Şimdi Ara

Tabletlerde Win7 mi Android mi IOS mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
4.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Şimdi burada bazı arkadaşlarımız gerek IOS ve gerekse Android e hakim olabilirler yine gerek APPLE veya diğer tablet markalarının taraftarı fanatiği olabilirler. Buna da hiç bir sözümüz olamaz. Ancak ben ve benim gibi binlerce insanın da bu forumu takip ettiğini düşünerek tarafsız olarak yardımcı olmanızı istiyoruz. (Yardımcı olanlardan Allah razı olsun)

Biri çıkar Transformer Prime 3G siz alınmaz der biri çıkar APPLE kısıtlamalı ve sınırlı der beğenmez. Bundan daha çok sorulan sorulara cevap verecek nitelikte yorumlar bekliyoruz bu konularda az bilgili insanlar olarak...

Şimdi ben bir tablet alacağım inşallah. APPLE alamayacağım kesin çünkü zengin değilim hem o kadar parayı kısıtlamalı ve sadece kendine mahkum eden bir sisteme vermem benim için israf olur.

Geçenlerde de bahsetmiştim Asus TF 201 için başlıkları yazdım tam karar verdim tamam budur diye birileri çıktı Wireless i WİFİ si iyi çekmiyor dedi kalktı biri Android 4.0 ICS e yükseltimiyor dedi biri yükselttim zar zor bu sefer reset atar gibi kapatıp açıyor sayfa donuyor felan filan derken Asus TF 201 için de şüpheler uyandı tabi bunu belki APPLE hayranları da yazıyor olabilir günahlarını almayalım. Kim ne yapıyorsa kendine yapar zaten.

Şimdi bir eğitimci olarak biz öğretmenlerin az çok bazı programlara ihtiyacı var

1- Acrobat Reader ile ders kitaplarını veya herhangi bir E-Kitab ı okuyabilmek

2- Office programlarında düzenlemeler yapabilmek ( Notebook veya Netbook derseniz o kadar ağır taşıyabilecek olsam zaten bu başlıkla sizi rahatsız etmem dostlar)

3- USB veya SD Card desteği ile dışarıdan dosya aktarabilmek tablet'e veya tam tersi.

4- HDMI çıkışının olması projeksionlarda kullanmamız için önemli genç arkadaşlarım.

5- okulda kullanacağım için Wi Fİ sinin güçlü olması gerekiyor. Özellikle bu madde benim için can alıcı olmaya başladı.

6- İşletim sistemi ve ram itibariyle beni sıkıntıya sokmaması gerekiyor nihayetinde memuruz ve bunu bir kez alacağız. Android bile tavsiye etseniz değerli arkadaşlarım sayfa geçişleri olsun kasılma donma vs gibi olayların olmadığı boot veya root artık tam nasıl söyleniyor bilmiyorum bunun sıkıntısız yükseltildiği veya yapıldığı sıkıntılarının hiç olmadığı veya varsa bile minumum olan bir tablet öneriniz...

7- Son olarak da tablet lerde Wİn7 ile ilgili çeşitli görüşler var özellikle dokunmatiği anlamında ve ağırlığı konusunda bu konuda da doğru olan ve ufkumu açacak fikirlerinizi bekliyorum

Saygılarımla....

Not: Bu arada yukarıdaki özelliklerin umumiyetini içinde barındıran sistem ve tablet marka modelini belirtirseniz ağırlıklı olarak tavsiye edileni kesinlikle alacağım değerli arkadaşlarım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmeterzincan -- 12 Şubat 2012; 16:38:14 >

• eğer bir kere alacaksanız biraz paraya kıyıp taksitle falan kaliteli bir şey almak daha mantıklı olmaz mı ? ayrıca notebook için hadi neyse de netbooklara neden ağır dediniz anlayamadım ki notebooklar bile maksimum 2 kg civarlarındayken netbooklara ağır demeniz anlamsız geldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sroad

eğer bir kere alacaksanız biraz paraya kıyıp taksitle falan kaliteli bir şey almak daha mantıklı olmaz mı ? ayrıca notebook için hadi neyse de netbooklara neden ağır dediniz anlayamadım ki notebooklar bile maksimum 2 kg civarlarındayken netbooklara ağır demeniz anlamsız geldi.
    windows lu tabetler hakkında bir bilgim yok. bütçenizi söylerseniz daha iyi öneriler gelebilir. ama android de pdf lere düzenleme yapılıyor mu bilmiyorum. ben pc de dahi pdf ye ekleme yapamıyorum. apple ı sevmem ama sizin kullanacağınızı söylediğiniz uygulamarda apple kısıtladığı bir durum yok. e-kitap , pdf office için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tuncays44

windows lu tabetler hakkında bir bilgim yok. bütçenizi söylerseniz daha iyi öneriler gelebilir. ama android de pdf lere düzenleme yapılıyor mu bilmiyorum. ben pc de dahi pdf ye ekleme yapamıyorum. apple ı sevmem ama sizin kullanacağınızı söylediğiniz uygulamarda apple kısıtladığı bir durum yok. e-kitap , pdf office için.

