Şimdi Ara

svg1501 modem wireless sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar hemen konuya geçiyorum ben bir yıl gibi bir süredir uydunet kullanıcısıyım önceleri şu sb5101i dik durarak tüm kullanışlılığı yok edilmiş kablolu modemlerden kullanıyodum sonra eve bi kaç bilgisayar daha girince svg1501 wireless modeme geçtim. Bir süredir gün içinde rastgele olarak wireless gidiyo desktopta internete normalde olduğu gibi bağlanıyorum ama ne laptoplar ne minibooklar nede telefonların hiçbiri modemi görmüyo ve bu rastgele saatlerde oluyo sonra kendiliğinden düzeliyo bi süre öncesine kadar hiçbir problem yoktu neyden kaynaklandığını bilebilen varmı ?
    Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim...

• Farklı zamanlarda çevrenizde bulunan kablosuz ağların sayısı artıp azaldığı için bir dengesizlik olabilir belki. Daha önceden problem olmayıp da sonradan sorun çıkması ilginç çünkü.

Daha önceki bir mesajımda önerdiğim bazı şeyleri buraya da yazayım. Belki denemek isteyebilirsiniz:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: OziiX

Arkadaşlar çok yavaş wireless. Bunu nasıl düzeltebiliriz yahu :(

Kablo ile ethernetten bağlandığınızda da durum aynı mı? Eğer aynı ise bağlantınızı kontrol etmenizde fayda var. Modeme ethernet ile bağlı iken şu kontrolleri yapın:

1)http://62.248.80.10/ adresinde modeminizin MAC adresini girip sinyal değerlerinizi kontrol edin.Değerler olması gereken aralıklar içerisinde ise şöyle bir sonuçla karşılacaksınız:

svg1501 modem wireless sorunu

2)http://www.pingtest.net/ adresinden Ping ve Jitter değerlerinizi kontrol edin. C* ve üstü bir değerlendirme sonucu almanız uygun.

3)http://www.speedtest.net/ adresinden bağlantı hızınızı kontrol edin.

Bu değerler olması gereken sınırlar içerisinde değilse arıza kaydı verin. Tüm bu sonuçlar normal ise modeminizin Wireless ayarlarını kontrol edin.

1) Cihazın mesafe sorununu ölçmek için modeminize yaklaştırın. Modeme yakın olduğunda sorun düzeliyor ise modem arayüzünden ayarları kontrol edin. Üstte de yazdığım gibi mesafe odaklı sinyal sorununu çözmek için Wireless--->Advanced kısmındaki şu 3 seçeneği değiştirip deneyin:

54g™ Protection : Karma 802.11g + 802.11b ağlarında RTS/CTS korumasını kullanarak, Auto (Otomatik) modunda performansı artırır. Çoğu koşulda 802.11g verimini en üst düzeye çıkarmak için korumayı kapatın.

XPress™ Technology : Çevreleyen alanda 802.11a/b/g ağlarından karma kablosuz ağlar olduğunda, kullanılan Wi-Fi verimini ve etkinliğini artırır.

Afterburner™ Technology : Verimi yüzde 40 artırarak Wi-Fi 802.11g standardını genişletir.

Bu 3 ayarı sırası ile Off-Enabled-Enabled yaptığınızda wireless sinyal gücünün artması muhtemel.

2) Bunun haricinde Firewall ve/veya şifrelemeyi kapatıp deneme yapmak isteyebilirsiniz. Farklı şifreleme metodlarının bağlantı hızına az da olsa olumsuz etkisi olduğunu duymuştum.

Umarım sorunu halledebilirsiniz, kolay gelsin.

• teşekkür ederim kardeşim önerdiğin yöntemler olayı çözemedi ama sabah sabah umutla doldum herşey gayet normal hızı normal sinyal değerleri düzgün ethernetle hiçbi sorun olmuyor en son türk stili tamir yapmaya çalıştım bi kaç saniyeliğine gördü sonra tekrar kayboldu teknik bir arıza olduğunu varsayıyorum artık bana uydunet yolu gözüktü müşteri hizmetlerini arıyıp kafa ütüleyen müzikle baş ediceğim galiba.
    Bide son zamanlarda format attım bilgisayara uçuk bir tahmin ama modemde son zamanlarda arızalandı bu ikisi arasında bir bağ olabilirmi bi kaç kezde yere düşmüştü alet zaten bastırsam kırılcak gibi gözüküyor bu meret...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.