Tank gibi araba |
SUV karşılaştırma - CX-5 alındı. (3. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Cx5 almam - aldırmam - aklıma bile gelmez..!
Ama hayırlı uğurlu olsun rabbim utandırmasın, kaza bela göstermesin
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Eylulde kendi aracimi alirken bayide bir tane beyaz renk vardi. İncelemiştim guzel bir arac. Yanlis hatirlamiyorsam 700 bin gibi bir rakam doylemislerdi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
yenı kasası onumuzdekı sene cıkmayacakmıydı CX 5 in?
-
Selamlar, Tiguan'a göre daha dolular ancak standart donanımda Ateca aktif güvenlik olarak sadece şehir içi fren destek sunuyor. Karoq daha dolu, Ateca'ya artık olarak üst donanımlarda kör nokta uyarı, geri trafik uyarısı var ancak hiçbirinde adaptif hız sabitleyici, şerif takip bulunmuyor. Kodiaq'ın fiyatı 1 milyonu geçti ve ilgimi çekecek bir durumu kalmadı:)
-
Merhaba Kadjar yanılmıyorsam seneye Qashqai ile ortak yeni bir platform ile gelecek. Muhtemelen geldiğinde en teknolojik SUV'lerden biri olacak. Kasa değişeceği için de bu haliyle karşılaştırmaya almadım çünkü teknolojik olarak geride kalacağı aşikardı. Yeni kasasını beklemenizi öneriririm size de:) Güzel sürüşler dilerim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-52FA4E8AC -- 5 Aralık 2021; 14:31:11 > -
Satarken zorlanacağınız, piyasada kabul görmemiş, 2. El değeri ve satış hızı düşük olan bir araç almışsınız hayırlı olsun.
Donanımına bakarak araç almak özellikle türkiye piyasasında büyük bir risk.
Cam tavan tiguan alsaydınız hem daha albenili hem de daha piyasası yüksek araç almış olurdunuz.
Daha donanımsız, daha güvensiz, daha sıradan, daha pahalı, ön çekişli bir araca binmek zorunda kalırdı yıllarca. Satarken daha kolay satayım diye bu kadar artıdan vazgeçmek saçma.
Maalesef ülkemizin saçma vergilendirme sistemi ile olaylara bakıyorsunuz.
Motor oldukça canlı, az tüketen ve turbo motorlarla karşılaştırılamayacak kadar sorunsuz bir motor.
Şimdi Vw'in 1.5 turbo ünitesine bakalım, 150 beygir ve 240nm tork üretiyor. Turbonun mantığını bilirsiniz, silindirlere olabildiğinde fazla hava göndermek, aslında verilere bakıldığında bu motorun 2.0 atmosferik bir motora denk bir havayı sıkıştırdığını ve silindirlere gönderdiğini verilerden anlayabilirsiniz.
Yani iki motor kağıt üstünde denk güçlere sahip. VW kataloglarından aldığım veriye göre 1.5 Tiguan 9.2 saniyede 0-100'e çıkarken, CX-5 10.3 saniyede çıkıyor, CX-5'in 4x4 olduğunu da hatırlatayım.
WLTP değerlerini incelerseniz (https://carfueldata.vehicle-certification-agency.gov.uk/search-new-or-used-cars.aspx) (Vw halen bu değerleri çoğu yerde yayınlamıyor mesela) benzer Seat Ateca modeli için 1.5 4x4 modelinde şehir içi (WLTP Metric Low) 10.1 litre yaktığını görürsünüz. CX-5 ise benzer bir şekilde 10 litre yakıyor. Honda CRV 11.9 yakarken, Kuga 12.2 litre yakıyor. Buradaki tek atmosferik motorun en az tükettiği ortada!
Tekrar söylüyorum, ülkemizdeki adaletsiz ÖTV ve MTV'yi hesaba katarsanız almamanız çok normal, kimse birşey diyemez.
