Şimdi Ara

[TAKTİK SAVAŞLARI] İşlevsel Combolar Hakkında.. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
0
Favori
5.804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Şu haliyle 1 aya düzelttiler düzelttiler yoksa hypeı söner ellerindeki kitleyi de autochesse filan kaptırırlar.

Complarla ilgili de bişeyler yazayım demonlar ağır çöp elise aatroxu silseler yeri var.Varus oku gerip atana kadar el bitiyor.
    Zaten yukarıda arkadaş paylaşmış artık herkes o complara gidiyor ona ek olarak yordle compu da çok zevkli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aspiratör -- 3 Temmuz 2019; 21:8:34 >
  • Aspiratör kullanıcısına yanıt
    demon buff'ı her seviye %10 arttı ve karakterleri de bufflandı son yamada. mesela varus'un ultisinin mana bedeli azaltıldı ama bence hâla çok zayıf bi ırk.
  • Herkez şans şans deyip duruyor kimse sol üst köşeden hangi champların 3 lendini ve 2 lendini takip etmiyor havuzda kalan son 1 tane champı bulmak için zar atıp duruyor gelmeyincede şans diyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kenpachii

Herkez şans şans deyip duruyor kimse sol üst köşeden hangi champların 3 lendini ve 2 lendini takip etmiyor havuzda kalan son 1 tane champı bulmak için zar atıp duruyor gelmeyincede şans diyor.
    Ilk olarak şans faktörü için milllet ne kadar sovse azdır.

1- şampiyon
    2- item

Sampiyon fasliyla başlayalım. Oyunun ilk anlarında benim şampiyon gelmiş gelmemiş umurumda değil. Devamlı da hem yukarıyı takip ederim hem de tek tek kim ne yapmış arkada ne topluyor bakarım. Epey bir süre de sadece olabilecek comp kombinasyonlarına göre şampiyon toplarım. Ama bazen gelmiyor gelmiyor gelmiyor.

2- item olayı ayrı bir felaket. Kimine yağıyor kimine yokları yasatiyor.

Sans faktörü cok şu an. Buna net şekilde çözüm şart

• quote:

Orijinalden alıntı: kenpachii

Herkez şans şans deyip duruyor kimse sol üst köşeden hangi champların 3 lendini ve 2 lendini takip etmiyor havuzda kalan son 1 tane champı bulmak için zar atıp duruyor gelmeyincede şans diyor.
    Sırf marjinallik kasıcam diye muhaliflik moda oldu son devirde.
    Meddler bile kabul etti item için şans koruması getiricez dedi.
  • Şunda hala bir türlü early'de güçlü olup da late'de kaybetmeyi çözemedim.

Bir de Allah aşkına ne kasacağınıza nasıl karar veriyorsunuz? Aşırı panik yapıp acele ediyorum ilk başlarda.

Bunun dışında şu ana kadar yapabildiğim en iyi kompozisyon aşağıdaki gibiydi, bu sefer kazanacağım herhalde derken sonuç: 3'ncülük...

[TAKTİK SAVAŞLARI] İşlevsel Combolar Hakkında..

Silahşör ve Şövalye çöp.
    Yordle'a bence nerf gelebilir. Gerçi 6 tane olmazsa pek bir anlamı yok. 3 tanede %20 şans düşük.

Kolcu + Buzul baya iş görüyor.
    Soylu da epey iyi ama herkes en başta Dariusları, Garenleri topladığından late'de kasmak zor oluyor.

Dövüşçü bence çöp, 1-2 defa denedim hem karakter olarak fightlarda çok etkisizler hem de toplaması epey uğraştırıcı.

Seçkin güzel ama Darius hariç diğerleri çok nadir çıkıyor. Biri Draven, biri Swain zaten bunlar 4-5 tier, diğeri de Katarina, bu da fazla çıkmıyor.

Vahşi, şahsen Kolcu kasmak varken uğraşmam.

Şekil değiştiriciler, Elise hariç fena değil ama early'de çok dayak yemeniz lazım bunu kasmak için. Gnar, Nidalee mesela çok OP iyi kasarsanız. Ama başlarda Elise alıp o şekilde kasarsanız Elise oyunun ortalarından itibaren çöpleşiyor, sinir bozucu gereksiz bir karakter.

Hayalet bence gayet güzel ama işte draftta falan Kindred veya Karthus bulabilirseniz. Karthus bence biraz useless kalıyor. Kindred hem Kolcu hem Hayalet olması açısından çok işlevsel bir karakter.

İblis kesinlikle güçlü ve etkili. İblis + Kolcu veya İblis + Elementalist güzel gidebilir.

Elementalist, kasması zor ve çok sabır isteyen bir sınıf ama kastığınız zaman da karşınızdakine güzel bir sürpriz oluyor.

