Şimdi Ara

Tamirci Abinin Fikri doğru mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, bugun bir tanidigimin arabasini aldik tamire vermistir opel astra sedan 2012 dizel, usta ile biraz fikir alisverisi yapmak istedim. Benzinli arabanin moturu maximum kac km ye kadar dayanir diye bir soru sordum..

Cevap olarak ise 300.000 km lere kadar goturur dedi ama sonradan tüp takilirsa, bu ömur duser dedi. Aracin yagini bakimlarini zamaninda yaptirirsan bu km yi yapar diye

Bir dusuncesi oldu. Gercekten su an sifir bir araba alinsa opel voswagen bakimlar tam zamaninda yapilsa bu kadar km yapilir mi ne derece dogru ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bence bakımı yapılırsa artar bile

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kapali kutu usta degil fabrikadaki muhendisi bile bilemiyor kesin rakamlari......
    Boş islere yagina suyuna bak fazla redline yapma sende patlamaz korkma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F57B183FE -- 20 Ağustos 2016; 20:11:14 >
  • Zaten her yerde şimdiye kadar on yüz bin kere tartışılmış, yazılmış, çizilmiş olan bir bilgi olduğu için evet doğru olma ihtimali çok yüksek.

Bir de google, donanımhaber arama bölümleri nelerdir ne işe yararlar araştırmanızı tavsiye ederim.

Edit: ya arkadaş anlamıyorum ki, işte x araba 358241kmde motor yer desek, bu sizin için doğru bilgi mi oluyor? Yani burda biz 50 sayfa tartışsak, yine bakımları zamanında yapılan iki arabadan biri 50000de turbo yiyecek diğeri 260bine kadar tık demeyecek. Yani ne bekleyerek açıyorsunuz bu konuları? Bi arama yap anlıyorsun zaten böyle meselelerde kesin bilgi, konsensus yoktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cellman406 -- 20 Ağustos 2016; 20:15:44 >
  • Usta(!) sallamis. Bakimlari yapilmis duzgun kullanilmis bir araba 300.000 km den daha fazla gidecektir.

Piyasaya da baktigimizda bircok araba vardir sahibi 90-100 bin bilip aslen 300-400 binlerde.

• Taksi çıkması araçlara bakarsan 900 bin km'de albea accent dacia'lar dolu

• Atmosferik benzinli ve 300000
    Sanayi ustalarının %90 ı zır cahil.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MERT HOCA İLE GİDEN VAR MI ?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Markasına göre değişir bence
    Örnek mercedes
    bir milyon sınırını aşıyor 1800 ve yukarı cc li olan modelleri

• adam sallamış. turbosuz bi motor bakımlıysa çok rahat 500-600 bini devirir. hele uzun yol kullanılıyorsa 1 milyon üstünü çok rahat görür.

turbo, supercharger gibi ek donanımlar motor ömrünü kısaltır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok daha fazla gider. O 200 bin 300 bin sadece bizim kafamızdaki sınır

• bizim sanayi ustalarının eline düşen araba 100 bini görmüyor, sıfır arabayıda götürsen içine ediyolar.
    40 yıllık ustalar gördüm bi kayış değiştirmeyi öğrenememiş illa 3 kere gidip uğraşacaksın, bu kamillerin bide meşhur sözleri var bizde yanlış olmaz hatayıda kabul etmiyolar zor zor kabul ettirdin pişkin pişkin sırıtıp düzeltiriz deyip yine para istiyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

bizim sanayi ustalarının eline düşen araba 100 bini görmüyor, sıfır arabayıda götürsen içine ediyolar.
    40 yıllık ustalar gördüm bi kayış değiştirmeyi öğrenememiş illa 3 kere gidip uğraşacaksın, bu kamillerin bide meşhur sözleri var bizde yanlış olmaz hatayıda kabul etmiyolar zor zor kabul ettirdin pişkin pişkin sırıtıp düzeltiriz deyip yine para istiyorlar.

evet görmez bizim ustalar dansöz gibidir hepsimi kaypak olur bu sanayicilerin
  • Ya adam da dedi kullanima gore degisir dedi.. yani yorumunu soyledi..

• motor ömrü km ile ölçülmez. Çevirebileceği devir sayısına göre hesaplanır.
    aracını uzun yolda kullanırsan düşük devir yüksek sürat km olarak fazla veya içi düşük vites düşük devir km olarak az gidecektir.
    Bu sebepten yok 300 bin yok 500 bin gider muhabbetleri hiç bitmez.
    Aynı motor 300 bin de gidebilir 500 binde

• Bi arkadaşımın taksici babası lpgli accenti ile 5 senede 850.000km yol yapıp hiç tamire girmediğini öğrendiğimden beri bu tahminlere kulak asmıyorum. Hyundai yetkilisi görünce 1milyonkm yaparsan sana 0 araba veririz demiş ama taksiler 5 senede değişmesi gerektiğinden ne yazık ki yapamamış.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ankara'da bir usta tanırdım. İşleri gayet iyi . 2 dükkan birleştirdi yanında 5-10 kişi çalışıyor. Allah bereket versin.

Arkadaş Adam hiç mi bir şey bilmez?

Arabanın beyninde dandik bir arıza var. Biniyor arabaya gidiyor başka ustaya.

Motorda tekleme mi var ? Biniyor arabaya başka ustaya.

Ne olsa başka ustaya gidiyor.

Arkadaş neyin ustasısın sen? Ancak yağ değiştir filtre değiştir. Lafa gelse her markayı her modeli ezbere bilir.

Sanayi böyle adamlarla dolu.

• CouldServer C kullanıcısına yanıt
    700bin km giden lineada biliyorum 30bin kmde yatak saranda
    560bin kmde transitte biliyorum 100binde kol çıkaranda
    Ama bu dediklerim dizeller benzinlilerde
    Hiç kapak açılmadan 330bin gören araba gördüm 120binde lpg takılmıştı
    160binde yağ yakmaya başlayanda gördüm
    Artık piyango mu dersin sürüş karekteristiği mi kullanılan yağ mı dersin kullanılan yakıt mi bilemem

• O değilde 2006 yıllarında falan 91 model Bmw 7.30IL vardı abimde... Bakim için sanayiye gittiğimizde abim buna benzer bi soru sormuştu ustaya.. Adamda bunların motoru Tank gibidir temiz düzgün bakarsan 1.000.000 Km bile yapar demişti.. Sonra yanımıza bir almanci gelip sohbet etmiştik biraz onla, bende de 7.35 var merak etme mükemmel motorlar bunlar demişti.. Neden bilmem ama hep hatırlarım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim 1.8 vectra lpgli 270 binde. Araba zıpkın gibi. Bu neyin kafası

• 2001 mod 1.4 vvt-i corolla aracimiz vardi , eşek niyetine kullanildi tam 10 sene , kliması yoktu. Km si 844 bin de takasa verildi. Fiorino alindi 2 sene once onunda km si 268 bin oldu. Toyota asla bakim ve aks kafasi sesi disinda ( aks kafalari degisti 3-4 kere ) ariza cikarmadi. Duzgun kullanim ve zamaninda yapilan bakimla cok uzun km ler gidilebiliyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.