Şimdi Ara

Tamron 17-50'nin 18-55'ten Ne Gibi Farkları Var?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.059
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kit lens yerine 17 50mm Tamron'la birlikte almak istiyorum ancak bu konuda yeni olduğum için 800 daha fark verip değer mi değmez mi bilmiyorum. Somut ve gözle görülebilen diyafram farkı dışında ne gibi farkları vardır (keskinlik, renk doygunluğu vs.) Birçok kişi arada bir fark yok o kadar farka değmez derken bazıları da arada dağlar kadar fark olduğunu söylüyor. Sizin fikriniz nedir, özellikle kullanan varsa değer mi değmez mi yorumları bekliyorum.

• ilk makinen olacaksa degmez. eger fotograf cekme isteginden emin degilsen, alalim bakalim olmadi satariz diyorsan 18-55 al gec.

sordugun lensler arasinda, seninde belirttigin noktalarda tabiki farklar vardir. isi iyi bilen ellerde bu farklar kolayca basarili fotograflara donusturulebilir. yeni baslayanlarin fark yaratana kadar biraz ugrasmasi gerekir.

kisisil gorusum 17-50 nin cok kisa bir aralik oldugu yonunde. genis acida tamam ama az zoom yapmak gerekse, saldir cantaya zoom lensi cikar derken kompozisyon bitti gitti.

18-55 yap, ucuza kapat isi. iyi ogrenirsen ve de seversen daha iyi lense ve daha iyi bir govdeye gecersin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• İşte o da ekstradan masraf ve uğraşmak gerekecek bir daha :) Ben yaratıcı ve estetik fotoğraflar çıkartmak istiyorum. Bir alternatif de Gold'dan 700D+STM 18 55 lens alıp daha sonra ikinci el 50mm ve zoom için ikinci el 75 300 is almak ki uzaktan foto çekmeyi seviyorum hayvan sahne vs falan. fakat ikinci ele de ne kadar güvenilir bilmiyorum
  • İlk olarak iki lensi de kullandım. Makinamı aldıktan sonra bir 5-6 ay arası bu kit lensi kullandım. Sonra Tamron'la tanıştık. f/2.8 oluşu çok şahane bir şey. O parantez içinde yazdığın - (keskinlik,renk doygunluğu vs.) - hepsinde çok daha başarılı. Mesela bu lensin titreşim engelleme özelliği olmayan versiyonu, olana oranla bile gözle görülür büyük bir keskinlik avantajı var. Ben öneririm. Kullandım çok uzun zaman, Full Frame'e geçmeyi düşündüğüm için sattım, minik bir fon oluşturdum. Yoksa düşünmezdim bile.
  • KissKissBangBang kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun full frame makinen, ben de 17 50 düşünüyordum uzun süredir; ancak fiyatının fazla olması kafamı karıştırıyordu. Bir de bazı yerlerde ''o fiyat farkına değmez, fotoğrafların çoğu hemen hemen aynı'' gibi yorumlar var. Tabi zannedersem kullanmamış kişiler de çok yorum yapıyor bu konuda. O yüzden kullanan birinin yorumu daha önemli ki 3-4 tane fotoya bakarak anlaşılması zor olabilir. Yani sanırsam belli ışık koşullarında 18 55 17 50 ye yaklaşırken gece çekimleri ya da yakın plan vs gibi farklı durumlarda 17 50 farkını ortaya koyuyordur.

Peki 950 liraya sıfır almak mı mantlıklıdır Fotografium gibi bir siteden yoksa 600 650 tl ye ikinci el mi (tamronun zoom halkası hassas bozulursa işe yaramaz satışı zor falan da deniyor) Bir de bunun sıfırını alana kadar canon 15 85 lens de tavsiye ediliyor ama çok da güvenemiyorum dediğim gibi ikinci ele.

Bir de son bir soru sesle ilgili o söylenen cart curt sesi sadece otofokusta mı geliyor manuelde ses yok mu ve de video çekerken sürekli videoya yansıyor mu o ses?

