Şimdi Ara

Suzuki Swift 1.2 GL AT (alındı) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
117
Cevap
1
Favori
54.415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 4x2 dediğin zaten sadece önden çekişli demek. Farklı bir özelliği yok yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serjohn

Herkese Merhaba,
    Daha önce hiç arabam olmadı. İlk araba olarak suzuki swift 1.2 gl, polo 1.2 tdi trendline arasında gidip geliyorum. Poloyu istememin nedeni az yakması ve 2. eli olması. Suzuki ise full donanım olması, 4x2 olması ilgimi çekiyor. Dış görünüş olarak suzukiyi daha çok beğeniyorum. Suzukide tek soru işareti 2. elinin olmaması. İkisini de sıfır düşünüyorum. Suzuki 34 bin küsür, polo 38 bin tl.

Sizce hangisini tercih etmeliyim?
    Yardımlarınızı bekliyorum.

Tabii ki de suzukiyi almalısınız. Suzuki 4x2 çeker ne demek onu anlamadım. Hepsi 2 çeker bunların. Önden çekişli. Eskiden 4x4 swiftler satılıyordu ama artık satılmıyor.

Suzuki poloya göre çok daha donanımlı bir araç. İkinci el olarak da polo kadar hızlı satılmaz orası bir gerçek ama değer kaybı olarak fark olmaz.

1.2 tdi polo hem çok gürültülü hem de çok boş. İçine binerseniz zaten hemen anlarsınız. Kaçmak istersiniz. Plastik kalitesi vasat, bomboş direksiyon. Dış tasarımda bile kapı kolları falan siyah renk. Suzuki daha sessiz, daha performanslı ve çok daha donanımlı bir araç. Fiyat olarak da uygun.

• Hayırlı olsun
  • suzuki bayine gittiğimde adamın bana söyleidiği; kilitli diffarensiyelin var olduğu ve bunun da iki aksın kilitlenerek aynı hızda dönmesinin sağlanması. Bunun da kışın karlı yollarda kolaylık sağlayacağı söylenmişti. 4x2 derken bunu kastetmiştim.

Ayrıca polo 1.2 tdi, suzuki swift 1.2 gl nın yanın da opel corsa 1.3 cdti essentialı da karşılaştırırsak sevinirim.

Bu konuyu suzuki club altında da başlattım

http://forum.donanimhaber.com/m_11383838/mpage_54/f_//tm.htm#75170988
  • corsa 1.3 essentia da poloya yakın. Dizel ekonomisi iyidir, ikinci elde hızlı satılır. Onun dışında donanımı vasattır. Sırf dizel diye o kadar para vermek, hayati öneme sahip güvenlik donanımlarından vazgeçmek bana saçma geliyor. Suzuki fiyatına ve donanımına göre başarılı bir araç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi commandx -- 15 Mayıs 2013; 10:33:36 >
  • Bu araç çok fazla övülmüş.

Denemekte fayda olabilir. Otomatik vites, LPG uyumlu motor, yüksek güvenlik diz hava yastığı dahil ve diğer donanımlar. Hız sabitleyici...
  • quote:

Orijinalden alıntı: webbie

Merhaba,

Ben bundan birkaç ay öncesine kadar bir Suzuki Swift sahibiydim, sattım ve kurtuldum.

Aracın motoru sanırım artık daha iyi değerlere sahip, ki önceki motoru da bence o araca yeterliydi. Yakıt tüketimi, eğer ki aracı zorlamazsanız makul değerlerde ve bence benzinli bir araç alınacaksa, seçenekler arasında tercih edilebilir konumda. Motoru gayet sağlam ve benim sahip olduğu modelde triger kayışı yerine zincir vardı ve bu da maliyeti düşüren bir unsurdu. Aracın içini sanırım biliyorsunuz ama ben yine de söyleyeyim; 183 cm boyundayım ve ben rahatlıkla o araca sığıyordum. Sürüşü keyifli bir otomobil ve yüksek devirlerde de minicik motoruna rağmen insanı eğlendirebiliyor.

Yukarıdaki yazılanlara bakarak "Neden kurtulduğunu söyledin?" diye soracak arkadaşlara hemen kurtulma nedenlerimi söyleyeyim;

Parça yok. Neredeyse hiçbir parçasını ne yetkili serviste, ne distribütörde ne de yan sanayi olarak bulamazsınız. Ben bunu deneyimle sabitlemiş bulunmaktayım. Aradığım parçalar için Edirne'den Erzurum'a kadar kaç tane yetkili servis varsa hepsini aradım, Ankara, İstanbul ve Bursa'daki bulabildiğim tüm hurdacıları ve yedek parçacıları da aradım ama hiçbiri aradığım parçalar için olumlu yanıt vermedi ve en son Adapazarı'nda bir yetkili servisin yeni bir Swift alıp parçaladığını ve bu sayede yedek parça sorununun önüne geçtiğini öğrenip parçaları temin etmek için oraya gittim. Çözüm ise, 4 tane amortisör için dünya kadar para vermek oldu.

