Şimdi Ara

SUV araçların yerden yükseklikleri (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
77
Cevap
3
Favori
55.216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Colt, Attrage ın yanında su perisi sayılır
  • Biz de Attrage sahibiyiz ama hiç öyle dökülme vs. sorunuyla karşılaşmadık. Gayet güzel bir araç. Tipi şöyle, tipi böyle diyenlere haklısın diyorum zaten. Doğru sert, kalıplı bir tipi yok ama sınıfında hem bu kadar ekonomik ve bu donanıma sahip araç var mı bilmiyorum? tassel de öyle aracını satmak için öven birisi değil, zaten satmayı falan da düşünmüyor.
  • güzel konu teşekkürler
  • doc.dr D kullanıcısına yanıt
    Fabrika çıkış ebadına göre 235/50 R18 lastik ile piyasaya çıkıyormuş. Sonradan değiştirenlerin yüksekliği de elbette değişecektir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tubalingo

Fabrika çıkış ebadına göre 235/50 R18 lastik ile piyasaya çıkıyormuş. Sonradan değiştirenlerin yüksekliği de elbette değişecektir.
    Belki comfort model bu ebatla çıkıyordur, trendline modellerde 215/65R17 ile geliyor.

Peki 18 jant olması 17 ye göre yüksekliği çok etkiler mi ? Çünkü diğer taraftanda yanak azalıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    2015 Tiguan otomatik 1.4 tsi Cup sport&style 150 r-line aracın üzerimdeki orjinal lastik
    SUV araçların yerden yükseklikleri

235 50 r 18

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tubalingo -- 14 Mart 2019; 21:15:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tubalingo

2015 Tiguan otomatik 1.4 tsi Cup sport&style 150 r-line aracın üzerimdeki orjinal lastik

235 50 r 18
    2016 yeni kasalarda ebatlar değişik hocam. Yani aracımı diğer araçlarla kıyaslıyorum kimiyle aynı gibi ama kimiylede düşük gibi kalıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Aynı üründe farklı farklı varyasyonlar denemişler muhtemelen.

• Mercedes gls 580

2020 model

20 cm yükseklikte

Off road modunda 8 - 10 yada 15 cm daha yükseliyor. Bu konuda net veri bulamadım. Ama difransiyen dişli kutusu sabit kalıyor. Buda off road performansına hic bir şey katmıyor. Sadece araç yükseldiği için arazide aracın altı daha az hasar görüyor.

Tabi aracın 2 ile 4 milyon tl lik fiyatını ülkemizde görmezden gelmemiz gerekmekte. Amerikada ise bu araç 90 bin dolardan başlayan fiyatlarla satılıyor.

Hayalimi süsleyen araç olduğu için paylaşmak istedim.

Bu arada yaşantımdan bahsetmek istiyorum. Ortalama %70 şehir %30 arazi kullanımım olacak. Kampa gitmek, pikniğe gitmek, karavan çekmek ve kafam esti bir anda şehir hayatından göle gideyim ormana gideyim gibi aktivitelerim olacak.

Bugüne kadar karavan hariç bu etkinlikleri megan 2 ile gerçekleştirdim. Örneğin pikniğe gittim yağmur yağdı dönüşte araba yolda kaldı. Yada kampa gittim suvlar yüksek bir şekilde yanımdan hızla geçerken ben altı yere yakın diye arazide yavaş yavaş gittim kısaca eksiğim 4x4 olmaması ve uygun lastiğin olmaması diyebilirim. Yine başka bir piknik ve kampta basit bir yerde bile aracın altını vurdum.

Sorum şu ; ben piknik, kamp, karavan ve doğa aktivitelerinde kullanmak için buna köye gitme felan da dahil minimum yerden kaç cm yüksekliğinde araç almalıyım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• farazicosmos kullanıcısına yanıt
    18 üzeri almalısınız.
    SUV araç değil ama altı fabrika çıkışına ek olarak biraz yükseltilmiş caddy size daha uygun olur gibi geldi bana.

• Bir kaç arabanın yerden yüksekliği yanlış yazımış. Mesela Tiguan yrden 200mm yükseklitedir. tecrübeyle sabittir çünkü kendi aracım tiguan ve bizzat ölçmüştüm.

• quote:

Orijinalden alıntı: gercekmanyak

Bir kaç arabanın yerden yüksekliği yanlış yazımış. Mesela Tiguan yrden 200mm yükseklitedir. tecrübeyle sabittir çünkü kendi aracım tiguan ve bizzat ölçmüştüm.

Yerden yükseklik öyle ölçülmuyor.

Aracın altının yere en yakın noktasıdır minimum yerden yükseklik.

Yoksa birçok aracın farkli farklı yerleri farklı yuksekliktedir.

Örneğin Dusterin 35 cm olan yeri de var 28 cm olan yeri de var. Ama altlarda bir nokta 21 cm yukseklikte ve Dusterin miminum yerden yüksekliği 21 cm olarak veriliyor.

• konu güzel.

şu araçları merak ediyorum.

opel crossland

hyundai kona-bayon

kia stonic

ford ecosport-puma

bilen varsa çok güzel olur

• bende bir kaç araba yı merak ediyorum.

cupra formantor

ford puma

citroen c5 aircorss

honda h-rv

hyundai kona

opel grandland x

özellikle cupra nasıl dır suv işlevini yerine getirebilirimi yükseklik olarak, dağ bayır köy yollarında falan iş görür mü ? yada puma . dışardan güzel görünüyor ama

tam olarak bilmiyorum . tiguan yerine cupra tercih edilirse . bu konuda pişman edermi ? ,sonuçta hergün dağ bayır gezmeyecez %80 şehirde % 20 bozuk yol köy yolu dağ bayır vs

• c SUV sınıfında yerde en yüksek otomobil 23 cm yükseklikle C5 aircross onu takip eden en yakın rakibi 19 cm ile Hyundai Tucson ondan sonra 3008 ateca vs 17 cm altı

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • peki cupra formantor ve ford puma da durum nedir

• Yazdıklarınızın bir kısmı b bir kısmı c sınıfı. C sınıfı için konuşucam konfor dersen C5 ama ses yalıtımı grandland x ten kötü . Yol tutuş olarak grandland x bi tık daha iyi. Ama plastik kalitesi olarak iyi değil kullanan biri olarak

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • cream cheese kullanıcısına yanıt

Şöyle bir google göz attım.

İlginç zor bir bilgi imiş bu.

Bayon için 2-3 site 17 jantlarla 183 mm diyor.

• elmatadori kullanıcısına yanıt
    Araba modeli ve ground clearance diye aratınca çıkıyor yabancı kaynaklarda.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.