Şimdi Ara

SUZUKI SWIFT FUN CLUB (13. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
3.552
Cevap
86
Favori
200.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ozk991

Tekrardan merhaba. Bugün yokuş kalkışı denedim. Dik sayılacak bi yokuşta frene basmadan durdum ve araba hafif hafif geri kaçtı ama sonra frene bi kere dokunup bırakınca 2-3 sn kadar geri kaçmadı. Sistemin çalışması bu şekilde.
    Yakıt tüketimi karma kullanımda 7.7 civarı çıktı bende ama ben çok sert kullanıyorum. Işıklarda spor moda alıp sert kalkış yapıyorum, Sakin kullanımda daha az olur belki

çok teşekkür ederim. cevapların için. umarım aracı alır aranıza katılırım. sen öle sert 7.7 yakıyosan ben 6 yakarım :) bu konuda çok iyiyimdir.
  • sahbaz061 S kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Aracın ses sisteminin ıphod desteği var. Fakat direct sound desteği yok. Bunun için Iphone/ıpod benzeri bir cihaz üzerinden ses almak için öncelikli olarak cihazın içerisine en az adet bir adet müzik veya ses dosyası atmanız gerekiyor. Ses sistemi cihazı usb kablo ile bağladığınızda bu müziği algılayıp telefon üzerindeki sound dosyları çalıştırmaya başlıyor.

Bahsettiğim gibi yaparsanız sorununuz %100 düzelecektir.

Saygılar.
  • taforadeon kullanıcısına yanıt
    Merhaba, cevabınız için teşekkür ederim.

Aracı ilk aldığımda İphone'um da Spotify uygulamasını kullanıyordum ve program içinde şarkı vardı fakat "no songs" ifadesi geliyordu usb ile bağladığımda. Bir iki gün önce uygulamaya bir güncelleme geldi bu güncellemeden mi kaynaklı bilemiyorum ama artık telefonu bağladığımda araca Spotify uygulamasında bulunan şarkıları sorunsuz olarak çalmaya başladı. Şuan bir sorun yok telefon araç bağlantısı arasında gayet memnunum.

Teşekkürler tekrardan ..
  • sahbaz061 S kullanıcısına yanıt
    Bunu da ben bilmiyordum. Bende kurup deneyeceğim teşekkürler.
  • evet arkadalar bugün itibari ile bende aranıza 2013 gl at ile katıldım . konya bursa 92 km hız sabitleme ile ortalama 4.5 yaktı :) yani ilk tanışmamız iyi oldu.
  • selim82 S kullanıcısına yanıt
    Hayırlı uğurlu olsun. Kazasız belasız güle güle kullanın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: selim82

evet arkadalar bugün itibari ile bende aranıza 2013 gl at ile katıldım . konya bursa 92 km hız sabitleme ile ortalama 4.5 yaktı :) yani ilk tanışmamız iyi oldu.

Hocam hayırlı olsun. Kazasız günlerde kullanın. Bizde bir tane 2012 GL MT var. Bir sorun olmazsa kaça oldu? 2. araç olarak AT araç araştırıyoruz, Bakalım hayırlyısı.
  • quote:

micra dan sonra bakalım nasıl olacak. bursa da heryer dik yokuş:) o yüzden önemli. micra cvt şanzıman vardı. kalkış desteği yoktu ama çok dik olsa bile az kaçırıyodu.
    swift tasarım olarak çok hoşuma gidiyor. olursa pazartesi alacağım. hayırlısı olsun inşallah.
    tüketimi 6-7 civarı sanırım.

ben de Bursa'dayım. alırsan tanışırız

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhabalar,

Bende 2014 Mazda 3 sahibiyim. Eşim için araç bakıyorum. 2.el Jazz yada polo düşünüyordum ama malum 2.ellerde sağolsun sıfır fiyatlarında geziyor. Bende bir arkadaşın tavsiyesiyle Suzuki Swiftlere bakmaya başladım. Bugün yarın sanırım sıfır fiyatları da belli olacakmış. 2.el diğer markalara yüksek meblalar ödemek yerine sıfır swift almayı düşünüyorum. Sizin tavsiyelerinizi bekliyorum olumlu yada olumsuz. 45 bi TL bütçem var. Önceliğim tam otomatik vites olması ve güvenlik donanımlarının olması.Şimdiden teşekkürler..
  • Forlanpunisher kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Ben de Swift almadan önce Polo düşünüyodum ama fiyatlar yüzünden vazgeçmiştim. 2013 model Swift aldım ve hiç pişman değilim. Güvenlik olarak Polo'dan daha güvenli ve kullanımı çok keyifli. Ben tavsiye ederim. Tabi siz yine de aklınızdaki tüm arabalarla bi deneme sürüşü yapın.

