O segmentte alınacak en iyi tercihi yapmışsınız,hayırlı olsun. Suzuki'nin tek sıkıntısı ikinci eli ama onu da kısa vadede satmayı düşünmediğiniz için bir sorun olarak görmüyorum. Ben araba tercihlerimde koyu Almancı hatta VW fanatiğiyim ama küçük segmentte Japon'u özellikle Suzuki'yi tek geçerim. Makyaj öncesi kasa Macaristan üretimiydi ve bende sıcak bakmıyordum ama bu nesil Japon üretimi,araç kasası ile,motoru ile,şanzumanı ile safkan Japon ve bu sorunsuzluk uzun ömürlülük demektir. Geçtiğimiz yıl sağa sola koşturmak için ucuz bir araba ararken 93 model Suzuki Swift'e denk geldim. Bakımlı yaşlı bir çiftin arabası idi 6250 gibi bir rakama (Şahin parası bile değil) aracı aldım. İzalasyonu zayıf belki ama sürüş pozisyonu görüş açısı çok iyi,tangur tungur seslerden uzaktı ve bisiklet kullanmaktan kolaydı bu aracı kullanmak. Araç şu an 285bin km'de ve motoru hala saat gibi. Rolantide neredeyse motor sesi duyulmuyor,şanzumanı hala çok iyi hiç sorunsuz ve araç lpg'de şehir içi 15 kuruş yakıyor... O kadar çeşitli araca binmeme rağmen ben Suzuki gibi sorunsuz,masrafsız araba görmedim.Şu an 3. araç olarak fazlalık konumunda ama satmaya kıyamıyorum ki eğer satarsam emin olun yeni Swift 1.2GL o aracın yerine gelecek tek araç olacaktır. Sizde bu araca 2-3 sene bindikten sonra sizde vazgeçemeyecek ve iyiki almışım diyeceksiniz.. Hayırlı olsun,kazasız belasız keyifli sürüşler
bagajı diğer b sınıfı otomobillere göre çok dar..arka koltuklar inanılmaz kötü..japon ve sağlam olabilir ama ikinci el ve bu saydıklarım hesaba katılınca çok da mantıklı bir tercih değil bana kalırsa
Kasım 2011'de eşime 1.2 gl at modelini aldım.Arabamız şu anda 6000 km'de.Şu ana kadar herhangi bir sorun ile karşılaşmadık,eşim oldukça memnun ve arada sırada bende kullanıyorum.Diyebilirim sürüş ve performans açısından son derece tatminkar.Yakıt sarfıyatı beklediğimizden daha düşük değerlerde: sürekli şehir içi kullanım ve dur kalk trafiğinde 6.1 lt/100 km değeri yol bilgisayarında mevcut.İlk alındığında özellikle ilk 1000 km'de bu oran 7.3 lt/100 km idi daha sonra motor açıldıkça bu oran düştü.Arabanın bence tek negatif yönü süspansiyonları biraz sert bu da tahminimce 16'' jant kullanılmasından kaynaklanıyor.Bunun haricinde herhangi bir negatif yönüne rastlamadık.94 bg ve 118 tork kasaya son derece yeterli ve çok dik yokuşları bile içinde 3 normal (75 kg) insanla rahat bir şekilde zorlanmadan çıkıyor.Gerçekten bu donanım ve fiyata göre bana kalırsa sınıfının lideridir.Herkese kazasız ve mutlu günler dilerim....
Konuyu yenıden canlandırmıs gibi olacağım ama size bir sorum var.Onumuzdeki ay bende aynı araçtan almayı düşünüyorum.Tv,dvd oynatıcı dahil 37000 gibi bir fiyat verdıler.Pendık Suzıkı Bayii ,Araçtan memnunmusunuz ,şikayetlerınız var mı görüşlerinizi beklıyorum.Selamlar..
Merhabalar 1.2 gl mt 31.500 fiyat aldım, araç full konuda biraz hareketlensin aracı yerinde inceledim ,yeni fiestadan çok daha rahat içi ancak bagajı baya küçük. 7 havayastığı abs esp ebd sis farı 16" çelik jant araba gerçekten dolu malzeme kalitesi olarak fena değil ben çok beğendim 1.2 olması 94 beygir olması vergi avantajı ve az yakması donanım zengiinliği açısından araç bence çok iyi.
quote:
Orijinalden alıntı: deepndark
Merhabalar 1.2 gl mt 31.500 fiyat aldım, araç full konuda biraz hareketlensin aracı yerinde inceledim ,yeni fiestadan çok daha rahat içi ancak bagajı baya küçük. 7 havayastığı abs esp ebd sis farı 16" çelik jant araba gerçekten dolu malzeme kalitesi olarak fena değil ben çok beğendim 1.2 olması 94 beygir olması vergi avantajı ve az yakması donanım zengiinliği açısından araç bence çok iyi.