Alıntıları Göster
    windowslu tablet kullanmadım ama windows 8 tabletlere uygun bir sürüm olacak. Windows istiyorsanız 8 i bekleyin derim

android ve ios un kendine göre avantajları var.

Günlük kullanım içni apple biraz daha hızlı gibi. ama Hız ne kadar önemli? aradaki farkı vermeye değer mi sizin düşünmeniz lazım

usb veya sd kart diyerek işi bitirdiniz sayılır. ipad ve çoğu tablette bu özellik yok Lenovo yada acer çıkarmıştı usb girişli tablet ama çok kalın kalas gibi birşeydi. bu özellikten vazgeçmenizi öneriyorum.

Ofis programlarında düzenleme yapma her tablete kurulabilcek yazılım ama tabletler bu iş için uygun değil. tabletlerin amacı bilgi tüketimi netbook ve laptopların amacı bilgi üretimi.
    yoğun düzenleme vs. yapacaksanız ultrabook öneririm. hem usb hem win7 hem hız açısından sizin için daha uygun. 1.5 kg civarı.

• quote:

Orijinalden alıntı: celalcaner2

windowslu tablet kullanmadım ama windows 8 tabletlere uygun bir sürüm olacak. Windows istiyorsanız 8 i bekleyin derim

Günlük kullanım içni apple biraz daha hızlı gibi. ama Hız ne kadar önemli? aradaki farkı vermeye değer mi sizin düşünmeniz lazım

usb veya sd kart diyerek işi bitirdiniz sayılır. ipad ve çoğu tablette bu özellik yok Lenovo yada acer çıkarmıştı usb girişli tablet ama çok kalın kalas gibi birşeydi. bu özellikten vazgeçmenizi öneriyorum.

Ofis programlarında düzenleme yapma her tablete kurulabilcek yazılım ama tabletler bu iş için uygun değil. tabletlerin amacı bilgi tüketimi netbook ve laptopların amacı bilgi üretimi.
    yoğun düzenleme vs. yapacaksanız ultrabook öneririm. hem usb hem win7 hem hız açısından sizin için daha uygun. 1.5 kg civarı.

Acerı hatirlamiyorum ama lenovonun thinkpad tableti var usbli ve cok kalas sayilmaz yani 14mm yaklasik ipad2nin 2 kati ama usb-hdmi vs hepsini barindirmakta ayrica klavyesi var bu modeli bende almayi dusunuyor gibiyim

• Ofıs uygulamalarında zaten apple sınıfta kalıyor, en basıtı excell de fıltreleme bıle yapamıyorsunuz hıcbır programıyla.

Androıd tablet alacaksanız en yaygın be sorunsuzu samsung 10.1 .otg ve mhl denen mınık aparatla televızyona ve usb flashbellek takılabılıyor .

Su an wındows 7 lı tabletler ısletım sıstemının agırlıgından oturu androıd kadar hızlı calısmıyor ve sarjları daha az gıdıyor

Sonuc olarak cok acelenız yoksa bence bıraz daha bekleyıp wındows 8 lı bır tablet alın
  • quote:

quote:

Acerı hatirlamiyorum ama lenovonun thinkpad tableti var usbli ve cok kalas sayilmaz yani 14mm yaklasik ipad2nin 2 kati ama usb-hdmi vs hepsini barindirmakta ayrica klavyesi var bu modeli bende almayi dusunuyor gibiyim

gene aynı kalınlıkta ultrabooklar mevcut. 32 gb ssdli i5 li ultrabooklar 1500 tl civarına düştü. hem şık hem sağlam

• quote:

quote:

quote:

gene aynı kalınlıkta ultrabooklar mevcut. 32 gb ssdli i5 li ultrabooklar 1500 tl civarına düştü. hem şık hem sağlam

doğrudur o konularda pek bilgim yok açıkcası çünkü araştırmadım ama tablet kullanmanın ayrı bir havası ve kolaylığı olduğu inkar edilemez

• quote:

quote:

quote:

quote:

doğrudur o konularda pek bilgim yok açıkcası çünkü araştırmadım ama tablet kullanmanın ayrı bir havası ve kolaylığı olduğu inkar edilemez

Alıntıları Göster
    okudum mesajlarınızı değerli arkadaşlarım,

şunu demek istiyorum

1- netbook ağır çünkü yanında projeksiyonu da ekleyince 1.5 kilo + maksimum 750 gram 2.5....doktor belki abarttı senin sürahi bile taşıman fıtığın için iyi değil ama mecburen çocuklarıma daha zevkli ve keyifli dersler sunabilmek için bunlara muhtacım bunun içinde minumum acı verecek ağırlıkları tercih etmem gerekiyor.