• Focus sesi fazladir ama manuel focusda ses yok. Lensi bence 2. El alın, zoom halkası biraz zayıftır ama arızalanması halinde 100 liraya yaptırılır.(arkadasımın başına geldi)
    Bence kit lens ile alın, belli bir olgunluğa geldikten sonra 2. El alabilirsin, yada hiç almayayıp ultra geniş açı yada tele lens alırsın, ihtiyacına göre bakarsın.
    Son olarak sesli focus, icine toz alma ve zoom halkası gibi handikapları olsa da bunlar her lenste olabilecek sorunlar ve tamiratı mümkun. Keskinlik, kontrast olarak parasını sonuna kadar hakeden bir lenstir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim cevap vermeme gerek kalmamış @çekomastik hocam halletmiş sağolsun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • çekomastik kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler ama 18 55le zaman kaybetmek istemiyorum açıkçası yani daha iyi sonuçlar alabilecekken 18 55 hakkında genel olumsuz yorumlar beni biraz soğuttu açıkçası bu lensten sonuçta 300 400 liralık küçük bir kompakt makineden farkı kalmıyor o halde makinenin sanırım. Daha sonrası için Canon 70 300 düşünüyorum ama onu ikinci el alabilirim 400 liraya falan. Bir de şu tam olarak cevap bulamadığım Eurasia garantisiyle ihthalatçı firma garantisi farkı.
    http://fotografium.com/canon-650d-tamron-17-50-f-28-kit-dslr-fotograf-makinesi
    Ben bunu almayı düşünüyordum ama bir diğer seçenek de Golddan 18 55 stmli alıp sonradan modifiye etmek bunun fiyatı da 1600 liraya geliyor
    http://www.gold.com.tr/canon-eos-650d-18-0-megapixel-slr-fotograf-makinesi_u
    Golddan alırsam maduriyet yaşar mıyım diye düşünüyorum garanti konusunda ya da Eurasia garantisinde anında ürün iadesi değişim vs olurken Goldda savsaklıyorlar mı diye düşünüyorum kimse memnun değil çünkü goldun garantisinden. Esasında maaşımın 1600 lira olduğunu düşünürsek aradaki fark benim için az buz bir şey değil bir aydır kafayı yedirtti bana bu konu.
    Bir de birkaç ay sonra 18 55 bana yetmediğinde kolayca elden çıkarabilir miyim diye de düşünüyorum
    Teşekkürler yorumlar için

• Valla ben olsam sahibinden yada sanal pazar üzerinden body ve tamronu beraber yada ayrı olarak alır geçerim, en fazla 1600 lira veririm, 400 liraya da 55-250 alırım, 2bine mis gibi set yaparım. Bu aletlerde fabrikasyon bir sorun yoksa kolay kolay arızalanmazlar o yüzden temiz olduktan sonra spot yada 2. El alınabilir.

• çekomastik kullanıcısına yanıt
    o fiyata maalesef bulamadım öyle bir set :(
  • beyler bende şu 17 50 den tam alıyorum derken sahibindenden kaçırdım temizdi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre-29 -- 28 Mayıs 2014; 14:53:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: çekomastik

Focus sesi fazladir ama manuel focusda ses yok. Lensi bence 2. El alın, zoom halkası biraz zayıftır ama arızalanması halinde 100 liraya yaptırılır.(arkadasımın başına geldi)
    Bence kit lens ile alın, belli bir olgunluğa geldikten sonra 2. El alabilirsin, yada hiç almayayıp ultra geniş açı yada tele lens alırsın, ihtiyacına göre bakarsın.
    Son olarak sesli focus, icine toz alma ve zoom halkası gibi handikapları olsa da bunlar her lenste olabilecek sorunlar ve tamiratı mümkun. Keskinlik, kontrast olarak parasını sonuna kadar hakeden bir lenstir.

Lensi kullanıyorum aynen Çekomastik hocamın dediği gibi, videoda Af sesi geliyor ama Mf de sorun yok.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up olacak fakat, ABD'ye gidiyorum 200-300$ arası portre lens almayı düşünüyordum Tamron 17-50 NON VC versiyonu var, sizde önerir misiniz? Elimde hali hazırda Canon 50 mm f.1.8 var fakat iç çekim yapılmıyor.
  • IgorStravinsky kullanıcısına yanıt
    Makine crop sensör ise alabilirsiniz. Öncelik Sigma 17-50 bakın derim olmazsa Tamron da alternatif alınabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: X Files

Makine crop sensör ise alabilirsiniz. Öncelik Sigma 17-50 bakın derim olmazsa Tamron da alternatif alınabilir.

Farkı nedir acaba malzeme kalitesi mi sadece

Makine 650D bu arada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IgorStravinsky -- 1 Haziran 2015; 17:35:05 >
  • IgorStravinsky kullanıcısına yanıt
    Temel olarak fotoğraf kalitesinde Sigma bir adım daha önde diyebiliriz, bazı mm lerde özellikle 50 mm de Tamron un daha iyi performans verdiğini de belirtenler var. Ancak asıl sorun, Tamron'un mercek içine daha doğrusu çevirme halkasına toz aldığı ve bundan dolayı bir süre sonra halkanın ağırlaştığı yönünde geri bildirimler mevcut bu yüzden biraz kötü ünü var. Bundan dolayı aşağı yukarı sıfırları aynı fiyatta olmasına rağmen 2. elde Sigma 17-50 F2.8 in fiyatı Tamron'a göre daha yüksek kalıyor.

Bu kesin olarak böyledir demiyorum ancak piyasada genel bir kanı mevcut. bu konuda oldukça da fazla geri bildirim var.

Ayrıca kesinlikle titreşim önleyici bir model kullanın veya monopod, tripod gibi yardımcı ekipmanlar kullanın. 1/40 ve altı enstantenelerde çekmek zorunda kalırsanız ne demek istediğimi rahat anlarsınız.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.