Şimdi Ara

Suzuki Swift 1.2 GL AT (alındı) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
117
Cevap
1
Favori
54.415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: feelhurricane

quote:

Orijinalden alıntı: +24edition

cok güzel bir tercih.

teşekkür ederim hocam, daha iyisi sizin olsun inşallah

amin cümlemize tesekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: webbie

Merhaba,

Ben bundan birkaç ay öncesine kadar bir Suzuki Swift sahibiydim, sattım ve kurtuldum.

Aracın motoru sanırım artık daha iyi değerlere sahip, ki önceki motoru da bence o araca yeterliydi. Yakıt tüketimi, eğer ki aracı zorlamazsanız makul değerlerde ve bence benzinli bir araç alınacaksa, seçenekler arasında tercih edilebilir konumda. Motoru gayet sağlam ve benim sahip olduğu modelde triger kayışı yerine zincir vardı ve bu da maliyeti düşüren bir unsurdu. Aracın içini sanırım biliyorsunuz ama ben yine de söyleyeyim; 183 cm boyundayım ve ben rahatlıkla o araca sığıyordum. Sürüşü keyifli bir otomobil ve yüksek devirlerde de minicik motoruna rağmen insanı eğlendirebiliyor.

Yukarıdaki yazılanlara bakarak "Neden kurtulduğunu söyledin?" diye soracak arkadaşlara hemen kurtulma nedenlerimi söyleyeyim;

Parça yok. Neredeyse hiçbir parçasını ne yetkili serviste, ne distribütörde ne de yan sanayi olarak bulamazsınız. Ben bunu deneyimle sabitlemiş bulunmaktayım. Aradığım parçalar için Edirne'den Erzurum'a kadar kaç tane yetkili servis varsa hepsini aradım, Ankara, İstanbul ve Bursa'daki bulabildiğim tüm hurdacıları ve yedek parçacıları da aradım ama hiçbiri aradığım parçalar için olumlu yanıt vermedi ve en son Adapazarı'nda bir yetkili servisin yeni bir Swift alıp parçaladığını ve bu sayede yedek parça sorununun önüne geçtiğini öğrenip parçaları temin etmek için oraya gittim. Çözüm ise, 4 tane amortisör için dünya kadar para vermek oldu.

Distribütör var mı yoksa yok mu birtürlü anlamadım zaten. Adamlara kibarca e-posta gönderdim ve cevap vermediler. Ardından sert bir dille yazdım, yine cevap vermediler. En son olarak da hakaret içeren bir yazı yazdım ve ona bile tepki vermediler. Bu durumu da forumda birkaç kere dile getirdim aslında ve sanırım foruma giren tanıdıkları da yok.

İşte bu nedenden dolayı Suzuki alınmaz. Alan alır, ama ben yaşadığım deneyimlerden sonra distribütör değişmedikçe hiçbir şekilde para verip de bir Suzuki sahibi olmayı düşünmem.

Bu arada, eğer aracı ikinci el almazsanız çok zarar edersiniz. İkinci el fiyatları çok düşüktür ve eğer illa ki Suzuki alacaksanız ikinci el temiz bir tane bulup almanızı tavsiye ederim.

Saygılar...

amortisör olayı bana biraz ilginç geldi. en basitinden otostart adresinden baksaydınız rahatlıkla alabilirdiniz hem de 2-3 gün içinde.

parça olayında servisle konuştuk elimizde önemli parçaları bulunduruyoruz, olmayanları sipariş veriyoruz gelmesi 2-3 hafta sürüyor demişti. Allaha şükür daha başıma böyle bir olay gelmedi ki, sadece fren diskleri ve balatalarını değiştirdim onu da ingilitere amazondan sipariş vermiştim. Araştırmak lazım.
    Ama tabi ki bir renault, bir fiat değil yedek parça olarak, kolay kolay olamaz da bu kafayla

• resmi kaldırdım yeter bu kadar sergi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feelhurricane -- 26 Aralık 2011; 23:06:31 >
  • PUNK89 NICKLI ARKADAS SAGOL ADIMI ANMISN MEMNUN DEGILIM SUZUKIDEN GENE SOYLUYORUM 2008 MODEL 19000 KM DE ARACI SATMAYA CALSIYORUM KAZA VURUK DEGISEN YOK 19 ZOR VERIYORLAR SUZUKILER COK TUTUYOR MAASALLAH
    ARKADSIM HAYIRLI OLSUN SIZEDE KONUYU ACAN ARKADAS AMA YANLIS TERCIH
    SAYGILAR
    SUZUKI ALMAYINNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN
  • quote:

