Şimdi Ara

Swap olucak cihazlar hk. (Halifax,Toronto,New York Appledan bilgiler)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese iyi forumlar öncelikle son 5 6 yil boyunca surekli olarak karsimiza cikan swap konusuna detayli bir sekilde cevap bulmaya calistim. Bu gune kadar appledan bir suru telefon degistirdim kimileri swap yoluyla kimileri iade et yeniden al yoluyla. Maalesef ki kimse buyuk para ve heveslerle aldigi cihazin en ufak bir sorunu olmasini istemez. Kimi zamanlar alakasiz bir yerden gelen ufak bir tikirti bile icimize kurt dusurmeye ve hakkinda arastirma yapip konu acmaya yeter. Boyle bir durumda 2 yol cikar karsimiza ya servise yollamak yada kullanmak. Ben bugune kadar karsima cikan en ufak sorunu bile servis yolu ile cozdum ve cozecegim. Benim icin herzaman oncelik bu olmustur ama iste herkesin yorum yaptigi konuya geldik. Bu konuya herkesin bir bakis acisi var ama bu isler benim amcamin oglu toptan satis yapiyor bunlar kullanilmis bazi parcalar bulunduruyor , yok efendim ben appleda calistim bunlar sikintili cihazlar gibi cumlelerle yurumez. Ha icimizde varsa iphone uretim fabrikalarinda calisan yada yetkili olan denetleyen birisi ciksin soylesin bu bu su su diye neyse bugune kadar bende bazen supheyle yaklastim swap olayina ve hazir kuzey amerika kitasindayken bu isin icini irdeleyip ogrenmek istedim. Halifax, toronto ve new yorkta 3 farkli apple magazasinda calisan kisiler ile bu konu uzerine konusmak istedim ve bir suru bilgi aldim fakat hepsini yazamayacagim zaten yazi yeterince uzun suanda kisa ozetlerle onemli yerleri vurgulayip bitirecegim konuyu.

C(alisan) B(en)

B:Swap telefonlar hakkinda bir suru soylenti var bazi parcalarin iade edilen ve/veya problemli cihazlarin calisan parcalarindan yapildigi soyleniyor dogru mu?

C:Kesinlikle dogru degil apple bu konuda cok titiz davraniyor son 4 senedir. Bizim kendi politikamizda eger bir telefon iade edildiyse yada problemlig oldugu kabul edilip degisim yapildiysa alinan cihaz bos bir swap cihaz kutusuna konur ustune bilgileri yazilir ve buyuk bir geri donusum ibaresiyle rafa kaldirilir. Sonrasinda (bana bir macbook ile video acti linki burada:https://m.youtube.com/watch?v=AYshVbcEmUc)

B:Peki, bu kadar parca saglam olsa bile ne oluyor yani toplaniyor dagitiliyor ve atiliyor ama islemcisi olsun calisan duzgun yerleri olsun hicbir sekilde kullanilmiyor mu?

C: Iade veya problem kabul edilip degisim yapilan tum iphone modelleri bu yontemle dagitilir ve kalan parcalar dogaya zarar vermeyen yollarla yok edilir. Zaten swap yapilan durumlarda bizim musteriye onceden kullanilmis uzerinden veri gecmis bir parcayi vermemiz kanunen yasak. Cunku sifir cihaz ibaresiyle veriyoruz dolandiriciliga girer.

B:Peki neden swap cihazlarda daha fazla problem ciktigi soyleniyor?

C:Buda bir diger yanlis bilgi. Fabrika seri uretim yaptigi icin arasindan hatali urun cikiyor ve bu urunde 0 olarakta satiliyor. Yani kutulu 0 urun ile swap yapilip verilen cihaz ayni oranda hata payina sahip.

B:Peki. Apple son 4 senedir degisim ve servis konusunda cok titiz davraniyor demistiniz. Bunun sebebi nedir? Yani insanlar sonuc olarak bunu yanlis olarak kullanip surekli 0 cihaz kullanabilir

C:Dogru fakat eger bir musteri telefonumda bir sorunum var diye bize gelirse adim adim su islemler uygulanir (randevu almak sorunu kisaca anlatmayi gectim) test yapariz ve sorunun olup olmadigini anlamaya calisiriz eger telefon sorunsuz duruyorsa ilk adim herzaman temiz kurulum yapmak ve bu konu hakkinda not tutmaktir. Kurulumdan sonra sorun devam ediyorsa tuttugumuz not incelenir ve degisim yapilir. Cunku musteri cogu zaman bunu kanitlamak icin birseyler yapmak zorunda degildir.

Tesekkur edilir 2 farkli sehirdeki farkli calisanlarlada sohbet edilir ve ortak bir yazi hazirlanir. Benden size tavsiye biraz uzun oldu kusura bakmayin eger ki telefonunuzda bir sorun varsa hic dusunmeden apple magazasinin yolunu tutun ve degisim isteyin. Iyi forumlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Açıkcası çok fazla swap cihaz gördüm ve konularada denk geldim çizik cihaz verilen var sorunlu cihaz verilen var vs vs ben verilen tüm cihazların sıfır cihazlar gibi üretildiğine inanmıyorum bende çok swap cihaz aldım servisten ama yazılım sürümünden imei nosundan anlaşılıyor mesela ilk parti sıfır cihaz almıştım bir süre sonra başka bir cihaza geçtim sonra yine ilk aldığım cihazdan aldım 9 ay sonra swap oldu bana verilen cihaz ekim ayında aldığım ilk parti cihazla çok yakın imeiye sahipti ve sürümü ios 8 idi ama bu duruma 3 kere denk geldim genelde son sürüm cihaz veriyorlar ben sadece bahsettiğim cihazın sıfır cihaz olduğundan emin oldum diğerlerinde bence farklı bir durum var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Siskohobbit -- 20 Mayıs 2016; 0:23:08 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.