Şimdi Ara

t jet motorda zavoli düzen dutmadı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2009 linea 1.4 t jet 120 hp sahibiyim. Arabayı 7 ay önce aldım. Yolda giderken mesela 3. Viteste birden hızlanmak için dip gaz yapınca araba silkeleme yani tekleme yapıyordu. Araçta zavoli kit var. Ankara ivedik zavoli genel müdürlüğüne gidip sorunumu ilettim. Bununla ilgli regülatör basıncını1.2 den 1.4 e. Nozlleride 2.0 dan 2.4'e yükselttiler. Aracın genel durumu düzeldi ama yeni bir sorun çıktı. Sabahları ilk çalışmada araba yerinden hopluyo. Devir saati inip inip çıkıyo yani tekleyip duruyo. Durum araç lpgye geçince düzeliyor. Bu arada aracı iki sefer servise gördüm. Soğukken deniyelim dediler bir gece orda kaldı. Araçta sorun yok sorun lpg ayarında şimdi ayarı rutmuyor. Bu konuyla ilgili bana yardımcı olur musunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 1 tane elm327 universal ariza tespit cihazi, 1 tane de zavoli lpg sistemi icin arayuz kablosu alirsaniz, ayarlar konusunda size yardimci olmaya calisirim.

• Turbolu sistem diye birsey yok.

Araciniz 120 hp, piyasadaki tum kitler yeterli kapasitede regulatore sahip.

Sizin aracinizin lpg deki sorunu, yetersiz yakit nedeniyle uygunsuz durumu algiladiginda sistem kendini korumaya alip basinci dusurur, siz bunu tekleme silkeleme olarak hissedersiniz..

duzgun ayarla sorunlariniz azalacaktir..

Kendini ugrasirsaniz sonuca hizla ulasirsiniz.

1 kablo
    1 elm327 ariza tespit cihazi

İhtiyaciniz bunlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murataycicek -- 27 Mayıs 2015; 18:20:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: murataycicek

1 tane elm327 universal ariza tespit cihazi, 1 tane de zavoli lpg sistemi icin arayuz kablosu alirsaniz, ayarlar konusunda size yardimci olmaya calisirim.

Kendimiz nasil ayar yapmaliyiz ? Otomatik kalibrasyon mu ?

Benim t-jet linea da ayni sorun mevcut fakat atiker obd2 takili.zavoli bildigim kadariyla pahali kaliteli bir kit.Anlasilan dandik kit,pahali kit olayi yokmus.

• Aynen katılıyorum.mesela benim araçtaki sitem 1.700 ₺ kaliteyle alakası yok ayar yapan kaliteli olacak

• quote:

Orijinalden alıntı: flyer_mig

quote:

Orijinalden alıntı: murataycicek

1 tane elm327 universal ariza tespit cihazi, 1 tane de **** lpg sistemi icin arayuz kablosu alirsaniz, ayarlar konusunda size yardimci olmaya calisirim.

Kendimiz nasil ayar yapmaliyiz ? Otomatik kalibrasyon mu ?

Benim t-jet linea da ayni sorun mevcut fakat atiker obd2 takili.**** bildigim kadariyla pahali kaliteli bir kit.Anlasilan dandik kit,pahali kit olayi yokmus.

Oncelikle isin temeli saglam olmali. Lpg enjeksiyon sureleri belli degerler araliginda olmali.

Obd li kit calisma ile ilgili bircok detayi hallediyor ama tam gaz performansi icin ayara manuel mudahale gerekir.

Obd ozelligi olmayan kitlerde lpg calismasi ile benzin sisteminde bazi tepkilere sebep olur. Bu tepkileri inceleyerek lpg sisteminin dogru ayarda olup olmadigini anlariz.

Cok ender lpg sistemleri programi araciligi ile bunu yapabilirken, bircok lpg sisteminde yardimci ekipmanlar kullanmak gerekir.

Ayar konusunda kendim ilgilenirim derseniz mscsi.net forumunu oneririm. Sadece lpg ayari uzerine bir forum.

Kalite farki mutlaka vardir, ama sorunlarin %99 unun kaynagi kitlerin kalitesi degil. Ayar konusunda gereken yapilinca her kit olmasi gerektigi gibi calisiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murataycicek -- 28 Mayıs 2015; 9:29:52 >

• Anladım,teşekkür ederim.Bahsettiğiniz cihaz bu mu ?

http://www.sanalpazar.com/Elm327-Obdii-Obd2-Bluetooth-Ariza-Tespit-Cihazi__isp39048285

Kabloda LPG cilerin kullandığı standart arabanın obd ye takılan 16 pinli kablo mu ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: flyer_mig

Anladım,teşekkür ederim.Bahsettiğiniz cihaz bu mu ?

http://www.sanalpazar.com/Elm327-Obdii-Obd2-Bluetooth-Ariza-Tespit-Cihazi__isp39048285

Kabloda LPG cilerin kullandığı standart arabanın obd ye takılan 16 pinli kablo mu ?

Evet, bu cihaz ve androidli telefon veya bilgisayara program kurup, benzin ecu sunun degerlerini gorebilme imkaniniz oluyor

Degerlere gorede lpg programinda ayarlari yapabiliyorsunuz.