Orijinalden alıntı: demir2008

PUNK89 NICKLI ARKADAS SAGOL ADIMI ANMISN MEMNUN DEGILIM SUZUKIDEN GENE SOYLUYORUM 2008 MODEL 19000 KM DE ARACI SATMAYA CALSIYORUM KAZA VURUK DEGISEN YOK 19 ZOR VERIYORLAR SUZUKILER COK TUTUYOR MAASALLAH
    ARKADSIM HAYIRLI OLSUN SIZEDE KONUYU ACAN ARKADAS AMA YANLIS TERCIH
    SAYGILAR
    SUZUKI ALMAYINNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN

arkadaşım sikayet babında dediğin bir şey var sadece benim gördüğüm ve dediğinde de kendi adına haklı olabilirsin. anladığım kadarıyla senin şikayetin 0 km aldığın aracı satmak istediğinde uğrayacak olduğun maddi kayıp.

gelelim benim durumuma bu paraya başka bu donanımda alınabilecek araba yok jazz 41, lira gp fiesta 42 lira, mazda 2 yine 40 lira civarında diğer araçlarda ya beni pek sarmadı ya da istediğim güvenlik donanımı sağlanamıyor. ibiza ve i 20 gp ile alınamıyor alınsa da ibiza 40 liralara çıkıyor yine. i20 nin fiyatı makul ancak gp ile alınamıyor. bir tek bir tek aveo olabilir onu da gerçekten beğenmedim. şimdi bu donanım hadi donanımı geçtim güvenlik bu paraya başka markada yok aracı eşim kullanacağı ve acemi olduğu için de önceliğimiz güvenlik. yakıt tüketimi dersen hadi en yakın olan araç aveo ile kıyaslayalım (fiyat olarak) araç şehiriçinde kullanılacak ve şehiriçi yakıt tüketimleri konusunda da 2.2 lt fark var.

her şey insanlar için ama zor bir durum olmazsa inşallah aracı da uzun süre (min 5 yıl) satmayı düşünmüyoruz. Allah bizi zor ile imtihan etmesin.

e o zaman geriye başka hangi seçenek var? aldığımı söylediğimde herkes destekledi iyi seçim dedi. karşı çıkan tek kişi olarak sen ne düşünüyorsun? bu şartlar altında (maddi-manevi) sen olsan tercihini hangi yönde kullanırdın?

saygılarımla

• arkadaşlar merhaba aracı cumartesi teslim aldık bizden kaynaklı işlemler biraz uzadı neyse sağ salim aracımıza kavuştuk

ben beğendim eşim benden çok beğendi şimdilik bir sorun yok izlenimleri kullandıkça aktaracağım fikir ve bilgilerini paylaşan herkese özellikle haluk bey'e çok teşekkür ederim

herkese iyi akşamlar
  • Kazasız belasız iyi günlerde kullanın. ALLAH tekerine taş değdirmesin :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakan.dal

Kazasız belasız iyi günlerde kullanın. ALLAH tekerine taş değdirmesin :)

amin inşallah cümlemize

benim konuma da hoşgeldin bu arada biraz da burada konuşuruz araçlarımızla ilgili

yalnız imzan dikkatimi çekti sen kurtulmuşsun ama artık bizde var ekmek bıçağı gibi anahtar
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hakan.dal

Kazasız belasız iyi günlerde kullanın. ALLAH tekerine taş değdirmesin :)

amin inşallah cümlemize

benim konuma da hoşgeldin bu arada biraz da burada konuşuruz araçlarımızla ilgili

yalnız imzan dikkatimi çekti sen kurtulmuşsun ama artık bizde var ekmek bıçağı gibi anahtar

Hoşbulduk. 2001 eski kasası vardı swift'in kullanımı çok zevkli bir araçtı. Eminim yeni kasasıda aynı şekildedir.
    Hocam pantolon deliyor. Yeni kasasının en çok sevdiğim yeniliği sustalı anahtarı ve cam tavanı
    Sustalı anahtar yapıyorlar ama hiçbir zaman orjinalinin yerini tutmuyor.