Suikastçiler, early'de iyi late'de zayıf kalıyor. Anca Kha Zix'i falan çok iyi beslemeniz lazım yani 3 level + kanasumamız + guinsoo falan bir şekilde aşırı kasmanız lazım. Bunun dışında Hiçlik ile iyi gider. Hiçlik tek başına çöp.

Muhafız > neden var olduğunu sorguladığım bir sınıf. Sıfır.
    Korsan, gereksiz.

Riot yine odağı belli başlı yerlere toplayıp bazı şeyleri çok op, bazı şeyleri de aşırı zayıf, gereksiz yapmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fulton -- 4 Temmuz 2019; 4:53:32 >

• Aspiratör kullanıcısına yanıt
    itemler hakkında bir şey yazdığımı hatırlamıyorum gösterir misin acaba?
  • Fulton F kullanıcısına yanıt
    Başlarda acele etmeni gerektirecek bir şey yok. İtemleri telefondan açıp bakarak yapabilirsin. Spatula kadar değerli bir item varsa o da nişancı yayı. Onu toplamaya özen göster kolcularla oynamayı da seviyorsan guinso, rfc, hayalet vs. yapabilirsin.

Yordle'ın 3 gün önce bazı heroları bufflandı. Dün gece de ırk her seviye %10 artışla bufflandı 3 tane %30 , 6 tane de %60 artık. Ayrıca geçen gece shojin ve Pyke nerflendi.

Seçkin çok güçlü. itemli bir Draven 2 seviye kalsa hiç bir sorun olmaz. Darius 3'le yeter. Katarina 3'lenebilir ama 2.seviye de makul. Zaten 4. ve 5.sınıf karakterler en fazla 2.seviye yapılabiliyor ki Swain her türlü OP.

Vahşi özellikle erken oyunda çok güçlü olabiliyor zaten şuan oynayanların çoğu vahşi kasıyor bir süredir yabana atılmaması lazım hatta şekil değiştirici ile harmanlayarak 1. olabilirsin.(son oyunumda böyle 1. oldum.)

Şekil değiştirici birincil kasılacak class olmamalı tüm oyununu o class için şekillendirince baya dayak yenilebilir. Mesela seçkin veya vahşi kasarken yanında ek olarak şekil değiştirici kasılıyor zaten.

Hayalet güçlü ama Morde çok işlevsiz bir karakter. Oyun sonu Karthus bulunabilirse ve AP itemi dizilirse Kindred ile iyi olur. Bunun yerine 3.seviye Blitz de iş yapıyor (3lemesi kolay ve Rabadon verilmeli.)

İblis 3 gün önce her seviye de %10 olacak şekilde bufflandı ayrıca Varus'un ultisi için gereken mana da azaltıldı. Kolcu ve iblisler için iyi haber ama bana hâla biraz güçsüz geliyor iblis.

Elementalist ve Yordle kasması zor ama etkili evet. Eğer maksimum güce ulaşana kadar ölünmezse 1. olmak zor değil. Yani 5 can ile 8. de olunabiliyor 5 can ile 1.liğe de çıkılabiliniyor.

Suikastci ve hiçlik şuan meta da üst sıralarda. Yakında güçsüzleştirilirler diye düşünüyorum.

Korsan, eğer oyun başı 3lenirse bir süre ekonomi kasmak için tutulmalı ve o zaman gayet iş yapmış oluyor. GP ve Graves etkisiz ama Pyke oyunun en güçlü karakterlerinden biri. Muhafız güçlendirilmeli.

• quote:

Orijinalden alıntı: dogac-gs

Başlarda acele etmeni gerektirecek bir şey yok. İtemleri telefondan açıp bakarak yapabilirsin. Spatula kadar değerli bir item varsa o da nişancı yayı. Onu toplamaya özen göster kolcularla oynamayı da seviyorsan guinso, rfc, hayalet vs. yapabilirsin.

Yordle'ın 3 gün önce bazı heroları bufflandı. Dün gece de ırk her seviye %10 artışla bufflandı 3 tane %30 , 6 tane de %60 artık. Ayrıca geçen gece shojin ve Pyke nerflendi.

Seçkin çok güçlü. itemli bir Draven 2 seviye kalsa hiç bir sorun olmaz. Darius 3'le yeter. Katarina 3'lenebilir ama 2.seviye de makul. Zaten 4. ve 5.sınıf karakterler en fazla 2.seviye yapılabiliyor ki Swain her türlü OP.

Vahşi özellikle erken oyunda çok güçlü olabiliyor zaten şuan oynayanların çoğu vahşi kasıyor bir süredir yabana atılmaması lazım hatta şekil değiştirici ile harmanlayarak 1. olabilirsin.(son oyunumda böyle 1. oldum.)

Şekil değiştirici birincil kasılacak class olmamalı tüm oyununu o class için şekillendirince baya dayak yenilebilir. Mesela seçkin veya vahşi kasarken yanında ek olarak şekil değiştirici kasılıyor zaten.

Hayalet güçlü ama Morde çok işlevsiz bir karakter. Oyun sonu Karthus bulunabilirse ve AP itemi dizilirse Kindred ile iyi olur. Bunun yerine 3.seviye Blitz de iş yapıyor (3lemesi kolay ve Rabadon verilmeli.)

İblis 3 gün önce her seviye de %10 olacak şekilde bufflandı ayrıca Varus'un ultisi için gereken mana da azaltıldı. Kolcu ve iblisler için iyi haber ama bana hâla biraz güçsüz geliyor iblis.

Elementalist ve Yordle kasması zor ama etkili evet. Eğer maksimum güce ulaşana kadar ölünmezse 1. olmak zor değil. Yani 5 can ile 8. de olunabiliyor 5 can ile 1.liğe de çıkılabiliniyor.

Suikastci ve hiçlik şuan meta da üst sıralarda. Yakında güçsüzleştirilirler diye düşünüyorum.

Korsan, eğer oyun başı 3lenirse bir süre ekonomi kasmak için tutulmalı ve o zaman gayet iş yapmış oluyor. GP ve Graves etkisiz ama Pyke oyunun en güçlü karakterlerinden biri. Muhafız güçlendirilmeli.
    Hocam merhaba. Az önce ilk birinciliğimi aldım TFT'de,muhtemelen sen bu mesajı yazarken oynuyordum. İlk defa Vahşi kastım. Daha doğrusu Vahşi + duruma göre yanına Buzul veya Kolcu kasarım demiştim. Kısmen istediğim gibi oldu. 6'lamasam da baya güçlü oldular. İtem olarak da baya şanslı olunca çok rahat bir galibiyet aldım. Kompozisyonum aşağıdaki gibiydi, özellikle Nidalee ve Ashe müthiş oldu. Nidalee ölmüyordu hiçbir şekilde. Buzul + Vahşi + Kolcu baya baya iyi oldu. Bir de Nidalee'deki itemle İblis buff'ı da aldım bedavadan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fulton -- 4 Temmuz 2019; 18:32:57 >

Aklımdaki comp bunun gibi bişeydi evet güçlü oluyor böyle. Daha deminki dizilişin ve burdaki dizilisindeki braumun yeri daha iyi olmali bence. İtemi daha fazla kişiye dağıtmış olur hem.

Hocam öncelikle merhabalar;
    Önceki cevaplarda şanstan bahsettik. Fakat bunu kaldırıp bir kenara atıyorum ve kendi kazanma yöntemimi anlatayım sana genede 1. oluyorum en kötü 2. (çok nadir aşırı şanssızlıkla beraber başlarda patlıyorum)

Öncelikle başlarda oyunun bizi yönlendirmesine izin vereceğiz. Hani buzul gidiyim; buzul bekliyim, diğerlerini almıyım yok. İlk başta işimize yarayanları alıyoruz.

3.turdan sonra 2 seçeneğin var lvl alıp 4 lemek, lvl almadan hero geliştirmek gibi. Bu tercihe bağlı. (biriktirdiğin veya biriktireceğin karakterlerin hangi lvl aralığında çıktığı çok önemli. Bu arada zaten sürekli diğer oyuncuların hideoutlarını gezmen gerekiyor ki beklediğin şampiyonları onlarda arıyorsa şampiyon havuzundaki örnek: 90 şampiyonu 2 niz paylaşacaksınız 45-45. Veya 3 kişi biriktiriyorsa 30-30-30 gelme ihtimali var.

Daha sonrasında 4. Turdan sonra faiz yemeye başlıyorsun. Kaybetmek asla sıkıntı olmamalı. Hatta mümkünse oyun başında kaybet elinde iyi bir comp altyapısı var ise. Çünkü bu sana diğerleri parasını yerken ve faiz alamazken sen paranı 30-50 seviyelerine getirme şansın oluyor.

İtemleri vermekte acele etme. Genelde itemleri dağıtma şeklim 1-1-1.
    1 Burst Damage AP carry
    1-2 Tanky
    1 big dps

Mesela şöyle örneklendireyim. Buzul gidiyorum. Ashe i en köşeye alırım bu benim DPS imdir. Brandi genelde AP Carry modunda oynarım bu compta en arkada. Tanky için ise braum ve leonayı boostlarım genelde. Duruma göre değişir.

