Şimdi Ara

suzuki alto, C1, i10 tercihi ve VW? DİKKAT TEHLİKE!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Kayınvalidem için bir araba alacağız. Acemi fakat fazla özgüvenli olduğu için trafikte büyük tehlike saçabilmektedir. Beraber birkaç kere direksiyon çalıştık, ömrümden ömürler gitti... Şu an kendisinin manuel accent era aracı var. Onu satıp aşağıdaki özelliklerde bir araç almak istiyoruz.

1) A ya da B sınıfı olacak. Park açısından sıkıntı yaşamaması gerekiyor zira aracın sadece ön koltuk hizasına kadar olan kısmının varlığını kabul ediyor. dönüşlerde arka ne yaptı umrunda değil. sağdan soldan sürtmeleri önlemek için olabildiğince küçük olmalı.

2) Kesinlikle tam otomatik yada hillholder özelliği bulunan tiptronik araçlar olmalı. Manueli kaldıramıyorum diye kavşaklarda durmak istemiyor, pata küte dalıyor. Bir kere de yokuşta dur kalk yapalım dedik arabayı kaldırana kadar geri geri yokuşun başladığı noktaya kadar indik. neyseki araç falan gelmiyordu.

3) Az yakan, çok kaçan gibi bir derdimiz yok fakat yakıt elbette önemli. motor, şanzuman ve yürüyen konusunda sorunsuz bir araç olmalı. bize arıza çıkarmasın, bakımdan bakıma servise girsin yeter. (demem o ki narin ve kronik arızası olmasın :D). 2006 model ve üstü olması da gerekiyor.

4) Kayınvalidem araba konusunda kararlı ve gözü pek, o nedenle acil olarak Erayı satıp bu özelliklerde bir araç almamız gerekiyor. Bakın ankaradaki arkadaşlar sizin ayrı bir çaba sarfetmeniz lazım zira kayınvalidem ankarada yaşıyor ve her an trafiğe benden habersiz çıkabilir. Hepimiz tehlikedeyiz ona göre !!!!

5) Bütçemiz accentten gelen para ve belki üzerine 2bin tl eklenebilir. sonuç olarak yaklaşık 23binTL lik bütçemiz var.

Tercihler arasında; 2011 suzuki alto var 23bin civarına. kia pikanto, hyundai i10, citroen c1 de olabilir. Bu sınıf arabaları hiç bilmiyorum, bu konuda yardımcı olursanız ankaralılara ve bana büyük hayır işlersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi d_hamen -- 15 Aralık 2011; 17:59:40 >

• haydi yukarı
  • tabiki c3
  • c3 ün direksiyon pompalarında kronik sorun olduğunu duymuştum. var mıdır aslı?
  • up
  • 0 kmde seçeneğiniz çok sınırlı

aveo classic
    suzuki alto
    fiat pallio
    fiat panda
    kia picanto eski kasa(belki)

2. elde ise seçenekler tabi daha fazla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: d_hamen

c3 ün direksiyon pompalarında kronik sorun olduğunu duymuştum. var mıdır aslı?

2003-2005 makyajsız ilk jenerasyon'da bazı araçlarda olabiliyor, benim aracım 2005 model, şu an bende var mesela, ara sıra yapıyor, yeniden çalıştırdığınızda düzeliyor, vaktim oldugunda kendim söküp bakmak istiyorum, o yüzden henüz herhangi bir yere göstermedim ama başına gelen bir başka arkadaşım 300 tl'ye ilgili arızadan kurtulmuştu. Elektrik destekli tüm a-b sınıfı araçların direksiyonunda bu durumla karşılaştım, kronik diyebilecegimiz tek araç 2004-2006 punto, onda da mutlaka karşılaşırsınız diyebilmek zor.

Kayınvalideniz için C3 önermem özellikle dönüşlerde ve kavşaklarda koltugun konumuna bağlı olarak kör noktalar olabiliyor, zaten tehlike arz eden bir sürücüye bu aracı önermek mantıksız olabilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: dkerem2

0 kmde seçeneğiniz çok sınırlı

aveo classic
    suzuki alto
    fiat pallio
    fiat panda
    kia picanto eski kasa(belki)

2. elde ise seçenekler tabi daha fazla.

