Şimdi Ara

SUZUKI SWIFT FUN CLUB (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.543
Cevap
88
Favori
199.327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sputnikk

quote:

Orijinalden alıntı: ozk991

2013 model otomatik Swift'e araba D konumumda iken yol bilgisayarında arabanın o an hangi viteste olduğunu görmek mümkün mü? Ben bir tane Dsg Audi'de görmüştüm. Otomatak vites ama arabanın D konumunun yanında kaçıncı viteste olduğu da yazıyordu. Mesela D1,D2 gibi. Bizim arabalarda var mı acaba öyle bir şey?
    Bir de bu arabadaki L ve 2 vitesleri ne işe yarıyor?

Bizim araçlarda kaçıncı viteste olduğunu yazmıyor. Sadece D olarak gösteriyor.

L ve 2 konumlarıda ihtiyaca göre kullanımda fayda sağlıyor.
    L konumunda araç vites değiştirmiyor 1.viteste kilitleniyor.
    Ben durağan trafikte L ye alıp kullanıyorum. Böylece araç kısa mesafede gereksiz vites yükseltip alçaltmıyor ve daha az yoruluyor. Zaten bu konumda maksimum 40 50 km arası hız yapabiliyor.
    Aynı zamanda çok dik bir rampa çıkmanız gerekirse yine L konumu çok işe yarıyor, gereksiz vites değişimini önlemiş olup sorunsuz tırmanıyorsunuz.

2 konumuda sanırım maks 2. Vitesi görüyor. Birkere çok dik ve bozuk bir yolda iniş yaparken kullanmıştım motor freninden iyi bir şekilde yararlanmanızı sağlıyor.

Teşekkür ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hayırlı olsun

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 20 ocak 2016'da konumuzun 1.yılı doluyor.. hayırlı olsun.. Yeni modellerin Türkiye'ye geleceği günleri de görürüz inşallah. sevgiler..

• quote:

Orijinalden alıntı: gokhan_sozumcetin

20 ocak 2016'da konumuzun 1.yılı doluyor.. hayırlı olsun.. Yeni modellerin Türkiye'ye geleceği günleri de görürüz inşallah. sevgiler..

Ben arabayı almadan önce Suzuki Antalya servisi Durmazlar'ı aradım. Şubat ayı sonunda 2016 model Swift'lerin geleceğini söylemişti. Ama fiyat ve piyasadaki modeller arasındaki farklar konusunda henüz bir bilgileri olmadığını söylediler. Tabi benim konuştuğum ordaki sekreterdi. Daha yetkili biri daha iyi bilgiler verebilir. Ama kesin olan şubat sonunda 2016 modellerin geleceği

• Haberi burada

www.hurriyet.com.tr
    Yeniden ‘Doğan’ Japon
    http://www.hurriyet.com.tr/yeniden-dogan-japon-40032663

• Slm arkadaşlar 2012 model 47 binde hatasız bir swift 1.2 at buldum son 38 bin diyor alınabilirmi fiyat Nasıl . Ayrıca araca lpğ takılmış bu benim kafamı karıştırdı bu aracın sübapları magnezyum alışımlımıdır lpğ zarar verirmi bilgisi olan varsa sevinirim

• Uzun vadede lpg her süpap türüne zarar verir,ama çok çok km yapıyorsam bende mecburen taktırıdım. aracın temizligine bağlı olarak fiyatı uygun gibi.
    Hayırlısı olsun

• kaptan0629 kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Ben de 15 gün önce 2013 modelini aldım. Piyasada araba az olduğu için herkes kafasına göre fiyat istiyor. Yaklaşık 1 yıldır takip ediyorum. Aralık başlarında malum sitede otomatik swift sadece 4 tane çıkıyordu ve onlar da yüksek fiyatlıydı. Sonradan onu görenler fiyatı iyice uçurdu. İçinize sinerse karar size kalmış. Fiyatlar maalesef çok yüksek.

• Merhaba arkadaşlar aracı kullanma fırsatı buldum çok hoşuma gitti açıkcası aracın lpğ si neredeyse sıfır alındığında takılmış en az 3 senedir böyle biniliyor. Lpğ siz olsa gözüm kapalı alacaktım inanının. Piyasa o kadar uçukki 2001 golf 2005 pololara 30-32 çekenler var deli olmamak elde degil. Onların yanında bu araç model ve km olarak daha makul geldi gibi. Ama şu 1.2 araca neden lpğ takarlar anlamadım hani sübaplar Çelik olsa olabilir bununkiler magnezyum alışımlı. Acaba bu km de sübaplar ne haldedir ayar yapılsa sübaplara maliyeti ne olur aklımda deli sorular :) araç hatasız boyasız simit lpğ takılmış atiker rengi kırmızı çok hoş kullanımı ve vites geçişlerine bayıldım diyebilirim bagaja piknik için mangal malzemeleri anca sığar :) ama problem degil şehir içi ve eşim odaklı alacağım aracı ne yapsamki alsam pişman olurmuyumki bu fiyata lpğli. Mantıklı bi yönlendirme bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaptan0629 -- 21 Ocak 2016; 6:54:01 >

