Şimdi Ara

svchost virüsü yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bi mailden bulaştı virüs her yerde araştırdım ancak çözemedim bi türlü. avg virüs programı var dakika başı farklı isimlerde bir .dll uzantılı dosyaya uyarı veriyor. system32 ye girip silmeye kalktığımda TrustedInstaller size izin vermelidir diyor. bi türlü silemiyorum bu virüsü çözümünü bilen varmı.

• birde bilgisayarımın içindekileri hdd ye atsam onada bulaşırmı virüs
  • svchost.exe windows un güncelleme yazılımıdır..
    sistem gücenl değil ve otomaatik güncelleme açık ise işlemci gücünü fazla tüketir.
    "otomatik güncellemeleri kapat"
    avg her seferinda farklı şeylere uyarı veriyorsa sistemde virüs var doğrudur.. yayılmış buda doğrudur.. ama bu virüs svchost mudur orası belli olmaz..
  • güncellemelerim kapalı ancak hala var. bilgisayar içinde yedeklemem gereken dosyalarımda var bunları hddye atsam onada bulaşırmı bu virüs acaba. silmek için ne yapmam gerekiyor
  • Ayni şey bendede vardı Otomatık güncellemeleri kapattım bilgisayar nisbeten rahatladı ama hala görev yöneticisinin 3 te birini svchost.exe oluşturmakta.
  • kaspersky'ın linux tabanlı rescue diski var iso dosyasını cd'ye yazarak cd'den başlatıyorsunuz windows'u çalıştırmadan tüm dsklerininzi taratabiliyorsunuz
  • svchost.exe xXxCooLxXx un dedigi gibi güncellemeyle alakalı ama görev yöneticisinde svchost.exe genelde network veya systemde calısır eger kullanıcı adında calışıyor ise virus olma ihtimali yüksek eger var ise dosya konumunda ac deyip o klasörü taratabilirsin veya farklı bi antivirüs programı kurup tarama yaparsan daha saglıklı olacaktır.

Dosya taşıma konusunda veya bilgilerini baska hdd ye aktarma konusunda forumda kimse bişey diyemez bulasmısta olabilir olmayadabilir kimse kahin degil:) en saglıklısı farklı bi antivirusle taratıp bilgilerini öyle kurtarmak. Daha sonra virus var ise dosyalarını kurtarıp format atmak sart .
  • ben her zaman söylerim en iyi antivirüs ubuntu diye mesela bu gün flash belleği bi arkadas verdim geri aldim ama şüphelendim bilgisayarindan ubuntuyu actim gercekten yığınla virüs var hatta booth dosyasını silen virüs sildim hemen ;)
  • ve sunu da söyleyim bazı yorumlar kafani karıştırır mesela bi kac ay önce norton orj sürüm kullanıyordum ha bire expoler.exe dosyasına virüs diyordu ve siliyordu bilgisayar nas sistem geri alip açıyordum bilgisayari yine norton çağırıyor virüs diye simdi söyle birsey ver virüs yazan hackerler o kadar uyanık ki virüs kendimi explorere monte ediyor ve sistem mecbur açılacak ve virüs çalışacak ama bu direc virüs dosyasi degil bu dosyanın icine asil virüslu programı çalıştıran kodlar barınıyor bu sadece ama virüsü windows ile birlikte çalıştırmak icin uyanık yani adamlar sende de böyle bir Durum söz konusu olabilir biraz devrik cümle olmus ama mobil olduğundan dolayı iyi geceler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yhackup -- 30 Mart 2012; 0:45:18 >
  • çok teşekkürler arkadaşlar bakayım biraz daha uğraşayım çözersem sizede yazarım
  • quote:

Orijinalden alıntı: bam bam bam

güncellemelerim kapalı ancak hala var. bilgisayar içinde yedeklemem gereken dosyalarımda var bunları hddye atsam onada bulaşırmı bu virüs acaba. silmek için ne yapmam gerekiyor

şu nada adını bilmediğimiz virüs hakkında konuşuyoruz :)
    hatta virüs varmı ondan bile emin değiliz :/
    bir isim verebilsen rahatlıyıcaz valla...
  • sürekli değiştiği için isim bende bilmiyorum ancak şu olabilir. heur trojan.win32.generic
    nesne yeride system32/drivers/dfsc.sys olarak gözüküyo ve dosyanın simgesinde kilit var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bam bam bam -- 30 Mart 2012; 17:31:45 >
  • o dosyanın ismini değiştir / yerini değiştir öyle dene..
    erişim engellendi derse önce güvenli modda sonra unlocker ile dene..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.