Şimdi Ara

SX1 FULL TEMA DOWNLOAD MERKEZI ** VEDA ** (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
844
Cevap
0
Favori
91.714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yüklediğim temaları nereden etkinleştireceğim acaba?
  • dostum ve kardeşlerim bu topiği üst konu yapalımn bence ya PROTOCHIP Dostumuz o kadar emek verio mekleri boşa gitmesin bare elirene sağlık iyki varsın dostum arkandayım telim serviste incelemede kesif yapamıom en yakın zamanda bende sizlere yardımcı olamk isterim .......

saygılarımla
  • SEVGILI ARKADASLAR,

TEMALARIN SIS KURULUM FORMATINA ÇEVRILMESI:

öncelikle tema materyallerini oluşturduktan sonra birgisayarda o isimle bir dizin açıyoruz.ve gerekleri dizinleri bu isim altında yaratıyoruz.örnek olarak temamız
    turkiye olsun.gerekli grafiksel çalışmaları yaptıktan sonra materyalleri tek tek yerleştirmemiz gerekiyor.bilgisayarda c:\turkiye isimli bir dizin yaratalım.ve temamızda batarya sinyal göstergesi,analog saat,full ekran arka fon,wildskinz dosyası ve boot ekranından oluşsun.bu durmda daha önce yarattığımız turkiye isimli dizin altına c:\turkiye\system\data, c:\turkiye\system\apps\wildskin , c:\turkiye\system\programs adlarıyla yeni dizinleri yaratıyoruz.şimdi yapmamız gereken hazırladığımız materyalleri doğru yerlere kopyalamak.yani avkonex.mbm,avkon.mbm,backgroundimage.mbm,clcok.mbm, clockmasks.mbm,eidpic.mbm dosyalarını c:\turkiye\system\data nın altına , shades.skin ki artık tüm wildskinz dosyalarına bu ismi vericez dosyasını C:\turkiye\ystem\apps\wildskin altına ve splashscreen.mbm dosyasınıda c:\turkiye\system\programs altına kopyalayıp gerekli directory yapısını oluşturuyoruz.sırada aşağıda linkini verdiğin gipmakesis isimli dosyayı indirip bilgisayara kuruyoruz.programı çalıştırdığınızda üst köşelerde light ve heavy isimli iki buton görüceksiniz.bunlardan yeşil olana basıp programın gelişmiş ayarlar bölümünü aktif edelim. sol tarafta project path kısmının ikonuna basarak az önce oluşturduğumuz c:\turkiye yi gösterelim.eğer doğru yaptıysak hem project path in yanında hemde dest.folder ın yanında c:\turkiye yazıyor olması lazım.ve bunların hemen altındada bizim oluşturduğumuz dizin yapısı ve onların altındaki dosyalar
    beliricektir.bu dizin yapısı telefonda dosyaların nerele atılacağını programa belirtmektedir.şimdi biz sonuçta butun dosyaları mmc ye atacağımız için bu dizin yapısının hemen üstünde change at all başlıklı bir bölüm var.buradan dosyaların direk mmcye ,direk telefon hafızasına yada seçimi kuran kişiye bırakan seçeneklerden
    ilkine bastığımızda tum dosyaların yanında küçük mmc logosu belirecek ve biz programı tele kurarken hafıza seçimi gibi durumlarla uğraşmayacağız.tabi ben bütün bunu patchleri mmcy ye uyguladığımız için yapıyorum yoksa c sürücü için patch uygulamış arkadaşlar tel hafızasını seçebilirler.ayrıca name of the program ile de temaya isim veriyoruz.sağ tarafta select language den kurulum dilini ve compatibility den de gerekli telefonu seçiyoruz.işin kolay kısmı bitti ve kafa kariştiran bir o kadarda karmaşıklığa yolaçabilecek bir safhaya geldik.UID ŞÖYLE AÇIKLAYAYIM ARKADAŞLAR. her symbian programın bir uid numarası olmak zorunda ve program yazarları bu numarayı ortak bir kuruluştan temin etmektedirler.bu uid numaraları bir nevi parmak izi gibidir ve aynı numara ile başka bir program bulunamaz.yalnız 0x1000000 - 0xfffffff aralığı genel kullanım için uygun bırakılmıştır.biz her oluşturduğumuz tema için ayrı bir uid numarası belirtmemiz gerekmektedir.aksi halde aynı numarayla telefona kurulan sis temaları telefondaki sistem dosyalarını silmekte ve sizleri mmcye fw15orgfiles.sis isimli dosyayı yada gerekli sistem dosyalarını tekrar kurmaya zorlamaktadır.her ne kadar farklı numaralar versekte bir şekilde çakışmalar olabilir.ben bunun için bir çözüm buldum ve her kurduğunuz temadan sonra o temanın uninstall dosyasını c:\system\install yada e:\system\install dizinlerinin altından silmek suretiyle bu çakışma önlenebilmekte aksi halde aynı uid ile kurulan dosyalardan sonra system error alınması kaçınılmazdır..daha sonra popup during install bölümünden install sırasında gözükmesini istediğimiz yazıyı ayarlayarak sol altta bulunan mavi çark biçimindeki butona basarak sis dosyasını oluşturuyoruz.artık telefona göndererek deniyebiliriz.
    dediğim giba denemeden önce mutlaka varsa önceden kurulmuş tema dosyaları onların unınstallerini kaldırın ve telefon siemens data suiteden kablo ile bağlı olsun.birde mümkünse bilgisayara telefondan avkon.mbm,avkonex.mbm,clockmasks.mbm,clock.mbm, backgroundimage.mbm,eidpic.mbm,splashscreen.mbm, callstatus.mbm,bmimage.mbm dosyalrının yedeklerini almanız.ve sis dosyası yaptığınız temayı kurulum esnasında system error alırsanız bu dosyaları kablo üstünden yukarıda açıklandığı yerlerine kopyalamanız.system errorden kurtulmanızı sağlayacaktır.