Sürüşü keyiflidir, hele vites geçişleri çok yumuşak çok hoştur, tork konvetörlü en sağlam klasik otomatik şanzıman sistemi. 1.2 atmosferik motoru olmasına rağmen, 94 beygir , 118 nm tork güç elde edilmiş. Zincirli triger sistemi.Tam bir genç yada çekirdek aile aracı bence ,anne baba çocuk.

• Bence Japonlar kendileri için dizayn etmiş bu aracı, küçük kompakt hızlı asfalt arabası, öyle toprak yola araziye gelmez. Amortisörleri sert spor dur. 15000 de bir bakımı var yağı suyu değişir, servise giderseniz bir bakım için gidersiniz Allah kaza bela vermedikten sonra, kolay kolay arıza yapmaz. 110 , 120 binden sonra gerekli görülürse triger zinciri değişir, keza şanzıman yağıda öyle, ama her bakıma gittiğimde bunlar kontrol ediliyor.
    Sürücüye düşen cam suyu haznesinde su bittikçe su ilave eder ara ara :))
    Vites sisteminde D konumundan başka Lve 2 konumlarida vardır birde yanda owerdrive tuşu.
    Ayrica bu araçla çok seri kickdown yapılır tabiki sadece çok gerekli anlarda

• Pardon o, 10000 km de bir bakımı var olacaktı yanlış bilgilendirmiyeyim.Özür

Sürüşü gerçekten keyifli. Bundan önce 2014 model Clio vardı. Ondan daha çok zevk veriyor bu araba. Piyasa gerçekten sinir bozacak kadar yüksek. LPG yakıt maliyeti bakımından artık 1.2 motorda bile gerekli gibi. Maliyeti yarıya düşürüyo. Ben 1.2 Clio'ya da taktırmıştım. Önce 30-35 krş iken LPG'da maksimum 17 krş oldu. Hele bi de ayda 1000 km falan yaparsanız LPG şart oluyo. Benim kullanımıma göre de 7-8 ayda kendini amorti eder.

• Merhaba. Sabah arabanın benzin ışığı yandı da aklıma takıldı. Hiç denediniz mi ışık yandıktan sonra kaç km daha gidebilirim? Deneyen oldu mu?

• quote:

Merhaba. Sabah arabanın benzin ışığı yandı da aklıma takıldı. Hiç denediniz mi ışık yandıktan sonra kaç km daha gidebilirim? Deneyen oldu mu?

2011 model otomatik vites
    Kütahya Afyon arasında ışık yandıktan sonra ortalama 80Km hızla 48.Km de benzinliğe girdim birkaç km daha belki giderdi ama fazlasına cesaret edemedim.

• Birkeresinde bende benzin ışığı yandıktan sonra 18 km. gittim, daha nekadar giderdi bilmiyorum ama hemen benzin aldım.

• Teşekkür ederim ama ben de risk alamadım ve 2 km sonra aldım benzini. Bi gün bi şişe benzin alıp deneyeceğim sonuna kadar

• quote:

Teşekkür ederim ama ben de risk alamadım ve 2 km sonra aldım benzini. Bi gün bi şişe benzin alıp deneyeceğim sonuna kadar

Şehir içinde maks 30Km gideceğini düşünüyorum. Ancak en iyisi ışık yandıktan sonra en kısa sürede benzin almak.
    Bir arkadaşımın geçen yıl arızalanan aracında depo dibindeki pisliklerin soruna neden olduğu tespit edilmişti. Depoyu sonuna kadar kullanmayı alışkanlık haline getirmişti, ışık yandıktan sonra 20-25km kullanmadan benzin almıyordu. Artık çeyrek deponun altına inmiyor :)

• sputnikk S kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle yapmak lazım aslında

• Tekrardan merhaba.
    Bildiğiniz gibi 2013 model 1.2 otomatik Swift'im var. Yakıt tüketimi 7.7 litreden aşağı düşmedi. Benzinde bu tüketim sizce normal mi? Bir de arabaya LPG taktırmayı düşünüyorum. LPG kullanan varsa tüketimleri nasıl bilgi verebilir mi?
    Bir de asıl önemli konu şu. Daha önce Clio'ya LPG taktırmıştım ama araba LPG'de gittiği halde benzin harcıyomuş gibi benzin göstergesi düşüyordu. Swift'te de bu tarz sorunlar oluyor mu?

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.