Şimdi Ara

Tanix TX3 Mini Amlogic S905W 2G RAM 16G ROM Android7.1 4K TV Box (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
532
Cevap
6
Favori
46.644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    TX3 mininin en sevdiğim özelliği takılma vs olmaması. Basit ve sade arayüz var l, Bluetooth yok ama en azından stabil çalışıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • usb den ya da youtube üzerinden ya da film izleme siteleriden film izlerken takılıyor gibi. Görüntü takılarak ilerliyor,acaba yapmam gereken bir ayar mı var yoksa cihaz mı sorunlu?
  • Güncelleme yapmanız gerekebilir. Bende ilk aldığımda mouse takılıyken hareket ettirdiğimde takılmalar oluyordu. Sonra bir siteden yazılım indirdim onu yükledim düzeldi. Şimdi hatırlamıyorum ama forumda bilen arkadaşlar vardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SaWYeR53

Arkadaşlar cihaza yeni rom geldi.

Bende başka rom olduğu için deneme fırsatım yok.

Ama isteyen deneyebilir yeni özellikler eklenmiş.

Deneyip bilgi verirseniz sevinirim.

DOWNLOAD

https://mega.nz/#!nI9lESgQ!I05qzBe3YSpJCjeGCB4kRuSh4v-VW38h06L2_17EIIM

USB ye atıp yükleyeceksiniz.

Özellikler
    <----------------------------------->
    Ağ Tweaks
    -Disabled loging ve veri gönderme
    Varsayılan olarak googles DNS kullan
    -Extended TCP arabellek boyutu
    -IPV4 tweaks
    -Diğer çeşitli ağ geliştirme tweaks
    UI Tweaks
    -Semi şeffaf navigasyon ve durum çubuğu
    -Aracı arka planını değiştirdi
    -Poison önyükleme videosu
    -Poison boot logosu
    -Window animasyonu% 75 daha hızlı ölçeklendirir
    Özellik tweaks
    -ADB varsayılan olarak etkin
    -Güç tuşuna basılmadıkça varsayılan olarak uyku değil
    -Geliştirici seçenekleri varsayılan olarak etkin
    -Otomatik değiştirme dili varsayılan olarak devre dışı bırakıldı
    - Bir anahtar varsayılan olarak devre dışı bırakıldı
    -Faster akışı (ağ tweaks)
    -Daha iyi görüntü kalitesi
    -En aktif performans ayarı
    -Enabled dithering
    düzeltmeleri
    -Anahtar hata
    -Statusbar ve navigasyon çubuğu olmayan persistant
    -PPPoE non-persistant (Büyük hafıza kazancı)
    Yumuşak deneyim
    -On popüler bloat uygulamaları
    -Ayaklı bloat kütüphaneleri
    -Removed fabrika uygulamaları
    -Removed stok kodu yapılandırma dosyaları
    -Tüm önceden yüklenmiş uygulamalar kaldırıldı
    -Removed PPPoE
    -Removed eski / kullanılmayan uygulamalar
    -Test TTS veri (zaten cihaz ile uyumlu değil?)
    -Enabled video önyükleme
    -Adblocking ana bilgisayarları
    -Disabled otomatik dil değişikliği
    -Daha sorunsuz grafik tweaks
    -Netflix HD önceden yüklenmiş (çıkarılabilir)
    -YouTube TV önceden yüklenmiş (çıkarılabilir)
    -Mallo flaşörüm uygulaması
    -Init.d etkin
    -Strict LMK kullanımı
    -Deadline scheduler açılışta ayarlandı
    -SDcard readahead artırıldı
    -Geliştirilmiş belirli günlüğe kaydetme
    -Root ve sisteme monte edilen Noatime
    Evrensel kurulum
    Cihazda önceden yüklenmiş çekirdeği kullanmak için modifiye edilmiş
    - En yeni Tanix TX3 Mini ürün yazılımına sahip
    -S905w olduğu sürece herhangi bir cihaz üzerinde çalışmalı
    -S905w TWRP paketlenmiş
    Dostum tanix tx3 mini L aldım.bu rom mini romu sanirsam,mini L yede uyar diye düşünüyorum ama emin olamadım.bu rom kaynağı neresi,arastiriyim yada bu konuda bir bilgin varmı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: abyss_ati

Dostum tanix tx3 mini L aldım.bu rom mini romu sanirsam,mini L yede uyar diye düşünüyorum ama emin olamadım.bu rom kaynağı neresi,arastiriyim yada bu konuda bir bilgin varmı?

Alıntıları Göster
    Paylaştığım dosya sadece mini ve max sürümleri için geçerlidir.

L sürümü için deneme yapmadın isteyen denesin ama sıkıntı çıkarsa sorumluluk size ait.

L için rom bulunmamakta.
  • SaWYeR53 kullanıcısına yanıt
    max a deneme şansını oldumu hocam?Bir de göze çarpan değişikliler neler?

• meeb kullanıcısına yanıt
    Denemedim ama maxa oluyor.

