Şimdi Ara

Suzuki Swift - Smart ForFour - Nissan Micra

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
2.761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Başlıkta da belirttiğim üzere 3 marka arasında kararsız kaldım
    Maksimum 35.000 TL bir bütçem var ve Evliyim. Şimdilik İki kişiyiz.
    Manuel ya da Otomatik vites farketmez
    Kullanım olarak günlük 10 KM işe gidip gelme amacıyla kullanacağım. Kullanan varsa tecrübelerini paylaşırsa çok sevinirim ya da detaylı araştırması olan arkadaşlar paylaşırsa çok makbule geçer.

Şimdiden teşekkürler
    İyi forumlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• eski kasa forfour mitsubishi colt ile aynı araba. motor, şanzıman, şase, altyapı birebir aynı.

colt oldukça az yakan bir araç. yarı otomatik vitesi alman getrag üretimidir. forfour'la aynı araç oldukları için bu söylediklerim forfour için de geçerli. forfour'ların benzinli olanları mitsubishi motorludur ve çok sağlamdırlar. sorunsuzdurlar. dizel olanları ise mercedes motorludur. euroncap'ten 4 yıldız almıştı zamanında (2004) forfour'da yanılmıyorsam 6 airbag ve abs, asr, esp gibi seçenekler de mevcut.
  • eski kasa forfour mitsubishi colt ile aynı araba. motor, şanzıman, şase, altyapı birebir aynı.

colt oldukça az yakan bir araç. yarı otomatik vitesi alman getrag üretimidir. forfour'la aynı araç oldukları için bu söylediklerim forfour için de geçerli. forfour'ların benzinli olanları mitsubishi motorludur ve çok sağlamdırlar. sorunsuzdurlar. dizel olanları ise mercedes motorludur. euroncap'ten 4 yıldız almıştı zamanında (2004) forfour'da yanılmıyorsam 6 airbag ve abs, asr, esp gibi seçenekler de mevcut.
  • Suzuki Swift mantıklı bir seçim olabilir.
  • Jeremy Klakson kullanıcısına yanıt
    Çok güzel bilgiler, benzinli seçeneği tercihlerim arasında.
    Yakıt olarak da üzmez sanırım. Sanırım iç hacim ölçülerini de karşılaştırmak lazım

• Q6600 Q kullanıcısına yanıt
    Smart forFour ile en çok arasında kaldığım suzuki swift. Satış rakamları smart forFour’dan daha fazla gibi tabi bu değerler örnmli mi bilemiyorum. Ama en az 2 yıl binmeyi planlıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: yusufuysal

Çok güzel bilgiler, benzinli seçeneği tercihlerim arasında.
    Yakıt olarak da üzmez sanırım. Sanırım iç hacim ölçülerini de karşılaştırmak lazım
    colt'un içi oldukça genişti ama forfour'a hiç binmedim. 3 sene 40 bin km kullandım colt'u. yakıt tüketimi çok makuldür. şehir dışı 4.5 - 5.5 litre ortalamalarda gezebilirsiniz. şehir içi ise en yoğun trafikte gördüğüm değer 8.2 idi. 4 sene boyunca 8.2'nin üzerinde bir yakıt tüketimi görmedim.
  • ForFour ‘ u aslında Colt’a göre biraz daha şirin bir araç olarak buluyorum aslına bakarsanız ama tabi zevk meselesi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kia Sportage vs Hyundai Tucson
    4 yıl önce açıldı
    Suzuki vitara
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Swift al micradan uzak dur

• defiant82 kullanıcısına yanıt
    Neden peki ?

• Bence Smart ForFour'u eleyin. Bütçeniz kısıtlı belli ki, sürprizlere çok açık ve gerçekten kalitesiz bir otomobil.

Swift ilk çıktığı zaman hatırlıyorum oldukça donanımlıydı rakiplerine göre, ve fiyat/performans oranı yüksekti.

Micra'nın bagajı az da olsa daha büyüktür Swift'ten. Motoru daha cansız, daha güçsüzdür.

Şimdilik iki kişiyiz dediğinize göre, arka koltukların nasıl katlandığına da dikkat edin. Ezbere bilmiyorum ama tek parça olarak katlanan arka koltuklar eğer araca üç kişi binecekseniz bile ciddi problem olur.