GIPMAKESIS PROGRAMI:
    http://it.geocities.com/gip_tech/files/mobile/makesis_by_gip_last.zip

GIPMAKESIS PROGRAMI İÇİN GEREKLİ LİBRARYLERI(COMDLG32.OCX GIBI) İÇEREN KURULUM DOSYASI

http://www.ascentive.com/support/new/libraryfiles.exe

SAYGILAR...

• SEVGILI ARKADASLAR,

Bartified®>

eğer telefonunuzdaki yazılım modifiye edilmişse yani patchli firmware yüklediyseniz kurduğunuz temayı aktifleştirmek için teli kapatıp açmanız yeterli.ancak firmware a patch uygulanmadan kurarsanız hiç bir değişiklik olmaz.

serkan1216>
    düşünceleriniz için teşekkür ederim.hep birlikte en iyiye ulaşacağımıza inanıyorum...

SAYGILAR...
  • PROTOCHIP DOSTUM İNSALLAH HEP BİRLİKTE BU TEMA İŞİNİ HALLEDEİRİZ BENDE COK FAZLA UĞRASIYOM BU TEMAYLA BİRAN ÖNCE CÖZÜCEZ HER GUN YENİ Bİ PATCH YAPIOAR ADAMLAR ZATEN YAKINDA HEPSİ FULL OLACAK BEN BUNU ŞİMNDİDEN GÖRÜOM ZATEN

SAYGILARIMLA

SX1 NUMBER ONE
    RAP +BLUUE SX1+16 MB+GS

RESPECT

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkan1216 -- 16 Mart 2005, 22:59:35 >
  • PROTOCHIP kardeş sen startup animasyonunu yapabildinmi değiştirebildinmi
  • ya PROTOCHIP kardeş bide ben senin dediğin herşeyi yaptım ama o operatör logosunu değiştiremedim programı yükledim ve herhangi bir resimi operatör logosu olarak seçtim sonra tel. açıp kapadım sonra senin dediğin gibi bi gif dosyası oluşturup c\app\....altındaki o dosyayı siliyorum ve bu söylediğin dosyanın aynen adını değiştirerek yapıştırıyorum ama yine tr avea yazısı tekrar çıkıyo
  • SEVGILI ARKADASLAR,

carisma_eko>

startup animasyonu ile ilgili patchde bir bug var zannediyorum ve bende değiştiremiyorum ne yazıkki.ancak bazı patchlerle direk rom yani z ye yazarak değiştirme yapılıyor.o da bana uygun gelmedi pek sıcak bakmadım configure edilemediğinden, o yüzden buraya da yazmadım.ancak şu an için bu ne yazık ki startup animasyonunu değiştirme gerçekleşmiyor her ne kadar topicde yazmış olsamda.yeni bir patch çıkınca haberdar edicem..

logo için tekrar anlatım yapayım:

şimdi operator logo changer ile bir logo koyduk ve teli kapatıp açtık logonun aktif olması lazım.şimdi 1*1 pixel büyüklüğünde gif dosya yarattık isterseniz bir de bmp yaratıp deneyin.sonra bu dosyayı tele gönderip c:\system\apps\phone\oplogo\ nun altına kopyaladık. orada 286_3_0.bmp giba bir dosya görüceksiniz ki aynen bu isimle olması lazım zira bende de avea var.şimdi o dosyayı silip aynı dizin içine kopyaladığımız ve bilgisayrda oluşturduğumuz gif dosyaya 286_3_0.bmp adınız veriyoruz.ve teli kapatıp açıyoruz.bu şekilde kesinlikle olması lazım.bi,r yerde ufak bir eksiklik oluyor olabilir.birde dediğim gib gif yerine bmp kaydedip deneyin lütfen.umarım sonuç alırsınız.

