Şimdi Ara

Suyun hayatımızdaki önemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İnsan Vücudunun yaklaşık %70’i sudan oluşur.

Vücudumuzda en fazla bulunan madde sudur. Tüm metabolik olayların yanında besleyici maddelerin taşınmasında ve atık maddelerin uzaklaştırılmasında temel aracıdır.

Su miktarı yaş, cinsiyet, boy uzunluğu, vücut ağırlığı ve fiziksel aktiviteye göre değişkendir. Çocukların vücudundaki su oranı yüksektir. Yaş ilerledikçe suyun yerini yağ dokusu alır. Kişinin yağ dokusu miktarına göre su oranı vücut ağırlığının %55’ ile %77 arasındadır.

Kemiklerin yaklaşık %24’ü, Beynin yaklaşık %75’i, Cildin yaklaşık %80’i, akciğerin yaklaşık %90’ı, kanın yaklaşık %85’i ve kasın yaklaşık %75’i sudur.

Başlıca dehidrasyon belirtileri:

– Baş dönmesi

– Ağız kuruluğu

– Koyu renk idrar

– Baş ağrısı

– Susuzluk hissi

– Halsizlik

Günde yaklaşık ne kadar su tüketilmelidir?

Yetişkin erkekler için yaklaşık 3 litre, yetişkin kadınlar için yaklaşık 2,2 litre tüketilebilir. Yemek öncesinde su içerek formda kalmanız mümkün. Günlük su tüketiminizin yaklaşık bir litresini öğünlerinize yayabilirsiniz.

Günlük içmeniz gereken su miktarını basitçe hesaplamak için:

Ağırlığınız (kg)

x

0,033

Örn.: 80 kg x 0,033 = 2,64 LT

Yeterli su içmenin faydaları:

– Daha verimli egzersiz yapmanızı sağlar

– Kilo verme / formda kalma

– Böbrek sağlığı için faydalıdır

– Sindirime yardımcı olur

– Baş ağrısına iyi gelir

– Göz sağlığını destekler

– Vücut ısısını dengeler

– Cildi güzelleştirir

– Enerjinizi artırır

kaynak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ultraptor -- 7 Eylül 2015; 11:19:49 >

• ultraptor U kullanıcısına yanıt
    Bu 80 kilo için önerilen su miktarının içinde yiyeceklerden(meyve,sebze) aldığın su dahil mi yoksa bunlar hariç mi o kadar içmek lazım?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorunuz için çok teşekkürler. Yiyeceklerle birlikte ortalamayı hesaplamak daha uygun olabilir.. Hareket, hava koşulları ve yediğiniz yiyeceklere göre alacağınız sıvı miktarı ortalaması değişecektir. Yiyecekler günlük alınması gereken sıvı miktarının ortalama %20’sini sağlar. Değerler pek çok nedenden dolayı değişebileceği için doğru değer için doktora veya diyet uzmanına danışmanız daha uygun olacaktır. Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ultraptor -- 7 Eylül 2015; 15:07:33 >
  • ultraptor U kullanıcısına yanıt
    Tamamen bitkisel kaynaklı beslendiğim için haliyle bol meyve yiyorum ve su ihtiyacımın çoğunu onlardan alıyorum.Günde 5 bardak civarı anca içiyorum o da 1 lt civarına denk geliyor.Aslında denemek için sordum bu soruyu :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.