• Benim lpg enj. Süresi 4.8 civarı. Benzin enj. Süresi 2.3. Normal değil gibime geldi. LPG ciye gittim bunları dengelemek gerekmez mi dedim yok normali bu dedi içime sinmedi..

• quote:

Orijinalden alıntı: hazeyn06

Benim lpg enj. Süresi 4.8 civarı. Benzin enj. Süresi 2.3. Normal değil gibime geldi. LPG ciye gittim bunları dengelemek gerekmez mi dedim yok normali bu dedi içime sinmedi..

Sureler biraz yuksek gibi.

Daha azaltilabilir. Piyadaki std 3 ohm enjektorler rolantide 3.5-3.6 ms kadar sorunsuz calisabiliyor, hizli tip enjektorler 2.5 ms kadar dusebiliyor ama motor 8000-9000 devir donmedigi surece gerek yok.

Kendi kablonuzu alirsaniz, nozzle buyutup veya basinc arttirip lpg enj suresini dusurebilirsiniz.

Lpg ayari icin mscsi.net sitesi forumunu tavsiye ederim.

• İşin özü basit doğru ayar yapabilen bir lpg ci bul o halleder
  • Naptiniz sorunu halletiniz mi ? Ben 800 liraya atiker microfast obd-2 taktirmistim nette forumlari gezinirken gordum birisi 900 tl 9 ay taksitle eski kitini verip yerine atiker gold taktirmis.Kazik yemisiz ama is isten gecti...

Maasi alinca elm 327 ve lpg kablosu almayi planliyorum.Kendim ayar yapmaya calisacagim.Ama lpg ayar kablosunun fiyati tuzlu 1 sefer lazim olacak kablo fiyati 50 tl :(

• İşin açığı tam ayar yapmayı kullanmayı bilmek lazım yoksa iyice bozulur. Bu arada ben şaşmazda bir lpg ci buldum hem rolantide hem yolda her viteste ayar yaptı. Sabahları ilk çalışmada tekleme yapıyordu o sorun gitti. Dip gaz yapınca silkeleme vardı o silkelemeyi baya düzeltti ama tam silemedi. Şimdilik iyi gibi..

• Bu arada bir ay kadar önce baskı balata değişimi için Kavaklıdere Fiat servisini herkes tavsiye etti. Fiyat araştırdım malzeme +işçilik dışarda 800 ₺... Kavaklıdere de 1000 ₺fiyat verdi.. Bende sağlam olsun diye servise yaptırdım.ertesi gün teslim aldım deneme yaptım mükemmel pamuk gibi. Debriyaj gaz pedalı kalibrasyonu mükemmel. Yolda giderken ışıklarda kalkıyodum debriyaj kaçırır gibi oldu ve eski haline geldi. Kalibrasyon kalmadı yine yukarda kavramaya başladı. Ogün hava çok yağışlıydı geri dönemedim. Aradım yarın gel bakalım dediler.ertesi gün gittim bindiler deneme sürüşü falan yaptılar yok abi normal dediler.arabayı ilk götürdüğümde ismini vermeyim bi usta bindi hemen debriyaj bitik değişmesi lazım demişti. Aynı usta şimdi bindi iyi diyo. Bende dedimki madem bu iyi hali benim eski balata boşuna değişti.. Nekadar uğraştmsa hatayı kabul etmediler..
    Bunu niye yazdım..
    . Heryerde Kavaklıdere Fiat Servisi bi övüyorlar adam bi sefer yağ değiştirmiş şöyle iyi böyle iyi diye yırtınıp duruyo... Tamam fiyatlarına bişeydemem ilgileri çok iyi ama işleri bitene kadar hele Bi şikayet le gittiysen ilgilenen pek olmuyor. Demem oki ilgi ilk başta iyi ama ilgiyle bitmiyo işçilikte lazım. Gördüm ki kavaklıderede çok uzman amanaman ustalar yok duyrulur. Tecrübeyle sabittir...

• quote:

Orijinalden alıntı: hazeyn06

İşin açığı tam ayar yapmayı kullanmayı bilmek lazım yoksa iyice bozulur. Bu arada ben şaşmazda bir lpg ci buldum hem rolantide hem yolda her viteste ayar yaptı. Sabahları ilk çalışmada tekleme yapıyordu o sorun gitti. Dip gaz yapınca silkeleme vardı o silkelemeyi baya düzeltti ama tam silemedi. Şimdilik iyi gibi..

Şaşmaz'da quattro garage ile sistem mühendislik genelde önerdiler.Boş zamanımda aracı götüreceğim,enjeksiyon zamanı ve sürelerini benzinin aynısını yaparlarsa sorun kalmaz diye tahmin ediyorum.BRC taktıranlar nedense bu sorunla karşılaşmamışlar.Adamın 3 aracı var,deneme yanılma yoluyla önce atiker sonra brc taktırmış.

http://forum.donanimhaber.com/m_88723647/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flyer_mig -- 4 Haziran 2015; 3:39:04 >

• Bu haberi ben de okumuştum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.