm.
    ELEŞTİREL DÜŞÜN
    Felaket Tellallığı /Kaygan Yokuş
    https://elestireldusun.wordpress.com/felaket-tellalligi-kaygan-yokus

Yaya geçidi olmayan yerde yaya yola atlarsa arabaya ceza verilmez yayaya ceza verilir.

"Yaya geçidine süratle gelene araba" zaten problem. Yaya geçidinin başında bekleyen yaya varsa, sanki orada kocaman bir çukur varmış gibi davranması gerekir şöförün. Yani çok uzaktan yavaşlamaya başlaması ora gelmeden önce de durması lazım.

Sanki "hızlı araba gelmesi" doğal afetmiş, yapacak bir şey yokmuş gibi bir ifade olmuş.

Söylenen şey basit, kavşaklarda nasıl anayoldan gelen arabanın geçiş üstüğü varsa, yaya geçitlerinde de yayanın geçiş üstünlüğü vardır hukuken.

Ama burası Türkiye işlemez diyorsanız o zaman hiç yaya geçitleri yapılmasın. Yatay beyaza boyalı yerler ile boyalı olmayan yerlerin bir farkı olmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi multimatom -- 8 Şubat 2019; 12:18:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-F2F240332

Olacakları söylüyorum; tüm yayalar yol benim önceliğimde diyerek mümkün olduğunca arabaların önüne kendini atacak ve podyumda yürür edasıyla salına salına hareket edecek. Bakın yaya geçidinde de demiyorum, neredeyse her yerde bu meydana gelecek.

Her şeyi o kadar kolay suistimal ediyoruz ki. Artık belirttiğim şekilde yaya terörüne hazırlıklı olun.

Ayrıca sevgili yaya kardeşim, yaya geçidi de olsa öncelik senin diye süratle gelen veya o çizgilere çok yaklaşmış ve duramayacak bir arabanın önüne kendini atmamalısın.
    Bu arkadaşı not alın,Türkiye bu tarz insanlardan dolayı gelişmiyor.Yaya geçidinden koşarak geçme zorunluluğu yok yayanın.Geçene kadar beklemek zorundasın.Size ehliyeti kasap mı verdi çoban derneği mi ?

• dedi maganda sürücü... yaya ezmek için rally yapar artık...
  • İyi de öküz gibi yola atlayanlar, yaya geçidi kullanmayıp, ışık beklemeyenlere ne denecek? Örneğin Unkapanı ilerisinde bulunan Aksaray yaya geçidi ve ışıkları, yeşil yandığı halde yola atlayan, sonra gelip arabamı yumruklayıp kaçan adam halen kayıp, 2 senedir bulunamadı :) lokasyonda 3 saat polis bekledim, sonra merkeze çağırdılar. Neye göre kanun kime göre kanun bırakın boş işleri.
  • Bir çok kişi "yayalar zaten yola atlıyor, 5 metre uzaktaki yaya geçidinden geçmek yerine" gibi yorum yazmış. Yaya geçidinden geçerken yol vermeyecekleri için yani yoldaki o çizgilerin hiç bir anlamı olmadığı için haliyle en kısa yoldan karşıya geçiyor yaya. Bizde yaya geçidindekine öncelik verme kültürü olsa herkes aynı şeyi yapardı.

Geçen stranger things izimli dizide bir sahnede gördüm. Genç erkek, kızın arkasından koşarken önce yaya geçidinin başına koştu, sonra yaya geçidinden koşmaya devam etti. Oysa kızı yakalamak için en kısa yoldan koşması gerekirdi ama adamlarda böyle bir kültür ve algı yerleşmiş.

Darısı bizim başımıza. Gerçekten de gelişmiş ülkeleri 40-50 yıl geriden takip ediyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sucre Maricruz

Bu arkadaşı not alın,Türkiye bu tarz insanlardan dolayı gelişmiyor.Yaya geçidinden koşarak geçme zorunluluğu yok yayanın.Geçene kadar beklemek zorundasın.Size ehliyeti kasap mı verdi çoban derneği mi ?

Alıntıları Göster
    Adam da zaten koşarak geçsin dememiş. İyi o zaman yaya geçidinde adam arkadaşı ile sohbet etsin. Biz bekleriz ne de olsa keyfine çıkıyoruz trafiğe?

