Şimdi Ara

svcchost.exe hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
1.301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu nedir ne işe yarar bilgisi olan arkadaşlar paylaşalım

• windowsun bir şeyi bendede var herkesde vardır ama tam olark ne işeyarıyor bende bilmiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: sLaye®

windowsun bir şeyi bendede var herkesde vardır ama tam olark ne işeyarıyor bende bilmiyorum
    svchost.exe değil svcchost.exe yazım yanlışlığı yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozelinternet

svchost.exe değil svcchost.exe yazım yanlışlığı yok

Alıntıları Göster
    Kötü bişey değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: @volki@

Kötü bişey değil

Alıntıları Göster
    ya beyler aynı sorun bendede var ya nete giriyorum cupu tavan yapıyo ona dokundugum an pc 1 dk icinde kendini resetliyor

silsem makine gocermi??
  • quote:

Orijinalden alıntı: McCarty

ya beyler aynı sorun bendede var ya nete giriyorum cupu tavan yapıyo ona dokundugum an pc 1 dk icinde kendini resetliyor

silsem makine gocermi??

Alıntıları Göster
    svchost.exe yi duymuştum ama bunu ilk kez duyuyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sum 41

svchost.exe yi duymuştum ama bunu ilk kez duyuyorum

Alıntıları Göster
    çok kötü bi spy bende de vardı kesin çözümü format başka çaresi yok bağlantıyı emiyo
  • quote:

Orijinalden alıntı: hammer8

çok kötü bi spy bende de vardı kesin çözümü format başka çaresi yok bağlantıyı emiyo

Alıntıları Göster
    Ya bi baksanızsa ctrl-alt:del yapıp işlemlere bende suanda svchost.exe %80lerde
  • quote:

Alıntıları Göster
    spylar adlarını sistem dosyalarına benzeterek sisteme girebiliyor.Mesela SCVHOST.EXE çok popüler bir spydır(nasıl oluyorsa o ).yani sonuç olarak windowsta böyle birşey yok büyük ihtimalle spydır.
  • quote:

Ya bi baksanızsa ctrl-alt:del yapıp işlemlere bende suanda svchost.exe %80lerde

Alıntıları Göster
    Bende o kadar yüksek bir değer göstermiyo
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sum 41

Bende o kadar yüksek bir değer göstermiyo

Alıntıları Göster
    peki işlemi sonlandır dedigim anda isterseniz deneyebilirsiniz! (windows görev yoneticissinden)
    sonra 1 dk sayıyor ve pc tekrar baslıyor?

bu nasıl spy ?
    sonlandırınca resetliyor?
  • quote:

peki işlemi sonlandır dedigim anda isterseniz deneyebilirsiniz! (windows görev yoneticissinden)

bu nasıl spy ?

Alıntıları Göster
    arkadaşlar svchost.exe windows xp ile açığa çıkan gerçekte her microsoft ürününde bulunan yasal virüsdür. Normalde hiçbir sakıncası yoktur. ( Yasal ürün aldıysanız ve kaydını yaptırdıysanız, sp de yüklediyseniz ) Bu dosya sürekli microsofta bilgi gönderen casus yazılımdır. Internet kullananlarda hemen ms ile bağlantı kurup sizin ne tür kullanıcı olduğunuzu belirler ve bilgi verir. Bunu asla engeleyemezsiniz. Ancak siteme pc-cillin türü gerçek koruyucu kurarsanız durdurabilirsiniz. Eğer koruyucunuz yok ise hemen ms in küçük ve yasal virüsleri sizi sarıp sarmalar ve pcpc nizi hack eder, kısa zaman sonra hata mesajı verip pcpc yi resetler. Kanuni ( tabi dünya standartlarına göre ) hiçbir sakıncası yoktur. Pcpc nize de normal olarak veri zararı vermez.

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: hammer8

sallama yaa...
    windowsun kendinisinde olan bişi. hiçbi zararı yoktur...
    üstelik control alt delete ile çıkan şeylerin karşısında SYSTEM yazıyosa bilki sistem tarafından açılmıştır.
    onları kapatırsan görürsün n'olcağını

• quote:

bu nasıl spy ?

Alıntıları Göster
    arkadasim eger bir dakika bekleyip makineyi resetliyorsa kesinlikle yazim yanlisin var o SVCHOST.EXE'dir.
    aciklamasina gelince bilindigi gibi windows 2000 ve windows XP bircok servisin calismasi ile kullanilmaktadir. nedir bunlar Network service, image service, RPC service vs.. bunlarin tam listesi registry'de HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\SvcHost anahtarinda yer almaktadir yada command penceresinde tasklist /svc yazarsaniz da gorebilirsiniz. SVCHOST Service host demektir. makinede birden cok svchost.exe calismasinin nedeni de her servisin bir tane service hostuna ihtiyac duymasidir. o yuzden her acilistan sonra kisinin istegine gore servislerde kullanabildigi icin sayisi sabit degildir. daha ayrintili bilgi icin ingilizce kaynak

http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;314056

• quote:

