Şimdi Ara

Tanımlanamayan Ağ Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1
Cevap
0
Favori
788
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Öncelikle sorunun nasıl ortaya çıktığını anlatayım. Evde 1 modem ve 1 yayıcı bulunmakta, normalde modemden odama uzanan kablodan bağlanıyordum fakat birgün arkadaşlarımla bağlanmak için yayıcıyı modemden uzanan kabloya bağladık ve yayıcıya diğer ethernet kablolarını takarak 1 den fazla kasalı bilgisayar ile internete bağlandık ve hiçbir sorun çıkmadı. Ertesi gün düzeneği eski haline getirdim yani tekrar modemden gelen kablo ile bağlanmaya çalıştım fakat tanımlanamayan ağ sorunu ile karşılaştım ve tekrar yayıcı ile bağlanmaya çalıştığımda internet düzeliyordu fakat sorun şu ki yayıcıyı evin diğer alanında kullanmam gerekiyor modemin kablosuz alanı yetersiz kaldığı için. Modem'e ve yayıcıyı fabrika ayarlarına döndürdüm fakat şimdide kasalı bilgisayarımdan hiçbir şekilde bağlanamıyorum ( kablosuz internet sorunsuz çalışıyor ). Yazıyı göndermeye bastım ve bütün post silindi saadece buraya kadar kayıtlı kalmış aklımda kalanları yazıyorum. 4 gündür şu sorun için uğraşıyorum kafa kalmadı artık...

Denediğim çözümler

- Otomatik IP ve DNS alma seçeneğini seçtim daha sonra manual olarak ip vermeyi denedim ( buarada ip ve dns'i otomatik olarak seçtiğimde yani DHCP açıldığında modem ip veremiyor ya da benim bilgisayar ip alamıyor ipconfig yaptığım zaman 169.254.x.x diye local ip veriyor bunun sebebi DHCPye bağlanamadığı için yazıyor her yerde.)

192.168.1.x
    255.255.255.0
    192.168.1.1

- Aygıt yöneticisinden ethernet aparatını devre dışı bırakıp etkinleştirdim, kaldırdım ve eylem sekmesinden donanım değişikliklerini tara yaptım

- çalıştır > ncpa.cpl > yerel ağ bağlantısı > özellikler > IPv4 > yükle > protokol

- çalıştır > ncpa.cpl > yerel ağ bağlantısı > özellikler > yapılandır > güç yönetimi > güç kazancı sağlamak için, bilgisayar bu aygıtı kapatsın özelliğini devre dışı bıraktım

- Firewall devre dışı bıraktım

- Uyguladığım CMD komutları

ipconfig /release
    ipconfig /renew (DHCP ile bağlantı kurulamadığı için çalışmıyor)
    ipconfig /flushdns
    netsh winsock reset

- Bütün driverları tek tek güncelledim

- 3 farklı ethernet kablosu denedim

- Format attım

- Modem ve yayıcı fabrika ayarlarına döndürüldü

Karşılaştığım hatalar:

-Tanımlanıyor…
    -Tanımlanamayan ağ
    -"Yerel ağ bağlantısı" geçerli bir ip yapılandırmasına sahip değil
    -ipconfig /renew denediğimde ise çıkan hata: yerel ağ bağlantısı arabirimini yenilerken hata oluştu: DHCP sunucunuzla bağlantıya geçilemiyor.

Ekipmanlar:

Modem - Huawei HG655d (TTNET fiber 50mbit)
    Yayıcı - Airties air 4443

Kasalı pc
    Zotac GTX 770
    AMD FX 6100 6x 3.30GHz
    8 GB RAM
    GA-78LMT-S2P anakart

Windows 7 (64 Bit)

Anti-virüs programı bulunmamakta

Buarada bu hata ilk başladığında ttnet ile görüştüm ya modem ya da donanımsal sorun dediler o yüzden huawei'ye bağladılar huawei de donanımsal diye geçiştirdi ve 118 20 yi aramamı istediler, oradakilerde zaten benim uyguladığım çözümleri söyledi. Bütün olay airties yayıcıyı bilgisayarıma bağlamamdan sonra başladı sanki bilgisayar saadece yayıcının DHCPsine bağlanmaya çalışıyomuş gibi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lastern -- 25 Kasım 2014; 21:08:03 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilgisayar ağ sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Dvr-Ağ geçidi sorunu
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.