2- Android işletim sistemli bir tablet veya bilgisayar sistemi kullanmadım root ve bot dan bahsediliyor bu bile beni bayaa bir yıpratacak gibime geliyor yaş 35 zira.

3- Almışken bir kere alayım istiyorum FİYAT ANLAMINDA 1000-1200 tl ye kadar çıkabilirim. Taksit ve kredi kartı kullanacağım zira.

4- Asus TF 201 de tam karar kılmışken WİFİ konusunda sıkıntılarının yaşanması ve bu konuda kesin kati görüşlerin belirtilmemesi bir hayli beni kuşkulandırdı. ZİRA WIFI okulda bizim en fazla kullanacağımız şey olacak TTNET witamin vs... ancak okulda sabit yerlerde olacağından WİFİ Kuvveti güçlü olanı belirtmenizi istirham ederim.

5- Office WİFİ ve Adobe Reader yani E kitap özellikleri bir öğretmen ve haliyle benim için olmazsa olmazım. Ben office de değişiklikten kastım word e yazılar yazabilmek excellde formüllü çizelgeler yapabilmek ve office 2007 yi kullanarak sunumlar kullanabilmek..

6- Flash çalışmalar derslerimizde kullanılıyor. Bir tablet flashı kullandırmıyorsa benim için sıkıntı olacak bir çok ders materyali maalesef flash ile yapılmış zira.

7- HDMI veya USB çıkışlarının olması anında veri aktarımı veya projeksiyona yansıtma anlamında benim çok işime yarayacaktır. Projeksiyon olarak LG HS 201 kullanıyorum USB ve HDMI girişleri mevcut.

8- Bekleyeyim mi yoksa yukarıda ve en baştaki mesajıma en uygun tablet sizce ne olabilir?

Şu an aklıma gelenler bunlar değerli arkadaşlarım kardeşlerim...

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmeterzincan

şunu demek istiyorum

1- netbook ağır çünkü yanında projeksiyonu da ekleyince 1.5 kilo + maksimum 750 gram 2.5....doktor belki abarttı senin sürahi bile taşıman fıtığın için iyi değil ama mecburen çocuklarıma daha zevkli ve keyifli dersler sunabilmek için bunlara muhtacım bunun içinde minumum acı verecek ağırlıkları tercih etmem gerekiyor.

2- Android işletim sistemli bir tablet veya bilgisayar sistemi kullanmadım root ve bot dan bahsediliyor bu bile beni bayaa bir yıpratacak gibime geliyor yaş 35 zira.

3- Almışken bir kere alayım istiyorum FİYAT ANLAMINDA 1000-1200 tl ye kadar çıkabilirim. Taksit ve kredi kartı kullanacağım zira.

4- Asus TF 201 de tam karar kılmışken WİFİ konusunda sıkıntılarının yaşanması ve bu konuda kesin kati görüşlerin belirtilmemesi bir hayli beni kuşkulandırdı. ZİRA WIFI okulda bizim en fazla kullanacağımız şey olacak TTNET witamin vs... ancak okulda sabit yerlerde olacağından WİFİ Kuvveti güçlü olanı belirtmenizi istirham ederim.

5- Office WİFİ ve Adobe Reader yani E kitap özellikleri bir öğretmen ve haliyle benim için olmazsa olmazım. Ben office de değişiklikten kastım word e yazılar yazabilmek excellde formüllü çizelgeler yapabilmek ve office 2007 yi kullanarak sunumlar kullanabilmek..

6- Flash çalışmalar derslerimizde kullanılıyor. Bir tablet flashı kullandırmıyorsa benim için sıkıntı olacak bir çok ders materyali maalesef flash ile yapılmış zira.

7- HDMI veya USB çıkışlarının olması anında veri aktarımı veya projeksiyona yansıtma anlamında benim çok işime yarayacaktır. Projeksiyon olarak LG HS 201 kullanıyorum USB ve HDMI girişleri mevcut.

8- Bekleyeyim mi yoksa yukarıda ve en baştaki mesajıma en uygun tablet sizce ne olabilir?