Arayuz falan degisiyor ben cok kurcalamadim ne gibi fegisiklik var bakmadim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • SaWYeR53 kullanıcısına yanıt
    arayüz daha mi?güzel oluyor hocam?

• www.banggood.com
    Tanix TX6 Allwinner H6 4GB RAM 32GB ROM 5G WIFI bluetooth 4.1 4K USB3.0 Android TV Box Home Audio & Video from Electronics on banggood.com
    https://www.banggood.com/Tanix-TX6-Allwinner-H6-4GB-RAM-32GB-ROM-5G-WIFI-Bluetooth-4_1-4K-USB3_0-Android-TV-Box-p-1378746.html?rmmds=category&ID=43103&cur_warehouse=CN

bu model nasıldır?

• quote:

Orijinalden alıntı: earth.

https://www.banggood.com/Tanix-TX6-Allwinner-H6-4GB-RAM-32GB-ROM-5G-WIFI-Bluetooth-4_1-4K-USB3_0-Android-TV-Box-p-1378746.html?rmmds=category&ID=43103&cur_warehouse=CN

bu model nasıldır?
    Ben bu modeli almadigima şuan pişmanım,neden dersen;

Tanix tx3 mini L 2/16 modelini aldım.oncelikle wifi berbat.onceki media tankimin aynı yerine koydum,iptv izleyemiyorum donmaktan,hesapta %70 çekim var ama hız yok.diger sorunlar; üzerinde yüklü gelen kodiyle çok kasıyor,silip kendim kodi yükledim,biraz rahatladı.genede bazen tepkisiz kalıyor cihaz.gene üzerinde yüklü gelen movieplayer ile filim izlemek işkence.bir kere orjinal 3d bluray lerin çoğunu oynatmiyor,oynatsada 3d oynatmiyor.yanyana altalta seçeneğinde oynuyor ama orji nal 3d moduna aldığınızda hdmı sinyal gidiyor.

X265 10 bit filimlerde full sorun.bazen oynatıyor,bazen oynattığı dosyaya bilinmeyen dosya diyor hadi bir şekilde oynattı diyelim,ayarlardan ses yada altyazı degistirirseniz senkron bozuluyor bu sefer.heee zaten altyazilarada hicbir şekilde renk-boyut-yer ayarı yapamiyorsunuz,minicik şekilde altyazı çıkartıyor.

Belki harici altyazida ayarlatiyordur,benimkiler hep gömülü altyazı.

Kumandada ses tuşu normal işlevinde çalışıyor,movieplayer da hiçbir etki etmiyor,yani ses ayarlanmiyor...

Mxplayer yükledim şuan ondan izliyorum filimleri,oda eh işte,allaha emanet oynatıyor..bazen saçmalıyor...

Ben kodi üzerinde iptv izliyorum genelde,orda bir sorun yok allahtan, tabi wifi adam gibi çekse,donmadan izliycezde inşallah....

Unutmadan 2 gün oldu alalı,full açık ama lanet kotu plastik kokusu daha geçmedi,odaya yayılıyor resmen...

Memnun olan arkadaşlar bu cihazdan neye göre memnun kaldı onuda bilmiyorum.mini L,mini, Max hepsi aynı donanımda...bendekide 2018-8-30 son sürüm yazılım yüklü...

Sadece kodi açıp izliyorlar,memnunlar heralde.kodi nin yuklenemeyip calistiramiyan cihaz zaten yok,bu cihazin bir becerisi değil zaten...bendeki himedia Q3 dede kodi var adam akıllı çalışıyor.

Yani sözün özü;alice arayuzuymus, yazılım guncelleme gelmiş bilmem ne hava civa,gereksiz bir cihaz,tamam çok para değil belki 200 TL ama az daha üzerine konup adam akıllı cihaz alınmasını tavsiye ederim...

H6 işlemci bence bundan daha iyidir, yazılım tarafı nedir bilmiyorum tabi.tanix sitesine bile 3 gündür giremiyorum,cihazlarindan ne hayır gelicek orasida ayrı konu tabi...

• abyss_ati A kullanıcısına yanıt
    Tanix tx3 mini, max, mini L hepsi aynı demişsiniz. Bu 3 modeli de test ettiniz de hepsinde aynı sorunlar mı çıktı? Yoksa sadece mini L ile yaşadığınız sorunlardan dolayı hepsi aynı mı diyorsunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: coolman7

Tanix tx3 mini, max, mini L hepsi aynı demişsiniz. Bu 3 modeli de test ettiniz de hepsinde aynı sorunlar mı çıktı? Yoksa sadece mini L ile yaşadığınız sorunlardan dolayı hepsi aynı mı diyorsunuz?
    Hepsinin işlemcisi,ram'i ve yazılımı aynı.zaten yazılım sıkıntı,hepsini test etmeye gerek yok.

