Şimdi Ara

Taksiye çarptım ne yapmam gerek

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugün ticari taksiye çarptım.Kapı göçtü taksi zaten bayağı bakımsız her yeri çizildi Yüzde yüz suçluyum.Küçük bir şehirde yaşıyorum burda kimseyi tanımıyorum,çarptığım şahsın taksisinin ruhsatı kendi üzerine.Tutanak tutuldu bu masrafı sigortam karşılar ama yattı parası isteyecek.Anlaşıp versem ilerde yine icra takibi başlatabilir.Bir de dediğim gibi kimseyi tanımıyorum.Adam buralı 40 yıldır burda tüm sanayi esnafını tanıyordur.2 günlük arabayı 10 gün yattı gösterebilir icra takibinde,ben kendim adama versem iki günlük sonrasında icra takibi başlatırsa ispat edemem edemediğim gibi iki kere Ödemiş olurum.Nasıl yol izlemeliyim ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba

Karşı taraf ile görüştünüz mü? Yattı parası talep ediyor mu?

• anlaşıp verirken bir sözleşme yaparsan ileride bir şey talep edemez. bir avukata danış istersen.

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

enişteme söyledim konuştu bi talebim yok kazadır olur ben helal ettim demiş ama sonradan bir şey çıkarsa diye korkuyorum

• beyinsis B kullanıcısına yanıt

İstemedi sigorta arabamı yaptırır dedi ben de arabanın işi bitince bi makbuz istesek dedim babam gıcıklandıema işte adamı adam bir şey talep etmedi, kaza olur hep yapıyoruz biz dedi kötü niyetli gibi davranıp gıcık etme dedi.

• Esra3840 E kullanıcısına yanıt
    İyi de o başka. Eğer ki bir tazminatta anlaşırsanız o zaman sözleşme yaparsınız. Zaten anlaşmamışsınız ki. Neyin makbuzu? Benim çarpıştığım adam da olur böyle şeyler dedi ama sonra maalesef avukata verdi

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Yani bu gibi hususları bir bilene sormakta fayda var her zaman. Lakin şahıs eğer ben bir şey istemiyorum diyorsa bunu mesajla da dile getirebilir siz de mesajı silmezsiniz mesela. Gerçi bunun bir geçerliliği olur mu bilmiyorum.

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

Bir şey talep etmemişti bugün e devletten baktım kusur oranım 0 gözüküyor.Ama muallak tutarı gözüküyor.Şimdi ben mi suçsuzum anlamadım

Bu konuyla ilgili bilgim yok doğrusu, forum arkadaşlarımızdan bu durumu bilenler bilgilendirme yapacaklardır.

• Baban haklı hocaö, adam kazadır olur demiş hiç bulandırma. Adamın da aklına sokma. Zaten adamı 50 yerden arayacaklar değer kaydı alın edin diye. İsterse o zaman düşünürsün orasını. Benzer bir anımı anlatayım, hemde eğlenelim biraz.

2021 veya 2022'de tam dönüş olan yere yolun tek şeridini kapatacak şekilde kamilin birisi parketmişti, bende dönüşüde engelliyor diye sinirlenip biraz ani döndüm sağ arkam herifin sol arkasına sürttü, arabalarda da hiç birşey yok. bezle silsen çıkıyor.

Geldi ağlanmaya başladı, yok araba kiralık yok nasıl yapıcaz, dedim kardeşim tüm kusur bende ben vurdum, yolu kapatmışsın ama vuran benim neticede, tutanak tutucaz git yaptır arabanı dedim.

yok bu araba kiralıkta bilmem nede parasını verde. biz girdik birbirimize, çocukta gazi mahalleli zor türkçe konuşan her yerinde dövme mövme eşoftmanla gezen bir tip. gece saat 23 yanımda hanım var, onun yanında da mahalleden arabaya aldığı muhtemelen kadın birisi var, ara ara ortalığı kızıştırıyor.

çocukla biz ufak ufak birbirimize diş gösterince hanım rahatsız oldu, hadi dedim defi kaza defi bela 500 lira ateşleyeyim tutanak mutanak uğraşmayalım, bu kadın olduğunu düşündüğüm arkadaşta arada çocuğu gazlıyor, ne 500'ü enflasyon var, haberi yok herhalde enflasyondan falan diyor. Mali müşavir adama, çakma nike amblemli tayt giyen kız enflasyon hakkında nara atıyor falan öyle bir ortam işte.

