Şimdi Ara

Suzuki Swift 1.2 GL AT (alındı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
117
Cevap
1
Favori
54.412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

forumu takip eden arkadaşlar bilirler araç araştırma sürecimi şu zamana kadar otomatik mi yarı otomatik mi diye başlayıp sonrasında jazz mı mazda 2 mi diye devam eden süreç bugün geldi Suzuki Swift 1.2 GL AT'ye dayandı.

aracı eşim de kullanacağı için tam otomatik veya cvt şanzımanlı olmasına karar verdik. sonrasında jazz ve mazda 2 arasında kaldık. daha sonra jazz'ı henüz bayi de inceleme fırsatı bulamadığım (çünkü ellerinde yok), çin üretimi olması, uzun süreli teslim süreci ve az da olsa fiyatı yüzünden jazz'dan vazgeçtik gibi.

mazda 2'den de araştırma sürecinde istanbulda hiç bir bayi de 2011 model kalmadığı ve 2012 ler gelmediği için, ön konsolun biçimsiz ticari araç gibi oluşu ve biraz da yüksek gelen yakıt tüketimi yüzünden vazgeçtik gibi.

son tahlilde diğer tercihlere nazaran uygun fiyatı (34.000 TL metalik boya ve tarfik sigortası dahil, park sensözü ve ziebart iç koruma hediyeli), düşük yakıt tüketimi (Şehir İçi 6.8 - Şehir Dışı 4.9 - Karma 5.6) ölçülerinin bayan için ideal oluşu (bagajı gerçekten çok küçük ama), elimizdeki paranın üstünü tamamlamaya kredi çekme ihtiyacımızın kalmayışından dolayı Suzuki Swift 1.2 GL AT' ye karar verdik gibi.

Sürekli gibi diyorum yaşadığım müthiş bir karasızlık var sanırım bu gidişle hiç bir aracı alamayacağız diye korkuyorum
    Aracı uzun süre en az 5 sene gibi kullanacağız bir sene içersinde ailenin 2.aracı olarak kendi yerini alacak yani ikinci el derdimiz pek yok.

Sizlerden isteğim bana bu konuda yardımcı olmanız; dayanıklılık, servis, yedek parça vs gibi konularla beraber genel olarak Suzuki Swift'i nasıl bilirsiniz, tavsiye eder misiniz? hemen hemen bütün şartları ve durumu kısaca özetledim ve şimdi sizin değerli yorumlarınızı beklemeye başladım. şimdiden herkese teşekkür ederim...

arkadaşlar merhaba aracı dün teslim aldık bizden kaynaklı işlemler biraz uzadı neyse sağ salim aracımıza kavuştuk.

ben beğendim eşim benden çok beğendi şimdilik bir sorun yok izlenimleri kullandıkça aktaracağım fikir ve bilgilerini paylaşan herkese özellikle haluk bey'e çok teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feelhurricane -- 2 Ocak 2012; 8:18:31 >

• kendi fikirlerimi beyan edeyim,

zaten bu arac bi ailenin tek araci olamaz, arka koltuk ve bagaj yok gibi birsey cunku
    gelelim artilarina,
    ESP standart,
    otomatiginde bile son derece az yakit tuketimi, + LPG uyumlu motor ve hicte az olmayan hp gucu bu kasaya yeterli
    NCAP ten tavan puanla 5 yildiz, aveo dan sonra
    Tipi cok sIk japon mali ve uretimi olmasi

mitsubishi colt AMT de alternatifler arasinda degerlendirilebilir, fiyati daha dusuk olmasi sartiyla ...
  • suzuki deki şanzıman 4 vites. yani çok tüketir.
    colt şanzıman 6 vites. çok daha ekonomiktir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bayram1599

suzuki deki şanzıman 4 vites. yani çok tüketir.
    colt şanzıman 6 vites. çok daha ekonomiktir.

Teknik konusalim lutfen,

Mitsubishi Colt 1.3 95PS AMT ortalama yakit tuketimi 5.5 LT
    Suzuki Swift 1.2 95PS AT ortalama yakit tuketimi 5.6 LT

Simdi bu cok MU ???

Sehir icini yazmadim zaten, swift tam otomatik olmasina ragmen daha az ...

Coltun avantaji genis arka yasam alani, swiftin avantaji 1.2 LT motoruyla senede 60 LT bedava benzin ...
  • Bagaj ihtiyacınız yoksa benzinli olarak bu sınıfta bende bu aracı tercih ederdim.Makyajlı versiyonun tasarımı pürüzsüz, çok güzel.Japon malı, az yakıyor, yol tutuşu iyi güzel bir araç.
    Splash modelide çok iyi , ergonomik.Suzuki dünyada en çok satış yapan otomobil firmalarından.Yalnız bizim ülkemizde rağbet görmüyor.
    Bu araçtan çevremde çok görmeye başladım.Satışları arttı sanki.