• quote:

evet arkadalar bugün itibari ile bende aranıza 2013 gl at ile katıldım . konya bursa 92 km hız sabitleme ile ortalama 4.5 yaktı :) yani ilk tanışmamız iyi oldu.

hayırlı olsun ben de Bursa'dayım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba arkadaşlar bugün bursa suzuki bayi ne gittim yeni araçlar gelmişti. makyajlı kasa ile (2013 ) araç aynı . fiyat olarak 53000 diyorlardı.
    umarım doğan gurubu suzuki ye hakettiği şekilde temsil eder.
  • Swift ve Vitara'nın fiyatları açıklanmış arkadaşlar.
    Manuel Swift:49900 TL
    Otomatik Swift: 52900 TL
    Şimdilik gündüz ledinden başka bi fark göremedim ben. 2013'lerden farkını bilen var mı?
    Bu mesaja eklenen görseller:

SUZUKI SWIFT FUN CLUB

• herkese merhabalar,

geçen hafta 2007 model 87500 km ' de 1.3 manuel 4x4 swift aldım. izlenimlerimi ve görüşlerimi kararsız kalan veya suzuki swift nedir nasıldır diye araştıran kişiler için anlatmak isterim,

öncelikle araç dışardan göründüğü gibi hiç de küçük bir araç değil , ben 1.90 90 kilo adamım koltuğu kendime göre ayarladığımda bile arkamda oturan insanlar gayet rahat seyahat edebiliyorlar, iç mekan ferahlığı konusunda aklınızda takılan birşey olmasın gayet ferah ve yeterli derecede geniştir swift ama bagaj için aynı şeyi söyleyemeyeceğim , biraz küçük.. iki kişilik bir aile iseniz sizin için yeterli olacaktır. arka koltuklar komple öne yatabiliyor , büyük veya çok yükünüz olacaksa bu şekilde araca sığdırabilirsiniz ..

aracın görüş açısı önden oldukça geniş , kör noktası yok denilebilir ( bana göre ) , aynaları arkayı net olarak gösteriyor , yeterli genişlikte ve şık , park ederken özellikle aracınızın arkasını net olarak görüp hesaplayabilirsiniz , küçük ebatta olması şehir içi kullanımlarda park konusunda inanılmaz avantaj sağlıyor .. 2 3 hamlede çok rahat istediğiniz yere girebilirsiniz sıkıntı yaşamadan,

aracın performansına değinmek gerekirse, 3. ve 4. viteste devrinde kullanırsanız 4 5 bin devirde istediğiniz ataklara cevap verebilecek bir araçtır swift. kısa süreli mesafelerde hızlanma konusunda ben tatmin oluyorum, ama uzun mesafeli gidişlerde yüksek devir kullanmazsanız eğer 5. viteste yokuşa girdiğinizde boğuluyor. hız sevmeyen biriyseniz , 110 120 km bana yeter diyorsanız hiç çekinmeden swifti tercih edebilirsiniz. bu km'lere çok rahat ve seri şekilde ulaşabilirsiniz.. 1.3 motor araç benim gözümde zaten hız tutkunları insanların tercih edeceği bir motor tipi değil, aile aracı olarak düşünüyorsanız yeterli olacaktır.

debriyaj biraz yukarıda kavrıyor, fakat bu aşağı indirilebiliyormuş diye okudum , ama alışılamayacak gibi birşey değil ..

ben çok hız seven biri değilim , ama test amaçlı 150 160 zorladım, araç kesinlikle güven veriyor , tokluk hissi sağlıyor kullanırken. yine de hız felakkettir , sevmemek en iyisi, can taşıyoruz , sevdiklerimiz yanımızda oluyor .. dikkatli kullanmak, sürmek çok önemli diye düşünüyorum.

aracın iç konsol malzemeleri , şıklığı, sadeliği gerçekten çok güzel .. orjinal ses tesisatı yeterli , kliması gayet iyi , 4 camın otomatik olması güzel sanırım standart özelliği bu, direksiyonun deri malzemesi kaliteli, dış görünüşü zaten çok şık bunda herkes hem fikirdir...