Normal yolda, sokak sayılabilecek yerde önümde yaya yürüyor. Arkasında hızımı iyice düşürmüşüm, korna çalıp irkitmek istemiyorum. Kendi fark etsin diye bekliyorum. Fark ediyor da, omuz üstünden bakıyor ama paşam kenara çekilmeye, geniş geniş kaldırma çıkmaya lüzum görmüyor. Hafif bir aragazı veriyorum, gene çekilmiyor. En son yolun hafif genişlediği bir yerden yanından geçiyorum, arkamdan el kol yapıyor. Gelin bu adamı yaya geçidinde hayal edin.

Adam çok doğru bir noktaya değinmiş. Yolun aktığı sağ şeride dörtlü yakıp park eden bir milletiz, bunu mu suistimal etmeyeceğiz?

• quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

Adam da zaten koşarak geçsin dememiş. İyi o zaman yaya geçidinde adam arkadaşı ile sohbet etsin. Biz bekleriz ne de olsa keyfine çıkıyoruz trafiğe?

Normal yolda, sokak sayılabilecek yerde önümde yaya yürüyor. Arkasında hızımı iyice düşürmüşüm, korna çalıp irkitmek istemiyorum. Kendi fark etsin diye bekliyorum. Fark ediyor da, omuz üstünden bakıyor ama paşam kenara çekilmeye, geniş geniş kaldırma çıkmaya lüzum görmüyor. Hafif bir aragazı veriyorum, gene çekilmiyor. En son yolun hafif genişlediği bir yerden yanından geçiyorum, arkamdan el kol yapıyor. Gelin bu adamı yaya geçidinde hayal edin.

Adam çok doğru bir noktaya değinmiş. Yolun aktığı sağ şeride dörtlü yakıp park eden bir milletiz, bunu mu suistimal etmeyeceğiz?

Alıntıları Göster
    Abartmanın luzumu yok.Oturup çay kahve içsinler bekleriz dememiş kimse.Avrupa’ya giden bilir o her iki tarafında aynı hassasiyette davranması gerekir.Fakat yaya geçidinden kimsenin koşar adımlarla geçmesi diyw bir zorunluluğu yok.Max 5 mt yaya geçidinde durup beklemek size fazla bir şey kaybettirmez.Siz alışkın olmadığınız için size küfür gibi geliyordur yayanın yavaş geçmesi.
    Verdiğiniz sokak örneği cahil insan topluluğu heryerde mevcut onları görmezden geleceksiniz.Kaldırımdan yürümeyip yoldan yürüyen insanlar bizim lügatımızda yaya olarak değil otlamaya çıkmış hayvan olarak değerlendiriliyor.O açıdan nasıl koyun sürüsü yola atlar yürür çekilmez aynı hesapta düşünebilirsiniz.Benim bahsettğim yayalar,yaya bilinci olan yaya geçidinden geçen ve kendine kırmızı yanarken bekleyen yayalardır.Kültürsüzlük örneği bu yaya meselesi

Ayrıca yaya trafikte her zaman daha önemlidir,geçiş üstünlüğü vardır.Yani bir tek sizde araba yok.Siz de yaya oluyorsunuz yeri geldiğinde o yüzden çift taraflı düşünün.Biraz empati

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sucre Maricruz -- 8 Şubat 2019; 13:48:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Sucre Maricruz

Abartmanın luzumu yok.Oturup çay kahve içsinler bekleriz dememiş kimse.Avrupa’ya giden bilir o her iki tarafında aynı hassasiyette davranması gerekir.Fakat yaya geçidinden kimsenin koşar adımlarla geçmesi diyw bir zorunluluğu yok.Max 5 mt yaya geçidinde durup beklemek size fazla bir şey kaybettirmez.Siz alışkın olmadığınız için size küfür gibi geliyordur yayanın yavaş geçmesi.
    Verdiğiniz sokak örneği cahil insan topluluğu heryerde mevcut onları görmezden geleceksiniz.Kaldırımdan yürümeyip yoldan yürüyen insanlar bizim lügatımızda yaya olarak değil otlamaya çıkmış hayvan olarak değerlendiriliyor.O açıdan nasıl koyun sürüsü yola atlar yürür çekilmez aynı hesapta düşünebilirsiniz.Benim bahsettğim yayalar,yaya bilinci olan yaya geçidinden geçen ve kendine kırmızı yanarken bekleyen yayalardır.Kültürsüzlük örneği bu yaya meselesi

