Bildirim
Tabanca Havya Led Takma
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Elinize sağlık,, çok küçük bir köprü diyot daha rahat olurdu, başarılar -
Teşekkür Ederim Diyotta Sıkıntı Yok Orj Gibi Oldu Zaten (: -
Sonar tabanca havyaların aydınlatması da 5mm led ve bir dirençten ibaret -
quote:
Orijinalden alıntı: berke2011
Sonar tabanca havyaların aydınlatması da 5mm led ve bir dirençten ibaret
bendede 25 yıllık sonar marka tabaca havya var direnç ve beyaz 5 mm lik led ile karanlıkta lehim yapabiliyorum... -
Bende zaten portatif amaçlı kullandığım 13 yıllık tabanca havyamda led aydınlatma kullanıyorum. Eskisinden daha iyi aydınlattığının da garantisini veririm, güzel yöntemdir kendisi. Sadece lambanın kaç volt olduğunu bilip direnci ona göre seçmek gerek :) :) -
köprü diyota ne hacet ben onu anlamadım led hem dc hemde ac de çalışır
bu arada benim tabancada da led var -
vöeh nerden hortlattın bu konuyu -
Hocam, arada sırada kullanmak üzere, fiyatı çok fazla olmayan iş görür bir tabanca havya biliyor musunuz?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 7 Aralık 2014; 13:39:04 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
10 - 30 TL arasındaki tabanca havyalardan alsan, işini çok rahat görür. uç koptukça 1,5mm bakır telden tekrar yaparsın. Einhell, Pro's kit's, Solomon, Daha kaliteli istersen weller, rico vs vs. Ev kullanıcısı için kalem havyalarda 40-60w ideal, hatta 30w bile yetebiliyor. tabanca havyalarda ise 100w yeterli geliyor. Ancak bakır soğutucu vs geniş yüzeylerde ısı dağılımı çok olan yerlerde lehim yaparım dersen en azından 175W gerekir. ben senin yerinde olsam, alırım bi 60w kalem havya, bir sehpa bir sünger ya da bulaşık teli, bir de reçine, bağlarım buna dimmer, yılda bir ucunu da değiştiririm. mis. ucuz yollu maliyeti az, oldukça kaliteli ve uzun ömürlü bir sistem kurmuş olursun.
Mesela ürünü çok iyi tanımıyor olsam da, bir ev kullanıcısı için iyi birşeye benziyor, çantalı da. içerisine koyarsın lehim telini kablonu, küçük bir yankeski vs. işin bitince kaldır kenara koy;
link
Yalnız tabanca havyaların bakır uç bağlanan kısmı anahtar ağızlı olanlarından alırsan, sıcaklıkla gevşeme olduğunda anahtar ile sıkarsın. yukarıdaki çantalı olanlarda sıkmak için pense ile tutman gerekir. Bazılarında anahtar ağız için düzlük bırakmıyorlar somunlarında. Bu yüzden havyayı kullanırken gevşerse, sıcak olduğundan sıkarken zorlanabilirsin.
mesela tavsiye etmediğim tür şu aşağıdaki resim;
şu da tavsiye ettiğim;
Kalem havyalarda tahta saplılar biraz daha dayanıklı oluyor. Ama onların da kalitelilerinden alırsan, rezistansları dayanıklı olur ve hemen bozulmaz. 4-5 liralık olanlarından alırsan çabuk bozulurlar.
-
İki tane kalem havyam var 40'ar wattlık. Hediye gelmişti onlar. Ama devre elemanlarının bacaklarını lehimlerken yeterli geliyor fakat biraz büyükçe yüzeylerde, 0.75 kabloları lehimlerken falan bunlar yetmiyor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Weller yada sonar 100w alabilirsin
Einhell'den uzak dur .( geç ısınıyor ,uç uydurması ciddi sorun,zamanla sekonder sargının bulunduğu kısım eriyor)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VRMS -- 7 Aralık 2014; 16:24:14 >
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X