0 km düşünmüyoruz, 23bin e sıfır araç bulmak zor. ama sıfıra yakın 2.el bulabiliriz sanırım. aveo nun yeni kasası güzel ama pahalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Details

quote:

c3 ün direksiyon pompalarında kronik sorun olduğunu duymuştum. var mıdır aslı?

2003-2005 makyajsız ilk jenerasyon'da bazı araçlarda olabiliyor, benim aracım 2005 model, şu an bende var mesela, ara sıra yapıyor, yeniden çalıştırdığınızda düzeliyor, vaktim oldugunda kendim söküp bakmak istiyorum, o yüzden henüz herhangi bir yere göstermedim ama başına gelen bir başka arkadaşım 300 tl'ye ilgili arızadan kurtulmuştu. Elektrik destekli tüm a-b sınıfı araçların direksiyonunda bu durumla karşılaştım, kronik diyebilecegimiz tek araç 2004-2006 punto, onda da mutlaka karşılaşırsınız diyebilmek zor.

Kayınvalideniz için C3 önermem özellikle dönüşlerde ve kavşaklarda koltugun konumuna bağlı olarak kör noktalar olabiliyor, zaten tehlike arz eden bir sürücüye bu aracı önermek mantıksız olabilir.

C3 bile büyük gelebilir, kör nokta falan da oluyorsa çok tehlikeli, daha kör olmayan noktaları göremiyor valide . C1 düşünsem daha iyi olur sanırım . C1 ler hakkında bilginiz var mı?

• Arkadaşlar 2011 model, 1.0 motor, 7bin kmde suzuki alto 22.500TL. Sizce bu araç bu parayı hak ediyor mu? yani 2008 model 1.6 motor erayı satıp üzerine az da olsa belki bir miktar para ekleyip bunu almak mantıklı mı?
  • quote:

C3 bile büyük gelebilir, kör nokta falan da oluyorsa çok tehlikeli, daha kör olmayan noktaları göremiyor valide . C1 düşünsem daha iyi olur sanırım . C1 ler hakkında bilginiz var mı?

C1'in dizel ve manuel olanını kullanmıştım ama uzun süre değil, dizel versiyonu 59 hp olarak sunuluyordu, bildigim kadarıyla minimum tüketim rekoru hala C1/107 kardeşlerin dizelinde ama manuel vitesli tercih edebiliyorsunuz. İthalatçısı şu an sadece 1.0 lt benzinli otomatik seçeneği ile sunuyor. Kronik bir problemi yok diye biliyorum ama dizel versiyonu kadar ekonomik olmasa gerek.

yalıtımı oldukça zayıf, kliması güçlü, kullanımı inanılmaz kolay ve her yere rahatça girip çıkabilen sevimli bir araç. Kokpiti oyuncak gibi ama kırılıp döküldüğünü görmedim.

• Böyle bir "trafik teröristi" için bence fazla bile. Arabaya ve paraya yazık.
    Accent'le cezasını çeksin bence. İlla ki gidip sağa sola bir yere çakar, delinin birine de rastlarsa belki özgüveni daha "makul" seviyelere iner.

Dün gidiş-geliş olan bir kavşağa da bayanın biri sadece tek yöne bakarak haldır huldur girdi.
    Diğer yönden gelen araç onun geldiğini görüp frene basmasa büyük bir kaza olacaktı.
    Öbür sürücü de bayandı, selektör, korna, baya bir sövdü.
    Öndeki sadece aynaya baktı ve geri yola çevirdi gözlerini... Öyle umursamazlar bir de...

Böyle vurdumduymaz nasıl olabiliyor insanlar, gerçekten enteresan.

Bence önce araba kullanmayı adamakıllı bir öğrensin.

Böyle söylüyorum ama annemin bir arkadaşı da aynı anlattığınız vaziyette.
    Herhalde bi 10 sene olmuştur ehliyeti alalı, ama aynı acemilikler, aynı salak tavırlar, aynı aptallıklar devam ediyor.
    Hiç mi ders almazsın yaşadıklarından, hiç mi akıllanmazsın. Yooook... Farkında bile değil ki, ona göre herşeyi çok doğru ve iyi yapıyor.
    Bir de trafiktekilere kızıyor utanmadan.