Ayrıca yaya trafikte her zaman daha önemlidir,geçiş üstünlüğü vardır.Yani bir tek sizde araba yok.Siz de yaya oluyorsunuz yeri geldiğinde o yüzden çift taraflı düşünün.Biraz empati

Alıntıları Göster
    Tamam, aynı şeyden bahsediyoruz. O bahsettiğiniz otlamaya çıkan hayvan bir TC kimliğine sahip olduğu için insan muamelesi görüyor. Yaya geçidinde de aynı davranışı sergileyecek. Gel gelelim ben de kimse koşarak geçsin demiyorum, normal yürüme hızıyla yürümeye devam etsin buna kimsenin bir şey dediği yok. Ha pazarda tezgahlara baka baka yürüme hızında da yürümemeli. Sonuçta mantıken yolların kesiştiği noktaları en kısa zamanda terk etmek en iyisidir.

Empati derseniz mesela ben yayayken olayım arabada olayım hep iki tarafı da düşünerek hareket ederim. Yayayken yokuş çıkan bir arabayı durdurmam mesela.

Ha mesela arabayla gidiyorum, arkamda hiç araba yok ve yaya geçidinde yaya bekliyor. Şimdi şu; benim 30-40 km/sa ile giderken durmam zaman alacak ve bana da külfet. Yaya da benim durduğumu görecek, emin olacak, geçmeye karar verecek derken ben adamın önünden geçer giderim. Bu durumda durmak yerine kontrollü bir şekilde geçip gitmek hem yaya için hem benim için daha makul bir hareket oluyor. Ya da trafiğin müsait olmadığı yerde yol versem kaza olması muhtemel, kontrollü bir şekilde geçiyorum gene. Çünkü yukarıdaki "Adıyaman" videosundaki gibi "Soldaki mal gibi durdu dur sağından fıydrayım" diyecek sığırlar yoldan geçmeye başlamış yayayı da ezebilir.

Türkiye'de yaşıyoruz, çok kuralcıydım, anayoldan geliyorum, "DUR" levhalı tali yoldaki servis minibüsü bekler dedim. 50 kilometre hızla yoluma devam ettim. Adam tam ben kavşağa girerken yola çıktı. Frene basıp sağlı sollu direksiyon manevraları ile kurtardıktan sonra adam hiç bir şey olmamış gibi "Hızlı geliyodun" diyor. Ha ben hızlı geliyorsam öldürebilirsin beni? Ya da yine benzer bir kaza atlattım, adama "Kocaman dur levhası var sen duracaksın" diyorum "İyi bi dahakine dururum" diyor gülerek.

Bunun gibi sayısız olay anlatabilirim, ben artık adapte oldum. Kuraldan çok durumun neyi gerektirdiğine bakıyorum. Atlattığım tehlike sayısı cidden azaldı.

Ben de isterim bütün kurallara uyulmasını ama kaosun getirdiği düzen var ne yazık ki.

• Arabanın içerisinde otururken 5dk. beklemek size birşey kaybettirmez ben arabamla her zaman durur yol veririm kimi hızlı geçer kimisi yavaş geçer sorun değil ayağının altında gaz pedalı var giderken hafif daha fazla basarsın aynı yere aynı zamanda yine gidersin ama yürüyen insana saygılı olmak zorundasın bunu yapamıyorsan zaten arabadan inince kimseden sana saygı duymasını beklemeyeceksin
  • Birde yol verirken yan şeritten zart diye geçenler oluyor. Yayayken dikkat edilmesi gereken bir durum. Birden fazla şeritli yolda yol verilse bile dikkatli olmakta fayda var. Maalesef eğitimi düşürüp cezaları arttırarak insanların birşeyler öğrenmesini sağlamaya çalışıyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Seko -- 8 Şubat 2019; 15:15:2 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.