Distribütör var mı yoksa yok mu birtürlü anlamadım zaten. Adamlara kibarca e-posta gönderdim ve cevap vermediler. Ardından sert bir dille yazdım, yine cevap vermediler. En son olarak da hakaret içeren bir yazı yazdım ve ona bile tepki vermediler. Bu durumu da forumda birkaç kere dile getirdim aslında ve sanırım foruma giren tanıdıkları da yok.

İşte bu nedenden dolayı Suzuki alınmaz. Alan alır, ama ben yaşadığım deneyimlerden sonra distribütör değişmedikçe hiçbir şekilde para verip de bir Suzuki sahibi olmayı düşünmem.

Bu arada, eğer aracı ikinci el almazsanız çok zarar edersiniz. İkinci el fiyatları çok düşüktür ve eğer illa ki Suzuki alacaksanız ikinci el temiz bir tane bulup almanızı tavsiye ederim.

Saygılar...

Şu mesajı görene kadar Swift'e sempatim vardı mesajınızı okuduktan sonra suzukinin gözümde çöp kadar değeri kalmadı malesef. Belki aradan geçen 3 senede bir arpa boyu kadar yol almışlardır belki ama zor genede bu saatten sonra benim için.

• konuyu hortlattık ama, başlığı açan arkadaşın 3 yıl önceki durumundayım... swift konusunda çok kararsız kaldım alternatif nissan MICRA var.
    polo ve fiesta alternatifi çok pahalı .mikra 42bin ,swift 45,890,otomatikleri tabi.

parça konusunda söylenenler ve 2. el durumu can sıkıcı
  • quote:

Orijinalden alıntı: mentet

konuyu hortlattık ama, başlığı açan arkadaşın 3 yıl önceki durumundayım... swift konusunda çok kararsız kaldım alternatif nissan MICRA var.
    polo ve fiesta alternatifi çok pahalı .mikra 42bin ,swift 45,890,otomatikleri tabi.

hocam sıfır km alacaksan sorun yok parça konusunda. zaten çoğu parça serviste oluyor ancak çok lüzumsuz parçalar olmayabiliyor o da 3 hafta da geliyor japonya'dan. bir tane de vitaram olduğundan biliyorum yoksa swiftle ilgiili periyodik bakım dışında servisle ilgili bir işim olmadı.
    özellikle istanbul'daysan servis konusunda da yardımcı olabilirim.

ikinci el de değer kaybı biraz fazla olabilir ama az satılan bir araç olmasından dolayı serviste kendine çok daha rahat muhattap bulur aracına yapılan işlemlerle ilgili güvenle aracını bırakabilirsin. bunu daha önce hyundai, fiat ve renault markalarını kullanmış birisi olarak söylüyorum.
    bakım veya arıza zamanları, servislerdeki kalabalıktan tam bir ızdıraba dönüşebiliyor. derdini anlatmak, çözüm bulmak konusunda çok sıkıntı yaşadığımı biliyorum. suzuki'deyse araç sayısı az olduğu için bir yandan çayımı içerken bir yandan aracıma yapılan işlemleri izleyebiliyorum. kafam rahat oluyor.
    servis benim için önemli bir kriter olduğundan özellikle üzerinde duruyorum.

güvenlik donanımı b sınıfı bir araç için üst seviyededir. abs+esp+7 hava yastığı. yakıtı ortalama 7.2 lt dir.

amortisörleri sert, bagajı çok küçüktür. arka koltuklar dar olmasına rağmen ön tarafta c sınıfı bir araç ferahlığı mevcuttur.

iyi - kötü yanlarını kendimce yazmaya çalıştım ama gelelim fiyatına. ben 2011 aralık ayında yani tam 2.5 sene önce herşey dahil 34.000 tl ye almıştım. şuan ki fiyatı gerçekten uçuk.
    hoş bütün araçların fiyatı uçtu zaten o ayrı ama şuan araç alacak olsam 46.000 tl swifte verir miydim bilmiyorum. daha doğrusu b sınıfı bir arabaya verir miydim bilmiyorum.

seçim senin, kolay gelsin

• quote:

Orijinalden alıntı: feelhurricane

quote:

Orijinalden alıntı: mentet

konuyu hortlattık ama, başlığı açan arkadaşın 3 yıl önceki durumundayım... swift konusunda çok kararsız kaldım alternatif nissan MICRA var.

