Şimdi Ara

SUZUKI SWIFT FUN CLUB (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.542
Cevap
88
Favori
199.264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: thorismund

quote:

Orijinalden alıntı: sat5

Lpg taktırınca konuya yazarım yine demiştim ama aklımdan çıkmış. Bu gün bir arkadaş mesajla sormuş, ona cevap yazdım konuya da yazayım belki faydası olur.

3 aydan fazla oldu araca lpg taktıranı. Atiker sıralı sistem taktırdım. Simit tüp 40 lt. Yedek lastik yuvasına takıldı. Daha önce de atiker kullanıp sorun yaşamamam ve fiyatı nediyle yine aynı markayı seçtim. 1000TL'ye taktılar. Performansta çok büyük bir düşüş yok, pek etkilemedi. Yakıt konusunda ise bayağı tasarruflu oldu, iyiki taktırmışım. Bir depo ile şehir içi 350km rahat yapıyorum ki lpg'nin litresi şu an 2tl bandında.

Taktırırken nacizane dikkat etmeniz gerekenlerden bahsedeyim. İşlem bitene kadar başından ayrılmayın diyorum. Takan kişiye özellikle sordum, simit depo takılacak ama lastik yuvasından yüksek olur mu diye, yok ona göre depo takarım dedi. Güvendim beklemedim geldiğim de deponun yüksek kaldığını gördüm. Bagaj düz durmuyor depo çıkıntı yapmış ayrıca ilk zamanlar çok fazla benzin sarfiyatım oluyordu, ayara götürdüm bilgisayardan ayarladılar şu an durum düzeldi

Benim de araç 1.2 2012 benzin fazla yakıyor gibi geldi lpg yi düşünür oldum, sizin araç hangi model acaba?Memnunmusunuz ve uyumlumudur bizim araçlarla?

Alıntıları Göster
    [Deleted by Admins]

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: thorismund

quote:

Lpg taktırınca konuya yazarım yine demiştim ama aklımdan çıkmış. Bu gün bir arkadaş mesajla sormuş, ona cevap yazdım konuya da yazayım belki faydası olur.

3 aydan fazla oldu araca lpg taktıranı. Atiker sıralı sistem taktırdım. Simit tüp 40 lt. Yedek lastik yuvasına takıldı. Daha önce de atiker kullanıp sorun yaşamamam ve fiyatı nediyle yine aynı markayı seçtim. 1000TL'ye taktılar. Performansta çok büyük bir düşüş yok, pek etkilemedi. Yakıt konusunda ise bayağı tasarruflu oldu, iyiki taktırmışım. Bir depo ile şehir içi 350km rahat yapıyorum ki lpg'nin litresi şu an 2tl bandında.

Taktırırken nacizane dikkat etmeniz gerekenlerden bahsedeyim. İşlem bitene kadar başından ayrılmayın diyorum. Takan kişiye özellikle sordum, simit depo takılacak ama lastik yuvasından yüksek olur mu diye, yok ona göre depo takarım dedi. Güvendim beklemedim geldiğim de deponun yüksek kaldığını gördüm. Bagaj düz durmuyor depo çıkıntı yapmış ayrıca ilk zamanlar çok fazla benzin sarfiyatım oluyordu, ayara götürdüm bilgisayardan ayarladılar şu an durum düzeldi

Benim de araç 1.2 2012 benzin fazla yakıyor gibi geldi lpg yi düşünür oldum, sizin araç hangi model acaba?Memnunmusunuz ve uyumlumudur bizim araçlarla?

2009 model 1.3 motor aracım. Lpg'den memnunum, gerçekten hesaplı oluyor fakat sizin aracınız yani 1.2 motor olanlar lpg'de sorun yaşatır mı bilemiyorum.

teşekkür ederim araştırmak lazım biraz...

• Merhabalar,

SUzuki Swift 2008 1.5AT otomatik vites aracım var. Benzin + LPG li. Araba olmadık yerde Stop ediyor. Benzine aldığımda da Stop ediyor. Ne yapmalıyım ?

Teşekkürler,
  • suzukii2015 S kullanıcısına yanıt
    Merhaba

O sorun bende de vardı
    Boğaz kelebeği temizlendi birazda rölanti ayarı yükseltildi sorun çözüme kavuştu.
    Bir kaç varyasyon varmış bu sorun için. Geneli boğaz kelebeği temizlenerek çözüme kavuşuyormuş. Benimkide öyle oldu nitekim şükürler olsun.
    Olmazsa bujilerle alakalı da olabilirmiş.
    Yada benzin aldığınız yeri değiştirdiyseniz de bu sorun olabilirmiş yada benzininiz bittide kırmızı ışıkta kullandıysanız depodan pislik kaçmışta olabilir deniliyor..
    Aracınız ne kadar tüketiyor benzinde , km de ?
  • Biraz yüksek yakıyor benzinde.. mesela 100 km de sanırım 50 TL . doğrusu tam bilmiyorum hesaplamayı ama çok yakıyor benzinde de gazda da :(
  • Merhaba arkadaşlar,
    son bir kaç haftadır araçta elektrik kesiliyor, özellikle ABS devreye girdiğinde ve direksiyonu komple bir tarafa çevirdiğimde kısa bir süreliğine komple tüm ışıklar sönüyor dıreksiyon sertleşiyor, sonra tekrar düzeliyor.
    daha önce hiç stop etmemişti, bugune kadar.
    bugun eşim çok düşük hızda aracı sürerken yine elektirik kesintisi oldu, sonra da araç stop etti. tekrar çalıştırdığımızda hiç bir sorun yokmuş gibi yola devam ettik.

