Şimdi Ara

Araca vurup kaçmışlar. Ne yapmak lazım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
12.178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yarım saat önce markette aracın sürücü kapısına bir güzel çarpmışlar, göçertmişler ve çekip gitmişler. Babam da çekip gelmiş eve. Kamera kayıtlarına baktırmaya gideceğim birazdan. Fotoğrafları da eklerim.

Nasıl bir yol izlemek gerekir? Diyelim ki bulduk adamı. Gidip dövsem mi, sövsem mi, yoksa tutanak imzalatıp doldursam yeter mi?

1 senelik araç bir kere arkadan taksici geldi vurdu tampon değişti, bir de bu oldu. Öküzlerle aynı trafikteyiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-18F1A75FA -- 23 Ocak 2012; 20:07:45 >

• Hocam resim çekin ve kaskonun yolunu tutun.

Kamerlardan birşeyler çıkarsa değer kaybı davasıda açılabilir.
  • Geçmiş olsun. Kameralardan bişey çıkarsa ne ala, aksi taktirde kaskodan tamir ettirmekten başka çare gözükmüyor.

Şimdilerde kaskodan onarım için beyan yeterli oluyor ancak yine de trafik polisi çağırarak tutanak tuttursaydınız daha garanti olurdu. Eğer çarpan adam tespit edilirse kasko firmasının zararı karşı taraftan tazmin eder ve hasarsızlığınız bozulmaz..
  • Öncelikle aracın resimlerini çekin bir kaç açıdan gündüz gözü ile de bilahare çekersiniz

Kamera kayıtları olursa ne ala vatandaşı bulsanızda kavga dövüş çıkarmayın haklı iken haksız çıkarsınız emin olun

Kasko varsa sorun yok ama can sıkıyor işte

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi f-a-t-i-h -- 23 Ocak 2012; 20:54:08 >
  • Markette ilgilenseydiniz keşke ama bulunur yine. Marketin otopark kamerası vuran arabanın plakasını seçebilecek kadar net görüyorsa sıkıntı olmaz. Mağaza müdüründen rica edersiniz, kopyasını verir.
  • Teşekkürler arkadaşlar. Kamera akşam çekmiyormuş. Yani sadece spotların aydınlattığı yerleri çekiyormuş. Dolayısıyla kamera kaydı maydı yok. Kasko'ya kuvvet artık canımız sağolsun ne yapalım. Fotoğrafta pek belli olmasa da kapı koluyla birlikte hizasından aşağıdaki izlere doğru bir çizgi çizersek işte orası göçmüş. Yalnızca kapı kolu ve üstündeki değil yani. Gözle görmek farklı oluyor tabi. Adam dokunmuş olsa da fark etmese gitse neyse de lönk diye girmiş çekip gitmiş bir de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-18F1A75FA -- 23 Ocak 2012; 21:17:15 >

• Geçmiş olsun, kimin çarptığını ispatlayamazsanız mecbur kaskodan yapılacak.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Baya girmiş yalnız adam..
  • Sağolun. Nasıl ispatlayalım artık? Kaskodan yapılacak mecburen. Aşağıda photoshop bilgimi konuşturdum ve göçüğün şeklini çizdim Perspektif olarak düşünürseniz işte o yatay çizginin doğru olması gerekiyordu.

• gecmis olsun.
  • Teşekkürler. Trafik sigortası denen şey kaza anında karşı tarafın hasarını karşılamaya yaramıyor mu ve zorunlu değil mi? Bu insanlık dışı adam ne halt yemeye vurup da kaçtı acaba.
  • Geçmiş olsun. Benim önceki külüstürün 2 kapısı da göçmüştü sabah işe gitmek için gittiğimde. Lastik izlerine bakarsak virajı dönememiş ve sürtmüş. 2 kapı da açılmıyordu. Araç eski olunca kasko da yoktu tabi. Sadece annesinin ve kendisinin kulaklarını çınlatabildim. İnşallah bulunur vuran kişi.
  • acelesi olsa bile uluşabilceğiniz bir kağıt sıkıştırsaydı siliceğe, onun trafik sigortası sizin masrafları öder. sizinde kaskosuz bozulmamış olurdu
    olan olmuş gerçi geçmiş olsun
  • Muhtemelen trafik sigortası da yoktu. Ankara bir acayip. Yeri gelir lüks arabadan geçilmez yeri gelir farına bir ampul almayan gece trafik canavarıyım ben diye gezen adamlardan geçilmez. Muhtemelen biz ikincisine denk geldik. Namussuz.
  • geçmiş olsun
  • Geçmiş olsun.
    Benimde aracım daha 6 aylıkken sağ ön kapıyı resmen pert etmişti hayvanatın biri ve kaçıp gitmişti.Etraftan soruşturdum gören de olmamış.Mecburen kaskodan yaptırdım, kapı komple değişti 1800 lira masraf.Allahtan kasko var ama bu şerefsizleri elime bir geçirsem hiç acımam.
    Trafik sigortası diye bir şey var, yapmışsın bir öküzlük çarpmışsın, en azından bir telefonunu bırak trafik sigortan ödeyecek zaten,ama bu hayvanlar trafik sigortası da yaptırmazlar ki...
  • Geçmiş olsun. Umarım bulabilirsiniz. Şiddet çözmeyeceği gibi zorlaştıracaktır da.

Bu yine iyi. Her gün üç aşağı beş yukarı aynı kişilerin park ettiği bir üniversitenin personel oto parkında araçların vurulduğuna çizildiğine şahit oluyoruz. Aynayı kıran mı ararsınız. Arka stopları kıracak kadar sert bir şekilde yüksek aracıyla daha alçak bineğe dalan mı ararsınız. Hepsi var.

Bizim insanımız ne fizik kuralı bilir, ne temel sürüş tekniklerini bilir ama sorsan çok iyi sürücüdür. Sen onlara göre gereksiz yavaşsındır. Hatta bayan sürücüler kadar yavaşsındır. Pırt diye araba parkeder, zırt diye çıkar. Bir arabayı park ederken manevra yapmak acemiliktir ona göre.
  • Aynısı bu hafta bizimde başımıza geldi kapının boyanması gerekebilir , saç düzeltikten sonra boyada kırılmalar olması ihtimaline karşı ; geçmiş olsun .
  • Benimde aracımı evimin önünde bu şekilde çarpıp kaçmışlardı. Sonuç, sol ön far, sol ön çamurluk değişti. Farlar çok farklı göründüğünden sağ ön farıda değiştireceğim. Kaskoyu da katmadım işin içine zira hasarsızlık bozulursa daha fazla masraf edecektim. Cepten gitti... Ama epey bir küfür yedi tabii..
  • öncelikle geçmiş olsun...
    zamanında benim arabama da çarpıp kaçmışlardı.. sokaktakiler plakasını almıştı..
    karakola gittiğimde bu adamın semtin belalısı olduğunu, dikkat etmem gerektiğini vs vs söylemişlerdi.
    neyse adamı bulduk trafik sigortası yaptırdık, arabaları kaza yapmış gibi yan yana getirip tarfik polisine kaza tutanağı tutturmuştuk..

sen de adamı bulursan en azından bu şekilde halledebilirsin..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.