Bilgi için sağ olasınız. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
SUZUKI SWIFT FUN CLUB (178. sayfa)
-
-
Ankara'da hangi servis iyidir?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben önceki arabamda da hep Tecimeroğlu servisine gitmiştim, bunda da aynı servise devam ettim. Ancakbildiğim kadarıyla servis anlaşmaları bir süre önce bitti zira yakın bir yere, Eskişehir yolu, başka servis açıldı. Benimki 2020 model, garanti durumu da bitme aşamasında malum, aynı servise devam etmeyi düşünüyorum. Arabanız daha yeniyse, garanti durumundan dolayı diğerlerine bakabilirsiniz, garantisi bittiyse tecimeroğlu'na bakabilirsiniz. Bakım zamanı hepsini arayıp fiyat almak da bir yöntem tabi.
-
Arkadaşlar merhaba Suzuki Swift 2007 1.3 4*4 aracım var aracın bujilerindem kaynaklı performans kaybı var marş basmıyor bazen gaz pedalına basmadığım zaman hava sıcak soğuk farketmiyor hangi Buji markasını kullanmam gerekli ngk Ifr6j-11 uygun mu bilen bilgilendirebilir mi?
Merhaba 2021 swift ile uzun yol yapınca kısa farlarının seviyesinin çok düşük olduğunu fark ettim. Yolculuğu tehlikeye atacak kadar düşük. Uzunlar ise tam aksine çok başarılı. Far yüksekliğini ayarlamak için bir kumanda bulamadım. Sanırım yükseklik ayarı otomatik. Daha önce ayar yaptıran var mı? Far üzerinden manuel olarak mı ayar yapılıyor?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
2023 model kullanıyorum aynı şeyi ben de yaşıyorum. Bizim yapabileceğimiz bir yerden ayarı varsa nasıl yapıyoruz merak ediyorum?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GReeNs -- 26 Aralık 2024; 7:32:38 >
Tehlikeye atacaksa ac uzunları git. Ben öyle yapıyorum. Araç kitapçığına bakmak lazım. Servislerin birşeyden haberi yok.
4 yasa giriyor benim aracim. Servis bakımlarını dahil benim kontrolümde yaptırıyorum.
2021 model aracin soğurma sıvısını ustaya değiştirdim. Cikan su kararmak üzereydi. Ozellikle çok sıcak ve çok trafikte zaman geçiriyor iseniz. 10K KM de bir mutlaka yağı, motor hava filtresini değiştirin.
Çoğu büyük şehirde yüksek derecede hava kirliliği var. Ben orijinal polen filtresi 4000KM den sonra değiştirmek zorunda kalıyordum. Toz kokusu geliyordu. Man Filte taktım inanılmaz fark etti. Bu arabanın bence bazı sarf malzemelerini Kaliteli olanlarla değiştirmek lazım.
Mesala araçla gelen lastik çok sertti. Virajlarda tutuş kaybı vardı. 73K gelirken Lastikleri değiştirdim. Yenileri Continental. Araç resmen gidişi duruşu değişti. Şimdi zorlasamda kaymiyor araç.
Ben firen balata ve disk performansindan da memnun değilim. İngiltere'den Balata ve disk siparişi verdim. Set olarak değiştirecem. Servisin taktığı balatalar çok kalitesiz. 45.000 KM'de bir balata ve disk değişimine zorluyorlar. Resmen saçmalık.
Eski diskleri de tornada sifirlayacam. Tekrar kullanacam. 4000-5000 TL'de cebimde kalacak üstüne.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Farklı marka diğer aracımızda da seviye otomatik ayarlanıyor ancak hatalı olduğu için far üzerinde alyan takılıp manuel ayar yapılan yerden ben ayarladım. Karanlık bir yerde duvar üzerinde ayarlanıyor internette kılavuzlar var. Yeter ki farın üstünde ayar yeri olsun.
Swift’i yeni aldığımız için ayarı var mı bilmiyorum önce sormak istedim, anlaşılan forumda kimse yapmamış. Ben farı inceleyip bir sonuca varırsam buradan bilgi veririm.
