Şimdi Ara

switch ile internet bağlantı sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir okulda ücretli öğretmenliğe başladım. Okulun bilgisayar laboratuvarında 24 portlu TP-LINK TL-SF switch kullanılıyor. swtiche müdür yardımcısının odasında bulunan hubdan internet bağlantısı geliyor. Bu hubdan gelen internet kablosu için switch de özel bir port yok herhangi bir porta takılıydı ilk geldiğimde. Önceden sorun yokmuş birden gitmiş.

Ben Müdür yardımcısının odasından gelen internet kabolsunda sorun olacağını düşünürek test ettim yeni soketler taktım ve herhangib bir bilgisayarı seçerek test ettim internet mevcut kablomda sorun yok. yalnız switch'in herhangi bir portuna taktığımda bağlı olan diyer bilgisayar da internet olmuyor.(diğer bilgisayarlarda sorun olacağı düşüncesi ile switch ile bir bilgisayarı deniyorum)

Merak ettiğim bir konu hubdan swtiche interneti getirdiğim için kabloları çapraz mı bağlamalıyım soketleri. bana kısaca hub ile switch arasında bağlantı nasıl yapılıyor ve az çok anlatabildiysem sorunum hakkında yardımcı olursanız sevirinirim...

Okuyan yardımcı olmaya çalışan herkese çok teşekkürler...

• hayır normal kablo ile bağlanması gerekmektedir.

bilgisayarları tek tek denediğinizde ne sonuç aldınız.

swich te gelen kabloyu 1 numaralı porta bağlamanızda fayda var.(sebebi mantıksız ancak bazen işe yaradı )
  • bir kaç bilgisayarı denedim ama sonuç alamadım bu deneme aşamasında da başka bir bilgisayar takmadım. Başka bir aşamada internetin olduğu kabloyu doğrudan bilgisayara taktım ve internete bağlandı. O zamanki TCP/IP(otomatikdi) adres bilgilerini switch bağlantısını takdığım zaman el ile ayarlayarak girdim. Bağlı görünüyor yalnız internet erişimi olmuyor ve veri alış verişi de olmuyor.

Bu arada çapraz bağlanıyı switch ve hub arasında mı yapmak lazım diye sormuştum çünkü bir yerde eğer uplink portu yoksa çapraz bağlantı yapın diye yazıyordu ???

çok teşekkür ederim ilginiz için
  • Bende yanlış hatırlamıyorsun hub ile swich arası cross kablo yapılıyordu ,eğerki hub ın 2 ci cross portu yoksa genellikle 1 numarayı kullanır..
  • merhaba bende ilköğretim bir okulunda bilişim teknolojileri formatör öğretmeniyim bizim modemi çkıarıp üst kata almışlar ne olduysa artık internete girmiyor.alt katta ve üst katt 2 ADET 24 LÜ SWİTCH VAR ben biraz baktım baya bi ağ ve kablo var hangi kablo nerye girip çıkıyor baya bi karışmış.bakalım nasıl çıkılacak işin içinden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadbul -- 22 Aralık 2010; 20:12:02 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.