Bir diğer olayda şu takılıyor insanın aklına;
    Hero sayımı mı yükseltsem; yoksa lvl mi atlatsam. Bunu dengelemek lazım alacağımız faizi bozmadan. Ama genelde gördüğüm kadarıyla söyleyeyim
    İlk öncelik buildimizin ne olduğu
    İkincisi karakterlerin lvlleri ve itemleri
    üçüncüsü ise yerdeki karakter sayısı diyorum
    Bu benim için böyle yanlışım varsa düzeltin..

Bir diğer dikkat edilmesi gerek şey sürekli aynı pozisyonda kaybediyorsan değişim yapman gerektiğidir. Örneğin; karşıda assassins varsa; arkadaki dpsimizi korumamız lazım. Bu sebeple çaprak karşılaşmak yerine, karşılıklı savaşa giriyoruz ve öndeki tanklarımız aradaki mesafeyi açmıyor ve dpsimizi arkada sıkıştırıyoruz ve güvene alıyoruz.

edit: arkadaşlar hızlıca açıklamaya çalıştım, uygun bir zamanda detaylı anlatım yapacağım hem burdan hem twitch üzerinden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burakuzunn -- 4 Temmuz 2019; 21:39:12 >

kolcu kompunu oynuyorsan eğer, şövalye olarak morde sejuani kesin olucak garen fiora ile earlyi geçirirsin morde bulamazsan. kolcu oalrakta kindred kesin olcak. varus kindred ashe vayne (4kolcu kesin yapmalısın) sejuani morde %100 olması gerekenler diğerlerini de soyluya göre ayarlarsın olmazsa olmazları kindred morde sejuani
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lickshoot

kolcu kompunu oynuyorsan eğer, şövalye olarak morde sejuani kesin olucak garen fiora ile earlyi geçirirsin morde bulamazsan. kolcu oalrakta kindred kesin olcak. varus kindred ashe vayne (4kolcu kesin yapmalısın) sejuani morde %100 olması gerekenler diğerlerini de soyluya göre ayarlarsın olmazsa olmazları kindred morde sejuani
    Hocam 2 gündür kazanmaya başladım. Vahşi kesinlikle çok iyiymiş. Ana strateji Vahşi üzerine kurup yanına Buzul + Kolcu yapınca dehşet oluyor. Son olarak da Leona falan bulursan Braum + Leona ile Muhafız da alıyorsun oyun sonu müthiş oluyor. Son 2 galibiyetimdeki kompozisyonlar aşağıdaki gibiydi:

• Sonunda ben de kazandım :D Kolcu,buzul ve yanına hayalet güzel gidiyor. Hayalet karşıdakinin kilit karakterine denk gelirse değmeyin keyfinize. Spatula ve dev kemeri ile bir karakteri de buzula çevirince güzel oluyor.
  • oyunda şans faktörü var ama abarttığınız kadar değil, ben 3-4 oyunda 1 kazanıyorum en kötü, %80inde de top4e girmişimdir. earlynin pek bir önemi yok oyunda önemli olan late gamede güçlü kalabilmek, kafanızdan bir comp belirleyip onun üzerinden oynarsanız tabii ki şans diyip kaybedersiniz. late'de her oyunda comp'u değiştiriyorum neredeyse. frontline'ı zayıf bir compunuz varsa cho gnar seju gibi heroları latede kullanmanız gerekiyor, tanky bir comp ile gidiyorsanız da elementalist herolarını oyuna sokmanız gerekiyor.

itshafu, dogdog gibi yayıncıları izlerseniz dediğimi daha iyi anlarsanız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi b0Ni -- 6 Temmuz 2019; 21:40:27 >
  • 11. Turdan önce 6 seviye ol görevini yapabilen var mı

• 3 locket 6 sorcerers oynayan oldumu merak ettim denemeyi düşünüyorum geçen karşıma geldide baya iyi gibi.
  • Bu minik efsaneyi değiştiremiyorum "Taktik Savaşları" kısmından "1" yazan yerdeki minik efsane kısmına tıklıyorum hiçbir şey açılmıyor hani şu beta kartları falan olan yer.

Ganimetlerden de baktım hiç yumurta yok, baya oynuyorum yani gelmesi lazımdı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fulton -- 9 Temmuz 2019; 19:1:27 >
  • Benim bildiğim gerekli puanı toplayınca 1nci yumurta açılıyor tıklıyorsun 3 yumurta seçeneği veriyor 1ini seçiyorsun ganimete yolluyor ordan açıyorsun.

Dipnot:Eğer açtığını düşünüyorsan taktik savaşlarında 1 kere oynaya basıp grup ekranında minik efsane veya arenayı değiştirebiliyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HollowFlea -- 10 Temmuz 2019; 8:57:19 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.