Şimdi Ara

Sürücüler dikkat: Yaya geçidi uygulaması başlıyor (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
133
Cevap
0
Favori
9.088
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • her yaya geçitinden önce geçici olarak kasis konulsun bence. MEcbur yavaşlanır biraz bilinç altı oluşur insanlarda. Ben şimdi bugün durmak istedim ama arkamdaki sığur ticari araç sürücüsü bana kesin vuracaktı ve duramadım, arkadan kaptırmış geliyor şehir içinde. İlerde sola dönecem göbekten mecbur soldayım ve benden yol istiyor orta şerit de dolu. Sanırsın ambulans anasını satim Kasis falan olsa zorunlu yavaşlar hiç değilse herkes
  • Bu karar sonrasında şehir içi trafik kazaları artışa geçecek. En azından bir süre böyle olacak. Dün şehir içinde bol yaya geçidi olan caddenin başından sonuna kadar belki 3-4 kaza oluşabilecek durumla karşılaştım. Bütün sürücüler bu uygulamanın farkında değil. Dün kaç defa korna çalındı yayaya yol verildi diye, kaç defa ani fren sıkıldı ben sayamadım. Ben bile az kalsın öndekine giriyordum ani fren yapıldığı için.
  • Arabaya binince kendini lord sanan tayfa habere üzüldü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

5 metre uzaklıktaki yaya geçidini veya üst geçidi kullanmayana, yayaya kırmızı yandığını gördüğü halde yola atlayana ve tarlada gezer gibi gezene var mı ceza ?
    öyle diyorsunda sanki yaya geçidini kullanana yol veren şoför var. sağa dönüşte yayaya yol ver tabelasını göre göre kendine yeşil yandımı basıp geçiyorlar, sırf yaya geçidinden geçen var diye durmamak için hızlanıp çarpan bile var. yayalara sıra gelene kadar şoförlerin bin tane yanlışı var. kırmızıda beklerken yaya geçidinde bekleyen şoförleri ne yapalım?
    araca binen yolu sahipleniyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zed

Normalde zaten olması gereken bir şey, bizde eylem adında özel olarak yapılıyor. Çok çalışmamız gerek çookkkk....
    Çok haklısın çok yolumuz var çok çalışmamız gerekiyor..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yayaya yol versen niye verdin der . Zaten kararsız kalıyorlar . Daha çok kargaşa olur . Kırmızı ışıklarda beklemezler geçerler .

• Akan trafikte, adam yaya gecitinde zink diye duruyor. Şimdi durmasa suç mu?!
    100 metre de bir yaya geçidi var. Hepsinde durup yayaları mi bekleyeceğiz?
    Bu çok kafa agritir benden demesi.

• quote:

Orijinalden alıntı: multimatom

İmzanızda hukuk yazıyor fakat "slippery slope safsatası" yapmışsınız, üzüldüm.
    https://elestireldusun.wordpress.com/felaket-tellalligi-kaygan-yokus

Yaya geçidi olmayan yerde yaya yola atlarsa arabaya ceza verilmez yayaya ceza verilir.

"Yaya geçidine süratle gelene araba" zaten problem. Yaya geçidinin başında bekleyen yaya varsa, sanki orada kocaman bir çukur varmış gibi davranması gerekir şöförün. Yani çok uzaktan yavaşlamaya başlaması ora gelmeden önce de durması lazım.

Sanki "hızlı araba gelmesi" doğal afetmiş, yapacak bir şey yokmuş gibi bir ifade olmuş.

Söylenen şey basit, kavşaklarda nasıl anayoldan gelen arabanın geçiş üstüğü varsa, yaya geçitlerinde de yayanın geçiş üstünlüğü vardır hukuken.

Ama burası Türkiye işlemez diyorsanız o zaman hiç yaya geçitleri yapılmasın. Yatay beyaza boyalı yerler ile boyalı olmayan yerlerin bir farkı olmalı.
    Üzülmenize gerek yok çünkü yanlış anlamış bulunuyorsunuz. Ben hukuki boyutu dile getirmedim ki söylediğim yalnızca o çizginin sadece 2 metre gerisindeki aracın önüne yaya geçidi de olsa kendini atmamalısın, bu bir mantık kuralı ki çünkü ülkemizde yaya geçitlerine yaklaşırken birçok sürücü yavaşlamıyor ve o çizgiye birkaç metre mesafedeyken, duramayacak bir aracın önüne, öncelik benim diyerek atlar iseniz bizim trafik kültürümüzde ne olacağı bellidir. Bakın ben böyleyim demiyorum, trafik kültürümüz bu diyorum.