2010 satış verileri

1. Toyota 8.42 million
    2. General Motors 8.39 million
    3. Volkswagen AG 7.14 million
    4. Hyundai Kia 5.74 million
    5. Ford Motor 5.31 million
    6. Nissan 4.08 million
    7. Peugeot 3.6 million
    8. Honda 3.56 million
    9. Renault 2.62 million
    10. Suzuki 2.54 million
  • internet sayfasında yazan katalog değerlerini buraya koymak, teknik konuşmamı oluyor? ayrıca o katalog değerlerinin, hiçbir zaman günlük hayatta araba kullanırken geçerli olmadığını bilmeyen kalmamıştır sanırım.

hemen hemen aynı motor hacmine ve ağırlığa sahip iki araçtan, birisi 4 vites otomatik (tork konvektörlu eski tip şanzıman), diğeride 6 vites baskı balatalı şanzıman ise yakıt tüketimleri eşit mi olur?

teknik konuşmaya meraklı arkadaş cevaplasın bunu?
  • quote:

internet sayfasında yazan katalog değerlerini buraya koymak, teknik konuşmamı oluyor? ayrıca o katalog değerlerinin, hiçbir zaman günlük hayatta araba kullanırken geçerli olmadığını bilmeyen kalmamıştır sanırım.

hemen hemen aynı motor hacmine ve ağırlığa sahip iki araçtan, birisi 4 vites otomatik (tork konvektörlu eski tip şanzıman), diğeride 6 vites baskı balatalı şanzıman ise yakıt tüketimleri eşit mi olur?

aynı şartlarda test edilmişler suzuki daha az yakmış -nokta-.

sanki aynı motor-aynı şaşi bir tek şanzımanlar farklı,

demek ki suzuki'nin motoru mitsubishi'ye kıyasla vites dezavantajını yok edecek kadar daha verimli, bunu anlamak bu kadar zor olmasa gerek.

konuya dönersek suzuki'nin servis ağı zayıf ama ben olsam servise sebep vazgeçmem.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Accent 1.5 gl 1998
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: 19can84

quote:

internet sayfasında yazan katalog değerlerini buraya koymak, teknik konuşmamı oluyor? ayrıca o katalog değerlerinin, hiçbir zaman günlük hayatta araba kullanırken geçerli olmadığını bilmeyen kalmamıştır sanırım.

demek ki suzuki'nin motoru mitsubishi'ye kıyasla vites dezavantajını yok edecek kadar daha verimli, bunu anlamak bu kadar zor olmasa gerek.

konuya dönersek suzuki'nin servis ağı zayıf ama ben olsam servise sebep vazgeçmem.

Aynı koşullarda değil, aynı standartlarda test ediliyorlar, ama sözde test

gerçek yakıt tüketimi çok farklı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanmerto -- 8 Aralık 2011; 19:53:47 >

• quote:

Mitsubishi daha az yaksa bile farketmez, Colt'un sarsıntılı AMT vitesine kıyasla, 4-ileri eski tip şanzımanı yeğlerim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasanmerto

quote:

Orijinalden alıntı: 19can84

quote:

Aynı koşullarda değil, aynı standartlarda test ediliyorlar, ama sözde test

gerçek yakıt tüketimi çok farklı

içsel koşullar- dışsal koşullar hepsi standartların parçasıdır.

kelime oyunbazlığı yapmanın lüzumu yok.

• ilgilenip cevap yazan tüm arkadaşlara teşekkür ederim ama lütfen içsel savaşlardan arındırıp konuyu alma ya da almama noktasında verimli hale getirebilirsek bana çok yardımcı olmuş olursunuz...

almalı mıyım almamalı mıyım ve sizce sebepleri...

böyle bir mesaj yazdığım için de kusuruma bakmayın lütfen
  • -ailenin 2. aracı olacaksa
    -servis sıkıntısı çekmem büyük şehirdeyim diyorsan
    -piyasasının yavaş olması,2. elde değer kaybetmesi sorun değilse
    -iç hacim ve bagaj beklentin yoksa suzuki swift almamak için sebep göremiyorum ben!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mightywolf35 -- 8 Aralık 2011; 23:20:33 >
  • paylaşım lütfen
  • annem mazda 2 sahibi, bir arkadaşım içinde swift'i bayiide incelemiştim.

