Şimdi Ara

Suya Düşen Phantom 3 Pro.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.006
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aşağıda eklediğim videoyu geçen hafta suya düşürdüğüm Phantom 3 Pro. yu ararken çektim.Arayan da Phantom 3 Pro.
    Birgün orada kaldı çıkardıktan sonra bütün parçalarını çıkarıp kuruladım,kamera,gimbal,alıcı,gps modülü eksiksiz çalışır durumda.Dji pilotta "ESC status error." hatası veriyor,dolayısıyla uçamıyor ve ikinci sorun "Batary Error" ,pil yüzdeliğini sıfır gösteriyor ama tabiki aletin çalışmasını engellmiyor.
    Phantom 3 lerde Esc.ler ana kartla bütünleşik olduğu için maalesef bir şey yapamıyorum.Ancak bir kafamdaki bir soruya yanıt bulamadım; acaba sorun motorlarda olabilirmi?Mesela motorlardan en az birisi bozulsa diğer motorlar çalışırmı, yoksa böyle bir esc hatasımı verir?Diğer bir olay motorların sağlamlığını nasıl kontrol edebilirim.3 kablolular ve bende de motor kontrol kartı yok tabi.Bilgisi,önerisi olan yazarsa sevinirim.

https://youtu.be/FjuWMka6EUA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D.Baran -- 12 Aralık 2015; 19:51:02 >

• Esc kablolarla ana karta birleşik kabloları söküp yeni esc takabilirsin ama kesin çalışırmı garantisi yok çoğu dji kullanıcısı suya düşürüyor genelde esc motor ve batarya arızalanıyor ana karta kolay kolay bir şey olmaz yeterki kırılma vs darbe almasın yanlış hatırlamıyorsam ana kart suya dayanıklı diye biliyorum ama diğer aksamlar ne alemde bilemiyorum bu bölümde takılan tecrübeli dji tamircileri var biraz dolanırsan bu bölümde bulursun geçmiş olsun ve kolay gelsin hocam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim dostum.Phantom 3 lerde esc ler anakart ile tam bütünleşik yani anakartın üzerinde.Oyle klsik multikopterler gibi kabloyla lehimli şekilde değil.Anakart ve diğer bütün devre kartları (gimbal,alıcı,kamera) vernik gibi birşeyle kaplı bu yüzden suyun hiçbir etkisi olmamış.Zaten olsa hiçbiri çalışmazdı.İşte bu yüzden motorları değişsem olabilir gibi bir düşünce oluştu.
    İkinci bir phantom Pro daha var bende ama değiştirıp deneme gibi birşey yapamıyorum.Böyle birşe onun garantisini bitireceği gibi ayrıca zaten olmuyor çünkü onun anakartı ve motorları farklı,bunu yeni çıkardı dji.Neyse tekrar tşkler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: D.Baran

Teşekkür ederim dostum.Phantom 3 lerde esc ler anakart ile tam bütünleşik yani anakartın üzerinde.Oyle klsik multikopterler gibi kabloyla lehimli şekilde değil.Anakart ve diğer bütün devre kartları (gimbal,alıcı,kamera) vernik gibi birşeyle kaplı bu yüzden suyun hiçbir etkisi olmamış.Zaten olsa hiçbiri çalışmazdı.İşte bu yüzden motorları değişsem olabilir gibi bir düşünce oluştu.
    İkinci bir phantom Pro daha var bende ama değiştirıp deneme gibi birşey yapamıyorum.Böyle birşe onun garantisini bitireceği gibi ayrıca zaten olmuyor çünkü onun anakartı ve motorları farklı,bunu yeni çıkardı dji.Neyse tekrar tşkler.

Türkiyede bile dji servisi yapanlar çok bulunduğun yerde mutlaka dji vs hobi mağazaları vardır götür bir baktır bana kalırsa.

• Yurtdışında yaşıyorum,burada tamir olayları çok az ve de pahalı.Direkt yeni kart takıyorlar.Yeni kart 450 ile 500 euro arası ve artı en az 200 euro işçilik.Onların yaptığını bende yapabilirim.
  • Hocam devreye bisey olmadiysa en fazla sadece motordaki rulmanlari yaglaman gerekir diye dusunuyorum suya giren lipoda bitene kdr desarj olmustur hayir gelmez herhalde yeni lipoyla dene

• Eğer devrelerin resmini çekip atabilirsiniz birşey diyeniliriz. Suya düşen cihaz hemen bozulmaz. Zamanla oksitlenir yeterince kurulanmazsa. Motor bozulmuş olabilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • motoru denemek için 18-20 a esc alın kablolarını bağlayıp deneyin fırçasız motor suya zor dayanır ama gene de bir şansınız var
  • quote:

Orijinalden alıntı: hebelup

motoru denemek için 18-20 a esc alın kablolarını bağlayıp deneyin fırçasız motor suya zor dayanır ama gene de bir şansınız var

Tşk ederim.Peki ama Esc yi nereye bağlayacağız,direkt pile olmaz sanırım.Bendeki kullanmadığım walkera x350 nin Esc'sini bu denemede kullanabilirim sanırım,ama çok iş olacak onu satmak için paketleyip hazırlamıştım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Havya Makinesi

Eğer devrelerin resmini çekip atabilirsiniz birşey diyeniliriz. Suya düşen cihaz hemen bozulmaz. Zamanla oksitlenir yeterince kurulanmazsa. Motor bozulmuş olabilir.

Fotoğraf çektim ama bir saatten fazla zaman oldu birini bile yükleyemedim akşam youtube da video olarak ekleyeceğim
  • Rcgroup da mutlaka bilgili insan çıkacaktır. Orayada eklemenizi öneririm.

• quote:

Orijinalden alıntı: Havya Makinesi

Rcgroup da mutlaka bilgili insan çıkacaktır. Orayada eklemenizi öneririm.
    Tşk ederim motorları eski quadcopterimin Esc si ile test ettim ve hepsi sağlam durumda.Zaten düşündüğüm iki yol vardı;
    1-Yeni motor alarak eskileriyle değiştirip denemek.Ki bugünkü testle bu geçersiz oldu artık.
    2-Dji'ın en son upgrade ettiği motorlardan ve anakarttan alıp tamamen yenilemek.Pahalı (510 €) oluyor ama yapacak pek birşey yok.
    Yazan ve önerilerde bulunan tüm arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.
  • Hocam esc lerde hangi eleman sorunlu ise onu değiştirmeyi deneyin. Kesinlikle rc group a sorun deri orada çok bilgili arkadaşlar var

• Dji dan sipariş edip anakart ve motorları değiştirdim.Eski sağlığına kavuştu yani.Yazan bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.