Hangi Bayiden aldınız fiyatı belirtirsenız sevinirim.
merhaba bende bu sıralar çok fena takıldım bu araca...99 polomuz var ilk sahibiyiz ama artık yenilemek istiyoruz ve uzun süre satmayı düşünmediğimizden 2. elinin yavaş olması dert değil...yorumlar oldukça güzel kullanıcılardan teşekkürler hepsine oldukça detaylı anlatmışlar...
bence de sınıfındaki en az yakan en fazla donanıma sahip belli bir kalitesi olan estetiği güzel ve en uygun fiyatlı araç bu sanırım... kullanıcılardan öğrenmek istediğim standart donanım dışında sunulan ekstra özellikler var mı isteyebileceğimiz?örneğin park sensörü gibi?
bana izmirde sıfır otomatik 34.200 fiyat verildi ama istediğim renk yoktu...sanırım fiyat da oldukça iyi bana verilen....
aracın bana göre en büyük eksisi daha öncede bahsetmişimdir muhtemelen, çok sert olan süspansiyonları, onun dışında bir de bagajı epeyce küçük.
7 hava yastığı inşallah gerek kalmaz da insana güven veriyor abs, esp, türk milletinin olmazsa olmazı alaşım jant ve sis farı düşük yakıt tüketimi, düşük vergi dilimi, yeterli performansı bu aracı almak için sayılabilecek sebeplerden...
aracın donanım olarak aklıma gelen iki eksiği dijital klima ve hız sabitleyicisi bunların dışında gayet dolu bir donanımı var.
34.200 verilen fiyat trafik sigortası ve plaka masrafları hariç fiyatıdır sanıyorum ama yine de iyi bir fiyat. geçen bayiye uğradım benim aldığım asal 35.500 tl anahtar teslim veriyoruz dedi. ben aralık ayında anahtar teslim 34.000 tl ye almıştım.
şu an 8000 km deyim 10.000 bakımınıda yaptırıp geçen süreci detaylı bir şekilde paylaşacağım.
herkese iyi forumlar
bana verilen fiyat sadece trafik sigortası hariç ruhsat masrafları boya koltuk koruma ve park sensörü dahil fiyat...dün gidip baktım test sürüşüne çıktım oldukça keyifli bir araç...niyetlendik iyice eli kulağında alacağız herhalde...
quote:
Orijinalden alıntı: Hemisferik
bana verilen fiyat sadece trafik sigortası hariç ruhsat masrafları boya koltuk koruma ve park sensörü dahil fiyat...dün gidip baktım test sürüşüne çıktım oldukça keyifli bir araç...niyetlendik iyice eli kulağında alacağız herhalde...
verilen fiyat gayet iyi.
zaten suzuki club konu başlığındaki konuşmalardan da anladığım kadarı ile izmir'de istanbul'a oranla daha düşük fiyat veriyorlar. trafik sigortası da dahil 34.500 gibi bir rakama geliyor ki ben 34.000 e 2011 model almıştım siz 2012 alacaksınız. şimdiden hayırlı olsun.