Mazda'nın kokpiti biraz daha kaliteli geldi bana ama swift bu fiyat ve donanımla mazda'dan iyi bir tercih.

aracın dış görünüşü de beni bir hayli çekmişti, alacağımız arkadaş 1.98 olunca haliyle vazgeçtik. (Sonra gidip 2. el getz aldı)

Micra'yı da inceleyin derim, faizsiz kredi seçenekleri mevcuttu..
  • micra yı inceledik hocam ancak içi biraz oyuncak gibi geldi bize yüzden vazgeçtik
  • güncel
  • Suzuki swift türkiyede pek rağbet görmüyor bu bir gerçek. bunu da reklamsızlığa bağlıyorum tamamen.

- Swiftten aile aracı kesinlikle olmaz. Bagajı çok ufak, arka kısmı b segmenti standartlarında fakat b segmenti hb araçların arka koltukları zaten genelde dardır. Genç arabası olur, bayan arabası olur.

- Büyük şehirde yaşıyorsanız servis sıkıntısı kesinlikle olmaz. İstanbulda 8 tane servisi var mesela.

- Uzun yıllar sorunsuz kullanırsınız. Klasik japon otomobilidir. Şansınıza da bağlı tabi. bendeki bir önceki kasası 2,5 yıl oldu alalı 35 bin km yaptım daha en ufak bir sorun çıkmadı.

- 2.eli yok gibi birşey. Aracı alıp 1 sene sonra satmaya kalkarsanız zarar edersiniz. Uzun yıllar kullanılacak araçlardandır, hee satarsınız ama 20 binse piyasası hemen elden çıkarmak için 18 bin falan demeniz gerekir.

- 1.2 motor olduğu için vergisi en düşüktür. aynı zamanda 94 beygir olması sebebiyle de seri bir araçtır.

- İçi ne dandik ne de kaliteli duruyor, bana göre standart japon arabası kıvamında bir kokpite sahip.

- Genel olarak memnun kalırsınız. Aldıktan sonra keşke almasaydım diyen sadece "demir2008" nickli bir üyeyi tanıyorum. Geri kalan bir çok insan aldıktan sonra iyi ki almışım dediler.

Test sürüşü yapmadan kesinlikle almayın.

Saygılar

• swift bence mükemmel bir araç bütcem olsa bir an bile düşünmem. Bende 2009 model 4x4 alacağım. İnş alabilirsiniz.
  • Dostum düşündüğün araçların tamamı japon.Servis ve yedekparça sorunun pek olmaz.Çünkü araçar arıza yapmaz kolay kolay.Olursa da hepsinde prosedür aynı olacaktır.Varsa takacaklar yoksa 10-15 gün beklenecek.Önemli olan bence hangi model daha ileri teknolojiyi kullanıyor.Şahsi fikrim swift olur 1,2 motor 93 Ps oldukça güçlü.Yakıt tüketimi katalog verilerine çok yakın.(kullanıcısından öğrendim) Ve en güncel karoserli model.Birde vites olayı var tabiiki.Swiftin AT şanzımanı eski teknoloji olarak görülebilir belki.Ancak yıllardır kullanılan bir şanzıman ve hidrolik itişli tam otomatik bir şanzıman istersen manuel olarakta vites geçişi yapabiliyorsun.Diğer modeller gibi mekanikten döndürme hareket motorlu şanzımanlardan değil.Bence en sağlam ve dayanıklı şanzıman swiftte var.Piyasayı bir inceleyin AT şanzıman arızalarını sorgulayın.Suzukide 1 tane bulamazsınız.Daha doğrusu japon markarında bulamazsınız.(hidrolik olanlarda)Ayrıca vites geçişlerini hissetmezsiniz seyir halinde iken.Birde yokuş kalkış desteği olması ++ bir avantaj.Zaten donanıma bakarsak hangi ekipmanda olursa olsun bu dolulukta bir aracın fiyatı swifte nazaran daha yüksek olacaktır.Ben araştırdığım ve aldğım bilgiler doğrultusunda düşüncelerimi aktardım.Birde düşün markaların hepsi japon gözden kaçırmadıysam.Hiç birinde de sorun yaşamazsın.Yinede bence swift :)
    Ama aracı sen alacaksın sen uzun yıllar bineceksin.Kafana yatanı değil gönlüne yatanı al bence ki gelecekte gönlün kalmasın başka markalarda.Araba bu
    her zaman alınamıyor.Nacizane tavsiyem.Şimdiden hayırlı olsun.

• bizde aynı zamanda 2011 model grand vitara var. 4 ileri otomatik şanzıman. sakin kullanımda vites geçişlerini hissetmiyoruz ama agresif kullanımda mesela dip gaz da alet vites düşürüp fırlarken araç sarsılıyor, sanırım yeni nesil otomatiklerde bu olmuyor, fikri olan?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.