Bildirim
taban yere surtuyor yardim
Samsung Galaxy S25: Yapay Zeka Parmaklarınızın Ucunda
https://www.amazon.com.tr/stores/page/92F263DE-74F5-45CA-B8EE-2FA578898A76?ref_=s25dh
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Araç fabrika çıkışı orijinal durumda ise neden yere sürtsün ki?
İmaj yapacağız diye yayları mı kestirmişler ya da ince yanak lastik mi takmışlar -
quote:
Orijinalden alıntı: degobar
İmaj yapacağız diye yayları mı kestirmişler ya da ince yanak lastik mi takmışlar
Surtme oyle yapmiyor yollar gocuyor ya kamyonlarin gectigi yerler ortasi kabarik kaliyor oralara surtuyor ama onceki arabam surtmuyor du bunun tabani daha alcak surtuyor nasil duzeltebilirim ki
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu yol nerede şehir içinde hiç böyle bir yola rastlamadımquote:
Orijinalden alıntı: thelostcityquote:
İmaj yapacağız diye yayları mı kestirmişler ya da ince yanak lastik mi takmışlar
Surtme oyle yapmiyor yollar gocuyor ya kamyonlarin gectigi yerler ortasi kabarik kaliyor oralara surtuyor ama onceki arabam surtmuyor du bunun tabani daha alcak surtuyor nasil duzeltebilirim ki
Alıntıları Göster
-
quote:
Bu yol nerede şehir içinde hiç böyle bir yola rastlamadım
Konya afyon yolu aksehir civarinda alasehir denizli yolu buldana varmadan
aracın yaylarını cektirinquote:
Bu yol nerede şehir içinde hiç böyle bir yola rastlamadım
Konya afyon yolu aksehir civarinda alasehir denizli yolu buldana varmadan
Alıntıları Göster -
quote:
Orijinalden alıntı: thelostcity
quote:
bu araçınızla ilgili sorun değil. Hava sıcak olduğundan ağır taşıtlar asfaltın ortasını şişiriyor. Sadece sizin aracınız değil her aracın altı sürtebilir.
Yaşadığım yerde de böyle yollar var. Kesinlikle o tümseklerin üzerinden aracınızı ortalayarak geçmeyin, tümsekler aracın aks kısmına denk gelecek şekilde geçin. Yani tek şeritli yolun hafif sağından yada solundan ilerlemeniz gerekiyor. Bu sayede tekerlekler yolun en göçük kısmından ilerlemez aracınızın altıda sürtmez.
Bunu da babam öğretmişti :)
-
Oyle yapmaya calisiyorumda bazen olmuyor olmayincada surtuyor en son surtmem abs merkezinin cok yakinindaymis jant ebatlarini buyutsem biraz daha rahatlarmiyim
quote:
Orijinalden alıntı: sessizlerin_umudu
aracın yaylarını cektirin
Bunun tam olarak ne oldugunu anlatirmisiniz
her kafadan bir ses çıkmış yayları gerdirin ne demek zaten o yayı ıstedgıın kadar gerdir o yayın bir elastiklik katsayısı vardır..onu geçerseniz ya kırılıp kopar yada bir daha eski formuna tekrar dönemez..quote:
Orijinalden alıntı: thelostcity
Oyle yapmaya calisiyorumda bazen olmuyor olmayincada surtuyor en son surtmem abs merkezinin cok yakinindaymis jant ebatlarini buyutsem biraz daha rahatlarmiyim
ikincisi jantları büyüteyim demişsiniz de jantı ne kadar büyütürseniz lastik yanak genişliği de o derece düşürmek zorundasınız yoksa çamurluğa sürtme yapar..aracı sıfır aldıysanız kitapçıgında aracınız için kullanabileceiğiz 3 tip lastik ebatı yazar..onlardan uygun olan birini seçebilirsiniz.. ..