Merhabalar bir hortlatma da ben yapayım :) Aylık 1400 tl gibi bir yakıt tüketimim varken şehir içinde kullanacağım ufak bir araç alayım dedim diğer araçlarımızı da haftasonları kullanırız diye düşündüm. Satışı zor biliyorum vakti zamanında 1.3 gti alacaktım o zamanlar araştırmıştım parçacıları(sene 1996). Bakımda neler yaşadınız ve ben bu aracı ikinci el almak istiyorum 4x4 olanları önerir mi arkadaşlar? Dizel olanları nasıldır? yıllık ortalama 17bin tl civarı benzin tüketen biri olarak ikinci el alsam da araç değer kaybetse en fazla benzin parasının yarısı kadar kaybeder o da sorun teşkil etmez sanırım :) Sorularımı toparlayayım; -bu aracın ikinci elini alırken nelere dikkat edilmeli? -Bakım periyodlarında sıkıntı yaşanıyor mu? -4x4 olanlarla ilgili fikri olan-kullananlar var mı? -dizel motorlusu nasıl bir seçim? otomatik manuel farketmez tavsiyelerinize göre 1-2 seneliğine alacağım bu aracı liste başına alacağım ya da almayacağım :) Not: polo, palio, fiesta, corsa vs düşünmüyorum. Duruma göre ya bu aracı alacağım ya da bir üst segment dizel bir araç alacağım. Herkese teşekkürler şimdiden :)
merhaba herkese 2 ay önce bende suzuki swift 1.2 at aldım.Araçtan çok memnunum gerçekten fakat benim bir sorum olacak araç yakıt tüketimi average 6.3'ten hiç düşmedi şuan 2500 kmde.Haftanın 4 günü bostancıdan şileye gidiyorum şehir dışı sayılabilecek bir yol fakat yakıt tüketimi hep 6.3te servise sorduğumda aracın açılması lazım dediler bu böyle devam eder mi ?Bilgisi olan varsa cevaplayabilirse sevinirim şimdiden teşekkürler :)
quote:
Orijinalden alıntı: gizo
merhaba herkese 2 ay önce bende suzuki swift 1.2 at aldım.Araçtan çok memnunum gerçekten fakat benim bir sorum olacak araç yakıt tüketimi average 6.3'ten hiç düşmedi şuan 2500 kmde.Haftanın 4 günü bostancıdan şileye gidiyorum şehir dışı sayılabilecek bir yol fakat yakıt tüketimi hep 6.3te servise sorduğumda aracın açılması lazım dediler bu böyle devam eder mi ?Bilgisi olan varsa cevaplayabilirse sevinirim şimdiden teşekkürler :)
Arada biraz devirli kullanarak motoru açmayı deneyin.
Örneğin düz yolda klima kapalıyken 1 dakika kadar 2. viteste 4500, sonra 5000, sonra 5500 gibi.
Sonra da aynı döngüyü 3 ve 4. viteslerde deneyin.
quote:
Orijinalden alıntı: 19can84
quote:
Örneğin düz yolda klima kapalıyken 1 dakika kadar 2. viteste 4500, sonra 5000, sonra 5500 gibi.
otomatik vites araçta bunu nası yapabilirim?
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: 19can84
quote:
otomatik vites araçta bunu nası yapabilirim?
pardon ya orasını kaçırmışım.
viteste 1-2-3 pozisyonları varsa onda da yapılır ama gereksiz zorlamış olursunuz.
Eğer çok sakin, sürekli düşük devirlerde kullanıyorsanız, kimi zaman aracı biraz yüksek devirlerde sıkıştırarak, daha yüksek süratlere çıkarak kullanmanız motor parçalarının birbirine olan uyumunu hızlandıracaktır.
Bu da tüketim ve performans olarak size olumlu geri döner.
merhabalar bir jazzcı olarak eşime yada ablama bir araç düşünüyoruz. ben suzuki swift ile ilgili araştırma yapıyorum. Acaba 2.el 2008 ve üzeri otomatik piyasası hakkında bilgi verirmisiniz. tesekkurler şimdiden...
bende bu temmuzda dugunden sonra araba bakıyorduk eşimle bnm en begendiğim araç bu olmuştu. Şu an bi araç alacak olsam direkt giderim alırım 5 yıl binerim...
Selamlar..
Bugün ben de yetkili bayide inceledim ve çok hoşuma gitti her yönüyle.. Aradan bir hayli zaman geçmiş siz swift alalı..
Son görüşleriniz nedir? Şu anki yakıt tüketimi ne kadar acaba?
Teşekkürler..
Herkese Merhaba, Daha önce hiç arabam olmadı. İlk araba olarak suzuki swift 1.2 gl, polo 1.2 tdi trendline arasında gidip geliyorum. Poloyu istememin nedeni az yakması ve 2. eli olması. Suzuki ise full donanım olması, 4x2 olması ilgimi çekiyor. Dış görünüş olarak suzukiyi daha çok beğeniyorum. Suzukide tek soru işareti 2. elinin olmaması. İkisini de sıfır düşünüyorum. Suzuki 34 bin küsür, polo 38 bin tl.
Sizce hangisini tercih etmeliyim? Yardımlarınızı bekliyorum.