kısaca özetlemek gerekirse , suzuki swift güzel bir araç. ikinci el piyasası falan düşük diyeceklerdir almak isterken etrafınızdaki insanlar ben de yaşadım ordan biliyorum. al satçı değilsiniz , kullanmak için alıyorsunuz.. sizin gibi bu amaçlarla araç arayan insan olacaktır .. temel iktisat " arz talep" , üç aşağı beş yukarı elbet satacaksınızdır elde kalacak hali yok.. içinize sinerse eğer araç alın derim. gerçekten keyifli bir araç swift. yedek parçası sanırım biraz pahalı ama öyle de çok sıkıntı çıkartan bir araç değilmiş kullanıcı tecrübelerinden edindiğim bilgilere göre , sonuçta mekanik alet elbet sıkıntıları olacaktır. 2. el araç almayı düşünüyorsanız zaten bu gibi şeylere çok takılmamak lazım. yeterki çok ciddi bir sıkıntısı olmasın.

şimdilik aklıma gelenler bunlar diyebilirim.

teşekkürler, saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e.yalizay -- 9 Mart 2016; 14:54:00 >

• Güle güle kullanın. Hayırlı olsun

• teşekkür ederim
  • Swift'de kötü yakıt arızası ışığı devamlı yanıyor ben de. Kaç kere farklı servislerde düzelttirdim olmadı. Farklı farklı yakıtla denedim olmuyor. Sensörün değişmesi gerekecek sanırım. Var mı bu hatadan muzdarip olan? 2007 4x4 SWIFT.
  • Arkadaşlar merhaba, 3 aylık 2008 Swift 1.5 AT kullanıcısıyım. Genel anlamda aracımdan memnunum. Sadece direksiyondaki hafif boşluk ve tekerleklerden gelen tıkırdama ve boşluk sesleri her geçen gün rahatsızlık veriyordu. Bu konudaki tecrübelerimi paylaşmak istiyorum. özellikle stabilize yollarda karşılaştığım bu şikayetim için bugüne kadar kim hangisini tavsiye ettiyse ustası, rotçusı, direksiyoncusu ve tornacısı hepsini dolaştım. Kimi komple direksiyon sökülecek, mafsalı, kutusu iki gün araba yatacak, bakacaz dedi. suzuki yetkili servisi direksiyon O lastiğini değiştirmemiz lazım, onu sökünce direksiyon kutusuna da bakarız bir sorun varsa fiyat değişir dedi. başka bir suzuki yetkili servisi direksiyondaki boşluk için direksiyon değişecek, amortisörlerin için boşalmış kavramıyor onlar da değişecek dedi. rotçuya götürdüm ön takımlara baktı sallanan titreyen bişey bulamadı, nereyi çekiştirse sağlam. sonra lastiklerle oynadı amortisörler tutmuyor değişmesi lazım dedi. direksiyonun yanında bi de amortisörler çıktı. en son bosch servisinden ranvdevu almıştım oradaki usta lifte aldı, epey bi kurcaladıktan sonra, tekerlekler hariç toplam 4 tane vida söktü gresledi tekrar taktı sorun düzeldi. ardından da amortisörlerin başlarıdaki somunlar, olması gerekenden fazla gevşekmiş onların ayarlarını yaptı olay bitti.

tabi yaklaşık 20 günlük bu süreçte yaptığım araştırmalar ve okuduklarımla az daha elektrikli bir tork vidalama seti alıp kendim dalacaktım işe bu süreçte tecrübelerini benimle paylaşan arkadaşlara başta @Helden wie wir olmak üzere, @Hako_55 ve @yLgn 'e teşekkür ederim.

bahsettiğim vidalar bunlar. Alt-üst iki tane. her balata değişiminde mutlaka bunları kontrol edin. içindeki yağlar bitmişse takırdama yapıyor. söktürüp, görülen küçük körüklerin içini kauçuklu gres yağı ile bolca doldurup tekrar taktırın.

http://cache.donanimhaber.com/ImageThumbnail2.aspx?path=https://store.donanimhaber.com/68/b1/60/68b1603917dba1ea85f60fc680247581.jpg&size=6&border=1&bound=3

zaten aracın servis bakım klavuzunda da yağlanması gerektiği yazıyor, resimde 4 numaralı parçalar.

http://cache.donanimhaber.com/ImageThumbnail2.aspx?path=https://store.donanimhaber.com/b9/5e/74/b95e743cdd669192d33fde247460d6e6.jpg&size=6&border=1&bound=3

Kendi aracım için daha o konuya gelmedim ama direksiyondaki tıkırtı olayıyla ilgilenenler için; RS413-415-416 kodlu (2005-2010) Swiftlerde tıkırtı burcu var ama yedek parça olarak satılmıyor. Ancak tornacıda yaptırılabiliyor (mesela Toyota araçlarda bu burçlar yedek parça olarak ayrıca satılabiliyor.) Bu konunun daha iyi anlaşılabilmesi adına, bu sesin nasıl olduğunu bu videoda görebilirsiniz.