Ha hukuki boyutu, araç size çarpar ise TCK'da bahsolan yaralama ve öldürme suçları elbette söz konusu olacaktır ve yaya geçidi itibariyle de sürücüye kusur isnat edilebilecektir.

Yaya geçidi harici ise aracın önüne atlanılması doğru değil. Yaya geçidi harici, hem arabanın önüne atlayıp hem de salına salına hareket edenlerden bahsettim ve buna karşıyım. Kaldıki bu durumda yayaya kusur isnat edilebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F2F240332 -- 21 Nisan 2020; 15:8:9 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• birgarip2019 kullanıcısına yanıt
    Avrupada oluyor da biz de neden olmasın,avrupada ssağ dönüşte arabalara yeşil yansa da yayalar geçsin diye adamlar bekliyor zor bir şey olmamalı.Sadece geçiş süreci sancılı geçecek
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sucre Maricruz

Bu arkadaşı not alın,Türkiye bu tarz insanlardan dolayı gelişmiyor.Yaya geçidinden koşarak geçme zorunluluğu yok yayanın.Geçene kadar beklemek zorundasın.Size ehliyeti kasap mı verdi çoban derneği mi ?

Alıntıları Göster
    @Sucre Maricruz
    quote:

Bu arkadaşı not alın,Türkiye bu tarz insanlardan dolayı gelişmiyor.Yaya geçidinden koşarak geçme zorunluluğu yok yayanın.Geçene kadar beklemek zorundasın.Size ehliyeti kasap mı verdi çoban derneği mi ?

Farkında isen ki olmadığın gözüküyor, salınarak geçme durumunu yaya geçidi için belirtmiş değilim ki özellikle "bakın yaya geçidinde de değil" diye belirtmiştim. Bunun için ihtilaf hâlinde olduğun ilgili mesajı yeniden okumalısın ve anlamalısın.

Yaya geçidi dışında, aracın önüne kendini atarsan sana kusur isnat edilir.

Ülkenin gelişmeme sebebi ise o kadar çok ki. Mesela birini söyleyebilirim, insanları kutuplaştırmak, kendi düşüncesinden olmayanın fikirlerine saygı duymak bir yana dursun o fikirleri çarpıtarak yaftalamaya çalışmak. Bir diğeri de tartışma kültürümüz yok, çok zayıf. Neden yok? Böyle olunca da yeni fikirler çıkmaz, buluşlar, mucitler çıkmaz.

Bir tanesi ise 'rallyci ve maganda' ilan etmiş, seni de tebrik ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F2F240332 -- 21 Nisan 2020; 15:9:43 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• sen niyetini açık şekilde yazmışsın ya...
  • Lan ciddi ciddi böyle bir kanun çıkmış olm ben bu kural evrensel olarak tüm dünyada var sanıyordum resmen orta çağdaymışız

• greenpeace16 kullanıcısına yanıt
    Kazanın sebebi yaya geçidinde durmak değil, arkadan gelen aracın fren yapınca duramayacak hıza çıkacak kadar mal olması

• Alışmamış götte don durmaz bakalım nasıl alışıcaz. Olumlu bir uygulama .

• quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

1.8 milyon görüntülenme. Destekçim yine voleyi vurmuş

• yaya ustgeçidi yapmayıp 3. kopru yapan akpnın yenı para toplama kampanyası... işin daha da kotusu yola atlayan yaya kazaya sebep olursa yol vermedın dıye herkesi hapse tıkacaklar
  • quote:

Orijinalden alıntı: anaconda41

1.8 milyon görüntülenme. Destekçim yine voleyi vurmuş

Alıntıları Göster
    adamların ıstedıklerı bunların olması zaten ulkeyı ıcten cokertmek
  • Beyler ilginçtir ama bugün tam 3 kez araç sürücüleri yaya geçidi olmamasına rağmen durup yol verdiler bana yaya iken. Acaba toplumumuzda ciddi bir kesim mi var bu yaya geçitlerinde durmak isteyen ama trafik imkan vermediği için duramayan. Umarım bu uygulama o kimseleri cesaretlendirmiştir tesadüf değildir. Ha tabi bir araç da bugün sırf ben geçemeyeyim diye tam gaz altını vurarak tümsekten geçti o ayrı.

• Öyle böyle ekonomik kriz yok,
    kıçımızdaki dondan olacağız..

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.