Şimdi Ara

::TAGAN BLACK PEARL KASA RESİMLİ İNCELEME:: (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
0
Favori
9.524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kapak açıkkende fena değil ama alma sebeplerimden biriside o kapak
  • Alt tarafa dık sekılde bende bu radı koymak ıstıyordum fakat sıgmadı.Yoksa cok guzel bır goruntu olusturacaktı ..Yan kapak ıcın bende bırseyler dusunuyorum burlarda yapan yok senınle ırtıbata gecerım

::TAGAN BLACK PEARL KASA RESİMLİ İNCELEME::
  • O Radyatöre bende bakmıştım Eğer olsaydı istediğim gibi dual loop tek radyatör için belkide en iyi çözüm olucaktı.Ok ben bir bitireyim yan kapağı beğenirseniz yardımcı olurum Bu gün yan kapağı boyacı bantı ile komple bantlayıp üzerinde kesim için şablon yapacağım.Kendimde keserim ama asla lazer gibi yumuşak ve mikron düzeyinde düzgün olmaz.İşin kısacası kapağın orijinlinde gelen kesimle eş değer kalitede&görünümde olsun diye uğraşıyorum.
  • Lazer ile kesim işi suya düştü gibi zira (Bilmiyordum bunuda öğrenmiş oldum) üstünde boya olduğundan dolayı hiç kimse kesmiyor (Yansıtma problemi)zira daha önce otomotiv parçaları yaptırırken hep metal halinde 'ham' olarak yaptırmıştım.Boyayıda kazıyıp götürmenin bir esprisi yok.Pleksi kesilebiliyor lazer ile renkli vb sorun değil boyalı paneller sorun teşgil ediyor.
  • Hadı yaw:S Orjınal seklınde kullanıcaz demek ki. .
  • Yok bu gün yaptım
    Dekupaj da pek kabiliyetli sayılmam kendime güvenemedim.Oto müzik sistemleri vip araçlar yapan bir arkadaşım var gerçek anlamda santçı gibidir.Bütün kapağı ilk önce boyacı bantı ile bantladım.Sonra anladımki böyle olmıyacak gitti 60cm 50 cm mat kağıttan folyo kestridim kapağın alt kısmına göre kapladım.Bütün ölçüleri aldım Photoshopta çeşitli denemler yaptım kapağın tipine karar vermek için.Sonunda en çok hoşuma giden (vede fonksiyonel) versiyonu buldum.
    Photoshoptan çıktı alıp kağıttan şablonu yine ölçü alarak folyoya oturttum.Kenarlar kasanın kapağı ile aynı yuvarlak açıda olsun diye (çizimde/şablonda zaten öylede keserken öyle olmıyabiliyor)büyük lokmalardan bir tanesini aparat olarak kullandım mükemmel açıyı yakalamak için.Tahtadan tezgah yapıp üstünde ince ince kestik.Mükemmel oldu.Daah sonra dremelin üstüne 1500 grid zıpara sarıp kenarları tam anlamı ile çapaksız ve kusursuza yakın şekile getirdim.
    İnce otomobil bantından kenarları mm kaçmayacak şekilde bantladım üstünüde kağıt bant atıp kestiğim iç kenarları mat siyah boya ile boyadım.Fabrika malı gibi oldu kimse anlayamaz Rahat rahat yaptığım işi beğenmem bu gerçekten güzel oldu.

Sonra aklımdaki fikiri gerçekleştirdim : Üste ki panelde koyu pleksi kullanıcağım için ordaki mesh paneli çıkarttım ters çevirdim alta göre boyunu biraz kısaltıp taktım.Böylece radyatör için çok güzel bir mesh imiz oldu.(Daha sonra kolonlarda kullanılan en ince siyah kumaş benzeri malzeme ile meshi içten kaplıyayıp toz filitresi yapıcağım)

En son olarakta : sağda kalan HDD cage ni çıkarttım ve sağda kalan aleminyum bölme ayırıcı aparatı 6.3 cm kadar bölümünü komple kestim ( alttan üstten vidalıymış altını perçin zannetmiştim)

Böylece : Alttaki HDD kafesinin altındaki parmak vidayı çıkartınca iç panelin alt kıvrımı ile HDD kafesi arasında tam 6.3cm mesafe kalıyor.Radyatör derinliğim (360mm radyatör) 3.0cm fanlarda 2.50cm toplamı: 5.5 cm oluyor buna 2mm de mesh kalınılğını eklersek yaklaşık 0.5 cm pay ile oraya oturuyor (yan vaziyette)

Bundan sonraki etap :

1- Radyatör ayakları yapılıp tüm test oturtmaları vb yapılacak.
    2- Üst taraftaki cd dvd rom vb oturtulan kafese (yandan gri görülen) dikeyde görünmesin diye tam ölçülerine göre maks 2mm kalınlığında piano black pleksi kesip adapte edeceğim yan tarafı pürüsüz görünsün istiyorum.Daha sonra karbon benzeri bir malzeme ile kaplıyacağım.Bu yarı saydam ve yarı parlak çok ilginç bir malzeme.
    3- Üst tarafa göre koyu füme benzeri pleksi kesilecek.Bendekiler 5mm fazla kalın.En fazla 2-3 mm olanında sipariş verdim.Pleksiyide oturtunca daha sonra ufak bir 'engrave'(Lazer ile isim/logo vb kazıma)yaptırtacağım.
    4- Tepeyi bir emiş/bir egzost havalnadırması için kullanıcağım.
    5- Anakart için otomotiv tipi led aydınlatma düşünüyorum onun provasını yapmam lazım.
    6- Kasanın tek sinir olduğum yeri: Doğru dürüst kablo düzenlemesi düşünülmemiş her şey fazla ortalıktan gidiyor.Anakart gelince test için monte edip yerleri işaretleyip tüm kabloları olabildiğince gizli götürmek için yerler açıcağım.(Anakart tepsisi ve altta) en son olarakta yukarıya fill port yuvası yaptımmı pek bir şey kalmıyor.