Uzunları açıp karşı şeritten gelenleri de tehlikeye atmak ya da rahatsız etmek istemem. Hele bir de hepsinin söveceği gerçeğini düşününce hiç hiç istemem :)
Hızımı azaltıp arada uzun yakıp yolu kontrol ederek biraz da tecrübeyle yolu tamamladık. Şehiriçinde sorun yaşanmıyor da şehirlerarası yollarda sorun oluyor. Örneğin 120 km hızla giderken saniyede 33 metre yol alıyoruz. Görüş mesafemiz farın aydınlattığı 15-20 metre kadar. Hayvan, insan ya da ghost rider’lar çıkınca 1 saniyeden az sürede zaten gördüğümüz şeyle aynı noktada oluyoruz. Reaksiyon için çok kısa süre. Kaldı ki bu kadar ani alınacak reaksiyon da tehlikeli olabilir. Farın aydınlattığı mesafe yani yükseklik ayarı bu yüzden gerçekten önemli
Merhabalar,2019 1.2 glx arka park sensörlerinden ses gelmiyor. Kamerada gözüküyor lakin bip bip sesi yok. Nasıl açabilirim
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ben de bu konuda nette bi bilgi bulamadım , farın arkasında mutlaka vardır far çizgisini yukarı kaldırmaya yarayan bi ayar vidası lakin ben tam net emin olamadım yoksa kendımızın yapabılecegı bı iş bu ...
-
Arabada geri görüş kamerası ve kılavuz çizgiler var, park sensörü sonradan takılmıştır. Ekran vs ayarlardan açılmaz bence. Park sensörü takan araba elektrikçilerinden birine göstermek gerek diye anlıyorum. Arabanızı sıfır, bayiden aldıysanız ve onlar hediye olarak takmışsa oraya bir uğrayıp baktırmanız da bir yöntem.
-
2021 model Suzuki Swift Hybrid full paket aracım var. Multimedya sisteminden memnun değilim. Servis inatla güncelleme yüklemedi.
Su modeli almayı düşünüyorum. Deneyen oldu mu acaba?www.carvocal.comSuzuki Swift Android Multimedya Sistemi (2018-2024) CRV-4521XAAhttps://www.carvocal.com/urun/suzuki-swift-android-multimedya-sistemi-2018-2024-crv-4521xaa
Stabil ve düzgün çalışsın yeter bana. Çok uçtu kactiya gerek yok.
-
-
Mega zip https://www.megazip.net/zapchasti-dlya-avtomobilej/suzuki/kei-swift-1865 de OEM numarasini bulursanız parçanın hangi araçlardan kullanıldığını bulabilirsiniz. Piyasadan daha kolay bulursunuz. Aracınızın model numarasından parçanın OEM numarasini bulmayı deneyin. Suzuki Türkiye parçayı tedarik edebilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MURATSPLAT -- 7 Ocak 2025; 19:26:51 >
Kısa far ayarının düşük olmasından dolayı nette nasıl ayar yaparımı çok araştırdım bulamadım hatta yağ bakımı yapan ustam bile dokunmak istemedi bilmediği için ama ben yine de yılmadım ve led farın arkasında ki ayar motorunun çarka benzeyen noktasına yıldız tornavidayla girip çevirmeyi denedim , saat yönünde çevirdikçe kısa far çizgisi yükseldi , kabaca bi mesafede karşıma duvar alarak ikisini de çok basit şekilde ayarladım , kaç yıldır karanlıkta dolaşmışız resmen :))
-
Youtube da var sanki. Dikey (yükseklik) ve yatay (sağ sol ayarı). Bulduğum linkler işinize yarayabilir:
Gadgets pro.youtubeSuzuki swift car headlight adjustment | Adjust Suzuki car headlight within minutes @gadgetsprochannelhttps://www.youtube.com/watch?si=yj5muxobGk_XOh1j&v=BQ61I6A_1y4&feature=youtu.be
Demon AutomotiveyoutubeHow to adjust the headlight beam on a Suzuki Vitarahttps://www.youtube.com/watch?si=6DD2op2ImYPFaVEs&v=UXKz5q419IQ&feature=youtu.be
Ben ayar yapmadım. 2020 ve sonrası hibrit olan modellerde yerleşim nasıl bilmiyorum. Uğraşırsam öğrenip yazarım buraya.
-
Bu video da ki araç merceksiz ve led olmayan halojen farlı sanırım gl paketli modeldi bunu izlemiştim , bizim yeni kasaların led ve mercekli farlarıyle ilgili herhangi bi yardım göremediğim için kendim deneyerek buldum ve çokta basitçe ayarları yükselttim ...
-
2020 hybrid modelde android auto çalıştırmayı deneyip başarabilen var mı? Zira varsayılan olarak android auto yok.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X