• hayırlı olsun otm vites böyle tüketim değerleri yakalıyorsa çok güzelmiş
  • güle güle kullanın. Pek piyasada olmayan ender araçlardan almışsınız. Her köşede görünmeyen farklı bir araca sahipsiniz.
  • allah benı suzukıden kurtardı darısı dıgerleırn basına 2008 modelı 4x2 21 e sattım sonunda
  • Aracınız hayırlı olsun bende bu araçdan almayı düşünüyorum.
    Sanırım siz kullanmaya başlayalı 2 ay kadar oldu. Aracın yakıt değerleri katalog değerlerini tutuyormu , otalama olarak ?
    Kullanmaya başladıkdan sonra fark etmiş olduğunuz eksileri varmı?
    Herhan gibi bir sıkıntı yaşadınızmı araçla arıza , servis ,parça olarak.
    Bilgi verebilirseniz sevinirim.
  • quote:

arkadaşlar merhaba aracı cumartesi teslim aldık bizden kaynaklı işlemler biraz uzadı neyse sağ salim aracımıza kavuştuk

ben beğendim eşim benden çok beğendi şimdilik bir sorun yok izlenimleri kullandıkça aktaracağım fikir ve bilgilerini paylaşan herkese özellikle haluk bey'e çok teşekkür ederim

herkese iyi akşamlar

alınalı 2 ay olmuş hani nerde izlenimler? İzlenim isteriz

• quote:

Orijinalden alıntı: thisistg

Aracınız hayırlı olsun bende bu araçdan almayı düşünüyorum.
    Sanırım siz kullanmaya başlayalı 2 ay kadar oldu. Aracın yakıt değerleri katalog değerlerini tutuyormu , otalama olarak ?
    Kullanmaya başladıkdan sonra fark etmiş olduğunuz eksileri varmı?
    Herhan gibi bir sıkıntı yaşadınızmı araçla arıza , servis ,parça olarak.
    Bilgi verebilirseniz sevinirim.

teşekkür ediyorum hocam daha iyisi sizin olsun

sorulara tek tek cevap vereyim

şehir içi kullanıyorum aracı, aldığımdan bu yana şehir dışı yol yapmadım henüz. yol bilgisayarı yakıt verisi şu an 7.1 litre 100 km. (katalog verisi 6.9).

kullanmaya başladıktan sonra farkettiğim eksisi süspansiyon sistemi çok sert, jantlar 16" dolayısı ile biraz fazla çukur - tümsek hissettiriyor. umarım bu uzun vadede sorun yaratmaz. onun haricinde şu an için aklıma gelen bir eksisi yok.

araçla ilgili şuana kadar bir arıza vs durumu yaşamadım. dolayısı ile yedek parça durumunu bilmiyorum ancak sorun olacağını sanmıyorum.

detaylı bir değerlendirme önümüzdeki haftasonuna kadar yazabilirim sanırım...

• quote:

Orijinalden alıntı: Johnnn

hocam araç şuan 2800 km ler civarında 3000 km'yi bir bulalım ve servise bir uğrayalım bakalım. ondan sonra detaylı değerlendirmeyi yapacağım

yukarıda zaten kısaca bahsettim umarım şimdilik bir fikir verebilmişimdir.

ben genel olarak memnunun en azından şu an için bunu rahatlıkla söyleyebilirim

• quote:

quote:

hocam araç şuan 2800 km ler civarında 3000 km'yi bir bulalım ve servise bir uğrayalım bakalım. ondan sonra detaylı değerlendirmeyi yapacağım

yukarıda zaten kısaca bahsettim umarım şimdilik bir fikir verebilmişimdir.

ben genel olarak memnunun en azından şu an için bunu rahatlıkla söyleyebilirim

ben de 5000i geçmiştir diyerekten böyle demiştim neyse (: Bu arada hangi şehirde oturuyorsunuz?

• Çok iyi bir tercih suzuki kullanmayan bilemez sorunsuzluğunu.91 model 3 ileri otomatik alto vardı bizde yağını suyunu koyuyorduk banamısın demiyordu araba
  • quote:

ben de 5000i geçmiştir diyerekten böyle demiştim neyse (: Bu arada hangi şehirde oturuyorsunuz?

hocam 2 ayda 3000 civarındayız şuan, 5000 km yapmış olsaydım incir ağacı yavaş yavaş kök salmaya başlardı herhalde

oturduğum şehir istanbul bu arada...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Evil_Miyu

Çok iyi bir tercih suzuki kullanmayan bilemez sorunsuzluğunu.91 model 3 ileri otomatik alto vardı bizde yağını suyunu koyuyorduk banamısın demiyordu araba

umarım biz de uzun yıllar memnun kalırız. çünkü uzun yıllar kullanmak için adlık.

ileride ikinci araç olarak kalacak, aracı eşime devredip kendime yeni bir araç alacam inşallah.

o zamana kadar ülkemize gelirse bir suzuki swift sport neden olmasın

araba benim için tek kapıdır her zaman

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.