Akşam ilk fotolarını eklerim.Finalinde doğru fotoları çekerim ev stüdyomda ve öyle gönderirim.Bu aşamada fazla özenemiyorum henüz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vipracing -- 14 Temmuz 2008; 21:30:56 >

• Gece vakti cep kamerası ile bu kadar oldu :) Kasanın üstünde çekmedim çok parladı ve detayları görünmedi arkaya beyaz pleksi koydum (Not : Flashın etkisi mesh üzerine sert geliyor gölge yapıyor köşeler üstteki gibi yumuşak ve düzgündür)

Soldaki hdd kafesi kalıcak sağdaki çıkacak oraya pompayi monte edip izole ediceğim (vibrasyon vb için) psu yu yukarı tipte monte etmeyi düşünüyorum kalan tarafa water box ile sağdan çıkan hdd kafesini keserek 2 hdd monte edicek alan olarak kullanabilir yada dual loop için dikey bir 120mm radyatör pompa ikilisi dahi ekliyebilirim.Milimi milimine sığıyor.
    Yarın vakit bulursam alttaki tüm kabloları sleeve içine sokup hazırlıyacağım.Salkım saçak göz zevkimi bozdular.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vipracing -- 15 Temmuz 2008; 0:49:01 >

• 800 px gibi ayarladım foto boyutunu ama DH herhalde yeniden ölçeklendiriyor fotoları böylede garip görünüyor .Fotonun üstüne ters klik yapıp resmi gösteri seçmek en iyi çözüm şu an için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vipracing -- 15 Temmuz 2008; 5:05:35 >
  • çok güzel kasa çok etkileyici param olsa ilk bundan alacağım
  • @Vipracing
    Yan kapak cok guzel olmus bende ınan aynı sekılde yapmak ıstıyordum
    Detayları konusalım bıara bende yaptıracagım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signomis -- 15 Temmuz 2008; 18:38:15 >
  • Teşekkür ederim ok konuşuruz
  • Anakart geldi.Test için taktım.Anakart tepsisinde nereleri kesmem gerektiğini işaretliyorum.Gerçi umduğumdan çok daha fazla yeri kesip modifiye etmem gerekicek ama olsun mümkün mertebe gizliyeceğim tüm kabloları.Daha sonra anakart tespisindeki ekstra delikleri kapatıp macun&boya astar aşamasına geçiceğim.Aklıma bir fikir geldi biraz tereddüt ediyorum ama : Anakart tepsisinin ve altındaki metal bölümü boyadıktan sonra o alanı şeffaf (dumanlı giri gibi) pleksi ile kaplasammı?UV duyarlı olucak pleksi.Hem uv ışık altında hoş görünebilir hemde ekstra bir parlaklaık sağlar gibime geliyor.
  • Hocam pm kutunuz dolu mesaj gıtmıyor..Acarsanız attıgınız pm'e cevap yolluyacagım
  • Hocam pm kutunuz dolu mesaj gıtmıyor..Acarsanız attıgınız pm'e cevap yolluyacagım
  • Hocam mesaj kutun dolu pm atamıyorum. . .
  • Hocam düzelttim
  • Anakart tepsisi yatay ve dikey olmak üzere gerekli tüm ekstra yerlere sahip artık SATA tüm kablolar ve usb firewire vb anakartın altından kıvrılıp üstten gizlice ortada hiç kablo görünmeden takılacak.Alttaki aleminyum (pus alta takılınca onun altında duran) da çıkardım yanlardaki plastik dvd rom vb tutucularıda çıktı.Pazartesi boya aşamasına geçiceğim.
  • Evet boya işide bitti İç tarafta her yer zımparalandı astarlandı ve 4 kat siyah akralik ile boyandı.Bir kaç saat 50 derece civarı fırında beklettim.Anakart mosfetleri de boyandıekstra olarak aldığım krom kaplamalı OCZ ram soğutucusu da siyah akralik oldu..Artık su soğutmanın gelicek parçalarını bekliyorum tamamlamak için.Çarşambada bir aksilik olmaz ise iç ve dış pleksi işini bitirip su kabını monte ediceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vipracing -- 11 Ağustos 2008; 20:19:53 >
  • Hadi hayırlı olsun hocam resımlerı beklıyorum sabırsızlıkla.Bende dremel aldım bıkac degısıklık yapacagım..
  • Ok seve,seve sistemin güzel fotolarını tam bitince çekiceğim ama aşamalarına özenmiyorum o yüzden göndermemiştim fazla kalabalık olmasın diye ama gönderirim.Dremelin hayırlı olsun Ben de bir tane spiral alayım diyorum ama evde çok gereksiz olur.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.