Şimdi Ara

T sınıfı Lepai amfi için hoparlör tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
1
Favori
1.926
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İlk kez gireceğim hi-fi dünyasına küçük adımlarla başlangıç yapmaya karar verdim.
    Lepai LA2020+ marka T sınıf amfi için uygun bir hoparlör arayışındayım. Amfi 2x20W gücünde mütevazi bir cihaz.

İkinci el bir Quad 11L'nin peşine düşmüştüm ama satıcı arkadaşın burnundan kıl aldırmaması ve son anda yan çizmesi sonucu tekrar başa döndüm.
    Akustik, çoğunlukla sakin müzikler dinlemeyi seven, enstrüman seslerinin peşinde olan biriyim. Kullanacağım oda 25 m2 civarında.

Seçeneklerim:

1) Castle Knight 2 (1000 TL civarı): 90 dB hassasiyeti ile T sınıfı için uygun bir hoparlör, fiyatı ve ölçüleri de beni etkileyen unsurlar.

2) Q Acoustics Q2020i (1000 TL civarı): 88 dB hassasiyet. Boyutları Castle'a göre küçük, bol ödüllü bir ürün.

3) Mission MX3 (1300 civarı): Kule tipi düşünürsem, bütçeme uygun tavsiyelerden biri.

Forumdaki yorumlardan ve atalayalper ustanın tavsiyeleriyle bu 3 seçeneğe odaklandım. Bütçem 1000 lira ve aşağısı. Kullananlardan farklı öneriler de alabilirim ama bunlarla fiyat/performans olarak boy ölçüşebilecek olmasını rica ederim.
    Lütfen tavsiye ve önerilerinizi eksik etmeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dkelleci -- 27 Ekim 2014; 19:40:19 >

• dkelleci kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de sizinle aynı amaca sahibim ve de tecrübesizim... araştırmalarınız sonuç verdi mi ? ürünü alıp güzel bir set yaptıysanız tecrübelerinizi dinlemek isterim ben de aynı yoldayım...
  • Ben 3-4 ay önce ikinci elde Monitor Audio BX2 aldım, onunla kullanıyorum. İlk tecrübem olduğunu da dikkate alırsak fazlasıyla memnunum. Amfi ve hoparlörün dışında sete Pioneer N-50 network player'ı ekledim. Şimdilik beni memnun eden bir sistem oldu.

Ama hoparlör olarak içimde bir uhde kaldığını itiraf etmem gerekirse Castle Knight-2'yi tecrübe etmek isterdim. BX-2 ile karşılaştırması nasıl olurdu bilmiyorum ama bu yorumların ilk setini kuran birisi tarafından yapıldığını da dikkate almanızı belirtmek isterim. Aslında T sınıfı amfilerle yapılan hoparlör eşleştirmelerini ve detaylı yorumları okumak isterseniz aşağıdaki başlık çok yardımcı olacaktır.

T Sınıfı Amfiler Hakkında Her Şey:
    http://forum.donanimhaber.com/m_72708317/tm.htm

• Castle Knight-2 ile aralarında çok fark olmadığını monitor audio bx2'nin orta seslerde daha önde olduğunu castle'ın ise çok daha cüsseli ama homojen bir yapıda çaldığını söyleyebilirim. İki hoparlörün de tweeter üniteleri iç güveysinden hallice ama işlerini yapıyorlar.. Kabin ve işçilik castle'da çok daha başarılı.. Öyle çok içinizde uhde kalmasın o kadar uhde kalacak hoparlörler değil bunlar. Biri diğerine bariz bir üstünlük kuramıyor. Kaçırdığınız fazla bir şey yok yani içiniz rahat olsun.
  • atalayalper kullanıcısına yanıt
    Çok da canımı sıkan bir durum değildi ama yine de bunları öğrendiğim iyi oldu.
    Elimdekinin keyfini çıkarmaya devam edeyim ben. Bir haftadır evde değildim, özlemişim müzik dinlemeyi. Öğleden beri açık. :D
    En güzeli her şeyi bir kenara bırakıp olayın keyfini çıkartmak zaten.
    Selamlar.q qcoustics 2020i almayı düşünüyorum.kullandınızmi cihazı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zanzi7575 kullanıcısına yanıt
    Yukarıdaki mesajda da bahsettiğim gibi ben Monitor Audio BX2 almıştım o dönem. Halen de keyif alarak kullanıyorum.
    Hatta yeni amfiye (Rega Brio-R) geçtim.

Q Acoustic 2020i çok güzel yorumlar alan bir hoparlör, sizi pişman etmeyeceğini tahmin ediyorum. BX2 de fiyatına göre oldukça iyi bir hoparlör, ikinci elde 700 civarına iki tane ilan görmüştüm geçen hafta. Düşünebilirsiniz bence.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.