SAYGILAR...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PROTOCHIP -- 16 Mart 2005, 23:14:18 >

• SEVGILI ARKADASLAR>

ferrari_tayfur>

dosyaları birkez daha emaılınıza bu sefer farklı bir emaildan yolladım.inşallah alırsınız.

SAYGILAR...
  • protochip bu .sis olarak verdigin tmeları yukleyince walpaper değişmiyor nedense??? üst kısım okey ama walpaper eski walpaper ım
  • SEVGILI ARKADASLAR,

Vice Citizen> aşağıdaki yöntemleri bir denermisiniz lütfen.bakalım sonuıç ne olucak?

VERILEN TEMALARDAKI SCREENSHOTLARI ELDE EDEMIYORSANIZ,
    1-tema kurulmadan önce mutlaka bir wallpaper seçmiş olmanız gerekmekte.
    2-telefonda sırasıyla kurulum-ayarlar-telefon-ekran-renk paleti den bluesky seçili olması lazım ayrıca bir kez daha bluesky ı seçmenızde fayda var.
    3-backgroundimage.mbm dosyası nı hem c:\system\data\ altına hemde e:\system\datanın altına kopyalayın ve teli açıp kapatın.ne yazıkki anlayamadığım bir sebepten bazı telefonlar patchlenirken arkafon resmini yani backgrounimage.mbm in e:\system\data nın altında saklanma olayı gerçekleşmiyor.
    4-bu işlemleri yaptıktan sonta teli kapatıp açın.

SAYGILAR...
  • @protochip pmine bakar mısın:)
  • simdi denedim mac os oldu ama sunsetinki olmuyor nedense bide cars ın
  • tamam protochip teşekkür edeirm sorun benim walpaper secmemiş olmamdan olucakki 2. kuruşumda sunset ve fener tam oalrak çalıştı teşekkürler.......
    seni yormuyorsak bir-iki şey daha sorucam

1) alarm için mp3 koymak istiyorum bu mümkün mü?
    2)mp3 lerden zil sesi yapmak istiyorum bu mümkün mü?
  • SEVGILI ARKADASLAR,

Vice Citizen>

öncelikle çok sevindim başardığına.ayrıca yorulmuyorum tam aksine sizler mutlu oldukça ben dinleniyorum.

sorularını cevaplayayım..

1- evet mümkün.bunun için mp3 dosyasını wav a çevirmen gerekli ve çevirdiğin dosyayı mono_ring_long_mid adıyla e:\nokia\sounds\digital altına kopyalaman lazım
    yalnız dikkatini çekmiştir gönderdiğimiz dosya wav formatında olsada yukarıda yazdığım isme mono_ring_long_mid mutlaka uzantısına bakmaksızın değiştirilmeli.
    2) mp3lerden zil sesi yapmak mümkün yine bu işlem için mp3leri wav formatına çevirip telefona göndermen sonrada e:\sounds\digital altına kopyalaman yeterli.

yukarıda anlattığım işlemleri yapmak için http://www.goldwaving.com/downloads/gwave510.exe programını indirebilirsin.oldukça basittir.ve mp3den wav e çevirirken kaydediceğin format WAV olucak.wav sıkıstırması olarak da IMA ADPCM 22KHZ 4 BİT MONO yu tercih et ve dosyalar 300-400 kdan büyük olmasın.

SAYGILAR

• çok teşekkürler deniyorum şimdi
  • SEVGILI PROTOCHIP
    nasıl istersen oyle yapabilirsin. ben senden alıntı yaptığımda sana sormadım ama nereden alaıntı yaptığımı yazdım (Adnan Özçelik abinin dediği gibi emeğe saygımız sonsuzdur).
    SAYGILAR (burası senin topiğin o yüzden senin gibi yazmak gerekir demi )
  • SEVGILI ARKADASLAR,

turbilans>

izin verdiğiniz için teşekkür ederim.linki aynen topice ekliyorum.tekrar teşekkür ediyorum.

SAYGILAR...
  • SEVGILI PROTOCHIP
    baba eger herhangi bir aksilik olmazsa senin yaptigin sekilde fw'ye patch yapma olayini da sekle dokelim. benim siteye eklerim. nasil yapilacagini resimlerle anlatirim ve benim siteye eklerim yeni bir sayfa olarak.

SAYGILAR
  • SEVGILI ARKADASLAR,

turbilans>

bu çok iyi olur.zira ben resim konusunda yer kıtlığı yüzünden epey sıkıntı çektim ve bütün herşeyi resimsiz anlatmak zorunda kaldım.olaya resim de girerse
    bu işe yeni girişecek arkadaşlara daha iyi bir kaynak olur.bence super bir fikir...yardım,ilgi ve alakan için bir kez daha teşekkürü borç bilirim.

SAYGILAR...
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.