Kanuni Sultan Süleyman döneminde, Konya'da Tulumba Recep adında bir ihtiyar yaşarmış. Bildiğiniz gibi Kanuni dönemi, Osmanlı'nın en zengin ve parlak dönemidir. Tulumba Recep de bu bolluk, bereketten nasibini almış tabi. Gayet varlıklı bir insanmış, refah içinde yaşarmış. Günlerden bir gün, yolunu kaybetmiş bir genç Recep'in saray gibi evinin önünden geçiyormuş. Genç, etraftaki evlere ve dükkanlara şaşkın bakışlar atarken o sırada bahçesiyle uğraşmakta olan Tulumba Recep ile göz göze gelmiş. İkisi de gözlerini kaçırmayınca bir süre bakışmışlar. Recep, genç adamın oraların yabancısı olduğunu anlamış ve gelmesini işaret etmiş. Genç adam bahçenin kapısından girip Recep'in yanına gelmiş. -Yolunu mu yitirdin delikanlı, diye sormuş Recep. -Evet beyim, şurayı arıyorum. Üzerinde bir adres yazan kağıdı Recep'e uzatmış. -Mezarlığın ordan yanlış dönmüşsün delikanlı. Epey bitkin görünüyorsun. Gel hele bir soğuk ayran iç, buyur. Sonra gidersin. Genç adamı içeri buyur etmiş. Hortumu kenara atmış, bahçe musluğunu kapatmış ve genç adamın peşinden eve girmiş. Ayranları doldurmuş. -Söyle hele genç adam, ismin nedir, neyin nesisin? -İsmim İbrahim'dir beyim. Akrabalarımı görmeye geldim. Sizin isminiz nedir ayıp olmazsa? -Ben Tulumba Recep, ve bu da senin için! Çevik el hareketleriyle çorabının lastiğini çekip çıkarmış ve lastiği gerip gerip genç adamın kulak memesine vurmaya başlamış. Genç neler olduğunu anlamaya çalışırken ense köküne sert bir tokat yemiş ve yere düşmüş. Korunmak için cenin pozisyonuna geçmiş. Tulumba Recep, elleri ve ayaklarıyla kapıya tırmanmış ve elbow drop ile adamın üzerine atlamış. Adamın ayaklarını gıdıklamış ve cenin pozisyonunu bozdurmuş. Mutfak masasının üzerinde duran, geleneksel motiflerle süslenmiş zengin işi vazoyu adamın kafasında kırmış ve adam bayılmış. Recep iki sokak ötedeki amcaoğlunu cepten aramış ve adamı sırtlarına alıp çok uzak diyarlara gitmişler.
quote:
Orijinalden alıntı: elbiskuha
Okumayın!!1
quote:
Orijinalden alıntı: Eli Vance
Bu mesaj silindi.
Buz gibi ayrandan sonrasını okumadım.
quote:
Orijinalden alıntı: Eli Vance
Bu mesaj silindi.
ulan içine etmişin bende ciddi ciddi güzel bir şey diye okuyorum çok fena kulaklarını çınlattım.madem bi halt yazıyon Kanuni sultan süleymanı niye karıştırıyorsun
quote:
Orijinalden alıntı: cadillaccts
ulan içine etmişin bende ciddi ciddi güzel bir şey diye okuyorum çok fena kulaklarını çınlattım.madem bi halt yazıyon Kanuni sultan süleymanı niye karıştırıyorsun