bu problem başına gelen oldu mu hiç, araç 45.000 km de 2008 model 1.5 AT
  • Merhaba arkadaşlar 2011 model 30binde 1.2gl at otomatik vites 35bine alınır mı piyasasını bilmiyom ford fiesta 1.25 2013 ile arasında kaldım

• Merhaba arkadaşlar. Nerdeyse bir yıldır özellikle de son iki aydır Swift araştırıyorum ama bu konuyu daha yeni bulabildim. Ben de salı günü 2013 model beyaz makyajlı bir swift alacağım. Şimdiye kadar şikayet eden görmedim. Swift için 2014 Clio Joy arabamı sattım. İnşallah pişman olmam ve uzun süre kullanırım. Alınca heyecandan unutmazsam izlenimlerimi buraya yazarım.

• Herkese Merhaba,

2007 model 4x4 siyah renk sahibiyim.

180 bin km ye geldik :).

• quote:

Orijinalden alıntı: ozk991

Merhaba arkadaşlar. Nerdeyse bir yıldır özellikle de son iki aydır Swift araştırıyorum ama bu konuyu daha yeni bulabildim. Ben de salı günü 2013 model beyaz makyajlı bir swift alacağım. Şimdiye kadar şikayet eden görmedim. Swift için 2014 Clio Joy arabamı sattım. İnşallah pişman olmam ve uzun süre kullanırım. Alınca heyecandan unutmazsam izlenimlerimi buraya yazarım.

hayırlı olsun sorun olursa sor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • morkijr kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Aklıma gelenler;

- Eps Sistemi ( Biliyorsunuz direksiyonunuz hidrolik değil elektrik destekli )
    - Abs veya Eps yi destekleyen şarj dinamosu, elektrik sistemi veya adı herneyse.

Saygılar.
  • Merhaba,

Suzuki Swiftler ( model ayırt etmiyorum ) öncelikle Renaultlardan mekanik olarak sorunsuz, kaporta olarak daha sağlam araçlar.

Suzukini Renaultun altında kalacağı bir iki dezavantajı yol sesini kabin içine alması ve yedek parçalarının gereksiz pahalılığı. Biniciyseniz bunlar rahatlıkla gözardı edilebilir.

Saygılar.
  • suzukii2015 S kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Benim aracım 1.2 Suzuki.

50 TL ile sakin kullanımda ( maksimum 90 km/h ) 150-175 Km arası yol yapıyorum. Sizinki biraz fazla yakıyor.

Ben şimdiki aracımda Lpg taktırmaya gerek görmedim.

Önceki aracım olan Sx4 üme Zavoli taktırmıştım. Tüp takıldıktan sonra aracı benzine aldığımda bende de normalinden çok yakıyordu. Bunu motorun zaman zaman değişken yakıtlar almasına, lpg ile yeteri yağlanaması sonucu aşırı tüketim gibi sonuçlara bağlamıştım. Lpg yi amorti edemeden arabayı pert ettim. Bir dahada sonraki araçlarıma Lpg taktırmadım.

Saygılar.
  • Sonunda ben de Swift'ime kavuştum. 2013 model 1.2 otomatik makyajlı kasa beyaz Swift'i salı günü aldım. İnşallah yorumlardaki gibi ben de memnun kalırım ve uzun süre kazasız belasız binerim.

• Hayırlı olsun aracınız, Allah kaza bela vermesin. Kesinlikle doğru seçim,inşallah memnun kalırsınız.

• Çok teşekkür ederim. Allah hiç kimseye kaza bela vermesin.

• Arkadaşlar önceki mesajda da yazdığım gibi daha 3 gün önce aldım Swift'i. İki gündür sabahları işe giderken şehiriçinde şu taş döşeme yollarda giderken arabanın gösterge panelinin oralardan bi tıkırtı sesi geliyor. Sizce ne olabilir. Başına gelen oldu mu?

• Tamamen döşeme taş yolda giderken bendede bi uğultu bi vızıltı şeklinde inceden bi ses geliyordu, bu yolun yapısından sanırım. Ama sizinki, belli bi yerden gelen trim sesi galiba. Plastik olduğu için konsol.... kalitelisinden silikon spreyi ön konsolun plastiğin birleşim yerlerine inceden abartmadan sürerseniz, bu tür sesleri engellersiniz diye düşünüyorum

• Helden wie wir kullanıcısına yanıt
    İnceden sesler zaten var. Onları normal karşılıyorum ama bu sanki göstergelerin içinde boşta bişey varmış gibi bir tıkırtı.

• Helden wie wir kullanıcısına yanıt
    Bir de yakıt konusu şaşırttı beni. Şehirdışı fabrika verisi 5 civarı yazıyor ama ben istanbuldan antalya'ya 90'ı geçmeden geldim. Ortalama 7,7 litre yazıyor yop bilgisayarında. Bu yakıt değeri normal mi sizce?

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.