Orijinalden alıntı: romansmac

arkadasim eger bir dakika bekleyip makineyi resetliyorsa kesinlikle yazim yanlisin var o SVCHOST.EXE'dir.
    aciklamasina gelince bilindigi gibi windows 2000 ve windows XP bircok servisin calismasi ile kullanilmaktadir. nedir bunlar Network service, image service, RPC service vs.. bunlarin tam listesi registry'de HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\SvcHost anahtarinda yer almaktadir yada command penceresinde tasklist /svc yazarsaniz da gorebilirsiniz. SVCHOST Service host demektir. makinede birden cok svchost.exe calismasinin nedeni de her servisin bir tane service hostuna ihtiyac duymasidir. o yuzden her acilistan sonra kisinin istegine gore servislerde kullanabildigi icin sayisi sabit degildir. daha ayrintili bilgi icin ingilizce kaynak

http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;314056

Alıntıları Göster
    Arkadaşım herkes kafasına göre bir şey yazmış.

Svchost.exe Windows 2000/XP işletim sistemlerinde verilecek servisleri kayıtlar dosyasında inceleyen ve gerekli DLL (Dynamic Link Library) dosyalarını çalıştıran programın adıdır. Birçok svchost.exe görev çubuğunda görülebilir. Svchost.exe, sistemin normal şartlarda sıklıkla kullandığı bir programdır. PID numaraları ve çalıştırdıkları servisler şunlardır:

Svchost.exe 404 RpcSs
    Svchost.exe 556 EventSystem, Netman, NtmsSvc, RasMan, SENS, TapiSrv

Ayrıca bi kaç arkadaşın dediği gibi ismini sistem dosyalarına benzetmeye çalışan bir sürüspy vardır.Onun için ismine dikkat et svchost.exe değilde svcchost.exe ise veya başka bi şeyse bilki spy bulaşmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acayip -- 3 Mart 2005, 18:26:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: acayip

Svchost.exe Windows 2000/XP işletim sistemlerinde verilecek servisleri kayıtlar dosyasında inceleyen ve gerekli DLL (Dynamic Link Library) dosyalarını çalıştıran programın adıdır. Birçok svchost.exe görev çubuğunda görülebilir. Svchost.exe, sistemin normal şartlarda sıklıkla kullandığı bir programdır. PID numaraları ve çalıştırdıkları servisler şunlardır:

Svchost.exe 404 RpcSs

Ayrıca bi kaç arkadaşın dediği gibi ismini sistem dosyalarına benzetmeye çalışan bir sürüspy vardır.Onun için ismine dikkat et svchost.exe değilde svcchost.exe ise veya başka bi şeyse bilki spy bulaşmış.

Alıntıları Göster
    ya hocam öle bi spy var ama valla adult sitelerin attığı dial-uplarda var aynı isimli bi geyiq....
    ama içimizi rahatlattınız bakın resme arkada çalışan programlar arasında var

• quote:

Orijinalden alıntı: 06reis

ya hocam öle bi spy var ama valla adult sitelerin attığı dial-uplarda var aynı isimli bi geyiq....

Alıntıları Göster
    ki şölede bir geyiq var
    hiçbir taramda böyle bir sivrilti çıkmıyo spy olsa çıkar heralde ad-ware de falan...

• quote:

Orijinalden alıntı: 06reis

Alıntıları Göster
    ben bir kez silmiştim dialer bulaştı diye. Sonra makine bir daha internete bağlanmadı. Tabi format atasıya kadar :)

• quote:

Svchost.exe 404 RpcSs

Alıntıları Göster
    Svchost.exe nedir?

Windows 2000/XP işletim sistemlerinde verilecek servisleri kayıtlar dosyasında inceleyen ve gerekli DLL (Dynamic Link Library) dosyalarını çalıştıran programın adıdır. Birçok svchost.exe görev çubuğunda ve McAfee Firewall 8.0 uyarılarında görülebilir. Svchost.exe, sistemin normal şartlarda sıklıkla kullandığı bir programdır. PID numaraları ve çalıştırdıkları servisler şunlardır:

Svchost.exe 404 RpcSs

Alinti :http://www.bidb.odtu.edu.tr/index.php?go=usg&sub=firewall

• quote:

Svchost.exe 404 RpcSs

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: acayip

Svchost.exe 404 RpcSs

quote:

Orjinalden alıntı: federaL

Svchost.exe nedir?

Windows 2000/XP işletim sistemlerinde verilecek servisleri kayıtlar dosyasında inceleyen ve gerekli DLL (Dynamic Link Library) dosyalarını çalıştıran programın adıdır. Birçok svchost.exe görev çubuğunda ve McAfee Firewall 8.0 uyarılarında görülebilir. Svchost.exe, sistemin normal şartlarda sıklıkla kullandığı bir programdır. PID numaraları ve çalıştırdıkları servisler şunlardır:

Svchost.exe 404 RpcSs

Alinti :http://www.bidb.odtu.edu.tr/index.php?go=usg&sub=firewall

Arkadaşım nedir yani aynısını yazmanın manası, Bizde kafamızdan yazmadık herhalde.Zamanında bi yerden not etmişiz PC ye.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.