hocam sıfır km alacaksan sorun yok parça konusunda. zaten çoğu parça serviste oluyor ancak çok lüzumsuz parçalar olmayabiliyor o da 3 hafta da geliyor japonya'dan. bir tane de vitaram olduğundan biliyorum yoksa swiftle ilgiili periyodik bakım dışında servisle ilgili bir işim olmadı.
    özellikle istanbul'daysan servis konusunda da yardımcı olabilirim.

ikinci el de değer kaybı biraz fazla olabilir ama az satılan bir araç olmasından dolayı serviste kendine çok daha rahat muhattap bulur aracına yapılan işlemlerle ilgili güvenle aracını bırakabilirsin. bunu daha önce hyundai, fiat ve renault markalarını kullanmış birisi olarak söylüyorum.
    bakım veya arıza zamanları, servislerdeki kalabalıktan tam bir ızdıraba dönüşebiliyor. derdini anlatmak, çözüm bulmak konusunda çok sıkıntı yaşadığımı biliyorum. suzuki'deyse araç sayısı az olduğu için bir yandan çayımı içerken bir yandan aracıma yapılan işlemleri izleyebiliyorum. kafam rahat oluyor.
    servis benim için önemli bir kriter olduğundan özellikle üzerinde duruyorum.

güvenlik donanımı b sınıfı bir araç için üst seviyededir. abs+esp+7 hava yastığı. yakıtı ortalama 7.2 lt dir.

amortisörleri sert, bagajı çok küçüktür. arka koltuklar dar olmasına rağmen ön tarafta c sınıfı bir araç ferahlığı mevcuttur.

iyi - kötü yanlarını kendimce yazmaya çalıştım ama gelelim fiyatına. ben 2011 aralık ayında yani tam 2.5 sene önce herşey dahil 34.000 tl ye almıştım. şuan ki fiyatı gerçekten uçuk.
    hoş bütün araçların fiyatı uçtu zaten o ayrı ama şuan araç alacak olsam 46.000 tl swifte verir miydim bilmiyorum. daha doğrusu b sınıfı bir arabaya verir miydim bilmiyorum.

seçim senin, kolay gelsin

hocam merhabalar bizde ablama almayı düşünüyoruz 2012 veya 2013 model bakıyoruz..butun yorumları okudum yüzde 80 oranında olumlu yorumlar mevcut konuda.. ama suan gercekten fıyatlar cok ucuk sıfırına 45.850 tl fıyat vermısler .. ben 2013 model buldum 38.750 ye.. pazarlıkta var dedıler ama kararsısız acaba arac fıyatlarının dusmesınımı beklesek bılemıyoruz.. benım sıze sorum bu araclar boya konusunda cızılmeye karsı dayanıklımı .. bızım oncekı aracımız boya konusunda rezalettı onun ıcın merak edıyorum bu sorunun cevabını. tesekkurler..

• Ben de sıfır swift AT Sahibiyim.. Buradan buyrun

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=98931064&p=1#99559333

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar;
    Suzuki Swift 1.2 GL 2016 otomatik. almak istiyorum . ama aklımı çok karıştırıyorlar. nissan micra 2016 almak istiyordum bu forumda. suzuki swift öneren oldu . bu araçta herkez piyasası yok diyorlar. yedek parça sıkıntısı yaşarsın yok pahalı gibi sözler duyuyorum bana yardımcı olurmusunuz ! çok teşekkür ederim. ve ilk araçım olacak...
  • quote:

Orijinalden alıntı: frtanis

Merhabalar;
    Suzuki Swift 1.2 GL 2016 otomatik. almak istiyorum . ama aklımı çok karıştırıyorlar. nissan micra 2016 almak istiyordum bu forumda. suzuki swift öneren oldu . bu araçta herkez piyasası yok diyorlar. yedek parça sıkıntısı yaşarsın yok pahalı gibi sözler duyuyorum bana yardımcı olurmusunuz ! çok teşekkür ederim. ve ilk araçım olacak...
    Suzuki Baleno daha iyi bir tercih olur. Daha geniş ve daha az yakıt tüketiyor Swift'e göre.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eşimde 2018 baleno, kayınpederimde çok ta eski olmayan micra var.. Micra araç değil, içi tabuttan küçük, ergonomi sıfır, boyundan çok yakar, berbat bir araç, tipi de saçma..

Baleno çok daha geniş, çok az yakar, 6 havayastık, cvt şanzıman, ergonomik bir araç.. Az kişide vardır, seveni azdır ama çok kullanışlıdır..
  • bayram1599 kullanıcısına yanıt
    Sen dört vites olunca sonuncu vites 6 viteslerin 4. Vitesi ile aynı oranda sanıyorsun heralde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: frtanis

Merhabalar;
    Bize çok gittik geldik eşime 2015 micra aldık gayette memnun. Tam otomatik yakıt izmir içi 5,2 lt sorunuz olursa cevaplarım
  • cagakan7 kullanıcısına yanıt
    Maziden bir fiyat yakınması 😁

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.