O zaman dedim tutanak tutacaz, git nerde istiyorsan yaptır arabanı. lavuk hem tutanak tutmuyor hem beni salmıyor. kiraladığı yerdeki adamı aradı dedim ver bana, kardeş senin araba kiralıkmış bu cocuktaymış, ben bu arabaya vurdum nasıl yapalım? oda aynı tarz, yok orda 2000 liralık işlem var, yok araba daha 5.000 km'de. dedim kardeşim bunların hiç birisi beni ilglendirmez trafiğe salma o zaman arabanı, ya tutanak tutun ya 500 lira teklifimi kabul edin yada ben gidiyorum, yok ben orda olsam bak senden o parayı nasıl alırdım da bilmem nede, dedim gel al o zaman çocuk konum atsın sana.

23'te yaptığımız kazanın ardından, 01:00 gibi polisi olay yerine getirmeyi başardıktan sonra polis dedi ki geçmiş olsun nedir durum, anlattım. ee dedi kardeş ne istiyorsun sen, tutanak tutalım diyor hayır diyorsun,500 lirayı da kabul etmiyorsun. ben tutanak mutanak tutmam dedi kamil, polis sen tutma ben tutuyorum tutanağı dedi, 1-2 dakika da tutanağını yazdı, ben arabama bindim ve devam ettim. Ara Ara sorguladım, değer kaybı,yattı parası vs. birşey gelir mi diye ama gelmedi. Ha gelseydi onu da o zaman düşünürdük.

O yüzden sıkma canını kazadır olur, yattı parası da değer kaybı da günü gelince düşünürsün.

Not: Trafikteki her kaza için hem değer kaybının hemde yattı parasının anlamsız olduğunu ve yanlış bir uygulama olduğunu düşünüyorum. Kontağı çevirip trafiğe çıktığın an her türlü kaza,çarpışma vb. riskleri aldığını bileceksin. Ha park halindeki arabana vururlar, trafiğin olağan akışı dışında makas atarak giden alkollü araç süren birisi gelir vurur arabana o zaman yattı parası veya değer kaybı devreye girer onu anlarım.

Adam sırf taksici diye ben niye onun yattı parasını ödeyeceğim ya? Kazadır olur, görmezsin duramazsın o ters bir hareket yapmıştır. saçma sapan bir iş.

• The-T T kullanıcısına yanıt

Ben yattı parası talebini absürt bulmuyorum ama bu paranın kullanıcıya rücu edilmesini doğru bulmuyorum. Sonuçta ticari bir araç benim hatam yüzünden gelir kaybına uğruyor. Ben de istemezdim böyle olmasını kazadır ama bunun bir bedeli olmalı. Asıl olay bu bedelin bana ödettirmeye çalışılması. 200.000₺ lik teminat için 12.600₺ sigorta bedeli ödüyorsam bu bedeli sigorta şirketi ödemeli. Madem ben ödeyeceksem sigortayı bana zorunlu tutma

• Konudan bağımsız olarak bi sorum var

Geçenlerde bi araç aracıma park halinde çarpıp kaçmış. Adamı araç kameram sayesinde buldum. Bu gibi durumlarda onun trafik sigortası benim aracı öder mi? Ben emniyete şikayet ettim ama sigortası benim aracı karşılıyomu onu merak ediyorum.

• The-T T kullanıcısına yanıt

Yani bence de sigorta yüzde elli yüzde elli çıkarmış babam sanayide masraf 25 i bulmaz diyor sigorta yüzde 50 olduğu için 20 bin lira para vermiş.Aradı ben hiçbir şeyi yaptıramadım ya aranimızda anlaşalım ya da ben suçsuz olduğumu düşünüyorum itiraz edip gerekirse avukat tutcam dedi.Ben de keyfin bilir dedim dkdkdkd Küçük şehir belli tanıdığı birilerinden exper fiyatını fazla çıkarmış.Sigortadan yüz de yüz haklı alırım diye ama umduğu gibi olmadı djdjdjd

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.