Lenovo ihtiyacinizi karsilayacak gibi duruyor kalin denmis ama abartilacak bir durumu yok ayrica hdmi ve tam boy usb var. Sonra klavye ve stylus kalem gibi aksesuarlari var. Agirlik olarak 750gr idi sanirim. Ayrica root islemi abartilacak bir sey degil cogu telefon ve tablette 1-2 tik ile halledilebiliyor 5-10dk dan fazla surmez yani. Ayrica lenovo sistem olarakta iyi oldugundan flash konusunda problem cikarmaz.office icin ise herhangi bir tablet bile problem cikarmaz sanirim bu noktada da stylus ise yarayabilir duzenleme falan yaparken.wifi olarak kullanmadan yorum yapmak zor. Fiyat ise 1100 civariydi en son.

Son olarak fitik oldugunuzu bilmiyordum o yuzden netbooklara neden agir dediginizi anlayamamistim gecmis olsun...

• Son olarak tableti root etmek zorunda da degilsiniz yapacaginiz isleri official yazilimiyla yapabilirsiniz o yuzden kafaniza takmayin
  • quote:

quote:

şunu demek istiyorum

Lenovo ihtiyacinizi karsilayacak gibi duruyor kalin denmis ama abartilacak bir durumu yok ayrica hdmi ve tam boy usb var. Sonra klavye ve stylus kalem gibi aksesuarlari var. Agirlik olarak 750gr idi sanirim. Ayrica root islemi abartilacak bir sey degil cogu telefon ve tablette 1-2 tik ile halledilebiliyor 5-10dk dan fazla surmez yani. Ayrica lenovo sistem olarakta iyi oldugundan flash konusunda problem cikarmaz.office icin ise herhangi bir tablet bile problem cikarmaz sanirim bu noktada da stylus ise yarayabilir duzenleme falan yaparken.wifi olarak kullanmadan yorum yapmak zor. Fiyat ise 1100 civariydi en son.

Son olarak fitik oldugunuzu bilmiyordum o yuzden netbooklara neden agir dediginizi anlayamamistim gecmis olsun...

Alıntıları Göster
    sroad
    teşekkür ederim kardeşim.. Tam Asus TF 201 de karar kılmaya çalışırken farklı bir bakış açısı getirdin hemen inceliyorum...

• quote:

sroad
    teşekkür ederim kardeşim.. Tam Asus TF 201 de karar kılmaya çalışırken farklı bir bakış açısı getirdin hemen inceliyorum...

Alıntıları Göster
    fiyatlarına baktım 1270 tl civarı lenovo lar 1258 tl asus tf 201 12 ay taksit..
  • quote:

fiyatlarına baktım 1270 tl civarı lenovo lar 1258 tl asus tf 201 12 ay taksit..

Daha ucuza olmasi lazim bende arastirmistim cunku birkac aya daha iyi bir alternatif cikmazsa almayi dusunuyorum 1100 civarina vardi diye hatirliyorum bir bakayim sizin icin
  • https://pcdepo.com/lenovo-indigo-nz72stx-tablet-pc-urun6774.html burada 1167 TL sanirim daha ucuza bulmak zor
  • quote:

https://pcdepo.com/lenovo-indigo-nz72stx-tablet-pc-urun6774.html burada 1167 TL sanirim daha ucuza bulmak zor
    Asus u tavsiye eder misin peki sroad kardeşim?
  • http://pcdepo.com/lenovo-indigo-thinkpad-nz72etx-tablet-pc-urun6750.html
    bu da 32GB + 3G modeli ama kullanacaginiz yerlerde genellikle wifi varsa ya da ben tablet icin ek hat alip 3g internet icin kullanamam diyorsaniz ya da telefonunuzu wifi hotspot olarak kullanabiliyorsaniz 3g cok gerekli olmadigi kanaatindeyim son olarak 16gb kapasite yeterli cunku sd card takilabiliyor 60tlye bir 16gb sd almak ve 32gb olarak kullanmak gayet isinizi gorur ekstra 250-300 tl vermeye degmez
  • quote:

Onuda yarin bir arastirayim gorusumu yazarim

Bu arada lenovo alirsaniz klavye aksesuari icin malesef ekstra 250tlyi gozden cikarmaniz gerekiyor
  • quote:

Sadece teknik detaylara bakarsak cok daha onde duruyor ve fiyati ayni fakat inceleme videolarina falanda goz atmak gerek
  • Bir wifi sorunundan bahsediliyor fakat bu sorunu yasamayanlarda var sanirim.En iyisi yakindan incelemek olacak fakat tablet gayet iyi bir donanima sahip gpsde de problem oldugu soyleniyor eger gps ihtiyaciniz yoksa ve wifi problemi giderildiyse bir yakindan test edilip alinmasi mantikli sonucta asus.

Son olarak cihazda 3g yok bununla ilgili ustte yorum yapmistim ona gore siz karar verin fakat bu tableti ortaya atarak benimde aklimi celdiniz
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.