Bu modeldeki (RS-413-415-416) araçlar için bu burcun değişimi hakkında aşağıdaki linklerden fikir edinebilirsiniz. Rusçadan-İngilizceye translate işlemi yapmanızı öneririm

https://www.drive2.ru/l/6363738/
    www.drive2.ru
    рейка, сделано. плюс резинки на стаб. — Suzuki Swift, 1.3 л., 2006 года на DRIVE2
    https://www.drive2.ru/l/6073670

https://www.drive2.ru/l/5965786/

Diresiyondaki boşluğa gelince; -yine aynı model araçlar için- bu araçların direksiyonları hidrolik değil. elektronik kontrollü (EPS) direksiyondur. yani boşluk varsa usulünce sıkılarak düzeltilebiliyor. Bkz.
    chrislcfulyoutube
    steering gear rack adjustment
    https://www.youtube.com/watch?v=zzQrAKH1lVw

Genel anlamda, hem RS serisi, hem de daha yeni/eski swift araçlarınızın tüm parçalarını ve kodlarını aşağıdaki sitelerde bulabilirsiniz.

www.megazip.net
    Suzuki KEI/SWIFT Car & Auto OEM Parts | 1865
    http://www.megazip.net/zapchasti-dlya-avtomobilej/suzuki/kei-swift-1865

Bu mesaja eklenen görseller:

SUZUKI SWIFT FUN CLUB SUZUKI SWIFT FUN CLUB

• sulbas S kullanıcısına yanıt
    Valla çok iyi bi konuya değinmişsin
    Bende de 2013 model Swift var. Direksiyondan tıkırtı geldiği için servise gittim ve direksiyon motoru değişecek 4000 tl dediler. Yaptırmadım. 2013 modellerde de tıkırtı burcu var mıdır?

• ilk yapmanız gereken sesin nereden geldiğini tespit etmek. gerçekten direksiyondan mı geliyor, yoksa ön takımlardan mı geliyor onu belirlemek lazım. güvendiğiniz birkaç rotçuya gidip farklı gözlerle aracın ön takımlarına baktırın. arıza tespiti genelde 10tl'dir. her usta, ustalığını göstereceği bir noktaya dikkat çekip kafanızı karıştırabilir, gözünüzde büyütmeyin. siz de ustayla beraber aracın altına girin gerekirse. usta aşağıda kontrol ederken siz de arabanın içine binin, camları kapatıp, o sesi içerde duymaya çalışın. bakacakları yerler rot başları, rot kolları, z-rotlar, amortisörler, viraj demiri takozları, yukarıda anlattığım balata pimleri. hepsi tamamsa ve eğer gerçekten de direksiyonda bir problem varsa sökme takma TRnin heryerinde fix 150TL. arıza mekanikse gerisi tornacı marifeti. tornacı diyorum, çünkü bu burçlar çok zayıf oluyor. orjinal plastik olan burcu taktığınızda uzun vadede, aynı kullanımda tekrar sorun çıkartır. mecburen daha sağlam bir malzemeden (teflon veya delrin vb.) yapılması gerekiyor ki adam gibi tutsun.

örneğin benim yukarı bahsettiğim burcun orjinali aslında bu
    aliexpress.com
    US $35.86 |Suzuki day language SX4 \ Shangyue \ sharp ride \ Swift are factory steering rack bushings steering gear pouches|pouch bag - AliExpress
    http://www.aliexpress.com/item/Suzuki-day-language-SX4-Shangyue-sharp-ride-Swift-are-factory-steering-rack-bushings-steering-gear-pouches/32603397884.html?spm=2114.13010208.99999999.335.oJhkws
    baktığınızda parçanın ne kadar zayıf olduğu gözle bile görülüyor. adamlar da haklı, bizim şartlarımızı yollarımızı bilmiyorlar ki

sizin aracınız daha yeni ve o modellerin aksamlarını pek bilemiyorum.
    en.wikipedia.org
    Suzuki Swift - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Suzuki_Swift
    'e göre aracınızın kodları ZC72S, ZC82S, ZC32S (bunu en iyi kullanım klavuzundan teyit edebilirsiniz.) gerisi sizin araştırma becerinize kalmış. detaylı doküman bulursam burada paylaşırım mutlaka.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sulbas -- 14 Mart 2016; 16:00:57 >

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.