benim linkini attığım sanırım yeni modelmiş henüz kullanan test eden yoktur herhalde. ama diğer modelde bu kadar sorun varsa bu markadan uzak durmak lazım o zaman. ben sadece video amaçlı istiyorum netflixi 1080p oynatsın yeter. 1080p netflix için hangi modellere bakmak lazım?
    yanılıyorsun. öncelikle hepsinin yazılımı aynı değil. tx3 mini ile max arasında yazılım farkı var. max'da ayrıca bluetooth var. max'ın yazılımı görsel olarak daha iyi ama mini'nin yazılımı daha sorunsuz. tx3 mini L yazılımı hakkında bilgim yok. ayrıca dışından aynı cihaz gibi gözüken pek çok cihazın üretim kalitesi aynı olmadığı için aynı model bazı cihazlar sorunsuz çalışırken bazıları sorunlu çalışabiliyor. bendeki tx3 mini'de bahsettiğin sorunların bir kısmı yok, bir kısmını da test etmedim.

video oynatmayla ilgili olarak x265 10 bit video oynatmadım. çoğunlukla mx player ile 720p stream izliyorum. herhangi bir sorun görmedim. ama şunu da anlamak lazım. S905W yavaş bir işlemci. bu yüzden az ısınıyor. az ısındığı için kilitlenme, donma vs yapmamasını bekliyoruz ki benim cihazda durum bu şekilde. ancak işlemci yavaş olduğu için ileri seviye codec'leri 4K video'ları oynatmayabilir. bunları göze alıp S905W chipsetli cihaz almak lazım.

ileri seviye olsun, en hızlısı olsun, her video'yu oynatsın diyorsanız S912'li tvbox alabilirsiniz. ama onda da ısınma sorunlarıyla boğuşur, aşırı ısındığı için sürekli kilitlenip reset atan bir cihazla karşılaşabilirsiniz. dahası çok ısındığı için 3-5 ayda bozulup çöpe de atabilirsiniz.

• earth. E kullanıcısına yanıt
    Netfilix 1080p oynatım için lisans gerekiyor.bu tip uygun fiyatlı urunlerde,ureticiler genelde 720p lisansı aldıkları için,zor bir ihtimal gibi duruyor.ancak h6 cihazın incelemelerine bakıp , oynatıp oynatmadigini öğrenmek gerek...

Bunun dışında hangi cihazlarda var dersen,inan bilgim yok çünkü netflix ile hiç işim yok

• Mini L modelinin wifi olayını hallettim.mini ve mini L aynı pcb tasarımını kullanıyor.int.arastirmalarinda pcb resimlerini buldum ve tam tahmin ettiğim gibi,wifi için dahili bir anten yok içinde.pcb'ye baskılı 1 cm lik yesil baskı yolu wifi anteni olarak kullanılıyor.(Max modelinde dahili anten var içinde).tabi bu saçma salak anten niyetine kullanılan yeşil baskı yolu kutunun altına paralel olarak geldiği için,siz kutuyu düz bir şekilde biyere koyarsaniz,dikey bir anten kazancı yerine,alta doğru paralel bir şekilde kazanç sağlıyor ve tabiki birşey çekemiyor.fotolarda sizde ne demek istedigimi anliycaksiniz zaten.elimde netmaster modemden çıkardığım antenler vardı,birini pcb'nin anten yerlerine lehimledim...kutunun icinede,dikey çekim sagliycak şekilde yerlestirdim.sicak silikonlada sabitledim...

Sonuç:eskiden 3 wifi bulan cihaz, şimdi 9 wifi buluyor.eskiden sürekli arabellek yapan kodi iptv, şimdi hiç arabellek yapmadan donmadan izleniyor.tabi sunuda belirtiyim,ya mini içindeki wifi çipi çok dandik,yada yazilimdan dbi düşürülmüş.cunku bu halinde bile yeterli wifi hızına ulaşamıyor cihaz.ewet eskisine nazaran daha iyi oldu ama hala yeterli değil,bunuda belirtiyim...

Tanix TX3 Mini Amlogic S905W 2G RAM 16G ROM Android7.1 4K TV Box

• coolman7 C kullanıcısına yanıt
    SaWYeR53 kullanıcısına yanıt
    hocam verdiğiniz yazılımı denedim geçen gösterdiğiniz update kısmından ancak hata veriyor yüklenmiyor.Bu yazılımları nereden buluyorsunuz hocam rica etsem linkini verebilir misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meeb -- 21 Kasım 2018; 21:56:11 >
    hocam max modeli de farklı değil bu konuda alt komşudaki wifi yi bile çekmiyor alet çeksede hız düşük bende elimdeki tplink acces pointi client moda alıp cihaza kablo ile bağladım.

tanix bu sorunu farketmiş olacakki yeni sürüm cihazların çoğunda harici anten var.

Aslında elimde realtek 8187 çipli uab donngle lar var çekim konusunda üzerine cihaz tanımam cihazı linux desteklemesine rağmen android e tanıtamadım gerçi bununla ilgili bilgi bulamadım.

bu cihaza usb wifi dongle ı nasıl tanıtabiliriz hocam?

• meeb kullanıcısına yanıt
    Hangi yazılım?

• coolman7 C kullanıcısına yanıt
    yanlış etiketlemişim hocam kusura bakmayın😌

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.