Benim sıralamam 1. Swift 2. Micra olur. Smart'ı elerdim ben sizin yerinizde olsam.
  • bence 28 30 civarı çok temiz bir chery kimo al otomatik ayda manuel 30-60 bin km aralıgında bulursun.
  • rollbar R kullanıcısına yanıt
    Anladığım kadarıyla swift en iyi seçenek gibi görünüyor. Detaylı yorumunuz için teşekkür ederim.

• dkerem2 D kullanıcısına yanıt
    O markayı düşünmüyorum sağolun yorumunuz için

• Hyundai i20'yi de düşünebilirsiniz bu arada. Eski kasası olmasına rağmen çok satmış yaygın bir modeldir; bütçenize de uygun gibi.
  • Switf 1. 3 mt 4x4 araçlar hakkında bilgisi fikri olan var mı? Bir kaç yıllığına idareden alınıp tüp ile gezilir mi mesela?

4x4 olanlar çok işlevsel gibi geliyor, karda en azından kış lastiği ile yolda bırakmaz gibi geliyor.

Hatta düzgün bir ses sistemi ile çok tatlı uzun süre kullanılabilir gibi.

Bir de bu swiftlerde hız sabitleyici var mı? Güzel, piyasası düşük araçlar. Bagajı mk7 fiestadan ne kadar küçüktür mesela?

• 4 yıldır Micra 2012 Punch kullanıyoruz. Otomatik benzinli, 1.2 atmosferik motor.
    Genel olarak memnunuz ancak çocuğumuz olduğundan beri bebeğin arabasını beşiğini sığdıramıyoruz.
    Geçen yaz Adana'dan çıkıp, Anamur, Fethiye, Ayvalık, Çanakkale, Ankara ve Kahramanmaraş birkaç gün konaklamalı gezdik. 3800 km yol yapmışız, tüketim ortalaması 6.2 idi.
    Ama neredeyse hiç zorlanmadım aracı, klima açıkken zaten zora gelmiyor kerata.
    Şu an köyde oturuyoruz, 60 km + ciddi yokuş. Bu durumda yakıt tüketimi 7.4-7.8 arasında.

Sormak istediğin bir şey olursa buradayım.

Ayrıca, bir ara Mitsubishi Colt bakmıştık bir arkadaşa, bizim araçtan daha güzel gelmişti, ayrıntıları hatırlamıyorum 2 yıldan fazla oldu çünkü.

• Colt, Smart ile ortak araba olsa da kanımca ikisinden de iyidir.
  • dış kapının iç mandalı kullanıcısına yanıt
    4X4 özelliği çok kullanışlı değil youtube de gördüğüm kadarıyla ancak kullanım yakıt parça vs gibi konuları ben de merak ediyorum

• erdoganb E kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler 🤝

• quote:

Orijinalden alıntı: erdoganb

4 yıldır Micra 2012 Punch kullanıyoruz. Otomatik benzinli, 1.2 atmosferik motor.
    Genel olarak memnunuz ancak çocuğumuz olduğundan beri bebeğin arabasını beşiğini sığdıramıyoruz.
    Geçen yaz Adana'dan çıkıp, Anamur, Fethiye, Ayvalık, Çanakkale, Ankara ve Kahramanmaraş birkaç gün konaklamalı gezdik. 3800 km yol yapmışız, tüketim ortalaması 6.2 idi.
    Ama neredeyse hiç zorlanmadım aracı, klima açıkken zaten zora gelmiyor kerata.
    Şu an köyde oturuyoruz, 60 km + ciddi yokuş. Bu durumda yakıt tüketimi 7.4-7.8 arasında.

Sormak istediğin bir şey olursa buradayım.

Ayrıca, bir ara Mitsubishi Colt bakmıştık bir arkadaşa, bizim araçtan daha güzel gelmişti, ayrıntıları hatırlamıyorum 2 yıldan fazla oldu çünkü.
    Nissanar için gerek servisi gerekse de şanzıman için iyi degil diyorlar.

Siz Micra ile memnun musunuz? Beğenmediğiniz hoşlanmadığınız kısımlar nelerdir ?

Arkaya 3 kişi sığıyor mu?

Bagajı çok mu küçük?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.