bu yeterli olmazsa aracınıza coilover seti taktirabılırsınız yahut airmatic türevi bir sistem entegre etmeye çalışabılırsınız ki bu saydıklarım seyler altı astarını gecer sonuc pek alamazsınız...ayrıca jant ebatı buyudukce yakıt sarfıyatı artar vekonfor kaybolur (ozellıkle b ve c sınıfı) tek faydası yola tutunuş artar
-
babamın aracı yere sürtüyordu kasislerde motorcu arkadaşına giti araba geldiğinde yükselmişti dedim bende nasıl oldu babam yayları cektirdi usta dedi. aklımda o kalmış yanlış olabilir ama sormanızda fayda var -
kardeş sen ustamısın amma cok bilgin varmış. o kadar şey takdırana kadar gider aracı satar yeni bir model arac alınır -
araba basıksa ondanda olabilir.Yükseklik orjinalse sürtme biraz tuhaf.quote:
kardeş sen ustamısın amma cok bilgin varmış. o kadar şey takdırana kadar gider aracı satar yeni bir model arac alınır -
quote:
kardeş sen ustamısın amma cok bilgin varmış. o kadar şey takdırana kadar gider aracı satar yeni bir model arac alınır
usta değil makina mühendisiyim hocam..otomotiv konusunda da az çok bilgimiz var haddimizi aştıysak affola..saygılar hayırlı aksamlar -
quote:
Orijinalden alıntı: rudeboy87
quote:
kardeş sen ustamısın amma cok bilgin varmış. o kadar şey takdırana kadar gider aracı satar yeni bir model arac alınır
usta değil makina mühendisiyim hocam..otomotiv konusunda da az çok bilgimiz var haddimizi aştıysak affola..saygılar hayırlı aksamlar
arac orjinalde ben mi alisamadim bundan once palio vardi leylek gibiydi hatta biraz alcak olsa tabani iyi olur diyordum simdi alcak oldu yuksek istiyorum surtuyor cunku sehir icinde cok sikinti yasamiyorum ancak tatilin girmesiyle sehirler arasi yolculuk yapmaya basladim malum yollar darmadagin korkum hizli giderken surtup bize bir zararinin olmasi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Eksoza baktınız mı?(Son susturucuya) Eksozu tutan bir kelepçe var koptuysa eksoz sürtünüyordur.quote:
Orijinalden alıntı: rudeboy87
quote:
usta değil makina mühendisiyim hocam..otomotiv konusunda da az çok bilgimiz var haddimizi aştıysak affola..saygılar hayırlı aksamlar
arac orjinalde ben mi alisamadim bundan once palio vardi leylek gibiydi hatta biraz alcak olsa tabani iyi olur diyordum simdi alcak oldu yuksek istiyorum surtuyor cunku sehir icinde cok sikinti yasamiyorum ancak tatilin girmesiyle sehirler arasi yolculuk yapmaya basladim malum yollar darmadagin korkum hizli giderken surtup bize bir zararinin olmasi
Alıntıları Göster
Saygılar...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kerosen -- 14 Temmuz 2013; 2:32:57 >
-
Daha önce böyle birşey duymamıştım. Birebir fabrikadan çıktığı gibi araç nasıl bir yolmuş ki buquote:
Orijinalden alıntı: Kerosen
Eksoza baktınız mı?(Son susturucuya) Eksozu tutan bir kelepçe var koptuysa eksoz sürtünüyordur.
Saygılar... -
Geçenlerde o yoldan geçtim, normal bir şey, yol çalışmaları bi türlü bitmedi, benim aracın altı değmedi ama eski araç olsa değerdi. Araç da dolu ise sürtmesi bana normal gibi geldi. Gerçekten berbat durumda, şehirler arası yolda öyle çalışma mı yapılır, yapıyorsun bari düzgün bir alan sağla, 20-30la da gidilmez ki, pat diye birden stabilize yola dönüyor..
Geçen gün aynı yoldan kardeşim gitmiş, çok sert çukura girdim tampon çıktı yerinden dedi, aslında eski sahibi kaldırıma sürtüp tutacakları kırmış, kardeşimi biraz korkutup gerçeği söyledim.
Servise gidip kontrol ettirin olmadı. Belki bir hata bozulma vardır süspansiyonlarda. -
Paniğe gerek yok, yeni nesil bir arabayı "Türkiye" yollarında kullanmaya çalışıyorsunuz. Ben de ilk aldığım zamanlar alttan deldireceğim sandım fakat zamanla alışıyorsun. Kasislerden geçerken bile sürttüğü oluyor, bu kasisin belirli bir kriteri vardır ona göre yapılır ama yok kafasına göre yapar belediye. Ekstrem durumlarda arabada 2 kişiden fazla varsa benim dışımdaki herkesi indirip öyle geçiyorum tehlikeli yerleri.
Bu sorunla karşılaşmak istemiyorsanız; SUV, kamyonet, küçük ticari gibi sınıflara yönelin. Renault'nun neredeyse bütün modelleri yerden yüksektir, onlarda da problem olmaz. -
quote:
Orijinalden alıntı: alpernbugra
Eksoza baktınız mı?(Son susturucuya) Eksozu tutan bir kelepçe var koptuysa eksoz sürtünüyordur.
Saygılar...
surtturdukten sonra bir sikinti varmi diye baktirdim aracin altina
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- opel astra h arıza lambaları ve anlamları
- cam buğu önleyici doğal
- oto cam çizik giderici tavsiye
- lpg uyarı sesi verip benzine geçiyor
- lastik yönü nasıl anlaşılır
- psa group
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X