Ancak Mazda 2.0 Skyactiv-G ve yeni gelecek olan Skyactiv-X (atmosferik 2.0, 190 beygir güç, bendeki araçtan çok daha düşük bir tüketim!), mevcuttaki tüm turbo motorlardan çok daha fazla inovasyon içermekte.
-
Selamlar satış rakamlarını boşverin, heleki emisyonlarda tüm dünyayı kandırmaya çalışan üçkağıtçı VW'in Avrupa satış rakamlarını:)
Mesela gerçek rekabetin olduğu, sahte emisyon değerleri ile kimseleri kandıramayacağınız Amerikan satış rakamlarına bakalım ve burayı ağlama duvarına çeviren Tiguancıları iyice üzelim:)
Mazda CX-5 - 153.000 adet (2021)
Vw Tiguan - 84.000 adet (2021)
Yani merak etmeyin, satması gereken yerlerde Mazda her zaman var. Ülkemizde de Avrupa satış ağına bağlı olarak yani arada bir distribütör olmadan, gereksiz maliyet oluşturmadan en ucuz bir şekilde yer almaya devam edecek.
-
Merhaba, aracı 710.000 tl'ye aldım.
Ötv biliyorsunuz %150, yani çıplak fiyatı yaklaşık 240.000 tl.
Tiguan Rline'a bakalım, fiyatı 791.000 tl, Ötv %80, yani çıplak fiyatı yaklaşık 370.000 tl.
Doğuş'un koyduğu kar oranları ortada, bu iki araç Avrupa'da benzer rakamlara satılıyor.
Doğuş'u zengin etmek mi devleti zengin etmek mi? İstemeyerek de olsa devleti zengin etmeyi tercih ettim:)
-
mazda bu fiyattaysa emin ol 3-5 ay önce ithalatı yapılmış; Euro kuru 10 seviyelerinin altındaydı. O yüzden bu fiyata alınabilmiş; daha da araç getirmez Mazda özellikle 2 litre motorlarda. Kafadan 1 milyonu görür şu an muadil araç, kendi websitelerinde bile fiyatlara erişebilmek için 40 takla atmak lazım 😕 şu an bile bulamadım İnallar da var sadece
Alan arkadaşa da hayırlı olsun; güle güle kullansın. Fiyatına göre güzel araç diyebilirim 👍🏻
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi auto_motive -- 5 Aralık 2021; 14:49:49 >
Evet. Ellerindeki son araçti zaten.
Hayırlı olsun hocam, çok tatlı bir otomobilmiş... Güzel seçim. Tiguan'ı az daha boşaltsalarmış. Arka park sensörü falan fazlalık olmuş 50 dolar fazla maliyet VW için çok ayıp... Hepsini geçtim o otomobilde elektrikli koltuk nasıl olmaz? Eşşek kadar arabanın içinde mandala basıp cowgirl mü yapacaksın yani...
-
Cx 5 hayalim olmuştur, çok da güzel bir karşılaştırma olmuş
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
En doğru seçimi yapmışsınız. Piyasası yok kafasıyla gidip ruhsuz arabalardan alanlara bakmayın siz . Keyifli sürüşler
Mazda 3'ün yeni kasası gelmezse bende almayı planlıyorum (ikinci el tabiki
)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celonfix -- 5 Aralık 2021; 23:2:35 >
Sizi üzeceği iki konu yakıt ve arka ve bagaj hacmidir. Bir de atmosferik motordan dolayı birden hızlanmaması etkileyebilir.
Yaklaşık 3 yıldır mazda biniyorum, başka konularda hiç üzülmedim. Şaka değil sanayi yüzü görmüyorsunuz.
Kimsede yok, gören bir bakıyor.
Ben kırmızı mazda 3 ve beyaz mazda cx-3 kullandım görüşlerim bunlar.
Cx-3 ü de satarsam ya yakıttan dolayı ya da kırmızı mazda 3 e olan özlemimden dolayı satarım gibi.
-
Bu konu yeni mi? Benim bulunduğum bölgede araba bayileri bomboş bekliyor.
-
taşrada yaşamıyorsanız iyi tercih yoksa yedek parça temini uzun sürüyor
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X