Ben o kadar zamandır araç kullanıyorum, ufak bir hatada bile yaptığımdan utanıyor özür dilemeye çalışıyorum.

Bu tip bayanlarınki "inat"a binmiş vaziyette tabi.
    "Ben bu işi size rağmen yapacağım, erkeklere inat, kullanabiliyorum işte" inadı.
    Trafikte salak salak yerlerde yol vermemeye çalışmalar, en ufak şekilde caaaaaaaaaaart diye kornaya falan basmaları bundan.

Eziklik kısaca...

• Dur hocam ne yaptın. ben araç tavsiyesi istedim sen açtın ağzını yumdun gözünü.

Alacağımız arabayla baya pratik yapacağız ama tabi yine belli bir seviyenin üzerine çıkamıyor bayanlar genel olarak o da ayrı konu. Yine de bayanları bu şekilde kabul edip, daha dikkatli ve daha sakin olmak gerekiyor trafikte . Bazı şeyler yaradılıştan ve bu nedenle tolerans göstermek gerekiyor.
  • Başlığı görünce sevdiğim bir abimin konuşması aklıma geldi:

''Kaynanamı çok seviyorum vallahi...O kadar seviyorum gece yatmadan önce sıcak irmik helvası pişiriveriyorum bol yağlı....Yesin diye.''
  • quote:

Orijinalden alıntı: Details

quote:

C1'in dizel ve manuel olanını kullanmıştım ama uzun süre değil, dizel versiyonu 59 hp olarak sunuluyordu, bildigim kadarıyla minimum tüketim rekoru hala C1/107 kardeşlerin dizelinde ama manuel vitesli tercih edebiliyorsunuz. İthalatçısı şu an sadece 1.0 lt benzinli otomatik seçeneği ile sunuyor. Kronik bir problemi yok diye biliyorum ama dizel versiyonu kadar ekonomik olmasa gerek.

yalıtımı oldukça zayıf, kliması güçlü, kullanımı inanılmaz kolay ve her yere rahatça girip çıkabilen sevimli bir araç. Kokpiti oyuncak gibi ama kırılıp döküldüğünü görmedim.

Bilgiler için teşekkürler. C1 tipi baya hoş, oyuncak gibi araba hakikaten. Ankarada arattım 1 tane satılık c1 var, o da galeriden ve manuel. Şehir dışından araç almak da zor bizim için. A sınıfı araç bulmak zor cidden. Eğer bulabilirsek C1 seçeneklerimiz arasında en güçlüsü şu an çünkü suzuki alto euroncap ten 3 yıldız, C1 4 yıldız almış. Bakalım hayırlısı

• Güzel konu, süper anlatım.

Ilgi ve bilgi alanım olmadığı için fikir veremiyorum, kusura bakma arkadaşım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

Güzel konu, süper anlatım.

Ilgi ve bilgi alanım olmadığı için fikir veremiyorum, kusura bakma arkadaşım.

Teşekkür ederim. yanlız yerinizde olsam çabalardım biraz, malum siz de ankaradasınız Hakuk hocam, tehlike sizin için de var

Bu arada "VW" ilan başlığında yoktu (zaten konuyla hiç bir alakası da yok) ve hiç bir cevap gelmedi. Konuyu iki kere kendim yukarı taşımak zorunda kaldım. Sonra birden şimşekler çaktı kafamda; bu forumda popülarite VW den geçiyor bu nedenle "VW" ve "TEHLİKE" bu iki kelimeyi ilan başlığına koyunca sağolsun yardım edenler çıkmaya başladı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi d_hamen -- 16 Aralık 2011; 11:16:58 >

• Otomatik Getz 1.4 16v 97hp.
  • Hocam söylediklerini okuyunca aldım gazı vallahi.
    Çünkü çok benzer "tanıdık" 1-2 model var işte, her seferinde sinirlerim tepeme çıkıyor, arabalarına da binmiyorum.
    O aklıma gelince coştum, kusura bakma
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.