Daha yeni aldığım civic'ime elemanın biri kırmızı ışıkta dururken arka tamponun yan tarafından sürrtü. Elemanın telini, plakasını filan aldım ama arka tamponda ezik yada göçük yok sadece sürtünmeden dolayı boyası kalktı şimdi servise götürsem tamponun tamamını söküp boyamaya kalkarlar mı, yoksa sanayide rütuş filan yaptırsama daha mı mantıklı olur fikir verir misiniz?
.
resim ekleyerek bilgi verebilirmisiniz?
Onun boyası senin tampona çıktıysa, kolay. Sökülür. Ama senin tamponun boyası sıyrıldıysa, tamponu sökmeden o bölgeyi lokal olarak boyayabilirler. Bu mümkündür, komple boyamaya gerek yok.
elemandan bi şey almadın mı? bu saatten sonra kabul edecek mi masrafı? bizim arabaların masrafları çok, servise yaptırsan iyi para isterler, keşke tutsaydın raporu o nun sigortadan yetkili serviste yaptırırdın. benim de ön tamponda çizik, boyasız, sürütnmüş siyah plastiği görünen yerler var. kasko nun mini hasarından sene sonuna doğru yaptıracağım autoking e. onlar yapıyolar böyle işleri ama ne kadar isterler konuşmak lazım
servis lokal boya yapmıyor, tamamını boyuyor ve sanırım 250 Tl alıyor, auto king te lokal boyatırsan en fazla 60 tl falandır
Kemal hocam,
çok büyük olmayan bı kaç parça çizik için serviste tüm tamponmu boyatmak arabayı satarken buyuk sorun çıkartır mı?
.
çıkarmaz yaa, sonuçta tampon, plastik...benim ön tampon 3 kere boyandı; düşünsene satarken tamponu komple değiştirip yenisini taktırsan alt tarafı kaç para tutar...!
2. el satışlarda tamponlar parçadan sayılmıyor. İster 1000 kere boyanmış/değiştirlmiş olsun..... Hiç kıymeti yok yani.
servisler işin kolayına kaçıyor.tamamını boyuyorlar.auto king bu konuda sağlam.tavsiye ederim.servis tamamını boyucaz derse sorun olmaz aracın fiyatı falan düşmez tabi ama boşu boşuna fazla para verirsin.(kasko'dan falan yaptırmayacaksan)
Çok sağolun Beyler,
Ben tamponun boyatılması ilerde sorun olur dıye dusunmustum sorun olmusa gerısı halledilir.
tekrar sağolun...
Ya o bişeymi ben geçenlerde arka tamponda 3-4 tane çizik var diye, lokal boyada sırıtır diye komple boyattım tamponu Sağolsun boyacı tanıdık 110 liraya halletti. Arabamı satarken arka tampon boyalı diye almayacak adam almasın zaten.
aracın karoserinde metal aksamında birşey olmasın kimse sıkıntı yapmaz.Ama mutlaka plakan görünecek şekilde boyatmadan önce resmini çek ve elinde bulunsun.Çünkü sorun olmasada genelde daha büyük birşeymi oldu sorusunu akla getiriri komple tampon boyası.Onun için elinde bir kaç fotograf dursun,satarken karsındakının aklına bısey takılımaması ıcın, gonlunun ferahlığı için lazım olur...saygılar
quote:
Orjinalden alıntı: enteresavar
aracın karoserinde metal aksamında birşey olmasın kimse sıkıntı yapmaz.Ama mutlaka plakan görünecek şekilde boyatmadan önce resmini çek ve elinde bulunsun.Çünkü sorun olmasada genelde daha büyük birşeymi oldu sorusunu akla getiriri komple tampon boyası.Onun için elinde bir kaç fotograf dursun,satarken karsındakının aklına bısey takılımaması ıcın, gonlunun ferahlığı için lazım olur...saygılar
Boya olayında önce resim çekmek güzel bir alışkanlık, zaten kaskodan boyatılınca servistede çekiyorlar, ama çok kasmayada gerek yok entere kardeşim, artık teknoloji çok ilerde, gerek servis raporları gerekse elektronik boya kalemleri sayesinde adamlar her şeyi ayna gibi çıkarıyor ortaya valla; önemli olan arabada ciddi darbe olmaması, yoksa zaman içinde boya kaçınılmaz oluyor, helede büyük şehirdeyseniz...önceki arabalarımdan birinde kötü bir anım olmuştu; bildiğiniz gibi ben öğretmenim, ingilizce öğretmeni, genelde gırgır bi tip olduğum için sevilen bir öğretmenim, her zaman öğrenciden yana düşünür ve davranırım...ama genede çıkarlarına dokununca insanlar kolaylıkla düşman olabiliyorlar;
sene sonuna doğru kritik bir yazılıdan sadece 4 kişi zayıf aldı, sorular çok kolaydı, bir nevi kurtarma yazılısıydı, önceden cevaplarıyla verdiğim 20 sorudan 10 tanesini sormuştum, zayıf alan 4 kişi hiç bir şeyi iplememiş olmalıki bu kadar basit bir yazılıdan zayıf aldılar, yani onların zayıf almasında benim hiç bir kabahatim yoktu, ama o akşam son dersten çıktığımda arabamın 4 kapısındada birer çizik vardı, adamlar imza atar gibi her biri için bir kapıyı çizmişlerdi
Kaskodan boyattım, satarkende alıcıya aynı bu şekilde olayı anlattım, adam çok makul karşıladı, her hangi bir kontrol falanda yaptırmadan aldı arabayı, ve hala çok iyi görüşüyoruz, , o araba canavar gibi tık demiyor...ancak ülkemizde sahtekar çok fazla, toyotacıların sitesinde buna örnek bir olay var linki aşağıda http://www.toyotaclubtr.com/fotograflar-videolar/neydi-ne-oldu/?topicseen
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme